Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (33)
Raspunsuri - Pagina 13
Deea_Deeutza spune:
Neata burtici!
Mirela iti doresc multi ani fericiti, cu sanatate, noroc si un pui mic cat mai repede
Elena si mie mi-e teama un pic sa nu iau chiar nimic, de aceea voi lua cate o pastila de fier/zi, dar cu vitaminele inca nu stiu, eu mananc foarte multe fructe si legume, ma gandesc ca imi aparea un deficit de ceva in analize...
Acum am auzit ca si grasimea asta poate duce la tensiune mare si afecteaza sarcina. Eu am luat pana la 25 de sapt 8kg, nu stiu daca e mult sau putin, dar mi-e teama de mai mult pentru ca eu am plecat de la inceput cu multe kg. Si ca sa va sochez un pic, am plecat de la 92kg si acum am implinit frumoasa varsta de fix 100kg (Mirina stiee)
Cu vitaminele mai astept...
Cu greu am reusit ieri sa obtin 14 zile de concediu medical de la un medic chirurg si o sa-mi mai dea si ginecologul pana la 01 Apr. Dar mi-a spus ieri dr de fam ca se poate intra in prenatal doar de la 32 de sapt, altfel trebuie scrisoare de la ginecolog. Eu la 01 Apr voi intra in 30 de sapt.
Iulia, nu vreau sa zic ca sunt eu mai desteapta decat tine ca sunt constienta ca nu e usor sa mufezi corect pe bebe la san, dar ma gandesc la femeile din familia mea care au nascut de curand, cumnata-mea(o neindemanatica), verisoarele mele, au reusit fara prea mari probleme sa alapteze, dar poate au fost norocoase. Sa ma vad pe mine
Virgi mi-a trecut pentru moment de martisoare d'astea, dar cred ca oricat o sa-l alerg de acum inainte prin casa nu o sa mai primesc. I-am povestit aseara destul de relaxata(ca sa nu-l panichez aiurea) despre dungulita de sange si a inceput soul ca mi-a zis el ca deranjeaza kupilu', ca i-a atins casuta si d'aia a curs sange si-am zis sa ma bata mama, ca mai bine nu-i spuneam!
Deci adio
Andreea, eu cred ca mai greu ne este noua decat lor fara , la noi hormonii isi fac de cap din trim 2. Iar ideile astea, am tot citit ca le au multi barbati, inclusiv al meu de acum, cu toate ca i-am aratat si desenul cu bazinul femeii sa inteleaga unde este sarcina si unde ajunge "el". A inteles pana sa-i povestesc de sangerarea de ieri.
Dar sa-i fereasca sfantul sa trebuiasca sa ne ajute prin luna a9a la declansarea travaliului, cand o sa avem burtoiul ala imens.
Andreea, explica-i ca bebe este fericit daca mami devine fericita
Deea 25+ cu dolofanel
Andra_C spune:
Deea, mie mi-a calculat dr de familie de cand poate sa-mi dea prenatal si a zis 11 martie (eu am u.m. 31 august), ca sa-ti poti face tu un calcul. Eu nu voi avea nevoie de atunci pentru ca fetita mea face 2 ani pe 31 martie. Unii sunt speriati sa-ti dea asa devreme pentru ca se gandesc ca nu mai raman acele 42 de zile (sau cate or fi) dupa nastere. Eu cred ca poti intra linistita la 1 aprilie.
Mirela , sa-ti dea DD cat mai repede un bebic sanatos!
Am fost si eu ieri la eco, carlanul meu are 969 g, e tot mai maricel cu cateva zile, este totul in regula pana acum, multumim lui Dzeu!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 11 luni) si viitoare mami de baietel Victor 26s+
uliiasi spune:
Mirela, la multi ani fericiti! Si toate visele sa ti se indeplineasca!!!!!!
Deea, eeei, prima perioada e nasoala pt toata lumea, pana se reface mamica, pana se obisnuieste mamica cu bebe si bebe cu lumea cea noua...dar trecem noi cumva peste asta, mai greu sau mai usor.
Si-al meu are probleme la capitolul love making, de cand a crescut burtica si se simte clar cum misca bebita nici nu se mai apropie de mine, ii e frica sa n-o deranjeze. Asa ca...nu mai primesc nik ohooo, multa vreme. Daca tre sa ma ajute sa declanseze travaliul...cred ca tre sa-l imbat bine bine inainte...ca sa nu realizeze ce face ...
