Feminismul si consecintele sale

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Ah eu l-am gasit funny ... pai am zis ca l-am citat de la un tip ca sa nu se creada ca l-am inventat eu cumva si nu din vreo sursa oficiala. Primisem ceva de genul asta pe mail cu ani in urma... si pe mail nu prea circula adevarurile supreme ... si si are multe greseli de engleza ca sa fie altfel decat o "propunere" cu un mare . De exemplu mi-ar sari in ochi un be in loc de been, ceva subiecte lipsa ...

Nu-s atat de lipsita de simtul umorului incat sa dau un raspuns serios primei postari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Eu am intrat sa spun ca rid de una singura aici de semnatura lui AkaManah...

Si despre feminism eu am o parere foarte buna. Trebuie sa-l intelegi pe dos si nu pe fata ca sa ai o parere proasta despre el. Nu vorbim de feminismul radical aici.

Stiam si eu regulile alea, mi le-a lipit al meu pe perete acum vreo citiva ani. Ah, si a subliniat numarul 13!

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Si si? Te tii de ele?

Cornelia a scris un corolar pt "Tot ce-i bun sau e imoral sau e ilegal sau ingrasa"

Mergi la inceput

Am incercat, dar sa stii ca e greu, e tare greu. Bine ca mi-ai adus aminte, le schimb un pic si i le pun si eu pe perete... se potrivesc de minune si invers.

Stai, ca aveam pe undeva regulile unei neveste de samurai, ca mi le-a aratat si pe alea...

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.

Mergi la inceput

Nu le stiu.. le postezi?

Mergi la inceput

Pai, stiu, de aceea si rideam... Ah, mai ales ca am citit exact dupa ce am venit de la masa.

Nu stiu de unde sa le iau, erau din feudalism... il intreb miine.

Acum am vazut, pentru mine e inca 25... si am 9 ani de DC!

Cornelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Maria, orice lucru dus la extrem e prost. Ca si religia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Maria, orice lucru dus la extrem e prost. Ca si religia.

Foarte corect. Dar 'consecintele' de care se vb in articol, sunt mai greu de identificat decat consecintele fanatismului religios. Extremistii islamici se arunca in aer la metrou si ucid zeci, sute de persoane!!!

Dar ideologiile functioneaza perfid. Ele inoculeaza niste principii incetul cu incetul. Suntem expusi la o indoctrinare 'cu binisorul'.

Asa cum ai spus tu la subiectul 'Prejudecati...', multe femei simt inca discriminarea. Altele si-o imagineaza sau o inventeaza pt ca nu pot obtine ce vor sau se simt nemultumite de starea in care sunt.

De aici, pana la a crede ca "familia este un mediu tiranic" si se aseamana cu un "lagar concentrationar", nu sunt multi pasi.

Aud multe fete care spun: 'ce, vrea sa manance omleta? Sa isi faca, eu nu sunt sclava lui!' sau 'toti barbatii sunt porci si misogini' ..... Ei bine, exemplele astea mi se par anapoda. Ele distorsioneaza realitatea si functioneaza ca 'modele' pentru altii.
Daca auzi toata ziua ca barbatii sunt rai si monstruosi, ajungi sa fi (macar partial) de acord cu asta.
Ca femeie poti sa ajungi usor sa crezi ca daca ii pregatesti iubitului/sotului o cafea cu lapte, esti gospodina lui - cu alte cuvinte, o sclava lipsita de demnitate si libertate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui gmmm

AB AC, inteleg, ai vrut sa glumesti.
Insa acum sincer si cu mina pe inima, aveai intentia sa spui ca probabil e un fals?

Dar nu era evident ca "regulile" sunt scrise la modul ironic?

Chiar daca regulile puse de AB_AC sunt un pamflet ele reflecta destul de bine mentalitatea de acum 40-60 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui Maria_1
[
Hahaha! Mi-a placut asta Formularea mi se pare de mare exceptie. Dar ma tenteaza sa reiau pe puncte:
1. Cina (mancarea) pregatita. Cate femei au renuntat partial sau total la asta? Sigur, astazi mai comandam o pizza sau mai iesim la restaurant. Dar de cate ori putem sa ne astetam barbatul (si copiii) cu o pizza de comanda?
Nu e obligatoriu sa fie pizza, daca te tine buzunarul poti comanda in fiecare zi a lunii alt meniu fara sa te repeti, exista firme care livreaza cratita cu sarmale sau oala cu ciorba de fasole cu ciolan. Deci problema lipsei de varietate a mancarii livrate nu exista de fapt.
2. La punctul asta mi se pare ca lucrurile s-au agravat. Multe femei vin istovite de la serviciu, intra la bucatareala si nu mai au timp de nici un 'refresh' pana intra barbatul pe usa. Altele, continua sa procedeze ca in descriere.

Unde mai pui ca unele dintre femei vin de la serviciu odata cu sotul sau chiar dupa el. In cazurile fericite bucataresc impreuna, in cazurile si mai fericite din cand in cand bucatareste el singur sau asistat de copii in timp ce sotia se improspateaza.

Ce parere ai de ce am insirat mai sus?

Mergi la inceput