Vecini deranjati de copil
Raspunsuri - Pagina 3
Cristina_C spune:
Am avut odata o astfel de vecina, culmea, chiar mai tanara decat mine, o deranja copilul meu de gradinita. Am trimis-o sa se trateze de boli nervoase si i-am ras in nas (niciodata nu as rade de persoanele bolnave dar ea nu era bolnava, doar lipsita de bun simt). Poate niste dopuri de urechi? Sau, si mai simplu - valea, sa se mute, ca tot statea in chirie (ca si noi pe atunci). M-a amenintat ca ma reclama peste tot, o fi incercat ea dar n-a luat-o nimeni in seama, cum era si normal. N-am primit atentionari de nicaieri, bineinteles. Ceilalti vecini, tot fara copii, erau in cele mai bune relatii cu noi. Stiu ca vecina "nebuna" i-a intrebat pe unii daca nu se simt deranjati iar ei au spus ca nu. Isi cauta aliati dar nu i-a mers. Copilul a ramas exact ca intotdeauna, adica nu l-am "dat mai incet". Un copil normal, nu la el era problema. In vreo doua luni vecina si-a facut bagajele si bye- bye. Locuia acolo de ceva timp inainte sa venim noi.
La voi e mai complicat, tind sa cred ca-i proprietara acolo si ca n-o sa plece. Cineva trebuie s-o faca sa inteleaga ca asa este cand are vecini cu copii. Cu batutul in teava a sarit calul, nu i-ar strica o amenda.
andacos spune:
Total ,total off topic!!!
Alexandra,eu sunt una dintre acele persoane care"aud si furnicile-n gradina"!!!!
Si...cind le aud...m-am si trezit si ca sa readorm...imi trebuie cel putzin 1-2 ore si atunci pot spune ca am noroc...daca nu cumva suna ceasul!!!!
Deci daca esti o persoana cu somnul sensibil....se aude tooooootttttuuulll!!!!!!
Incearca sa ramii calm dupa citeva saptamini de...trezit ca sare pisica vecinei,sau merge incaltzata cu pantofi cu toc...sau...sau...sau...!!!!
Scuzatzi de of topic!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
msl1 spune:
Daca locuiam in Ro cred ca primeam zilnic amenda la cita galagie fac ale mele! este exagerat doar pt ca mai fuge si nici nu in orele de liniste sa se plinga vecina
Ilinca_M. spune:
Ziua nu se aude cand face cineva dush, adica trece neobservat. Dar in toiul noptii, cand e liniste profunda, mai ales cand ai baia exact langa camera copilului...se aude ingrozitor, toate zgomotele sunt exacerbate in puterea noptii: si apa curgand cu jet puternic, si clincanitul furtunului de dush, daca-l mai loveste de cada sau il scapa ce sa mai spun...Din baie totul se aude mult mai tare, fiindca acolo sunt tevi care "transmit" sunetele (vorbesc de cazul nostru, noi neavand tevi comune altundeva, avand toti microcentrale proprii).
La 6 dimineata daca e liniste in rest, tot asa se aude.
Am avut noroc ca la un moment dat bebelusa mea s-a adaptat, de pe la 4-5 luni nu a mai bagat in seama zgomotele astea (trantit usa de catre vecini noaptea, scapat chestii pe jos, dush etc.), dar pana atunci a fost groaznic, tresarea la orice zgomot, fiind atat de liniste in rest. Am ramas numai eu, sunt foarte sensibila la zgomote, daca trage vecinu' apa la buda noaptea imi zboara tot somnul:))
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
alex_andra spune:
Acu'...daca stau bine si analizez....aud mereu zgomote de fundal, dar nu le bag in seama:)))
Adica, astea-s zgomote cu care-s obisnuita de cand m-am nascut, sunt zgomote de om nascut, crescut, trait la bloc.
Seara, cand imi adormeam fata, in linistea profunda din camera ei, dupa ce terminam de cantat, auzeam diverse sunete, dar le ignoram cu desavarsire:))
Sau cand eram gravida si nu dormeam prea bine, auzeam copilul de sub noi cum plangea noaptea...dar, iar...nu mi se parea deranjant.
Sunt lucruri cu care te obisnuiesti si atunci nu le mai auzi.