Lasa kilogramele, sa vezi tu cum se duc de la noptile nedormite, nici n-o sa ai timp sa mananci, o sa uiti de tine cu totul. Eu eram zombie raaaau, am ajuns intr-o luna la -3 kg fata de atunci cand am ramas insarcinata, si nu-s singura...Blanca e un alt exemplu...
Asa ca...sa fie asta cea mai mare problema a noastra....
Iulia, mamica fericita de David Andrei (04.07.2009) si 23+ cu
www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU" target="_blank"> Botezul lui David
Poze
Deea_Deeutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aever Yuhuuu, Deea, ce super martisor ai primit tu azi! Eu n-am mai vazut asa ceva de cand am ramas gravida. Deea, ziceai tu mai devreme azi ca ai citit pe un grup de pe forum de niste biberoane care imita mamelonul, dar nu mai stiai cum le zice. Eu de astea de la Medela stiam asa. Oare despre astea ziceau si fetele de acolo? Cei de la Medela sustin ca tetinele astea sunt facute dupa un sistem(unic zic ei) care imita mamelonul si suptul la un asemenea biberon imita suptul la san. Dintr-un biberon clasic copilul suge altfel decat de la san, laptele curge mai usor si cumva de la sine asa. Tetinele astea se pare ca sunt concepute in asa fel incat sa nu curga daca bebe nu suge viguros. De biberoanele de la Avent si eu stiam ca-s bune, insa n-am vazut si n-am auzit la ei de asemenea idei. Andreea, 24+ cu BebeLUnu |
Da Andreea, despre Medela Calma vorbeau. Am vazut si eu in Carrefour Colentina, dar nu-mi mai aduc aminte pretul exact, parca in jur de 40 de ron.
Deea 25+ cu dolofanel
aever spune:
Iar ma uitam pe site-uri cu diverse carucioare, pompe de sani si altele si mi-am amintit de ce zicea Onutza ca n-are mameloane formate. Au astia de la Medela(da...stiu, tot ei) niste chestii care se cheama "corectoare de mamelon" si pe site-ul cu pompe de san sunt 67lei 2 bucati(adica o pereche).
Andreea, 24+ cu BebeLUnu
ella81it spune:
Buna dimineata!
Eu sunt tare amarata azi,m-am trezit cu fata la cearceaf si nu stiu de ce
O idee amieri am citit iar pe net de ce ar fi cauzat excesul de lichid si ma ia depresia nu mai am rabdare pana pe 15 cand am control.
Burtica nu a crescut prea mult in ultimele sapt.(doar 5cm),asa scrie ca atunci cand ai mult lichid si dimensiunile burticii cresc mai rapid
DEEA cred ca ai fost tare speriata cand ai vzut firisorul de sange
Sa va spun cu am declansat eu nasterea la Alex
In noapte de 13 iunie am facut si pe 14 iunie am nascut.Am facut-o constient ,citisem ca asta poate provoca travaliul si cum eu am avut si atunci aceleasi probleme de acum(col sensibil,scurt si deschis )s-a produs travaliul,aveam 38 sapt.
Au inceput contractiile pe la 8 ,la 12 am ajuns la spital dilatata 8 cm si la 14,57 am nascut
Ma duc sa manac ceva ce de suparare nici foame nu imi e,dar poate vrea bebe Mateo ceva
www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex
joana2672001 spune:
Neatza burticutze
Felicitari bebelusilor grasuni care s au intors cu vesti bune bune.
la multi ani fericiti draga Mirela, alaturi de cei dragi tie, si de un mic pitic atunci cat o sa fi cazul. Toate vin la timpul lor, o sa vezi
Legat de bughi bughi, ehhhh pt mine e o amintire de demult Sotul meu, ca si cel a multor fete de aicinici nu vrea sa auda. II este tare teama, bine eu am si sarcina joasa si a vazut la eco unde are capusorul, asa ca va imaginati ca pot sa tip si sa urla pana maine ca nu primesc nimic. Acum sa fiu rea, ma bucur ca nu sunt singura care dupa niste distractie
Ioana, mamica lui Cristian 30 saptamani +
AMR 9+ Saptamani
joana2672001 spune:
Noi suntem bine, am renuntat la sare, si parca vad cu nu m am mai umflat asa, tare bun sfatul, va multumesc.
