Gunoiul in Romania
Raspunsuri - Pagina 2
luisa1983 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramonika eu am gasit pe net prezentarea unui selector de gunoaie. o firma din Italia vinde asa ceva. deci toate firmele de salubrizare ar putea sa-si cumpere asa ceva (chiar si prin proiecte europene cu fonduri rambursabile, daca n-au bani). masina aia chiar era misto, puneai toate gunoiaiele pe o banda si treceau prin diverse filtre care "sugeau" plastic, metal, hartie, la final ramanand doar deseurile menajere. |
Te rog frumos ,un link despre acea masinarie!
XIO spune:
la noi avem in toate spitalele cosuri de gunoi pt. plastic, metale si hartie, sunt amplasate cate 3 ca sa nu iti fie greu sa arunci unde trebuie gunoiul. Separat avem pt. gunoi menajer.
La mine la bloc exista tomberon special pt. reciclat, si e de vreo 2-3 ani.
rall spune:
In Galati aparusera anul trecut cate 3 tomberoane de genul asta: http://www.feeder.ro/wp-content/uploads/2010/10/pubele-gunoi-colectare-selectiva.jpg la fiecare colt de strada.
Acum au mai ramas 40%. Tiganii le fura si le duc la reciclat
michelle-usa spune:
daca s-ar da amenda ca in alte tari sunt sigura ca nimeni nu ar mai arunca o hirtiutza pe jos.
pe mine ma taxeaza extra si daca am pus gunoi mai mult in tomberonul personal si sta capacul de o palma desfacut.
sa nu mai vb ca daca esti vazut pe strada ca arunci orice gunoi...esti amendat. pancarde sunt la tot pasul, mai ales pe autostrazi sa nu zici ca nu ai stiut. tomberoane sunt la fel, la tot pasul sa nu zici ca nu ai avut unde.
michelle
marius spune:
Da uite daca as avea putere as face si eu astfel de sanctiuni. Nu respecti elegea, banii jos. Nu ai bani? Nici o problema - munca in folosul comunitatii. De exemplu golesti tomberoanele cu gunoi in masinile de gunoi, faci curat pe strada, plantezi copaci, flori, sapi sau cureti zonele verzi, ajuti persoanele cu dizabilitati sa urce/coboare in/din mijloacele de transport in comun, as gasi rapid metode practice. Dar le-as extinde sever si la soferii care arunca chistoace de tigari pe geamul masinii sau orice altceva sau pe strada sau fumatul in zone interzise.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
viviana spune:
Eu locuiesc in Bucuresti si pe strada mea sunt cel putin 6 pubele imense pentru reciclare.
Forma lor, deschizatura prin care arunci gunoiul nu permite si scotocirea.
La Mega Image exista o masinarie in care bagi sticlele de plastic si iti da bani.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Maria_1 spune:
citat din mesajul lui viviana Eu locuiesc in Bucuresti si pe strada mea sunt cel putin 6 pubele imense pentru reciclare. Forma lor, deschizatura prin care arunci gunoiul nu permite si scotocirea. La Mega Image exista o masinarie in care bagi sticlele de plastic si iti da bani. |
Viviana, poti sa spui la care Mega Image au asa ceva? Eu am unul aproape de casa, dar nu am vazut asa ceva. E drept ca e mai micut, nu cum e cel de la Sincai.
Dar pentru sticlele sau borcanele de sticla ce solutii exista in Bucuresti? Stie cineva?
Maria_1 spune:
citat din mesajul lui marius Da uite daca as avea putere as face si eu astfel de sanctiuni. Nu respecti elegea, banii jos. Nu ai bani? Nici o problema - munca in folosul comunitatii. De exemplu golesti tomberoanele cu gunoi in masinile de gunoi, faci curat pe strada, plantezi copaci, flori, sapi sau cureti zonele verzi, ajuti persoanele cu dizabilitati sa urce/coboare in/din mijloacele de transport in comun, as gasi rapid metode practice. Dar le-as extinde sever si la soferii care arunca chistoace de tigari pe geamul masinii sau orice altceva sau pe strada sau fumatul in zone interzise. |
Eu nu inteleg de ce nu se iau astfel de masuri. Ar fi o sursa de venit extraordinara pentru primarii si o metoda (rapida) de civilizare a cetateanului. Munca in folosul comunitatii mi se pare o solutie reala pt cei care nu au bani sa plateasca amenzi.
Eu as vota o astfel de regula oricand.
Dar probabil ca se vine cu explicatia ca nu sunt suficienti oameni. N-au de unde sa puna oameni pe strada sa pazeasca cine arunca pe jos chistoace sau ambalaje.
Camerele de supraveghere ar putea face treaba asta, dar motivele invocate ar fi ca nu sunt bani pentru asa ceva. . . In plus. . . cred ca si pe-alea le-ar fura
Dar am ajuns sa cred. . . ca asta se educa 'cu forta', nu cu 'teorii'. Gresesti, pui banul jos.
Dupa cateva luni, nimeni nu ar mai arunca gunoiul aiurea.
Ma rog. . . vise....
Ramonika spune:
luisa si maria pffff... cautam din intamplare ceva pe net (tot despre reciclare) si am dat peste site-ul asta cu separatorul de gunoaie, era un filmulet in care arata si cum functioneaza. problema e ca nu mai stiu ce site era, nu mai am in history pagina, am sa mai sap pe net, daca dau de site am sa pun link negresit.
eu ma gandeam la un moment dat la o afacere cu gunoaiele, mai ales cu plastic, sa iau o masinarie din aia de tocat plasticul. cica e profitabil. insa o masinarie din aia de tocat plastic costa o avere (chiar si SH) si o gasesti prin SUA deci transportul ar dubla pretul... asa ca m-am lasat pagubasa.
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz