Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (53)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carla_2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ooana

gata am scazut febra cu impachetari la 37*4
a baut si 150ml LP

somn usor!

1an + 08.07.2010

" Nu te uita cu tristete in trecut, pentru ca a trecut si nu te ingrijora pentru viitor, pentru ca e inca departe.
Traieste in prezent si fa-l atat de frumos incat sa merite sa ti-l amintesti" - Ida Scott Taylor

Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

bravo Matei,sa nu mai faci febra

Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010

Sa-l ajutam pe Vladut

produse la bazar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_2008 spune:

Adriana felicitari pt cele 2 printese!!ai 2 brunetele minunate!!!!!

Sa-l ajutam pe Vladut

produse la bazar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victo

rodiii..te urasc! la noi ninge iar. maine noapte prognoza mea arat - 13 grade.las ca imediat e martie si scapam!

tu oana, eu tot ma gandesc oare cum vine asta sa nu gatesti niciodata nimic :) zau, n-as putea :). nu te superi, nu? da nu-mi imaginez..adica nici macar o omleta? sau o ciorbita/ sau un orez cu lapte, nimic??

Paula cu 2 nazdravani, M si S

eu inteleg adica inainte sa il avem pe andrei mai gateam cate ceva, in weekend, dar atat...ca in timpul saptamanii mancam la serviciu, seara mancam ceva usor, asa ca, nu aveam de ce...ieseam foarte mult sa ne plimbam, la film, in weekenduri plecam din oras...

am implinit un anisor, sunt baiat mare de acum

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui carla_2008

fete noi suntem in spital,eu cu Carla cu perfuzii si antibiotic
azi noapte la urgente cu 39,2 si varsaturi,azi la 10 cu 40 si frisoane
faringoamigdalita
mateo e ok

Sa-l ajutam pe Vladut

produse la bazar

sanatate multa Denisa of micuta!

nu te supara pentru antibiotic, sa fie bine acum, in unele cazuri poate e chiar nevoie!!

Mergi la inceput

Oana sper ca ati trecut noaptea cu bine!

Denisa voi cum mai sunteti?

si eu aseara am intrat in panica, ieri s-a tot trezit plangand, am zis ca e de la canini, ca ii ies, dar tot ieri s-a tot tras de urechiusa dreapta, am vazut ca avea ceva mai multa ceara...aseara 37.7, era moale, cina nu a vrut, isi facea greata si cu lapticul...pana la urma a acceptat laptic, i-am dat nurofen si i-am pus 3 picaturi de otocalm...vreo 2 ore parca inviase , alerga prin toata casa nici nu voia sa se mai culce...dar apoi iar a inceput sa se tina de urechiuse, iar plansete...la 12 a adormit, pana dimineata, nu a mai facut febra..sa il vedem azi ce face! sun pediatra, maine ORL , orice ar fi, macar sa scapam ce ceara in exces...e foarte aiurea daca au prea multa ceara,ca le poate da si dureri, dar in caz de otita nu se poate vedea timpanul ce e ciudat e ca nu a fost racit de la bronsita aia de la sfarsitul anului, laptele nu il bea intins pe spate, ci pe pernuta, nu il doare cand pun mana....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

cati delfinasi bolnavi!
denisa, e f greu.eu nu mai suport perfuziile,dar fac bine.

victo, ai incercat ORS?e o solutie hidroelectrolitica de la Hipp cu morcov si orez. costa in jur de 12 lei 200 de ml.

noi, ce sa spun?
cu papa e relativ ok,insa i-am bagat in meniu zilnic oul de prepelita pe care il adora. il papa cu bucatele mici de cas sau cascaval.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

Of, Denisa, Racusor, sanatate multa multa.
Denisa, te inteleg cu antibioticele.. Cum mai e Carla?

Sanatate multa tuturor bolaviorilor!

Racusor

Citat:
ceva retete te rog, la pizza/placinta cu legume , chiftelute? dar asa pentru nestiutori

laptele cu banana cum il faci?