Va las aca acum plec la terapia mea saptamanala de relaxare, ma intorc ZEN promit
Ioana, mamica lui Cristian 30 saptamani +
AMR 9+ Saptamani
Shoshonik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui joana2672001 Neatza burticutze Felicitari bebelusilor grasuni care s au intors cu vesti bune bune. la multi ani fericiti draga Mirela, alaturi de cei dragi tie, si de un mic pitic atunci cat o sa fi cazul. Toate vin la timpul lor, o sa vezi Legat de bughi bughi, ehhhh pt mine e o amintire de demult Sotul meu, ca si cel a multor fete de aicinici nu vrea sa auda. II este tare teama, bine eu am si sarcina joasa si a vazut la eco unde are capusorul, asa ca va imaginati ca pot sa tip si sa urla pana maine ca nu primesc nimic. Acum sa fiu rea, ma bucur ca nu sunt singura care dupa niste distractie Ioana, mamica lui Cristian 30 saptamani + AMR 9+ Saptamani |
Neatza la burtici.
Si noi zicem tot Bughi!!! Insa...nu ducem lipsa deloc. Mai rarut insa, chiar azi i-am zis sotului ca vreau o cina romantica pregatita de el(si continuarea, bineinteles), dupa ce termin tratamentul. Dr mi-a zis ca nu avem restrictii, doar sa nu ma doara burta.
Am contractii iar, o zi am scapat de ele, ieri am avut 3 in doua ore. Cezar ma cearta ca nu stau in pat, dar am avut de umblat...iar azi trebuie sa merg la o clienta sa o vopsesc, tund...etc.
Si eu am ostare de nervi, indispozitie...de ieri, si nu stiu de ce...ma enerveaza tot: ca respira iuby, ca se scarpina Shoshy, sper sa treaca repede starea asta ca turbezzzz.
Biberoane si suzete, pompa de san, noi nu vom cumpara acum, doar dupa nastere daca va fi necesar. Pampers tot atunci pentru ca nu-mi trebuie in maternitate, iar tati va avea timp sa faca cumparaturi. Incerc sa fac liste cu ce am nevoie pt bebe in prima luna de viata(astept sfaturi) si le impart la parinti, eu vreau sa cumpar hainutele de scos din spital.
In rest...nu stiu ce mai pot pregati...
Voi faceti morfologia de trimestru 3? Daca da, la cate saptamani?
Mihaela27+ cu Edward-Flavius
Exista un singur copil perfect si fiecare mama il are!
tinuta78 spune:
Buna tuturor. Un marisor si o pentru fiecare.
Off, Eva, scuze ca ti-ai facut griji. Am fost o saptamana in medical( nu din motive de sanatate, ci din motive de transport in Bucuresti prin zapezi), iar de o saptamana de cand am revenit au tot fost probleme la servici. Se apropie prenatalul si mai am si vre-o 20 zile de CO de luat, si-mi doresc sa las toate hartoagele in ordine aici. Sincer am mai aruncat cate un ochi la voi, dar ptr ca n-am vazut noutati prea mari n-am intervenit.
In principiu suntem ok. Mai sunt zile si zile, cand bebitza e agitata sunt toata ziua, cand e prea linistita...cade cerul pe mine. Problema pe care o au unele fete cu vitaminele si kg o am si eu. Mai iau vitamine cam la 2-3 zile si-am observat ca o ajuta pe bebelita. Este tare activa in ziua aia. A inceput sa se vada si burtica si asta-mi place tare deocamdata. Ce ma chinuie foarte tare este clezanul pe care-l fac zilnic( ma ustura din ce in ce mai tare).
Am si eu o mica nelamurire. Voi ati facut rezistenta la glucoza: cica se face in saptamana 28 pana prin 30-32. Si mi-a mai zis d-ra despre ceva de compatibilitate de grup sau anticorpi... Eu si sotul avem RH pozitiv, dar grupe diferite. De la ea n-am inteles ce trebuie sa fac. Stiti voi ceva?
27+