Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (33)
Raspunsuri - Pagina 14
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/onutza83/onutza83.jpg)
onutza83 spune:
Andreea am intrat si eu sa caut corectoarele de mameloane.Dar nu inteleg astea se poarta si inainte de a naste sau numai cand papa bebe?
eu la ultimul control cand am fost i-am aratat dr sanii si mi-a spus sa trag de mameloane sa se formeze.Eu am mai citit nu mai stiu pe unde ca ar exista niste corectoare de mameloane si ea mi-a spus ca nu stie de asa ceva..sunt doar protectiile alea de silicon.
Oana cu Bebe Tudor 30 +
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
alma_alma spune:
Revenim si noi cu noutati. Ieri am fost la eco si avem de raportat urmatoarele:
1. Lichid amniotic in cantitate normala. Ma asteptam la asta, fiindca ma masurasem zilnic si nu-mi mai crescuse talia deloc, desi, evident, gagicile au crescut intre timp.
2. Daca data trecuta nu aveam nicio membrana, acum am prea multe . Vestea buna e ca nu sunt gemeni monamniotici, asa ca iesim din statisticile sumbre cu mortalitate intrauterina 50% (gata, Diana, esti castigatoare absoluta la statistici
). Veste proasta ar fi ca a detectat dr o banda amniotica, adica un fel de banda de mebrana care nu are ce cauta acolo si care poate afecta dezvoltarea uneia dintre bebeluse. Am cautat ieri pe google si m-am ingrozit (am cautat imagini, ca voiam sa vad cum arata la eco, pentru comparatie, dar am dat peste poze de copii mutilati
). Bineinteles ca nici aici nu se poate face nimic, nu tine de gene, nu tine de hrana, e pur si simplu intamplator.
3. Toate organele interne sunt bine, copiii par sa se dezvolte ok.
In urma ecografiei de ieri am decis sa (scuzati limbajul) imi bag picioarele in toate predictiile lor sa ma bucur de fiecare sut hotarat pe care il primesc in stomac, ficat, vezica sau col. E clar ca nu se vede totul la eco si ca toate membranele alea sunt mult prea subtiri sa se vada asa usor. De exemplu, in primele 5-10 minute nu reusise sa vada nicio membrana, iar dupa aceea arata ca o pestera cu panze de paianjan din alea dense. Nu stiu cum sa explic.
Oricum, am prins suficient curaj incat sa ne apucam de discutat despre achizitii gen scoica auto, pat de voiaj (se prevad niste deplasari vara asta) etc. Deocamdata ramanem la ideea ca nu vrem carucior, dar am gasit pe net un carucior relativ decent ca marime la care se pot atasa scoici auto. Asa ca am decis sa luam scoici auto compatibile cu respectivul carucior si daca vedem ca totusi avem nevoie, o sa luam si caruciorul. Landouri nu am de gand sa iau (se pot lua si landouri pentru caruciorul respectiv, dar sunt tot separate si am ajuns la concluzia ca nu merita pentru cateva luni). Va amintesc ca stau la curte si am hotarat ca la inceput sa le punem un patut acolo si sa le scoatem in el. Daca singura modalitate de a le scoate la aer ar fi fost la plimbare, atunci probabil luam carucior cu landou, ca spatele meu are si el niste limite. Inainte sa raman insarcinata mi-am inchipuit intotdeauna ca o sa am un carucior 3 in 1 (pentru singleton). Pentru transport ramanem pe wrap elastic pentru inceput, apoi probabil manduca, plus scoici pentru calatorii.
Despre alaptare... Asta e un subiect inepuizabil. Nu mi se pare fita sa apelezi la consilier de alaptare daca nu te descurci, mai ales ca sfaturile celor din jur pot de multe ori sa fie aberante sau bazate pe tot felul de superstitii. Nu am in plan sa apelez la serviciile lor fiindca nu am in plan sa nu ma descurc. M-am documentat si incerc sa ma documentez in continuare. Dar daca va fi nevoie, probabil ca voi apela si la asa ceva. Din cate am inteles, la noi in spitale (inclusiv in cele private), ajutorul din partea moaselor si asistentelor tine de intamplare, nu de vreo regula.
