studentii suedezi trag un semnal de alarma(2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Taica-miu a fost angajat imediat, fara examene, doar interviu.Cu scoala facuta in Romania.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Da, da, da, "imediat, fara examene, doar interviu". Pe ce post anume? Si in ce conditii, aka perioada de proba, termen limitat ori pozitie permanenta?

Nu de alta, dar pe continentul nord american, atit in US cit si in Canada, inginerii, aia adevarati, trebuie sa treaca niste examene de certificare, pt a deveni licentiati/certificati. Examene care se dau la citiva ani de la terminarea studiilor, si care sint impuse inclusiv celor care au facut studii post-universitare, Master ori PhD (loco, adica diplome obtinute in Canada ori US).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Am inteles, XIO.

Ce sa zic, se face evident prea putina practica in Ro, rezidentul este evident la mana medicului, facultatea si profesorii ei ofera evident cai de fentare.

Sper ca delasarea de care dau multi dovada in timpul facultatii sa-i muste de fund, intr-un final. Serios, asta e o chestie care pe mine personal ma enerveaza rau. Sa nu imi zici ca nu ai avut nicio tresarire cand vedeai ca x sau y trec lejer prin facultate, cu spagutze, ca mai apoi sa-ti mai si explice ce tare e in germania, cum nu le pasa alora de ce a facut el in facultate.

Ma intreb pana unde le merge, ca daca incepi un drum cu furtisaguri, tot ti se infunda candva. Nu prea poti arde etape, mai ales in bransa asta.
Poate colegul tau va trebui sa recupereze acum ceea ce in facultate i-a fost lene sa faca. Munca extenuanta asadar, doi un unu, ca ce si- o fi zis el, doar nu e fraier sa invete ce trebuie la vremea potrivita.

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

Pai cam asta e diferenta dintre cine a invatat in facultate si cine nu a invatat. Imi povestea un coleg foarte cu picioarele pe pamant, constient ca nu s-a agitat in facultate, ca fiind pe interne in Germania i-a luat seful de la cardio pe noii angajati la mini cursuri. Si a spus "sa incepem cu ceva simplu", adica EKG-uri. Colegul meu habar nu avea cum sa interpreteze un EKG daca nu era ceva ce sare in ochi, eu interpretez cu usurinta, desi nu tin de specialitatea mea. asta ma incalzeste.:))
Si faptul ca dupa operatie m-a intrebat un medic daca am mai fost la chirurgie, ca se vede, comparativ cu colegi de-ai mei care nu stiau sa faca un nod chirurgical.
Pe de alta parte chiar ma bucura ca au ajuns sa munceasca asa cum trebuie si ca ajung medici buni, intr-un sistem ca al germaniei cred ca e imposibil sa nu ajungi bun.

Iulia, pe pozitia permanenta de inginer, in proiectare, la o companie cunoscuta in toata lumea. Presupun ca a avut perioada de proba, nu a trebuit sa astepte "ani" ca sa ii fie recunoscute diplomele.

Solicitati inseamna sa vina firmele de recrutare in Romania ca sa ofere ofertele lor medicilor de aici. Inseamna sa vina sefi de sectie sau directori care sa sustina inyterviuri cu medicii doritori de aici.
Inseamna sa ofere locuri de munca medicilor din Romania.
Sau la tine inseamna sa-ti vina direct directorul spitalului la usa cu un buchet de flori, un covor rosu si salariul pe un an?
Zau ca indarjirea asta a ta imi ridica semne de intrebare.
Vad ca toti medicii sunt buni, numai aia romani se multumesc cu putin si umplu golurile.
Mai tu, mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Iulia, daca ai idee, ce se intampla cand neamtul nu poate forma asa cum si-a inchipuit si propus el rezidentul roman? De incercat incearca, dar cat timp?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

n-ai inteles da' tragi concluzii

Cind vii din estul europei+africa, etc (exceptie cred ca fac doar citeva tari: de Franta si Elvetia stiu din cazuri concrete intilnite)

Nu ai voie in Québec sa te declari inginer, sa semnezi ca inginer, sa fi incadrat pe pozitia de inginer inainte sa treci examenele de echivalare pe care ti le stabileste ordinul inginerilor de aici ( de obicei e unul de economie+ 2 de specialitate + unul de limba franceza); se dau de doua ori pe an; daca nu le-ai luat intr-o perioada anume pe toate ti se anuleaza dosarul si o iei de la capat

nu e informatia mea, e informatie oficiala.

http://www.oiq.qc.ca/en/Pages/accueil.aspx

Citat:

http://www.oiq.qc.ca/en/Pages/accueil.aspx

citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

xio, iar incepi, mai e cineva pe forum care nu stie oare???
eu sunt in quebec

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Ah, inteleg, doreai sa ramana doar informatia ta in care spuneai ca unui inginer roman nu ii sunt recunoscute diplomele decat dupa tzaspe ani.
Ghinion! Nu stiu cati sunt pe forum, dar daca cineva citeste ce ai scris tu isi cam pierde avantul. poate chiar crede ca trebuie sa stai 3 ani ca sa lucrezi in Canada ca si inginer.

