Vecini deranjati de copil
Raspunsuri - Pagina 12
iulia_b spune:
Rolele au aparut dupa ce s-a spus de nou nascutul care plange si caruia i se pune calupul in gura.
Poate avem alte gusturi, insa si mie unchiul mi se pare vulgar. Curios ca pe unii poate sa-i amuze o astfel de remarca.
Si cred ca exista oameni nesimtiti, carora nu le pasa nici cat negru sub unghie de cei din jur, nu respecta nimic, fie ca e vorba de manele fie ca e vorba de copilul care joaca fotbal in casa, ca sunt si din astia. Limita e f laxa daca nu stii s-o trasezi. Si daca te si mai aude ca las-o naibii de hoasca, baba, mimie, etc...
Selene_Bunny spune:
Remarce de-alea am auzit si eu... Insa unii oameni nu recurg la ele decat cand, efectiv, au ajuns la limita...
Uite, si eu le-am spus celor de la Domo ca eu nu cac bani... Asta pentru ca mi-au adus frigiderul pana sus, am platit urcatul pana la etajul 2, ca ei nu sunt obligati sa ti-l aduca decat pana la scara, cand l-am desfacut, era julit pe laterale, cu puncte infundate... Am cerut schimbarea... L-au luat pe asta, au adus altul si au avut pretentia sa platesc din nou urcatul pana la 2 (25 de lei). Si le-am spus precum am spus...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
andata spune:
Total off topic, dar nu ma pot abtine: cu siguranta unchiul stia toata povestea si terorizarea. Si sunt convinsa ca omul remarcase un lucru esential remarcat si de mine: individele nesatisfacute sunt mai tafnoase si au gura mai mare... In fond, el se oferise sa-i faca un serviciu, e drept ca neortodox dar sigur necesar.
Si stiu si cum e sa ti se bata mereu in teava, cat am fost mica vecina de la 2 (noi stateam la 3) batea in teava la cea mai mica miscare, de eram efectiv terorizati ca iar se iau si ceilalti vecini de noi (ca normal ca se auzea si la 1 si la 4 batutul in teava) din cauza ei. Dar ea urla la copiii ei de se auzea si la scarile vecine, si de obicei la ore "normale", pe la 10-11 seara.
Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara
Tutu land
blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita
iulia_b spune:
Andata am gasit explicatia de ce anumite doamne de pe forum sunt asa de tafnoase.
Eu raman la parerea mea ca un om cu oarecare educatie n-ar recurge la astfel de gesturi, indiferent de interlocutor.
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulia_b Eu raman la parerea mea ca un om cu oarecare educatie n-ar recurge la astfel de gesturi, indiferent de interlocutor. |
Un om cu o oarecare educatie si-ar cunoaste locul si nu ar forta alti oameni cu o oarecare educatie sa recurga la astfel de metode.
La scara 2, la mine, sunt niste vecini care nu suporta ca vreun copil sa faca galagie, sa alerge, sa treaca pe sub geamurile lor. Se razbuna pe copii turnandu-le pishu in cap. Eu n-am stiut, mi-a povestit vecina de la 4, de la mine din scara, fetita ei a patit-o.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
andata spune:
Of, Iulia, dreptu-i ce zici tu, dar in viata nu vezi mereu alb sau negru. Asta iti zic doar din experienta mea, nu e musai sa proclam ca e unica viziune posibila asupra vietii. Exista insa unii oameni care te duc la disperare, acumulezi, acumulezi, fortandu-te sa taci sa nu isti discutii si probleme, pana cand se intampla sa rabufnesti si uiti si de aia 7 ani de acasa, si de aia din facultate.
Cine ma cunoaste stie ca sunt calma si ascult lumea si ... in fine, mi-au murit laudatorii.
Acum vreo 10 ani aveam la servici pe una care se credea sefa mea si urla la mine de dimineata pana seara, de obicei cand erau altii de fata. Am tacut cred ca vreo 6-7 luni, am incercat sa vorbesc frumos cu ea, nimic, se inversuna si mai tare cand vedea ca sunt pasnica. (Era si asta tot din categoria mentionata).
Ei bine, si intr-o zi, cand a apucat-o iar isteria, cu spectatori, normal, ca nu ii placea sa ma balacareasca fara martori, i-am spus pe tonul cel mai dulce posibil ca e musai sa obtina o consultatie la Palazu Mare (spital de boli mintale) si ca vorbesc eu direct cu directorul de acolo, ca ma stia de cand faceam practica la ei. Si se rezolva programarea chiar pt a doua zi. Stii ca din momentul ala si pana am plecat am avut liniste, de veneau si colegii sa imi multumeasca pt asta?
Tutu land
blog de mama
Blogul lui Mihaita
soricica spune:
Si eu am o vecina si dati-mi voie sa zic ,ca este unica in felul ei.
Sincer, am ajuns la concluzia ca o deranjeaza si propria-i umbra, dar sa va povestesc cate ceva despre ea.
Pe vremea cand nu aveam copil, chema politia odata la 4-5 luni,pentru diverse motive,facea periodic reclamatii in scris la politie , chema politia si in perioada in care eram la birou, si odata a chemat-o cand eram in concediu.Motivele erau dintre cele mai diverse: cum ca bocanim,ca facem dus prea des si dupa ora 10, ca lucram clandestin la domiciliu, in special mobila, ca o deranjeaza noaptea ca mergem la wc....lucruri care s-au mai spus pe aici.