La fel ca mieunatul enervant al pisicii mele, noaptea, la 2
eumada spune:
Vecina mea de dedesubt e extraordinara....la cate face fiica-mea..ea sustine cu tarie ca nu aude nimic..mi-e si rusine cum danseaza Eva la 10.30 noaptea si Violeta draga de ea sustine ca nu se aude nimic.....
Dar intelege ca un copil e un copil si gata...mai vine pe la noi,se joaca cu ea...si Eva o iubeste..si daca-i spun ca Violeta vrea sa faca nani..ei s-o vezi cum se linisteste si calca in varful picioarelor.....bine o tine 10 minute...dar...
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
AB_AC spune:
Mey adevarul e ca un copil mic deranjeaza Adica parintii ar trebui sa aiba covor si daca nu gresie, parchetul amplifica zgomotul la vecini, adica ei aud mai mult ca tine (de exemplu in .fr la blocurile noi nu pun parchet si basta! Cand sunt in "basement"=subsol amenajat si-mi aud copiii... am si eu senzatia ca-mi sar in cap.
In plus un copil ar trebui sa poata alerga afara nu in casa.
Copiii mei au crescut si la bloc si la casa si evident ca la bloc aveau mai multe restrictii.
Parerea mea e sa o chemati la voi cand i se pare ei zgomotos sa vada ca nu face nimeni nimic intentionat. Nu mai speria copilul cu bataie si alte prostii. Cearta va va strica calitatea vietii. O prajitura si o discutie ajuta mai mult.
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui steluta25 M-a amenintat cu politia. Chiar nu vreau sa platesc amenzi aiurea, iar copilul din dotare, nu il prea pot tempera, Dar, zic eu, se joaca in limitele normalului. Ce sa fac? Sa stau toata ziua cu gura pe copil, sau sa ignor baba...tanara si nelinistita? Sau sa platesc amenda pentru joaca celui mic? |
Ia-o pe vecina de mana si duceva-ti amandoua la psiholog, una ca-si sperie copilul sa nu mai alerge, cealalta ca o deranjeaza alergatul unui copil descult.
Alergatul face parte din viata lor. Copii vecinilor de deasupra mea alegau ca se misca travanul si lustra. Fica mea alerga, nu mergea prin casa, si fiind si indesata spuneam ca am noroc ca stam la parter. Tot timpul era in "viteza".
Dupa trei nopti de nesomn m-am obisnuit sa dorm cu geamul deschis prin fata caruia trecea tramvaiul, si era tramvai din cele vechi si zgomotoase.
ramiris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alex_andra intreb si eu, acu, ca omu care nu stie (cum ziceam, am stat de cand m-am nascut, pana in prezent numai la ultimul etaj): chiar se aude deranjant cand un vecin da televizorul la maxim? sau face dus? |
Noaptea cand e liniste se aude foarte bine din pacate. Cand spuneam televizor la maxim nu ma refeream la faptul ca cineva mai tare de urechi da tv mai tare. In cazul nostru cred ca vecina dadea volumul maxim la tv in dormitorul de sub dormitorul nostru si pleca de-acolo pentru ca se auzea mai tare decat televizorul de la mine din casa.
Cred ca daca cineva da tv o idee mai tare ca sa-l auda poate fi deranjant daca stai mai prost cu nervii si suferi de insomnie, altfel se aude dar e suportabil... viata la bloc, deh.
La fel cu dusul, daca face dus/baie noaptea si ai dormitorul aproape de baie se aude, se aude dealtfel (sa-mi fie scuzat) si cand cineva face pishu' si trage apa noaptea. Astea mi le amintesc dintr-o perioada cand aveam insomnii, daca ai un somn sanatos nu auzi. Acum cred ca poate sa faca cineva dus langa mine si dorm neintoarsa...
alex_andra spune:
ramiris, am inteles cu tv-ul :)
Inteleg si cu tropait, alergat,mers cu tocuri prin casa, mutat mobila&co.
Dar, tot nu inteleg cu dusul
Adica, da, eu aud cand face barbati-miu dus, sau trage apa, dar nu ma deranjeaza.
De ce l-ar deranja pe vecinul de sub mine/deasupra mea? Se aude mai tare decat in propria casa?