studentii suedezi trag un semnal de alarma(2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Povestea cu inginerii P si ne P n-o pricep, aici sunt doua variante: ori esti inginer=membru in ordin cu drept de semnatura si numele pe tablou, ori nu esti deci n-ai dreptul sa scrii asta in dreptul numelui tau; cum e?

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Ai dreptate Ana.Sotul meu e inginer si nu are P Eng si ca atare la diplome si titluri trebuie sa scrie bachelor in engineering.Cind am scris eu undeva cindva ca este civil engineer mi-a sarit in cap ca nu pot scrie asa fiindca nu are P Eng.
Cit despre coruptia din facultile romanesti....am facut stoma la Tm si stiu cita coruptie/bani/mita etc era indiferent daca stiai sau nu.Am functionat si 1 an ca preparator dupa care mi-am luat catrafusele direct in Canada.Am vazut cu ochii mei si mi s-a facut lehamite.Nu comentez mai mult ca nu am chef.
Cum sa se incheie cu corputia din Ro daca toti romanii sar in sus indignati cind se vorbeste de coruptie.Din pacate cred ca nu se poate schimba nimic in Ro atit timp cit nu este acceptata realitatea asa cum este.Dureroasa din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana12 spune:

Citat:
citat din mesajul lui maru

caro, deci nu esti inginer fara sa apartii la breasla inginerilor.

Emma Aida e inger
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/

Maru, asa cum a zis si Caro, esti inginer, chiar daca nu apartii la breasla inginerilor. Eu lucrez ca Research Scientist si am mereu contact cu ingineri care apartin de breasla sau nu. Salariul il au acelasi, doar ca unii pot semna unele rapoarte, iar ceilalti nu. Prea multe avantaje nu au, cel putin ei asa sustin.

Si ca sa fiu si "pe subiect" eu sunt de acord cu semnalul tras de studentii suedezi, dar nu imi place generalizarea care se face. Nu cred ca toti studentii de la Medicina din Cluj isi cumpara examenele, copiaza, etc. Si nu cred ca toti profesorii pot fi mituiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

cum se numeste ala care are in subordine 6 PEng si 2 care sunt ingineri dar nu sunt PEng? managerul nu e PEng, are facultate de inginerie, si aproba toate proiectele( nu se recomanda semnatura in domeniu, dar se recomanda la nivelul companiei cand cheltuiesti milioane de $ sa ai semnatura sefului)... asta intr-un departament super tehnic, in care a lucrat inainte sa devina managerul grupului... cum il numim? inginer sau doar sef:)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui Edip

cum se numeste ala care are in subordine 6 PEng si 2 care sunt ingineri dar nu sunt PEng? managerul nu e PEng, are facultate de inginerie, si aproba toate proiectele( nu se recomanda semnatura in domeniu, dar se recomanda la nivelul companiei cand cheltuiesti milioane de $ sa ai semnatura sefului)... asta intr-un departament super tehnic, in care a lucrat inainte sa devina managerul grupului... cum il numim? inginer sau doar sef:)?

Manager, ti-ai dat singur raspunsul

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Citat:
citat din mesajul lui Edip

Manager, ti-ai dat singur raspunsul

"Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble."

Manager de PEngi:) Calitati de management are si ala de e sef la Walmart dar nu are nici o legatura cu ingineria...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Diana, si cei care nu sunt in ordin cum semneaza: xulescu inginer in afara odinului? (din curiozitate) sau e cum spune mamitzica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Edip&Dianna12, sa inteleg ca la voi PEngii sint licentiati si isi dau/trec examenele dintr-un hobby? Pentru ca legea voastra e asemanatoare cu legea noastra, numai ca la noi sint avantaje, atit dpdv profesional cit si financiar.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Diana, si cei care nu sunt in ordin cum semneaza: xulescu inginer in afara odinului? (din curiozitate)

semnatura e ceruta in anumite domenii de inginerie, nu in toate... in cele in care nu e recomandata semnatura de PEng in general se semneaza cu numele...

In AB prin 2006-2007 nu stiau de unde sa ia ingineri sa lucreze la cate proiecte erau ca sa ii mai doara de inele si alte aberatii. in AB se poate lua PEng doar cu examenul de etica fara nimic altceva. Cum zicea cineva, nu toata Canada are regulile Quebecului... Cam asa era si prin Ontario prin anii 2000 din ce stiu... examen de etica si atat... In general firmele cu baieti isteti ( ma refer la particluari) nu se cramponeaza de asa ceva.. cauta ce e mai bun pe piata si atat... ordinele sunt pentru cei ce aplica la joburi f. regulate in companii in general de stat sau foste de stat( privatizate). Doar nu credeti ca daca o multinationala trimite un inginer sa zicem din Germania in Canada sa lucreze la un proiect pe 3 ani o sa ii ceara aluia sa isi dea nu stiu ce examene de etica... Chiar ma intreb daca japonezii de au deschis fabrica Toyota din Ontario or fi dat examenul de etica:)...

Sotia mea era intr-un ordin profesional ( nu inginerie) pana acum un an cand si-a schimbat jobul la guvernul provincial... de atunci a renuntat ca nu ii intereseaza pe aia nici un ordin si nu ii platesc nici o cotizatie.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Edip&Dianna12, sa inteleg ca la voi PEngii sint licentiati si isi dau/trec examenele dintr-un hobby? Pentru ca legea voastra e asemanatoare cu legea noastra, numai ca la noi sint avantaje, atit dpdv profesional cit si financiar.

"Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble."

Sunt unele domenii unde trebuie sa fi PEng... altele nu... in 80% din cazuri nu are nici o valoare. Cel putin din experienta mea... Singurul avantaj e la asigurarea de masina:) au un deal bun cu o societate de asigurari:))

Financiar, cel putin la mine in firma nu... (si e firma destul de mare - de peste 30k de angajati).

Nu cred ca e asa cum zici tu nici prin USA peste tot.. am un amic care a plecat in SF la Cisco si nu are nici un PEng.. in schimb e platit super bine, iar viza de lucru a luat-o ca nu gasea Cisco pe nimeni cu experienta lui in USA.

Mergi la inceput