Gravidute cu tromobofilie -cap 14-

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

musette tu contractii dureroae ai? alea oare cand apar?
brigit, nu stiu ce sa zic referitor la explicatia dr-ei tale despre pete.
despre aspenter, daca nu ajung la morfo de trim II acolo, in mod cert am sa intreb dr.
tu iei ceva magneziu? daca da, cat si sub ce forma?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

balanta, da, iau 2 magneb6 pe zi , inainte de primul episod de pete luam 1, insa apoi mi-a mai adaugat inca unul seara, zice ca relaxeaza musculatura si fait bon pour le moral

"Most of the important things in the world have been accomplished by people who have kept on trying when there seemed to be no chance at all." Dale Carnegie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iube spune:

Va multumesc mult pt raspunsuri si incurajari, fetelor. Povestile voastre sunt impresionante si faptul ca voi sunteti insarcinate sau deja cu bebeii acasa imi da sperante. Si tot sper ca in viata se intampla cum spunea cineva pe aici “ca nu se poate sa suferi f mult, pt ca apoi sa nu vina si o mare bucurie”.

Tare as fi vrut acum sa fi facut si eu ca Valy27, sa fi facut analizele astea inainte de sarcina sau macar sa-mi fi trecut prin cap sa le fac cand a aparut hematomul. Ma simt f vinovata ca nu am facut asta.

O sa va urmaresc in continuare pt ca am multe de invatat de la voi, dar cel mai probabil o sa scriu la capitolul Trombofilie. Si tot sper ca poate intr-o zi o sa ajung sa scriu si aici, dar cu vesti bune.

Va doresc multa sanatate si sarcini cat mai usoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali79 spune:

O primavara superba cu vesti doar din cele minunate...

Brigit, pe mine petele maronii sau chiar uneori sangele curat m-au exasperat pe sarcina cu gemeni. Initial din cauza unei cazaturi pe gheata in decembrie trecut, la o luna jumate, apoi din cauza placentei nu previa, ci jos inserate, f aproape de col a unuia din bebei, apoi nici nu mai exista o cauza anume. Mi se marea doza de utrogestan, repaos aproape total, amestec litic facut "blat" acasa pentru ca am oroare de spitale din cauza sarcinilor anterioare pierdute cu n internari pana sa descopar problema cu trombofilia asta... apoi colul care se scurta de la o saptamana la alta si tot asa...
Imi era oroare sa merg la baie sa vad ce surprize mai apareau, dar se pare ca pe multe sarcini sunt prezente pete, sangerari, fara a prezenta probleme ulterioare chestia asta... Oricum, clar cere avizul medicului, dar sa fii optimista, o sa se intample in consecinta!

In privinta compensarii Clexane-lui, eu l-am achitat la prima sarcina reusita acum 3-4 ani si ceva integral, ca pe vremea aia nu prea se auzise de trombofilie, iar anul trecut la sarcina cu gemenii l-am primit compensat cu 50 %; mi-am schimbat in luna a treia chiar si medicul de familie, dar in zadar, acelasi regim de compensare pentru ca eram tratata ca salariata(cu un salariu nici macar mediu dar in fine...), nu ca gravida cu probleme de trombofilie cu scrisoare medicala si alte acte doveditoare... Am facut pana si adresa la CNAS Bucuresti, asa cum au procedat unele fete in acea perioada, dar au directionat solutionarea catre casa locala si in zadar, incat am renuntat la un moment dat mai ales ca injectiile nu le mai gaseam aproape de loc in Galati. Am avut mare noroc cu un domn farmacist de aici de la Catena, care se straduia cu greu in fiecare luna sa-mi gaseasca stocul de injectii, si de fiecare data cand imi introducea reteta in calculator imi spunea: d-na, dar astea sunt gratuite pentru gravide... Asa ca am renuntat, chiar daca sunt de regula o persoana extrem ambitioasa, obosisem... si nu-mi doream decat sa ajung la final cu bine, mai ales ca Dr. U. imi spunea ca e pacat sa trec pe fraxiparina, e mai bine pe clexane, asa ca ma costa pe langa vitaminele prea cunoscute de fetele de pe aici undeva la 280-300 si ceva in functie de luna, de concentratie si alte cele...

Amary, Balanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Balanta, n-am auzit de nicio asociere aspirina – nastere prematura, nu stiu ce sa zic. Eu stiam ca aspenterul se opreste spre final din cauza riscului de sangerare care se mentine 7-10 zile. Eu l-am oprit in saptamana 34, asa a vrut ginecoloaga pt. riscul meu foarte mare de preeclamsie, sa trecem de faza mai rea cu plamanii, dr. Avram zisese initial sa opresc in saptamana 32. Parca si Danezza a oprit spre 32 de saptamani. Stii ca si eu am luat 2 pe zi, din cauza greutatii foarte mari.

