Si azi citim. 2

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Am inceput Sangele florilor, m-a dat gata Carmina cu descrierea

Eu inca ii citesc seara Ioanei (acum Habarnam in Orasul Soarelui)- e clasa I . Mariucai i-am citit cartile mai voluminoase pana in clasa a III-a, da' citea si ea singura chestii mai mici. Lecturile de la scoala le-a citit intotdeauna singura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Si noi citim Habarnam in Orasul Soarelui zilele astea.Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Eu am in mina o culegere groasa de nuvele de suspense alese de Mary Higgins Clark. Ma delectez.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galisia spune:

Buna fetelor,mi-e dor de impresiile voastre ,pareri si noutati.
Eu am parcurs si "Povestea vietii mele " de Helen Keller,dar greu mai cuplezi dupa un stil atat de intens ca cel al lui Ayaan Hirsi Ali.
Keller e desigur un caz interesant,din care poti pricepe cat de mult suntem de fapt facuti din trairile noastre,din interioritate si cum aceasta dimensiune poate suplini si recrea( sau suplini) senzorialul.Dar cartea mi s-a parut din punct de vedere stilistic mult prea lenta ,fada,lipsita de nerv.
Am reluat cu mai multa aplecare si "Fotografie de grup cu scriitoare uitate" /bianca burta -cernat: studiile de caz sunt o incantare ( ce povesti de viata,ce chestii de culise,cu cata arta e montata creatia in contextul vietii si al epocii)un must read pentru oricine interesat de literatura,si o perspectiva inedita asupra interbeliculul romanesc; autoarea e tanara si foarte fresh in gandire ;sper sa insiste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Eu citesc Isabel Allende - Suma zilelor.
Sunt aproape de sfarsit si, din punctul meu de vedere, in afara de cateva sclipiri de umor cartea e scrisa "de umplutura". N-are fir, stiu ca-s memorii, dar totusi ceva lipseste, parca nu e scrisa intr-un spirit unitar.

Imi placea mult Allende, totusi remarc ca e adoua carte (dupa Casa Spiritelor) care nu-mi spune absolut nimic, asa ca e posibil ca eu sa ma fi schimbat. Hm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Eu am terminat azi-noapte Sangele florilor - va impartasesc intreg entuziasmul, intr-adevar e o carte cu povesti magice. N-am recitit de decenii 1001 de nopti dar o aveam mereu in minte, cartea aceasta a insemnat o reluare la varsta matura (yep) a povestilor de atunci.

Ironia sortii a facut s-o iau in mana imediat dupa Persepolis. Tot Iran. Si culmea e ca nu mi s-a parut ca s-ar bate cap in cap.
Persepolis-ul m-a cam socat prin modernitate, l-am vazut si cam comercial orientat, dar desenele si textul intr-adevar isi sunt o companie excelenta. Ff buna editia in limba romana, am vazut ca reuneste textele celor 2 volume aparute in original. (apropos: a mai aparut un Persepolis 2.0 exclusiv pe net. Exista si film dupa seria aceasta.) In Persepolis erau referinte nostalgice la vremea de aur a Persiei, pe care am regasit-o in plin farmec in cea de-a doua carte - de asta spuneam ca alaturarea a fost una foarte fericita.

Curiozitatea mea cea mai mare era sa aflu mai multe despre ce se ascunde sub valul islamic, care e sursa supunerii femeilor. N-am prea aflat din cartile acestea si incep sa ma indoiesc ca o pot face prin literatura. Ambele personaje principale sunt femei puternice si cu gandire libera, care n-au facut decat sa lupte impotriva valului. Ambele autoare sunt femei ex-iraniene, care acum traiesc in tari occidentale. Era interesanta o viziune din interior, dar imi dau seama ca nu are cum sa existe (daca ma insel, pls trageti-ma de maneca!)

Nu ma simt in stare acum sa incep Necredincioasa (am primit-o de-abia zilele trecute) - din rezumate am prin s ca e pe acelasi tipic major de emancipare feminina.
O sa iau o pauza de Pasti cu alt gen de carti - inca nu stiu care, dar clar de pe alte coordoate.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Open de Andre Agassi e o biografie foarte frumoasa scrisa din suflet.Si daca sufletul unui om e frumos si ce pune pe hartie e. De vacanta , de seara de ce vreti voi .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

'Mennyms alone' - carte de copii, foarte simpatica, a patra dintr-o 'pentalogie'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Péter Esterházy - "Une femme".

Sunt esseuri despre iubire, citeodata "sexy rau de tot", eseuri care se balanseaza intre iubire si ura. Excelent !

Ce (alti) scriitori unguri mai cititi ?
Eu sunt fan de Magda Szabo, imi place si Agota Kristof, insa ultima e citeodata mai greu (insuportabil) de citit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Am o mare stare de neliniste, nu ma pot concentra si deci nu pot citi ceva serios.

Ce imi propuneti? Ceva alert, actiune, politiste, aventuri?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput