studentii suedezi trag un semnal de alarma(2)
Raspunsuri - Pagina 6
XIO spune:
Itsme, nu e pasiv-agresiv, este flegmatic. Adica, conform temperamentului meu, nu ma intereseaza datul cu parerea.
Eu nu presupun cum a fost la inginerie mecanica la facultate, ca mi-e totalmente strain subiectul.
Nu prea inteleg ce legatura are etica.
Tu ce intelegi ca sustin eu?
Mie nu mi se pare ca trebuie sa fii intelgent ca sa copiezi, trebuie sa ai tupeu si disimulare. atat.
Articolul nu l-am citit deoarece autoarea a specificat "pt cine intelege suedeza". Eu am ciitit ce a scris autoarea subiectului ca se sustine.
Au intampinat pobleme absolventii facultatilor de medicina din Romania in Suedia la locul de munca?
Daca da, mi se pare just argumentul lor. Daca nu, formularea care s-a vehiculat pe aici este eronata.
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui speed Xio, nu stiu ce-i cu colega de la Harvard, tu pune ce vrei. Am pus linkul pentru cei ce se autoamagesc ca in ciuda sistemului corupt (copiat, mita, nepotism etc) toti studentii ies medici capabili intr-un final, uite ca nu-i asa. Se cereau bani studentilor straini si pe vremea mea, unii invatau oricum (si tot trebuiau sa plateasca ca sa evite haituire de proportii) fiindca erau interesati sa practice medicina in mod responsabil, altii si-au luat diploma si nu puteai lega 2 vorbe in romaneste cu ei. Sa dai vina pe ultimii si sa absolvi pe cei ce le-au vindut (si la propriu si la figurat) diplomele e strigator la cer . |
Da, din mii de absolventi (ma rog, sute de mii, milioane), unul a avut probleme.
Clar! in Romania facultatea de medicina e o prostie, absolventii nici nu stiu sa ia pulsul.
Asta-i concluzia?
speed spune:
Concluzia e ca in Romania se dau diplome de doctor studentilor ce nu stiu macar sa ia un puls . ( stai linistita ca sunt mai multi, nu doar unul :)) ) Am inteles ca ti de pare normal, si nu numai tie, altfel n-am fi ajuns sa dezbatem un asemenea subiect.
XIO spune:
Daca asta ai inteles e ok. Nu ma mai deranjez sa continui.
Trist este ca fata aia era in spital de o luna si nu stia sa ia pulsul. Nu pot sa spun daca era sau nu proasta, dar delasatoare cu siguranta era. daca a lipsit in facultate la stagiul respectiv, putea sa invete in rezidentiat. Am vazut ca au existat si probleme cu limba vorbita.De remarcat este ca Irlanda nu s-a isterizat si importa medici din Romania. probabil ei nu au ajuns la aceeasi concluzie ca si tine.
maru spune:
Citat: |
citat din mesajul lui speed ttp://www.irishtimes.com/newspaper/ireland/2011/0720/1224301010763.html |
so, a facut scoala in Romania?
credeti ca mai angajeaza irlandezii absolventi de Romania? Credeti ca mai dau vreo sansa altcuiva?
AB_AC spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui maru
so, a facut scoala in Romania? credeti ca mai angajeaza irlandezii absolventi de Romania? Credeti ca mai dau vreo sansa altcuiva? |
Din pacate probabil ca da! Nevoia de doctori si asistente este enorma si cam toate tarile Europei Estice (nu Centrale) sufera de defectele romanesti. Vor trebui sa verifice mai bine!
Uite cazul unui doctor nigerian, facut doctor in Belarus
http://www.irishtimes.com/newspaper/ireland/2011/0923/1224304576798.html
marius spune:
Mai sa fie... daca cineva ar citi doar aici cat de nonprofesionali sunt medicii romani probabil toate angajarile (si sunt o gramada si intr-o gramada de locuri) ar disparea. Insa spitalele private din Norvegia, Irlanda, Marea Britanie, Germania, Olanda, Italia, Franta, Israel si asa mai departe, se incapataneaza sa tina cont doar de interesele lor private si continua sa solicite si sa angajeze cu salarii extrem de atractive medicii romani din Romania fara sa-i doara capul.
Viata bate filmul? Sau forumurile?
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
tiusca spune:
Desi citesc din umbra majoritatea subiectelor,fara a lasa raspunsuri sau intrebari,acest subiect chiar mi-a atras atentia.Dar mi-a atras atentia prin modul in care s-a generalizat situatia medicilor din Romania,s-a ajuns sa credem ca toti sunt o apa si-un pamant...adica foarte slabi calificati.Ma intreb oare,de ce se trage un semnal de alarma cum ca,noi ca tara,ramanem fara medici ptr.ca se pleaca in masa in alte tari,in special din Europa.Ce se intampla?Daca sunt doctorii nostri atat de slabi pregatiti,de ce inca mai exista cerere?De ce totusi sunt inca chemati?De ce voi romani,din alte tari,aruncati cu rosii in tot sistemul nostru medical...Pentru ca desi subiectul initial a fost despre altceva ,am ajuns totusi la a se dezbate profesionalismul unui doctor roman..
DarkBendis spune:
Tiusca, nu e vorba de profesionalismul medicilor romani.Exista medici romani buni si foarte buni, majoritatea sunt asa. Problema e ca la unele facultati, unii profesori cer sau accepta mita de la unii studenti (mai ales straini) ca sa-i treaca la examene. Acesti studenti termina cumva si ei facultatea, pe baza studiilor, notelor luate pe nemerit si pe baza diplomei obtinute "cumva" si sunt pusi "la gramada" cu studentii care au terminat pe merit, iar cand acesti fosti studenti, actuali doctori, o dau in bara profesional, angajatorul se uita si ce vede pe diploma? Numele facultatii. Si tine minte ca de la facultatea respectiva a venit "o loaza", iar a doua oara sansele ca sa angajeze pe cineva tot de acolo sunt foarte mici, astfel fiind afectati absolventii buni.
In Suedia, ca si in multe alte tari, fraudarea examenelor (caci asta este, copiatul, mituitul, sunt fraude) nu se accepta de nici un fel, se iau masuri foarte severe impotriva celor prinsi ca fac asa ceva (dat afara din facultate, scandal mare, profesorul este dat IMEDIAT afara), deoarece reputatie universitatii conteaza foarte mult, asa cum au explicat fetele. Aici in nici un caz nu o sa vezi studenti care sa se laude "mai, ce am copiat la cutare" in gura mare - caci da, un student cinstit va anunta la departament ca s-a fraudat examenul, fiind constient ca viitorul lui depinde si de reputatia univesitatii pe care a absolvit-o. Nu e vorba de ciuda, sau de invidie, sau de mai stiu eu ce, pur si simplu nimeni nu vrea sa fie asociat cu o facultate unde se fraudeaza, piata muncii e si asa foarte competitiva aici, nu are nimeni nevoie si de suspiciuni sau buclucuri de acest fel.
Edit: uite, aici in zona Greater Glasgow sunt mai multe universitati. Unele bine cotate, unele mai putin bine cotate. Toate au diplome valabile, dar absolventii celor de unde se stie ca se iau mai usor examenele (nu prin frauda, dar sunt profesorii mai indulgenti, deci nivelul de cunostinte e mai scazut) isi gasesc tare greu de lucru in domeniul ales, deoarece sunt preferati absolventii unor universitati considerare "serioase", cu reputatie buna.
Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"