Vecini deranjati de copil
Raspunsuri - Pagina 11
emanouela spune:
nu alex_andra, nu realizez ca intrebarea este exagerata, asta nu se intampla doar acum , iarna (asta cu dupaiala, izbitul de pereti, trantitul, urlatul, etc)....se intampla zilnic, fix si la ora care scriu.... indiferent de anotimp, indiferent de ora... copilul nu e caz special, e un copil normal, iar mie situatia mi se pare absolut normala si nici prin cap nu mi-a trecut vreo secunda sa ma simt deranjata, iar intrebarea era retorica adresata celor care sustin ca in casa trebuie liniste si disciplina si ca doar afara se alearga, etc....insa mi se pare exagerat, daca ai fi citit postarile mele, sa crezi ca astept si un raspuns la aceasta intrebare
Selene_Bunny spune:
natalia, exact asa si Daria. Noi avem doar 2 camere, nu avem unde sa ne refugiem... :(
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
emanouela spune:
alex_andra n-ai inteles si chiar nu vreau sa fac polemica pe tema asta.
ideea e ca daca X nu a primit reclamatii zilnic de la vecini, asta nu inseamna ca al lui copil a umblat in vf degetelor, n-a scapat jucarii, n-a cazut in casa, n-a plans in asa mod incat sa auda si vecinii si sa-i deranjeze, daca nu te deranjeaza pe tine ca parinte si ca om care esti in aceeasi casa cu el, asta nu inseamna ca nu-i deranjeaza pe vecini, si un banal mar scapat jos de copil, se aude la vecinul de jos, doar ca ma repet, unii stiu sa convietuiasca in comun, altii nu. e absurd sa spui ca-ti scoti copilul afara sa alerge, sa tranteasca jucarii, sa se joace....copii alearga si in casa, mai ales la varste mici...stau locului doar cand dorm si mananca (si unii nici atunci). hai ca doar nu s-a uitat perioada de cand invata sa mearga pana pe la 3 ani cand poti sa-l ai atent pe o activitate mai mult timp...doar nu degeaba jocurile educative si cele ce pp atentie is dupa 3 ani, pt ca pana atunci copilul e axat pe a descoperi, a-si exploata abilitatile abia deprinse, mersul si alergatul, nu stau locului, misuna, iti scot toate din dulap (fereasca de vecini de nimereste dulapul cu vase), dai tu cu mopul, vor si ei (si daca scapa mopul pe gresie din mana??? bate vecina in teava?!), gatesti tu, vor si ei si scapa din manute legulele, fructele, deci zgomot. asta face parte din dezvoltarea lor....ca si vorbitul, ca doar stim ca atunci cand incep sa lege propozitii incepe si iuresul pt noi, intrebari peste intrebari puse cu o viteza uluitoare si repetate de N ori...face parte din dezvoltarea lor si nu trebuie, atata timp cat respectam si pe ceilalti din punct de vedere al programului, sa ne scuzam sau sa acuzam
Picky_toto spune:
Citat: |
citat din mesajul lui steluta25 Uf, tocmai m-am certat cu vecina de dedesubtul nostru. O deranjeaza ca bebelu' meu de 1 an si 9 luni face galagie. Solutia? Batai interminabile in teava, de a ajuns piticul sa se sperie si sa fuga urland la mine....deci efectul e invers. Pana acum, de fiecare data cand o vedeam, ii vorbeam frumos si ii ceream scuze pt zgomote. Niciodata nu parea ca o deranjeaza, totul a inceput acum cateva saptamani. Parca a innebunit. Orele de liniste le respectam, doarme de la 14 la 17, iar seara la 21.30 baie, apoi somn. O deranjeaza intervalul 19-21.30. M-a amenintat cu politia. Chiar nu vreau sa platesc amenzi aiurea, iar copilul din dotare, nu il prea pot tempera, Dar, zic eu, se joaca in limitele normalului. Ce sa fac? Sa stau toata ziua cu gura pe copil, sau sa ignor baba...tanara si nelinistita? Sau sa platesc amenda pentru joaca celui mic? |
Invata un nou joc cu copilul tau si vecina..codul morse ..bate-n teava, bati si tu, faceti muzica, distreaza-ti copilul..nu-l lasa sa mai fie speriat de "tanti" de sub voi...
Eu una nu m-as stresa, ba din contra, sa cheme si politia..nu o sa-ti faca nimic, vor veni doar ca au fost chemati, amenzi nu vei primi cand vor constata care-i "problema" vecinei..asa ca mai bine o ignori..daca vrei din respect o saluti cand o vezi..te saluta e ok, nu, iar e ok..Daca se mai plange ii spui clar ca daca nu-i convine ca tu ai copii, sa-si caute alta locuinta...sa se mute.. Sau ca sa o speri putin spune-i ca veti mai avea un copil...
