LMA Licurici de ianuarie-februarie 2009 (163)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

In general la locul de joaca inchis,la fosta gradinita de unde il luam zilnic muscat pana la sange,ciupit,il vedeam cum il tranteste la pamant..In parc,a fost mai mult impins..rar a trecut unu pe langa el si s-a ''atins'' de el.Parintii?nush..uite cand l-am dus la un loc de joaca erau 2 copii maricei,unul dintre ei i-a dat niste pumni in spate iar altul un picior in cap.M-am dus si am discutat cu amandoi si ma uitam dupa parinti,nu a reactionat nimeni,nu stiam cine naiba sunt..ulterior am vazut cine erau,clar au vazut,doar ca nu s-au sinchisit sa se ridice..nici macar cand m-am dus eu la ei si le-am spus sa inceteze.Si nah.ma gandesc ca a ajuns sa copieze taman ce nu-i ok.
La gradi la care este acum el a impins un copil ca voia mingea lui..cred ca acolo o face pt a capta atentia,ca nah,toti se stiu,el e nou si nu-l prea baga in seama.Copilul impins l-a bagat in colt si a tabarat cu palmele in capul lui si pe unde nimerea.David iar l-a impins si l-a bagat sub masa,l-a luat ingrijitoarea pe sus de pe fii-miu.Si nah,nu stau atatea ore cu ochii pe camere,dar clar si-o mai ia,ca dupa-amiaza mai are ba o vanataie,ba o zgarietura..Chiar am vorbit despre asta cu educatoarea,mi-a zis ca majoritatea sunt asa,parca-si disputa teritoriul si ca o sa le treaca,ca ei se mai tachineaza intre ei,dar ele mereu le repeta ca nu e frumos si ca le va trece..si evident nu-i lasa sa-si scoata ochii pe acolo.
Oricum ea mi-a zis ca David e f cuminte,asculta mereu de ea,se culca singur,participa la activitati,mai greu cu mancatul,insa mananca singur(acasa nu vrea sa manance singur,desi stie!),dar mi-a zis ca multi sunt asa la inceput si apoi isi dau drumul si mananca ok..Mi-au cam iesit ochii din orbite cand am auzit-o ca o asculta mereu si e ff cuminte..Si cum iese pe usa gradinitei ma ia cu fite :)) vreau la buni,nu vreau la buni..vreau aia ,nu vreau aia..nu vreau acasa,nu vreau nush ce.Nush care-i secretul lor,dar as vrea sa-l stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Secretul cred ca este TURMA:))),asa isi impun autoritatea, e de ajuns sa o faca () cu unul, doi copii si apoi restul iau modelul, cel putin asa am vazut la A> la gradi, copii pedepsiti aveau un impact mare aspupra celorlati care nu voiau sa ajunga si ei la time out.

www.youtube.com/watch?v=qJXut4el9pQ" target="_blank">Nadia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Roxana, Tudor merge la gradi acum. E ok, dar nu-s supermultumita.
Miere, inca nu stiu daca-l operez. De pus nu punem nimic, doar ar trebui sa scoatem. Dar nu-s deloc convinsa.
Ana, sanatate la puiuta.

Citat:
Mi-au cam iesit ochii din orbite cand am auzit-o ca o asculta mereu si e ff cuminte..Si cum iese pe usa gradinitei ma ia cu fite :)) vreau la buni,nu vreau la buni..vreau aia ,nu vreau aia..nu vreau acasa,nu vreau nush ce.

Ledi, idem si la noi. Cu adaugiri de vreau numai rochita, nu pantaloni, vreau bluza aia si doar aia, ma rog, chestii de fetita.

Io-s intr-o pasa tare proasta...

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Nu vreau la doctor, nu stiu cum se spune "a" in franceza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Roxana ce frumoasa s-a facut printesa ta!! Si tu arati tare bine.
Ledi nici mie nu imi placea cand era batut Marius, el de felul nu e agresiv, dar parca in ultima vreme nici nu suporta sa il mai impinga careva. Oricum in parc sunt cu ochii pe el si nu prea sunt probleme. O sa vad de saptamana viitoare cum o sa fie la gradinita. Asta daca merge ca mai nou a inceput si sa tuseasca serios. Bebe e si el fornait, sper sa nu fie nimic grav.

Ana dupa cum ziceam si la brumarei o sa treaca si stafilococul, cand era Marius mic si am aflat ca are asa rau m-am agitata si vedeam numai necazuri, dar i-a trecut de la crema si nu s-a mai repetat.

Andreea sper sa iesi din pasa proasta.
Miere felicitari pentru Aidan, cred ca se vede si faptul ca merge la gradinita de atata vreme.
Si eu sunt putin intoarsa pe dos, parca rand pe rand ma cedeaza cate ceva, intai 2 masele rupte, apoi hemoroizi cu care nu am avut niciodata de a face pana acum nici macar in sarcina, spatele ma doare, parul cade..ma simt ca o babuta (ca sa nu zic baba de-a dreptul). Am inceput sa iau din nou vitamine, mi-a crescut si pofta de mancare si mananc toata ziua de am inceput sa iau proportii din nou .
In rest mai fac cate un tort pentru unul sau altul, pentru placerea mea mai mult ca mai toate sunt cadou. Marius ma ajuta si el, taie la pasta, face forme si el, le mai mananca, le mai duce la taica su sa le manance. Mi-a placut tare intr-o seara cand facusem un tortulet din resturile de blat de la unul mare si l-a ornat el. Aveam mai multe inimioare si le-a pus aranjate pe culori ( si el nu e pasionat de astea), nu stiam de ce imi cerea ba rosie, ba roz sau alba. Cred ca ii face bine schimbarea plastelinei cu pasta mea de zahar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Noi nu am luat nimic pentru stafilococ auriu in nas.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