Pizza cu legume
Fac aluatul la masina. Ingrediente pt o tava mare de cuptor
Ulei de masline - 0.75 lg
Apa - 160 ml
Sare - 1 lgta
Faina - 320 g (eu pun faina neagra, integrala in proportie destul de mare)
Drojdie uscata - 0.75 lgte
Dupa ce intind aluatul in tava, pun legume: legume mexicane deja fierte, rosii cherry, ardei, ciuperci (pt Bianca nu pun inca, las un colt al ei in tava), masline, ceapa verde/ praz, sos de rosii, chiftele vegetale cand am, branza rasa

Chiftele vegetale - eu nu mai fac dupa vreo reteta anume, dar procedez asa: linte, naut, soia (fie separate, fie combinate) se pun in apa 12h, apoi se fierb (2-3h, eu fierb 2h la oala sub presiune in canitate mai mare si congelez sa am pt mai multe folosiri). Se pun la robot cam 2-3 pumni de boabe (1/2-1 cana) cu cartof (fiert sau crud, eu am facut cu ambele si iese bine oricum), ardei (eu prefer fara), ou (am facut si cu ou, si fara ou si se leaga bine oricum), pesmet/ gris (uneori pun, alteori nu), ceapa, usturoi, sare, piper, sos de rosii (asta le da un gust bun), mirodenii (oregano, cimbru, busuioc), vreo felie de paine inmuiata in apa sa legi compozitia, patrunjel/ marar dupa gust. Apoi pun cu lingura pe tava acoperita cu hartie de copt in cuptor pt 30-40 minute, sa fie aramii, eventual gusti una. Compozitia dinauntru ramane moale, iar invelisul usor crocant. (la final, dupa ce s-au racit, se pun chiftelele intr-o cutie cu capac sa nu se usuce si pot fi folosite si a doua zi, cand eu de obicei le pun pe pizza, faramitate)
Noi mancam chiftelele cu salata: salata verde, rucola, rosii cherry, castravete, ardei, ulei de masline, seminte de in, susan, floarea soarelui rasnite, lamaie, lipie, un cartof fiert in coaja taiat cubulete, branza rasa (cas, cascaval, telemea) dupa gust.
Inspiratie dupa pufescu

Placinta cu legume
poza1 fata
poza2 verso
Aluatul il fac la masina, folosesc tot faina neagra/ integrala in proportie mare, 50-100% si folosesc un vas mare yena (nu mai multe mici cum e in reteta)

Lapte cu banana (banana milkshake), orientativ
- 200 ml lapte, 1/2-3/4 banana coapta si aromata, un praf de scortisoara, o lgta miere
Se bea cu paiul din pahar lung tinut de mami in mana.

Pofta buna

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurika1982 spune:

Citat:
citat din mesajul lui rodyka

carla, insanatosire grabnica micutei

cris, am scris in cap trecut ce mi-a dat mie ptr Isa. uleiul de pin a functionat si la fetele sora-mii (una de 1 an, alta de 3 ani)

tu fete, pai haideti la mine in concediu , la amiaza s-a oprit vantul asa ca am mers in satele din jur sa ne plimbam pe plaja. pun si poze imediat

Isa = parfum de fericire - 2012 (19 iunie 2010)
Maria, printesita mamei (26 iunie 2001)

Neata fetele!!

Dam cafeluta,sa nu uit sa va spun ca aveti copii minunati, m-am tot uitat pe poze si nu am avut cand sa va scriu :*.Michelle, Adriana
Denisa: sanatate multa, fii impacata ca la temperatura aia nu prea cred sa fie remedii alternative.Nu vreau sa te supar, dar probabil ca e ceva destul de nasol daca e pe antibiotice pitica.
Rodi: las ca venim noi in martie :P.
Michelle: azi vii cu vesti ?
Iuliana: te asteptam si pe tine :P
Scriu cu pupaciosul in brate, ca avenit sa ma mangaie :))
Oana: sanatate multa, mama lor de virusi
Cris: voi cum sunteti?
Revin mai incolo, ca am mancare pe foc si o sa scot si leul afara :))

Laura de Cristian Alexandru 10.08.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

Citat:
citat din mesajul lui laurika1982
Michelle: azi vii cu vesti ?

