Si azi citim. 2
Raspunsuri - Pagina 5
buflea spune:
Eu citesc "Escape" de Carolyn Jessop - este povestea unei femei nascuta si crescuta printre mormonii poligami din Utah, profund religiosi, care a reusit sa fuga, impreuna cu cei 8 copiii ai ei, in lumea larga, civilizata. A fost casatorita de la 18 ani cu un barbat cu 32 ani mai mare ca ea, care avea deja 3 neveste si 30 de copii.
Povestea este cutremuratoare mai ales ca este reala ... nu stiu daca s-a tradus in romaneste dar ultima carte de la clubul de citit m-a inspirat sa ma apuc de aceasta.
Pentru curiosi iata un link :
Dear all,
http://en.wikipedia.org/wiki/Carolyn_Jessop
Ioana_Pos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana Am o mare stare de neliniste, nu ma pot concentra si deci nu pot citi ceva serios. Ce imi propuneti? Ceva alert, actiune, politiste, aventuri? |
Un roman umoristic cred ca te-ar scoate din starea asta. 'Trei intr-o barca' poate?
Mik spune:
Viviana, ia ceva care te face sa rizi sau sa surizi. Pe linga ce spune Ioana î#539;i propun Medelenii, vol 1.
viviana spune:
Oh, mersi de sfaturi.
Mi-am amintit de O. Henry - Niciun fel de povestire - pe care il prefer lui Jerome K Jerome.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
rrox3 spune:
In sfarsit am terminat aseara Sangele florilor. Ioana se lupta cu o viroza destul de urata, cu febra si trezit in miez de noapte.
De data asta o sa fiu eu Gica Contra.
In mare mi-a placut, m-am simtit putin ca in copilarie. Defapt cred ca ar putea s-o citeasca si fiica-mea fara probleme. E o poveste simpla, se desfasoara pe un singur plan, descrierile si ideile se cam repeta. Si ce m-a deranjat cel mai tare e stilul de explicare, in special la final, dar nu numai. Totul e explicat pana la ultima implicatie posibila, sa fie sigura autoarea ca nu ne-a scapat ceva. Are ceva scolaresc... Nu prea m-am dumirit de ce a avut nevoie de 9 ani ca s-o scrie. Un best-seller Probabil vom vedea si un film...
maria_alexia spune:
Rrox, dar capitolul final nu face parte din carte - si din partea mea puteau lipsi atatea explicatii.
Cei 9 ani i-a folosit pentru documentare, sunt bucuroasa sa aflu ca detaliile povestii toate adevarate si conform culturii si epocii.
Pe mine, am mai spus-o , m-a incantat povestea pentru adulti, simplista si liniara cum o fi. Dar forma e in perfect acord cu continutul, stilul, epoca...
M-a mai impresionat sirul lung de greseli, gasirea caii si iertarea din final.
rrox3 spune:
Maria_alexia ziceam de ultimul capitol care face parte din carte, nu de cel in care ne explica de unde s-a documentat.
Referitor la asta cu documentarea, m-as fi asteptat sa fi consultat ceva autori iranieni, mai mult decat occidentali.
maria_alexia spune:
ups. mie imi placuse ca n-a servit pe tava solutia salvatoare, s-a oprit firul fix la timp.
rrox3 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maria_alexia ups. mie imi placuse ca n-a servit pe tava solutia salvatoare, s-a oprit firul fix la timp. |
nu l-a pus in fapte, dar ni l-a povestit pe indelete, sa nu ramanem cu frustrari
monixy spune:
Hop si eu cu ceva vechi si ceva nou , ca primavara , si , eventual , pot sa le imprumut
Intai ceva care relaxeaza in sens estetic-meditativ , despre dragostea dintre carti si o cititoare-scriitoare-profesoara , Ioana Parvulescu , " Intoarcere in secolul 21"(a aparut in 2009 , eu o recitesc cand am nevoie sa schimb atmosfera ).
Revenind in prezentul editorial , a aparut o carte pentru tinerii cititori si , eventual , scriitori in devenire , "Ce poti face cu doua cuvinte" , o antologie coordonata de acelasi Liviu Papadima , care a initiat colectia Arthur de la editura Art , cu "Care-i faza cu cititul" .
In cea cu cele doua cuvinte gasiti o invitatie cu instructiuni la un concurs de creatie a unei povesti sau a unei ilustratii , pentru copii cu varste intre 9-15 ani (mai multe detalii sunt de gasit pe site-ul editurii) .
Simpaticele perechi de cuvinte care au fost deja folosite si dau capitolele umbrela ale cartii sunt : aripi-lacrima , cocolos-explorator , tatuaj-pelerina , si sunt combinate in tinute de poveste de 18 scriitori cu chef de joaca .
Ilustratiile si formula grafica a cartii cu marginile paginilor colorate in functie de capitole sunt minunate .
Acum citesc "Fotografie de grup cu scriitoare uitate" a Biancai Burta- Cernat , despre care am aflat de aici , de pe forum , multumesc de recomandare .