Elena_gd, sotul tau este mortal! Sa-i transmiti complimente din partea mea.
Anitta, ma intrebai cum avem de gand sa ne descurcam. Sincer, sincer: nu mi-e clar. Deocamdata planul este sa ne descurcam noi doi cu ele doua. Sotul va trebui sa se intoarca rapid la munca, dar serviciul lui este aproape de casa si poate veni in pauza de pranz. Noptile nu stiu cum vor fi. Oricum, el se doreste cat mai implicat (ce o sa scriu despre biberoane si scutece a studiat el mai in amanunt decat mine). Avem o oferta de ajutor foarte insistenta din partea soacrei, dar ar insemna sa vina sa stea cu noi, fiindca locuim in orase diferite. Ar insemna sa iasa la pensie in scopul asta. Stiu ca unele dintre voi sunt suparate pe mame/soacre ca nu le ajuta suficient, dar noi avem firi mai independente si avem amandoi nevoie de intimitate. Nu e vorba de relatia mea cu soacra, nici din partea mamei mele nu as fi acceptat o astfel de oferta (si ea locuieste la 500 km de noi, si ea lucreaza). Cred ca mai degraba as angaja o bona care sa ma ajute. Macar bona pot s-o concediez daca nu-mi convin ideile ei, nu trebuie sa accept niste lucruri doar din politete, iar seara se duce acasa la ea.
Nu as vrea sa ma inteleaga nimeni gresit: nu-mi trece prin cap sa le judec in vreun fel pe cele care apeleaza la bunici. In cresterea mea au fost implicati bunicii si nu mi s-a parut ca am avut de suferit in vreun fel. Dar lucrurile stateau altfel pe atunci.
Continuarea in postul urmator
Alma 24+ (de 3 ori femeie)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/onutza83/onutza83.jpg)
onutza83 spune:
Tinuta eu nu am facut testul ala de glicemie.Am intrebat de ce eu nu il fac :))) ca vedeam pe aici ca toata lumea il face aproape...mi s-a raspuns ca nu sunt probleme la mine ca nu am luat mult in greutate,si nici nu sunt antecedente de diabet la mine in familie...si dr de familie si gine mi-a zis acelasi lucru
Oana cu Bebe Tudor 30 +
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/uliiasi/uliiasi.jpg)
uliiasi spune:
Shoshonik, pe mine m-a programat dr la morfologia de trim 3 la 32 de saptamani.
Nu vii si la mine sa ma tunzi si sa ma vopsesti?
Si io mai am niste stari din astea de-mi zboara nervii pana in tavan...aseara inainte de a pleca de la birou m-am certat tare cu 2 colege, pe teme de servici, eram terminata de nervi si oboseala aseara. Azi dimineata cand m-am trezit nu intelegeam de ce oi fi fost in halul ala de nervoasa...Le-am sunat si mi-am cerut scuze ca am exagerat...noroc ca inteleg dragele de ele ca hormonii mei zboara...
Iulia, mamica fericita de David Andrei (04.07.2009) si 23+ cu
www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU" target="_blank"> Botezul lui David
Poze
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Shoshonik/Shoshonik.jpg)
Shoshonik spune:
Tinuta, te referi la clexane, injectii pt tromboflebita? Matusa mea face 2/zi, acum a descoperit ca si pe piciorul drept are un cheag, pe stangul are doua deja. Dr a spus ca nu-i poate mari doza la injectii...si trebuie sa nasca prin cezariana, iar ea isi dorea natural.
Problema (mea, ca is eu idioata si ma stresez pt altii) este ca ea nu contientizeaza ce boala are, se comporta de parca e lipsa de calciu... Si nici ecografii nu a facut, doar una la 12 saptamani, culturi de col, nimic-nimic...spune ca daca misca bebe e bine. Misca, dar e sanatos???? Si deja viseaza la al doilea copil, pana sa implineasca primul un an . Sa mai zic si ca nici unul nu lucreaza si se imprumuta peste tot???