Laura de Cristian Alexandru 10.08.2010
Da, asa sper, ca data trecuta a intervenit o nastere si nu am mai reusit sa merg. Poate aflam si culoarea sosetutelor, macar sa ma pot gandi la designul camerei lor

Am vazut si eu papusile Adrianei, minunate!

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochidut spune:

Ioiii ce de delfinasi bolnavi. Sanatate multa tuturor!!!!
Denisa, nu te mai gandi ca a luat antibiotic, acum macar sa ii scada febra, sa se stabilizeze si sa evoluati spre bine. Asa e cand ajungi in situatii din astea de criza, la spital, nu ai cum sa gandesti la fel de profund si calm....plus ca nu poti stii cu siguranta ca nu au avut dreptate totusi cu antibioticul, ai vazut ce zicea si Paula
Ooana, Racusor, cum mai evolueaza starea delfinasilor?

Eladeea ce m-ai amuzat, pai sa stii ca toti prietenii/colegii nostrii au pus pariuri cat rezistam, dar am depasit deja multe asteptari, asa ca rezistam eroic
Victo pai in studentie mancam ca orice student+mancare mama. Apoi ne-am mutat impreuna si ne traiam viata frumos, intre aspiratii profesionale si distractie, fara nici o grija pt mancare. Aveam oricum servicii agitate, fara ore de masa, deci mancam ce apucam, un sandwich, biscuiti, cornulete si seara mai rontaiam resturi de prin frigider, o bucata de branza, o rosie...din astea. In w/enduri nu stateam niciodata acasa, eram la prieteni in vizita, in oras sau plecati pe altundeva. Dupa asta, a venit "perioada pensiune", si de atunci luni - joi eram in Bucuresti, alergam pe la serviciu si mancam ce apucam sau de la catering, iar vineri - duminica la munte si mancam acolo. crede-ma ca erau saptamani cand nici nu aveam timp sa ma duc la cumparaturi, d-apai sa mai gatesc......Si acum continuam in mare parte acelasi program, doar ca plecarile pe timp de iarna/toamna incercam sa le facem la 2 saptamani, iar jobul meu a devenit ceva mai calm....sau ma rog, am renuntat eu la "a progresa" pentru a apuca sa fac si altele.
Deci nu gateam nimic, nu am fost niciodata gospodari, ca orice alti oameni. Ocazional cand vroiam sa ne alintam intr-o duminica eu faceam micul dejun si P imi facea clatite. Tot la fel pe post de alint ii faceam rareori paste si i-am facut o singura data un tort de ziua lui, de care isi aduce aminte si acum. Mama radea ca ce femeie desteapta sunt, ca uite asa fac rar si bun si sotul nu uita niciodata In rest imi mai aduc aminte ca odata am facut un revelion la noi si am mai petrecut apoi inca vreo 3 zile si am facut eu niste salate.
Iar sotul meu in 11 ani de cand suntem impreuna nu m-a intrebat niciodata "noi ce mancam"......deci in afara de timp, nici motivatie nu aveam... Pe de alta parte noi niciodata nu mancam nici macar micul dejun acasa, nici cafeaua nu o beam, pecam cu ea in cana pe drum.......nu intrebati de cate ori am pus-o pe noi sau prin masina Nici acum nu intreaba niciodata, dar m-am gandit sa o invat pe Larisa cu un stil de viata mai sanatos, sa o obisnuiesc sa respecte mesele.....si atunci trebuie noi sa ne schimbam in primul rand.... pentru ca eu pe fondul asta m-am ales cu o gastrita acuta si P cu colesterol..... De aia am inceput sa gatesc, pentru a ne invata sa mancam responsabil, cel putin o masa gatita pe zi si in al doilea rand pt a manca sanatos...

de Larisa Ioana 24.06.2010

Mergi la inceput