studentii suedezi trag un semnal de alarma(2)
Raspunsuri - Pagina 12
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui iulianm
Pai inveti ce nu trebuie, pentru ca tragi concluzii gresite. Eu nu le stiu pe toate, n-am afirmat asta niciodata. Nu le stiu pe toate, insa scriu doar acolo unde ma pricep si mai ales, nu-mi dau cu parerea. Poate ar trebui sa te concentrezi pe a intelege partea asta, ultima. "Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble." |
Da, Iulia, ai mai spus asta.Ti-am si raspuns la mesaj.
speed spune:
Buflea, sunt multe de discutat pe tema asta. Scriu de pe telefon cu un copil bolnav llinga mine :( asa ca nu ma lungesc, sper sa revin miine. Nu sunt naiva, am o idee destul de bine conturata despre cum functioneaza sistemul de sanatate in Irlanda si nu ma tem sa admit erorile dar asta e pe linga subiectul de fatza. Eu cred insa ca " Europa" poate schimba sistemul corupt din Romania si sincer nu ma intereseaza din ce motive o face atita timp cit vor fi rezultate.
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul XIO, incepi sa amesteci ginecologia cu ingineria! |
Da, ce sa fac, printre atatia medici, ma mai pierd si eu.
speed spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui marius
Viata mea nu este pe mainile unui astfel de individ pentru ca nu ajunge in sistem. Info medical: Romania - cu medici romani scoliti in universitatile din Romania. Am sa va mai fac rost de informatii reale nu bullshit-uri ziaristice. http://www.spitalpelican.ro/index.php/home Apropos: nu este vorba de performante individuale ci de o intreaga scoala de medicina (teoretica si aplicata). www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Esti sigur sigur ca nu ajung in sistem? Si atunci cum a ajuns in sistem un medic ce nu e in stare sa ia un puls sau sa faca diferenta intre rahitism si o afectiune pulmonara? Si nu e senzariolism ziaristic , e concluzia unei comisii ce i- a retras dreptul de practica
http://www.medicalcouncil.ie/Media-Centre/News/2011/Fitness-to-Practise-Committee-decision-Dr-Asia-Ndaga.html
iulianm spune:
citat din mesajul lui XIO Iulia, trebuie sa adaug totusi ceva: stii in ce constau interviurile? |
Care interviuri? Ori tu te referi la cum se desfasoara un targ de joburi pt cadrele medicale (in Ro)?
citat din mesajul lui Marius Apropos: nu este vorba de performante individuale ci de o intreaga scoala de medicina (teoretica si aplicata). |
Daca am vorbi despre o scoala cu traditie, atunci traditia, care implica competenta si profesionalism, i-ar fi recunoscute, iar ai sai absolventi nu ar mai trebui sa treaca prin furcile caudine in alte tari unde doresc sa profeseze. Le-ar fi recunoscute toate, si examenele, si diplomele, si rezidentiatul, si experienta. Nu ar mai trebui s-o ia de la zero si sa demonstreze ca pot face fata, ca sint priceputi si restul.
caro spune:
citat din mesajul lui mihaela_s Eu am prieteni in Toronto care au trecut prin examene asemanatoare cu ceea ce spune Ana Stroe. Au lucrat repede dupa ce au ajuns in Canada, dar nicidecum pe posturi de ingineri. Abia dupa ce si-au luat acele examene de echivalare, au putut sa caute de lucru ca ingineri. Si au gasit...dar a fost dupa 2-3 ani. pur si simplu... Hobby calator de profesie |
Si Ana si toti ceilalti care ii dau zor cu
"nu pot profesa ca ingineri in Canada fara examene" fac o confuzie intre engineer si P.Eng. Professional Engineer este titlul la care va referiti voi si pentru aceasta titluatura se dau examene. Examenele se refera la legislatia provinciei respaective (ca daca esti P. Eng in ON nu poti profesa ca P.Eng in QC sau AB sau oricare alta provincie). Da, trebuie sa ai cel putin 600 de ore (vorbesc de ON) de experienta ca engineer ca sa poti sa aplici pentru examen. Nici proaspatul absolvent e inginerie canadez (de la Waterloo sau Windsor sau Ryerson) nu iese P. Eng din facultate.... Aceasta titulatura leda niste avantaje (mai degraba apartenenta la o organizatie profesionala acest calibru) dar ca profesionist in inginerie nu te face mai motat.