Mihaela, in cat timp ati invatat suedeza?

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Mergi la inceput

Ana, asta trebuia sa mentionezi, ca e vorba de Quebec, nu de toata Canada. Ca sa nu inteleaga oamenii gresit.
Cu alte cuvinte, doreai sa afirmi ca "in unele locuri din Canada nu poti profesa ca inginer pana nu treci niste examene de echivalare".
Era mai simplu si nu trebuia sa ne intindem la povesti si emoticoane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu am prieteni in Toronto care au trecut prin examene asemanatoare cu ceea ce spune Ana Stroe. Au lucrat repede dupa ce au ajuns in Canada, dar nicidecum pe posturi de ingineri. Abia dupa ce si-au luat acele examene de echivalare, au putut sa caute de lucru ca ingineri. Si au gasit...dar a fost dupa 2-3 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Eu nu sunt sigura daca povestea tatalui tau se aplica in prezent in Ontario, de aia n-o iau ca generalizare; poate fi unicat:)

Iar mult vehiculata expresie cine vrea invata nu e nici pe departe veridica; eu cel putin am avut de-a face la ISE cu profesori ce predau cursuri neactualizate de zeci de ani, in conditiile in care am inceput in 1990 facultatea, dupa revolutie; am invatat cobol si dos in conditiile in care deja nu se mai utiliza pe nicaieri...

n-ai cum fi foarte stiutor iesind dintr-un sistem invechit, neactualizat cu legislatia/contextul economic din jur, etc.

Mergi la inceput

POvestea a fost acum mai mult de 14 ani.

Te referi la profesorii de la univesritati, medicina?
Si daca aveam profesori care predau lucruri invechite, aveam asistenti de grupa , cazuri medicale si carti multe
Pt rezidentiat, examenul "fantastic", cel care "face diferenta" am avut de invatat protocolul de resuscitare vechi,nu cel nou.
Acum s-a schimbat materia insa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Eu nu sunt sigura daca povestea tatalui tau se aplica in prezent in Ontario, de aia n-o iau ca generalizare; poate fi unicat:)

Iar mult vehiculata expresie cine vrea invata nu e nici pe departe veridica; eu cel putin am avut de-a face la ISE cu profesori ce predau cursuri neactualizate de zeci de ani, in conditiile in care am inceput in 1990 facultatea, dupa revolutie; am invatat cobol si dos in conditiile in care deja nu se mai utiliza pe nicaieri...

n-ai cum fi foarte stiutor iesind dintr-un sistem invechit, neactualizat cu legislatia/contextul economic din jur, etc.

Hai sa o lasam mai moale pentru ca la momentul echivalarii trebuie sa prezinti fisa analitica de studiu, recte faptul ca ai studiat cobol in cazul tau si pentru care caz implicit raspunsul de echivalare este negativ in acest caz.
Intotdeauna s-a solicitat fisa analitica a obiectului de studiu si certificat de universitate. Deci sa nu o luam asa simplist ca nu corespunde realitatii. Nu a mers niciodata am facut informatica economica ci ce anume exact ai facut a informatia economica ba mai mult in general se si prezinta ce anume se considera echivalent. Daca scrie COBOL ok daca scrie C++ si ai COBOL poti sa uiti si asa mai departe. Deci nu generalizam ca in realitate totul este analitic.

PS
Cat despre DOS daca ai un sistem gol fara nimic pe el(ca deh poate nu are nimic instalat) ghici ghicitoarea mea cu ce comenzi poti sa incepi? Daca le cunosti... raspuns simplu - banalele comenzi DOS universal valabile basementul oricarui inceput relational cu orice sistem de calcul.
Acuma desigur in epoca in care doar trebuie sa deschidem gura ca sa intre sandwich-ul gata incalzit la temperatura optima s-ar putea in cazul care nu avem curent la priza sa ne treaca transpiratiile si sa sucombam de inanitie de prea multa stiinta actualizata DOS-ul fiind ceva pentru aia....
Sper sa mi se considere doar o gluma ceea ce am scris chiar daca, hmmm sa zicem ca ar contine un pic de critica.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

Marius, tie ca om al legii, ti se pare normal ca o diploma de medic sa fie acordata pe baza de spaga, nepotism, copiat? Nu tuturor evident, ci doar celor cu "posibilitati":) Daca nu, de ce cauti cu inversunare paiul din ochii altora?
Daca da, e mai mult decit trist, e penal :)

Buflea, sunt putin nedumerita de mesajele tale, adica sa se faca vilva dar doar in Romania?! Pai in Romania se stie de zeci de ani cum functioneaza sistemul, mai apare o stire in ziare, la tv, se mai revolta lumea pe forumuri si la o partida de birlic si nimic nu se schimba. In moment ce ai comis o infractiune (iar a lua spaga pt un examen e infractiune in orice colt de lume civilizata) nu poti pune conditia sa ramina in cercul de prieteni :)

Mergi la inceput