ledi si R era f paciifist inainte si dc nu eram super prompta mai primea cate una de la copii prietenilor cand ne strangeam in grup (la gradinita nu s-a intamplat)

apoi a devenit el cel care dadea sau vroia sa dea cand nu ii convenea ceva..
am tot explicat ca nu lovim, ca nu incepem noi si dc altul incepe sa spuna clar nu ai voi, nu face asta si in ultima instanta sa strige dupa un adult
insa am obs ca acum e la calea din mijloc

de ex ieri am fost la o petrecere, au fost 4 baieti, 2 de 2 ani el si inca unul de 3 ani + 2 bebei de 5 si 8 luni

a avut si el 2 momente cand a trebuit sa intervin ca a luat jucaria din mana altuia sau vroia sa intre cu trenul prin castelul construit de altul (ca pe acolo e strada..) insa cand unul din pitici s-a repezit la el a zis nu, lasa ma si cand celalat nu a cedat sa dea drumu la stransoare (il tinea de bluza) s-a smucit/l-a impins si a repetat ti am zis sa ma lasi...
totul in cateva zeci de secunde..
nu stiu, mie mi se pare f complicat
nu imi place deloc sa stiu ca el ar da in alt copil dar nici sa stea sa o incaseze mereu..
si ma nervozeaza tare ca multi parinti nu intervin.. lasa ca se descurca copii intre ei... da la 3 ani eu zic ca e de intervenit...

in rest am facut si eu azi morfofetala (22s si 1 zi) bb e bine, are 560 grame, toate sunt in limite (si a tinut mainile pe fata si buzele/gura nu s-au putut vedea)
recomandarea e sa se repete morfofetala la 30-31 sapt; eu parca nu imi amintesc sa fi fost asa si acum 3 ani... la cele cu bb2 dupa morfofetala cand a zis sa mai faceti?asta dc a zis desigur...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Evei i-am facut analizele pt ca avea niste secretii pe nasuc fara alte semne de raceala, si cum se incapatanau sa stea acolo, Irina i-a recoltat secretie sa vada ce e cu ea. I-a iesti stafilococul asta pacatos.

Porumbita, si mie mi-a recomandat morfo la 30si ceva de saptamani, nu mai stiu exact, daca vrei ma uit in acte si iti spun. Ma bucur ca e bebe bine.

Paula, multumesc pt cuvintele de linistire, chiar mi-au prins bine.

Criss, ii pun niste picaturi in nasuc si sper sa scape doar cu atat, le zice Ciplox si Tobrex in ochi ca i se infectase si ochiul :( Andrei ii iese azi rezultatul la analize?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Porumbita,ma bucur tare ca totul a fost ok la morfofetala.Eu in trim 3 nu am mai facut ca nu am avut bani si oricum nu mi s-a zis ca ar fi de musai.
Cat despre lovit..ieri mi-a venit copilu muscat pana la sange de brat,l-am tot intrebat cine l-a muscat,nu a vrut sa-mi zica..pana la urma l-a convins taica-su sa-i zica lui si i-a zis ca ''Mara l-a muscat''..De dim am vorbit cu ingrijitoarea si mi-a zis ca nu impingea la inceput,ca era cel mai pasnic,dar ca a inceput si el de cand a tot fost impins lovit.I-am zis sa-i repete si ea k nu are voie si la fel si celorlalti copii,mai ales ca ieri mi-a venit muscat rau de tot..si daca incepe si el sa muste innebunesc.Ca nah,ei acum prind mai repede ce nu ar trebui sa faca,decat ce ar trebui.De intervenit sigur ca intervin,insa in marea majoritate intervin ca el e lovit si m-am cam saturat si eu sa o tot incaseze,mai ales ca am vazut schimbari majore in comportamentul lui,faptul ca deja era timorat si nu mai voia in locurile unde fusese lovit,plangea si ajunsese sa-i fie frica de copii.Noah,nici chiar asa..

Anna,in toamna si lui David i-a iesit stafilococ in nas,i-am comandat o crema din Italia,speciala pt asa ceva,insa i-a refacut drita lui analiza,panicata ca ar avea asa ceva,sa nu-i coboare in gat sau mai jos..si i-a iesit negativ.De atunci am mai repetat de 2 ori si e ok,nu are nimic.Cremele insa sunt mici si ff scumpe :(

O zi frumoasa tururor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

io zic fara nicio suparare ca fazele astea cu impins/muscat trec rapid. si rar mai raman dupa 4 ani, la copiii cu adevarate probleme, ceeace nu vad sa fie cazul. vad si singuri ei ca cu jucatul si vorbitul/imprietenitul castiga muult mai mult decat din impins si lovit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Hello,

Paula sanatate lui Marius si lui Bogdanel , sper sa incepeti gradi luni.

Porumbita eu am facut si la Razvi si la Andra 3 morfofetale: la 12 sapt, la 22 sapt si la 30 si ceva de sapt.

Anna ciplox mi=au dat si mie pt Andra cand a facut rino=faringita acuta. Eu ii dau si acum ca e plina de secretii si in nas si in gat, a ajuns-o si pe ea boala .

Mey Razvi nu impinge, dar face ca leul la copiii pe care nu-i place. E de ras sa-l vezi asa, dar pe noi ne-a disperat, efectiv rage . Inca tuseste ca magarul, de dimineata a tusit de la 4:30 pana la 8 cand am plecat eu la birou in continuu

Acum sa va zic de Andruska: au venit rezultatele - nu are alergie . Trebuie sa o cautam acum sa vedem de ce ia asa greu in greutate. Si....lume, lume...ne da un dintishor .

fetele

Mergi la inceput