maru spune:
caro, deci nu esti inginer fara sa apartii la breasla inginerilor.
marius, stii cum suna raspunsurile tale?
si ce daca sunt unii care zic ca sora-mea e cam c--rva, ea nu ramane singura, o curteaza si neamtul, si irlandezu si...
caro spune:
citat din mesajul lui Ana Stroe Eu nu sunt sigura daca povestea tatalui tau se aplica in prezent in Ontario, de aia n-o iau ca generalizare; poate fi unicat:) Iar mult vehiculata expresie cine vrea invata nu e nici pe departe veridica; eu cel putin am avut de-a face la ISE cu profesori ce predau cursuri neactualizate de zeci de ani, in conditiile in care am inceput in 1990 facultatea, dupa revolutie; am invatat cobol si dos in conditiile in care deja nu se mai utiliza pe nicaieri... n-ai cum fi foarte stiutor iesind dintr-un sistem invechit, neactualizat cu legislatia/contextul economic din jur, etc. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759 |
Ana, fiecare din cele 5 banci principale din Canada (BMO, TD, CIBC, RBC si Scotia) mai folosesc Cobol inca si mainframe.... Asa cum un bun profesionist in IT ar trebui sa inceapa cu acel DOS de care vorbesti tu, acele comenzi din DOS sunt la baza Power Shell scriptingului din Windows 7 and up.... nu treci examenul de A++ fara sa stii dir, cd .. sau del....
Pe bune, nu mai picta Canada ca fiind raiul pe pamant cu cei mai corecti oameni, cavalerul fara pata al lumii ca nu este asa.... accepta te rog faptul ca pamantul este rotund si ca natura umana este natura umana oriunde te-ai duce (i.e. oameni de isprava si lepre exista peste tot in lume)
columbiana spune:
Here we go again, caro; imi amintesc de cineva din Romania care la orice subiect avea o singura replica `si noi avem`(noroc de niagara, n-o avea dar vroia s-o inventeze :) ; cam asa si tu...``si in canada` desi discutia e cu totul alta; despre coruptia profesorilor si plagiatul in facultati; ai exemple ontopic in Canada? am dubii serioase
nu ma intereseaza programele din postura de programator (ai terminat ISE??) ci de utilizator, ca nu eram la facultatea de programatori; m-ar fi interesat cu totul alte cursuri in domeniul meu (de ex mai multe cursuri de finante/banci/conta adica de profil si nu umpluturi gen programare in cobol, economie agrara , istorie economica (sa aiba si Radu Vasile o catedra, acolo), costurile productiei predate cu metode de 20 de ani vechime, un curs de burse si piete financiare (singurul de specialitate) predat pe fituici si cu nici un material tiparit, etc.
N-a zis nimeni ca-s perfecti canadienii, ba am dubii mari aici (mai ales cind vorbim de Québec:), dar sa fim seriosi, nu ai auzit de plagiat, de coruptie in diplome, iar la nivel univesitar (vorbesc de universitatile alea din top 500, ca avem si aici TELUC de ex, universitate prin corespondenta, dar lumea cam stie cu ce se maninca) se face carte, nu gluma;
Cu medicii am spus eu in postarea initiala, are destule lacune medicina aici...da' pina a fi incapabili si corupti e cale lunga; si m-a amuzat povestea cu manierele, pai daca astia nu au maniere ma draga...nici nu mai stiu ce sa zic; eu ii acuz ca-s prea manierati si-n felul asta uneori ascund niscaiva lipsuri profesionale (noroc ca exceptiile=s alea cu minus, nu alea cu plus)
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759