Persoanele astea care se plang ca un copil al vecinei face galagie si deranjeaza, eu cred ca au ceva probleme..e un copil, nu poti sa-i spui sa zboare prin casa doar ca sa nu deranjeze programul vecinei..ce nu mai aude la telenovele?! sau la otv?!
Lasa-ti copilul sa se dezvolte, sa se joace..si ignora vecina
Avem si noi o vecina din asta..dar eu ii dau ignor si m-a amuzat de fiecare data cand s-a plans de cate ceva..si stam la casa..dar tot se aude..era amuzanta ca-i punea biletele in posta...a intrebat odata sotul daca-i ies dinti copilei ca prea plange noaptea..dar nu a indraznit sa zica ca o deranjeaza ..si numai sa fi indraznit...
Bella de Stefania si Anna
Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai
steluta25 spune:
Buna mamici. Deranjanta este situatia, pentru amandoua tabere, asta e evident.
Dar de modul de rezolvare/atentionare nu spunem nimic? Batutul asta din 5 in 5 minute (nu exegerez) in teava nu e putin ciudat?
Ne intalnim zi de zi, se juca cu bebele meu, il mai intreba una-alta, cand ma scuzam de zgomote zicea-lasa, asa-s copiii...iar peste cateva zile incepe calvarul.
Ce a facu baba? A ales sa-si rezolve problema ei cu NOI, PARINTII, implicandu-l indirect si pe copil si pe alte persoane care, evident, aud bataile in tevi.
Putem sa sune la interfon, putea sa ma traga de maneca de nenumarate ori, putea sa vina la usa mea. Dar ea a ales calea comoda.
Si cred ca mai sunt situatii de genul, trecute cu vederea, in care are si copilul de suferit, mai mult sau mai putin.
Alizee spune:
Eu as ameninta-o ca daca imi mai terorizeaza copilul cu bataile in teava, ii fac reclamatie la politie.
Eu nu am vecini de factura asta, dar nu cred ca mi-as speria copilul din cauza unei femei acrite de viata, ci m-as razboi cu ea. Nu permit nimanui sa imi bage copilul in sperieti, sub niciun motiv.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Elle_seb spune:
Noi am crescut cu o vecina care era bolnava cu nervii si batea in perete sau in teava la cel mai mic zgomot. Mama ne-a terorizat toata copilaria, dandu-ne mereu shut down pentru ca o deranjam pe tanti vecina. Ba venea si la usa, daca vedea ca batutul in teava sau in perete nu dadea rezultatele asteptate.
Si intr-o zi, ai mei sarbatoreau o zi onomastica, erau cu chef, ca dupa un pahar, si vecina a facut imprudenta sa vina la usa sa vocifereze ca nu se poate odihni. Tata incerca sa se scuze, ca e o zi speciala, ca nu se intampla des, etc, insa unchi-miu, care locuia si el cu noi pe aceiasi scara (care de altfel e un tip foarte finut si cu bun simt, insa de data asta se saturase si el de insistentele vecinei) iese val-vartej la usa si-o intreaba pe vecina: "Auzi, vecina, da' ce, nu te mai satisface barbatu'? Vino aici, uite cati suntem!" Vecina s-a socat intr-atat incat a dat sa zica ceva, si-a bulbucat ochii, s-a intors pe calcaie si de atunci nu a mai indraznit sa mai vina la usa.
Cand eram adolescente si erau parintii plecati de acasa, mai dadeam chefuri cu colegii, etc. Eram prietene cu fata ei, care era de varsta noastra, si bineinteles, cand era si ea la chefurile noastre, nici vcina nu batea in teava.
_
Tratament Anti-Cancer - 24 Brevete Medicale Internationale
Mami de Geosse (30 Ianuarie 2012) *** Sofia (14 August 2008) *** Sebi (25 Mai 2004)
bird70 spune:
citat din mesajul lui Elle_seb insa unchi-miu, care locuia si el cu noi pe aceiasi scara (care de altfel e un tip foarte finut si cu bun simt, insa de data asta se saturase si el de insistentele vecinei) iese val-vartej la usa si-o intreaba pe vecina: "Auzi, vecina, da' ce, nu te mai satisface barbatu'? Vino aici, uite cati suntem!" |
Mie mi se pare cumplit de gretos unchiul . De fapt e cumva tipic pentru societatea romaneasca, nu reusesti sa te intelegi cu o femeie, o agresezi sexual . SUPER penibil!!!!
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
nadaflorilor spune:
citat din mesajul lui Ilinca_M. ................. va rog sa bifati ce variante ar trebui sugerate vecinilor cu bebelusi "pacatosi": - perna pe fatza; "tzoashca" cu tzuica indesata in gura; - mutat din bloc, undeva in camp pustiu - altele I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
in creierii muntelui, in fundul unei pesteri cu 10t de pietroaie ingramadite la intrare, sa nu-i mai scoata de acolo nici cu...bomba atomica