Gunoiul in Romania
Raspunsuri - Pagina 3
marius spune:
Chestia asa cu reciclatul deseurilor m-a batut si pe mine gandul pentru ca se produc mii de tone de deseuri din care prin tehnologie se pot recicla in proportie de peste 85% prion aceasta intelegandu-se si diminuarea drastica a deseurilor in sine cat mai ales obtinerea de materii prime extrem de scumpe pentru (re)procesare industriala plus diminuarea consumului de titei/petrol/derivate/mase plastice/cauciuc...lemn/stuf plus gazele aferente.
Chiar este un subiect care pentru mine este o provocare (cel putin informationala).
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
histamina spune:
marius, in Romanica deocamdata e doar un vis.
sotul are specializare pe managementul deseurilor si unde a fost angajat era angajat ca ecolog, ca trebuia in schema insa niciodata nu i s-a dat/permis sa faca ceva. doar studii d eimpact, studii geo, insa la controlul ITM firma iesea super ok.
cand or descoperi europenii ca in romania pot face reciclarea deseurilor cu mana de lucru mai ieftina, probabil ca va fi o explozie in domeniu.
de ce spun asta, pt ca in materie de polura, romania mai are niste ingaduinte de la UE,lucru care ne-a bucurat,insa ,in realitate ascunde posibilitatea transferarii afacerilor poluante din UE aici, ca,doar nu e aerul lor.
marius spune:
Eiii... sunt deja pasi, dovada Oradea. Asa incat nu cred sa nu evolueze.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Ramonika spune:
marius cred ca gunoiul asta infloritor de la noi poate fi si o mina de aur, pt. cine stie cum sa il gestioneze. am vazut la "Romania te iubesc" un reportaj despre un tip care colecta sticle de plastic de la boschetari, le toca in masinaria aia si scotea plastic tocat pe care il vindea nu stiu unde si scotea bani frumosi pe chestia asta.
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
Maria_1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramonika marius cred ca gunoiul asta infloritor de la noi poate fi si o mina de aur, pt. cine stie cum sa il gestioneze. am vazut la "Romania te iubesc" un reportaj despre un tip care colecta sticle de plastic de la boschetari, le toca in masinaria aia si scotea plastic tocat pe care il vindea nu stiu unde si scotea bani frumosi pe chestia asta. |
Si eu am vazut emisiunea. De acolo am ramas cu gandul si frustrarea asta. Daca cineva poate, e clar ca se poate!
Si intr-adevar, gunoiul ar putea fi o 'mina de aur'. Dar ne trebuie ceva vointa si cateva capete luminate.
lavi02 spune:
citat din mesajul lui viviana Eu locuiesc in Bucuresti si pe strada mea sunt cel putin 6 pubele imense pentru reciclare. Forma lor, deschizatura prin care arunci gunoiul nu permite si scotocirea. |
Eu am vazut cum actioneaza "recuperatorii": rastoarna pubela cu totul, iau pe dedesubt (intre partea colorata si baza) hartii, cartoane, pe care le duc si le vand, apoi o pun la loc.
Eu am citit (si vazut poze) intr-un National Geografic mai vechi cum se face la Glina seapararea gunoiului, intra pe o banda si niste angajati selecteaza materiale recuperabile. Deci tot se mai recupereaza ceva si din cel pus la gramada.
Si noi adunam PET-urile, sticla si hartia curata si le punem in colectoarele separate in speranta ca se chiar recicleaza.
Si pe mine ma enerveaza nesimtitii care in loc sa aiba contract cu salubritatea isi lasa gunoiul in saci pe strazi iar cainii vagabonzi rup pungile, insira gunoiul... ma opresc aici ca ma apuca greata....
Ramonika spune:
am gasit site-ul cu masinaria de separat gunoaiele
http://www.cogelme.it/eng/information-news-links-downloads.html al 3-lea filmulet "Mixed material separation"
zebra roz
Ramonika spune:
citat din mesajul lui Maria_1 Dar ne trebuie ceva vointa si cateva capete luminate. |
si ceva banuti...
zebra roz
Maria_1 spune:
Parca e un facut! Nu vreau sa oripilez pe nimeni, asa ca cei mai slabi cu stomacul, nu cititi in continuare. Opriti-va aici!
Merg pe cheiul Dambovitei. Astazi pe la 12. Traversand podul de la piata Unirii (spre centrul Vechi) vad pe jos. . . in plin trotuar. . . in mijlocul drumului. . . . un sobolan mort.
Nu vreau sa ziceti ca sunt plina de fitze, dar mi s-a facut cu lesin. . . Nu era soricel.
Cum de e posibil asa ceva? Asta inseamna ca pe dedesupt. . . pe sub podurile Dambovitei. . . colcaie. . . aceste 'animalute'. . .
M&M spune:
citat din mesajul lui Maria_1 Parca e un facut! Nu vreau sa oripilez pe nimeni, asa ca cei mai slabi cu stomacul, nu cititi in continuare. Opriti-va aici! Merg pe cheiul Dambovitei. Astazi pe la 12. Traversand podul de la piata Unirii (spre centrul Vechi) vad pe jos. . . in plin trotuar. . . in mijlocul drumului. . . . un sobolan mort. Nu vreau sa ziceti ca sunt plina de fitze, dar mi s-a facut cu lesin. . . Nu era soricel. Cum de e posibil asa ceva? Asta inseamna ca pe dedesupt. . . pe sub podurile Dambovitei. . . colcaie. . . aceste 'animalute'. . . |
Acum vreo 4 ani , intr-o dupa-amiaza insorita de primavara , am vazut vreo 3 sobolani pe Chei, langa o benzinarie micuta . NU aveau nici un stres fata de prezenta oamenilor..