Mihaela27+
cu Edward-Flavius
Exista un singur copil perfect si fiecare mama il are!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/blanca000/blanca000.jpg)
blanca000 spune:
Andra chiar ma intrebam cat au/avut bebei vostri la 26 sapt si tocmai ce ai scris tu..si a mea avea ieri 944 g.
Nici noi nu mai prestam , eu una nu m-as putea relaxa indeajuns sa pot simtii ceva iar J. are aceleasi impresii ca si sotii vostrii. Acum cateva seri insa am avut niste vise mai erotice sa le zic dar nu le-am concretizat. Nici nu stiu daca mi-as gasii o pozitie favorabila mie..ca lui no comment
. Si daca eu nu ies multumita atunci pas.
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si
26s+
Clara
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/titi143/titi143.jpg)
titi143 spune:
Elena mie imi place cum vrei sa faci tu la inceput de pagina.
Andra la mine in oras sunt aparatoare groase cu perina cu saltea, fata de perinita si cearceaf(adica set de pat) la 67 parca. Acum vinerea trecuta am luat eu. Daca doresti pot lua eu si iti trimit.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 31+
Robert Aaron
AMR 9 SAPTAMANI
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ellyshor/Ellyshor.jpg)
Ellyshor spune:
Pupicei dulci!
Noi suntem pe aici, ne pregatim de dr, la 14.30 am programarea.
Alma ma bucur ca pana la urma v-ati elucidat.
Acum, sa-ti spun ce stiu eu de brida amniotica. E periculoasa mai ales in primul trimestru cand bb se formeaza, ii cresc degetelele, piciorusele, urechile, etc etc.
Atunci se pot forma malformatii. Daca frumoasele tale sunt bine mersi acum, stai linistita ca brida aia nu poate sa le mai afecteze. Deja sunt mai puternice ca ea
Ma bucur mult pt vestile bune.
Tinutza te pupacim tare. Bine ca ai intrat sa stim de tine. Acum ne-am linistit.
Fuuug sa pregatesc cadourile
Ne auzim pe seara. Cu vesti bune, Doamne ajuta, ca aseara si azi-noapte am avut iar contractii si dureri de burtica.
Acum suntem bine.
Va pupacesc!
Elly 30+ cu Babyboom
AMR 9+ saptamani!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elena_gd/elena_gd.jpg)
elena_gd spune:
Neatza fetelor!
Atat va spun, sa nu va faceti de cap sa terminati capitolul ca eu, cu lenea mea, ne imbracam si plecam la intalnire cu gasca la mall. Nu ma pot abtine, e un soare afara si o caldurica... Si abia cand reapar pe acasa ma apuc de modificat prima pagina.
Alma ma bucur tare tare ca printesele tale sunt bine si ca ti-a revenit moralul. Eu i-as transmite sotului complimentele tale, dar mi-e ca ma lasa fara netbook daca vede ca dau din casa:)), ca tot asteapta motiv sa-mi ia unul nou, da eu nu si nu...nu renunta la rozaliul meu.
Deea ia si tu o vitamina la 2-3 zile, da te rog eu mult ia.
Eva cand ma intorc casc gura la picasa...sa-l vad domle pe Stokke asta mov ca ma apuca nervii...poate poate ii gasesc vreun cusur.
Si eu trebuie sa fac testul de rezistenta la glucoza si il tot aman, mi-e frica tare sa-l fac, 2 ore nemancata si cu 75 ml de glucoza pe gat, deja m-a avertizat o alta gravidutza ca pot sa lesin.
Ma duc luni sa-l vad pe bebster si apoi imi fac curaj si de cel test. burticile!
Elena 25+ poate cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andra_C/Andra_C.jpg)
Andra_C spune:
Daaaaa, Blanca, sunt pe acolo ca si greutate bebelusii nostri Sa fie sanatosi toti bebeii, Doamne ajuta!
Tinuta, bine ai revenit, nu mai lipsi asa ca ne speriem, intrebasem si eu de tine acum 2 zile
Eu am incompatibilitate de grup cu al meu, dar conteaza doar cand are mama grupa 0, tu ce grupa ai?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 11 luni) si viitoare mami de baietel
Victor 26s+