FIV Europa(53)
Raspunsuri - Pagina 14

Lara27 spune:
Nu, dar am fost la dr. Micu
sper, le voi lua pe toate, pe rand...de fapt, sper sa nu fie cazul, sa le iau, pe toate, pe rand
to be continued..

sper spune:
Help!! Ma inteapa usor ovarul drept, ala cu fol antrali grasuni. Ce ma fac dc ovulez pana la histeroscopie? Rezultatul e compromis total? Nu-i decat 1000ron plus trauma anesteziei
Speranta

5ab1na spune:
m-as risca sa spun sper ca nu conteaza?
decat daca ai putea ramane natural luna asta?
am vazut fete cu histeroscopii facute la mijlocul lunii (aadina) sau in faza luteala (mai rar) si cel mai des in faza foliculara.
dar cred ca daca nu ai balauri pe acolo si e doar de vizualizare a uterului e ok si asa.
mai ales daca spui ca ai fost la eco doppler eu zic ca e imposibil sa nu-ti fi vazut doctorii vreun polip.
dar nu ma pricep la sept sau sinechie daca ar conta!

Brigit spune:
Nu te speria ca nu se compromite investigatia daca ovulezi, eu stiu ca histero se face în prima parte a cm pt a nu comptomite o eventuala sarcina si pt ca în prima parte si colul e mai flexibil . Dar stai linistita ca ti-l dilata oricum cu ajutor, nu il forteaza. Pls nu te mai gandi la tot ce poate merge rau.

Lara27 spune:
sper, daca ovulezi, faci biopsie de endo in faza luteala (fara contact inainte sau cu contact protejat)
doar ca, in cazul tau, n-ar ajuta prea mult, deoarece tu stii ca poti ramane gravi, fara probleme, trebuie sa reusesti in schimb sa duci sarcina la final..
HSC se poate face, teoretic, in orice perioada a CM, mai putin la menstra.
de regula, se prefera faza foliculara, pentru ca e mult mai usor sa remediezi eventuali balauri (polipi, miom, fibrom, sinechie, aderenta) pe un endometru subtire si nedezvoltat; mai mult, in cazul femeilor care pot ramane gravi natural (nu-i cazul meu), se face HSC pana la ovulatie, pentru e evita intreruperea unei eventuale sarcini
; in caz de tratament cu AC, de exemplu, sau de menopauza indusa medicamentos (ca si tratament al endometriozei) ovulatia si sarcina fiind excluse, endo nedezvoltat, HSC se poate face oricand
to be continued..

Lara27 spune:
Brigit, precum spuneam si dincolo, la donate..incep sa cred in.. telepatie
to be continued..

Brigit spune:
Lara, daaa si situatia ar fi chiar amuzanta daca nu am fi fost nevoite sa invatam dintr-o practica personala... Si imi dau seama din nivelulf inalt de info de pe acest forum ca mult prea multe dintre noi ajungem sa ne specializam în aceasta abjecta materie numita infertilitate ...

sper spune:
Fetelor multumesc pt raspunsuri, m-am linistit
.
Mai am o intrebarica, in cate zile vine rezultatul histopatologic?
Speranta

Brigit spune:
Mie mi- a f#259;cut examen histopatologic la polipul excizat , a fost gata în vreo 5 sapt , mi- a spus de la început ca dureaza minim o luna. Da la ce faci examen histo stii ca e ceva de scos? Eu de ex nu am stiut, se vedea ceva pe eco dar mi-au spus ca nu sunt siguri daca e în uter sau în perete, caz în care se impunea laparo. Din fericire a fost un polip, l- au scos usor. Curaj si o sa fie bine!

sper spune:
Brigit nu stiu la ce imi va face, poate la endometru? Sau aia poate e alta analiza
Uite am cautat raspunsul lui cand l-am intrebat de plajele hipoecogene si mi-a scris asta "Pentru a vedea cauza aspectului endometrului va trebui sa vedem analiza histologica de la chiuretaj" Eu acum mi-am dat seama ca a scris chiuretaj, cand am citit mesajul respectiv am "citit" histeroscopie pt ca investigatia asta mi-a propus-o si la mine in cap era doar histero-histero-histero
. De care chiuretaj vorbeste nu stiu
LE: am cautat mesajul care i l-am trimis si acolo ii scrisesem ca voi intra in posesia buletinelor anatomopatologice in curand, deci el se referea la chiuretalele facute nu la unul de diagnostic. Am citit pe diagonala si credeam ca vrea sa-mi caute plajele hipoecogene acum Off, baba mai sunt.
Speranta