Valy, da, asa e protocolul in toata lumea, nu doar la noi, se recomanda analize de trombofilie abia dupa 2-3 sarcini pierdute, se considera ca pana atunci pot fi anomalii cromozomiale si altele asemenea. Dar eu mi-am facut analizele de capul meu, stiind de treaba asta. Aveam si istoric de tromboze din familie. Dar am auzit de protocolul cu 3 sarcini pierdute si in Liban, si in Anglia, si in SUA, la gravidute.

34+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.6 seara, Insulina, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Dara mai ai putin, ce repede trec saptamanile la voi.
Fetelor stiti cumva dc se fac analize pt a afla dc am fragilitate capilara si care sunt acestea? Eu cand ma invinetesc imi trec f greu petele, inclusiv hematoamele de la clexane iar de data asta mi-au scos aspenter-ul de tot pt ca o sa fac doza de 0.4x2/zi. Sper ca nu voi mai face hematoame asa multe ca data trecuta dc nu mai iau aspenter. Vreau pt fragilitate sa iau tarosin, am vazut ca la unguri se da si 6 rutascorbin/zi dupa FIV(tarosinul nostru) dar nu am retinut pana cand se poate lua (contine un flavonoid rutozida+vit C). Stiti ceva de acest produs in sarcina? O sa o intreb si pe dr U dar in ultimul timp imi raspunde f greu.

Pupici la clexanei

Speranta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.c spune:

E cam aiurea cu protocolul de 2 - 3 sarcini pierdute, eu din cauza AMH f mic, doctorul se mira ca mai am menstruatie, ma gandeam ca proasta calitate a ovocitelor e cauza opririi in evolutie, plus cu Rh negativ se pot forma anticorpi si nu prea iti permiti sa piezi 2 - 3 sarcini.
Si la mine imi trec vanataile cam dupa o luna, din aceasta cauza fac injectiile cu grija pe o parte pana imi trec in cealalta, daca as alterna as fi plina de vanatai.
Mie doctorul de familie mi-a dat compensat 100% infectiile. Dar la farmacie mi-a zis ca nu e medicament de referinta si platesc 50% pt innohep, daca luam clexane nu as fi platit nimic, dar nu prea e bine sa schimbi anticoagulantul si am ramas pe innohep.

25+ cu fetita

Raluca.c - mutatia genei MTHFR heterozigot A1298C, 2 sarcini oprite in ev. la 6 saptamani, ultima in iunie 2011, Amh 0.4, Rh negativ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.c spune:

Scuze neatentia in loc de injectii am scris infectii

Raluca.c - mutatia genei MTHFR heterozigot A1298C, 2 sarcini oprite in ev. la 6 saptamani, ultima in iunie 2011, Amh 0.4, Rh negativ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Raluca eu o sa ma intep de 2 ori pe zi, data trecuta tot de 2 ori dar din zi 3 de la ET si ma umplusem de vanatai. Nu mai aveam loc si am trecut la picioare.
Va recomandat dr hematolog tarosin la careva?

Speranta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

valy, iti multumesc tare mult ca ti-ai facut timp sa imi povestesti despre experienta ta, ma ajuta tare mult, de fapt stiti si voi ca cel mai delicat aspect in sarcina e echilibrul psihic; e important in regasirea linistii sa vezi ca nu traiesti doar tu anumite experiente, si-in plus- important e si rezultatul care se vede atat de frumos la avatarul tau

in cazul meu gasesc dificila experienta si pt ca sunt control freak, imi place sa gasesc o explicatie pt ce se intampla...si asa cum povesteai si tu legat de sangerarile tale ca nici nu mai stiai ce anume le provoca...realizez ca uneori e destul de dificil de gasit exact cauza, important e sa fie bine bebeii

am reintrodus aspenterul de aseara

sper sunt sigura ca fara aspenter nu vei mai face atatea vanatai, sigur nu ajungi sa te mai intepi in picioare

eu stiu ca pt fragilitate capilara dr U recomanda CETEBE 500 x 2 cps pe zi, luate pana in ora 14

eu sunt convinsa ca si mie mi-ar folosi cu petele mele, insa mi-e teama sa nu declansez si un raspuns imun al organismului, mai astept ...cat inca iau prednison nu iau

"Most of the important things in the world have been accomplished by people who have kept on trying when there seemed to be no chance at all." Dale Carnegie

Mergi la inceput