Ideea este ca o cunoaste o sectie intreaga de politie , aici e vb de un lucru care se intampla de peste 5 ani.
Intre timp a aparut si junioru, care are un program pe care il respectam zilnic, mai exact 14.00-17.00 somn, si ora 22.00 deja in pat.
Deranjant nu este faptul ca imi vine politia la usa,care deja a inceput sa se scuze, dar nu au ce face pt ca la fiecare apel ei trebuie sa se prezinte, ci faptul ca a inceput sa bata in tavan cu coada de la matura,nu vreti sa vedeti un copil de 2 ani cum reactioneaza cand o aude si cum se sperie . orele sunt pur si simplu uimitoare : 15.00 la pranz, iar seara dupa ora 24.00 pana spre 5.00 dimineata si asta aprope in fiecare noapte.
Am uitat sa precizez , ca vecina are un program cu totul special: ziua doarme , iar seara se uita la tv.
un alt ex ar fi , cand copilul ramane acasa cu bunica, dar masina nu e in parcare la sf de saptamana, nu aude nimik.Insa cand vede ca a ap masina incepe din nou cu bataile in tavan.
Aici vb de un copil de 13 kg,care, recunosc ca mai alearga in casa din cand in cand,( a se intelege ca nu face rezistenta sau maraton)intr-un ap de 2 camere, caruia ii mai scapa din cand in cand o jucarie pe jos indiferent de material si alte chestii specifice varstei.toate astea repet in intervalul legal 8.00-13.00 si 17.00-22.00.
Ca sa scapam de aceste lucruri tensionate cei de la sectie ne-au recomandat sa dam o declaratie in scris in care sa mentionam ca ne hartuieste pe noi, pe copil.
Spunea Bird,ca, copii ei alergau afara.
asa e, totii copii alearga afara, dar al meu alerga si in casa spre usa cand ii zic uite a parcat tati, alearga cand scot prajitura din cuptor,alearga cand ii zic ca e ora de baie etc.repet, intr-un ap de 2camere semidecomandat, cam cati metri crezi ca poate alerga un copil?
ok, si daca ar avea alte motive sa alerge in casa care este problema???face parte din copilaria lui.
nu pot sa cred ca tu nu ai alergat macar odata , copil fiind in casa parinteasca.
Vb aia, pe vremea noastra, se dadeau bairame pana dimineata, se strangeau mai multi copii la un vecin in casa si se jucau pana seara(iar pe atunci asta cu respectatul orei de pranz....)si ce jocuri de exterior( ascunsa,leapsa, fetite care trageau 2-3 carucioare pe gresie, ca parchet mai greu pe vremea aia, etc), nu mai ca atunci oamenii erau mai buni, mai ingaduitori.
Uitati-va un pic in urma, nu cred ca nu ati sarit macar odata de pe fotoliu pe canapea, si ce zgomot era...
Sau doar eu am avut o copilarie fericita.....
andata spune:
Soricica, si eu ca tine, boacane la greu si fotbal prin casa cat am fost mici. Culmea e ca vecina de care spuneam si eu mai sus s-a mutat mai tarziu, cand eram eu deja la liceu si nu mai duduia nimeni prin casa. Femei nebune, ce sa mai vb. Cine a avut parte de asa ceva intelege, cine nu, nu poate pricepe. Vecinii si peretii subtiri au constituit un un motiv bun sa ne mutam la casa (si inundatiile, si mersul pe tocuri la 3 dimineata si...o gramada altele)
Tutu land
blog de mama
Blogul lui Mihaita
belleane spune:
Soricica, politistii ti-au dat o idee buna. Clar e caz de hartuire, ar trebui sa inregistrati zgomotele si sa strangeti procesele verbale de la politie daca aveti. Chiar si ordinele de deplasare ceva tot trebuie sa fie o dovada ca vecina suna la ei. Sa incercati sa faceti o plangere pentru hartuire. Eu cred ca o sa se lecuiasca de batut in tavan.
Imi aduc aminte de copilaria mea cand un eram un grup mare de copii si nu aveam nicunde voie sa ne jucam. Ca era ora 2,3,4,5,6,7,8,9, 10 nu conta. Aveau diverse metode: strigau la noi,ne aruncau apa in cap, ne fugareau prin scari de bloc sau printre blocuri, pe cei prinsi ii duceau la parinti sau ne dadeau cate o chelfaneala.
Si atunci se practica batutul in teava, ascultarea, urmarirea vecinilor lol. Dar pentru noi a fost stimulant. Gasca noastra a devenit mai sudata, apoi am inceput sa-i sfidam, le-am dat porecle, le-am facut farse, a fost frumos.
ni-na spune:
Am avut aceiasi problema......tin minte ca a bocanit in teava si cand am scapat stecherul de la fierul de calcat pe jos........pana am schimbat tevile metalice de la calorifer si tevi Henco.Crede-ma,in astea de plastic poti sa bati mult si bine,ca nu se aude.
Cea mai penibila faza a fost cand ne-a acostat in fata blocului si ne-a zis ca scartaim patulla 11 noaptea si la 6 dimineata.Problema e ca in dormitor unde sugereaza ea ca-i scaraie patul doarme copilul,care la acele ore doarme profund...........