Gunoiul in Romania

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Maria_1 spune:

M&M, eu n-am mai vazut asa ceva pana astazi. Gunoaie, mizerie, pungi, sticle, ambalaje. . . toate ca toate. . . dar pana aici?

Imi sta mintea in loc. Nu pot sa inteleg. Sobolanii sunt purtatori de virusi si boli extrem de periculoase. Cum este posibil ca in secolul 21, intr-o capitala europeana . . .in buricul targului. . . sa existe asa ceva????

Cum de nimeni nu se sesizeaza si nu face CEVA ?

Mergi la inceput

Cum de am ajuns la limita asta? Sa trecem pe langa sobolani si sa ne vedem in continuare de treaba ca si cum nimic nu s-a intamplat?

Mi se pare ingrozitor. . . emblema a evului mediu. . .pur si simplu nu pot sa inteleg cum de s-a ajuns aici. . .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Si-n Focsani,in cartierul unde locuiesc sunt ,din loc in loc cate trei containere de colectare selectiva.Si chiar se folosesc,cu zapada asta le-am vazut pline ochi si nu-s mititele.
Sunt de 3-4 ani aparute si nu le-a distrus nimeni.........si nu sunt in zona rezidentiala sau cartier de fite!
Ideea este ca fiind accesibile,incet,incet s-au obisnuit toti locatarii sa le foloseasca.
Vis-a vis de gunoi.....de cateva luni s-au despartit de cei de la Cup,si chiar de platim ceva banuti,de sarbatori,in week-end-uri cand se sta pe acasa,ii vad si de doua ori pe zi ca iau gunoiul....sunt doua pubele la o scara cu 20 apartamente,insa nu le-am vazut niciodata full.

Avem si noi maidanezii nostri,insa la containere nu au acces.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Maria, o singura data am vazut pe Chei atata tot si eram si gravida si mi s-a facut rau cand am vazut....
Insa ,la bunicii mei ( stau la casa in sectorul 1 ) stiu ca vin cei de la deratizare, cred ca o data pe an( nu stiu exact )si le lasa otrava sa puna pt sobolani , soareci ...( cu semnatura, cu luat adresa , seria si nr CI )Cred ca de vreo 10 ani e actiunea( la vremea respectiva , cand au inceput, ma gandeam ca e un alt mod al unora de a face bani)...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui M&M

Maria, o singura data am vazut pe Chei atata tot si eram si gravida si mi s-a facut rau cand am vazut....
Insa ,la bunicii mei ( stau la casa in sectorul 1 ) stiu ca vin cei de la deratizare, cred ca o data pe an( nu stiu exact )si le lasa otrava sa puna pt sobolani , soareci ...( cu semnatura, cu luat adresa , seria si nr CI )Cred ca de vreo 10 ani e actiunea( la vremea respectiva , cand au inceput, ma gandeam ca e un alt mod al unora de a face bani)...

Nu, de asta stiu si eu. Si la blocuri vin si pun si la bunica-mea (care sta la casa in sect. 4).

Dar pe strada????
Macar in centru!

In centrul vechi am vazut si foarte multi straini. Mi s-ar parea extrem de rusinos ca un strain sa aiba experienta pe care am avut-o eu astazi.
Si nici eu, roman, bucurestean. . . de ce sa vad sobolani pe strada?

Cei de la deratizare nu pot pune si in canale, pe sub poduri?

De existat stiu ca exista astfel de lighioane. Dar cand le vezi zacand pe trotuar. . . ti se pare ca te-ai intors in comuna primitva

Cat despre ce vad ca scrieti ma bucura foarte tare. . . si ma intristeaza in acelasi timp.

Se pare ca in orasele din provincie. . . lucrurile se misca mai cu spor. In Bucuresti. . .totul merge infinit de greu :(
Si la Sibiu (in centru) si la Iasi (tot in centru) am fost de curand. Si totul arata mai ordonat, mai curat. . . mai RESPIRABIL

Mergi la inceput

De Brasov nici nu mai vorbesc. Mi-a placut foarte mult ce-am vazut. Mai ales cum s-a rezolvat aglomeratia in trafic si parcarile. . . Dar asta e alta discutie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angua spune:

Sobolanii exista. S-au adaptat. Sau tu crezi ca la New York or Tokio nu sunt? Ala pe care l-ai vazut tu mort era castigatorul premiului Darwin - pentru rasa lui.
Acum sincer, cum se poate ca cineva plange de sobolani morti? Multi ne plangem de caini vii si nimeni nu face nimic. Macar chestiile moarte nu musca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angua spune:

Pai la noi in capitala se hranesc zilnic maidanezi de catre fiinte inconstiente. Ce mai conteaza 2 sobolani? Si daca hranim cainii, de ce nu si sobolanii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

eu nu stiu ce te miri asa...
unii au sobolani in casa, sau prin magaziile de langa case.
exista si in metropole ca New York-ul destui, am vazut o emisiune pe Discovery despre asta.
nu zic ca e ok, insa ...

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Sobolanii astia sunt omnivori e normal sa stea pe langa casa omului.
Asa cum sunt aia de stau in camp.

Sunt scarbosi, insa nu transmit boli decat in anumite conditii.
Eu am gasit o data un sobolan mort in parcare. Credeti ca am intors privirile? Doar se joaca copii acolo. L-am luat si l-am aruncat la gunoi apoi am chemat deratizarea.

Cam asta ar trebui sa faca toti cetatenii.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput