Gravidute cu tromobofilie -cap 14-
Raspunsuri - Pagina 17
suzieq spune:
Valy, cam toti medicii asa recomanda, mai ales ca sunt destul de scumpe analizele, mie la fel mi-a zis ca prima sarcina nu prea se pune, eu am insistat sa fac aceste analize. Oricum intreruperea de sarcina+ vaccinul pt rh negativ fac mai mult decat analizele, asa c am zis ca nu mai risc inca o sarcina oprita din evolutie.
balanta_tm spune:
Brigit, tu simti deja sa ai contractii? cum se manifesta?
te intrebasem daca acum faci un agolutin de 2 ml la 3 zile, dar probabil ca nu ai observat.
Brigit spune:
balanta, eu am din cand in cand crampe menstruale, iar dr mea mi-a spus ca acestea sunt tot un soi de contractii ; acum iau nospa 80 mg de 3 ori pe zi si vad ca m-au cam lasat
da, am inceput agolutinul la 3 zile, aseara m-am injectat a treia oara-primele 2 le facusem la distanta de 3 zile ca asa au aparut petele
cu aspenterul- eu stiu ca la 28 de sapt se opreste tocmai din cauza riscului de nastere prematura ca urmare a deschiderii colului- am avut o prietena care a continuat cu el dupa 28 de saptamani, pacienta lui U, careia i s-a explicat ca in cazul ei, avand colul lung si inchis riscul administrarii aspenterului e minim, si a luat pana in sapt 34.
tu iei acum aspenter? ca stiam ca nu l-ai avut in schema la inceput
"Most of the important things in the world have been accomplished by people who have kept on trying when there seemed to be no chance at all." Dale Carnegie
balanta_tm spune:
eu am avut thromobo ass de 100 mg timp de 2 sapt in perioada inhibarii de la fiv. apoi mi-a venit cm si nu se mai oprea. dr a zis sa opresc thrombo ass. de atunci n-am mai luat.
bineinteles ca de cand mi-au aparut problemele cu colul am dezvoltat o paranoia legata de nasterea prematura. asa ca am inceput sa citesc despre asta si in mai multe surse am gasit ca aspenterul este inhibitor de prostaglandine, deci ca ajuta la prevenirea contractiilor, si implicit a nasterii premature. acuma, dupa ce imi zisesi tu, sunt complet in ceata, ca se cam bate cap in cap cu ce am citit eu.
Brigit spune:
of, balanta, imi pare atat de rau ca te-am incetosat, cu atat mai mult cu cat informatia, cum am zis, e cam la mana a doua...sper sa ne lamureasca fetele care au avut aspenterul in schema in lunile mari de sarcina
eu am avut aspirin cardio in schema si de la et si clexane; am intrerupt asprin cardio acum 2 saptamani cand am avut prima pata, insa dupa povestea lui iube ....diseara il reintroduc, sub forma de aspenter, sa vad cum reactionez la el...
"Most of the important things in the world have been accomplished by people who have kept on trying when there seemed to be no chance at all." Dale Carnegie
balanta_tm spune:
hei, fii linisita ca ne lamurim noi cum e cu aspenterul versus nastere prematura .
Brigit spune:
ca tocmai imi facusem curaj cu aspenterul - iar am avut o pata, de data asta mi se pare clar bej maro , deci sange mai vechi...
ma exaspereaza pt ca nu s-a vazut un hematom, progesteronul l-am crescut serios si cu toate astea...
asa ca o sa iau aspenterul cu sufletl indoit, insa vad ca musette nu l-a intrerupt de tot si macar doua tot a luat pe saptamana
vreau sa va intreb cum vi se pare explicatia pe care mi-a dat-o gine a mea pt aceste mini pete :in procesul de placentatie trofoblastul se afunda in endometru iar acesta fiind puternic vascularizat uneori se rup mici vase de sange -> apar mici scurgeri rozalii, maronii, ea spune chiar ca nu sunt atat de neobisnuite aceste mini sangerari , atata vreme cat nu isi schimba consistenta si fluxul nu devine abundent
Musette_1982 spune:
Sper sa nu va bag in ceata mai rau, va scriu si eu ce mi s-a zis. De la Fundeni am inteles ca dupa 28-30s trebuie scos macar treptat aspenterul pentru ca nu ar fi ok pentru bebe. Mi s-a zis clar ca din punct de vedere cardiologic nu ar fi ok pentru copil...
Cat despre nastere prematura... nu stiu ce sa zic. Cert e ca interventii chirurgicale se fac frecvent persoanelor aflate pe tratament zilnic cu aspenter si nu apar niciun fel de probleme. O fi cu nasterea altfel, desi medicul meu spune ca cezariana este o interventie minora fata de alte interventii chirurgicale.
Eu deocamdata nu il scot... astept IR-urile de la 30s si apoi ii scriu lui dr. U.
balanta eu in primul trimestru am avut dureri ca de mestra si la fel ca si lui Brigit mi s-a spus ca sunt mini-contractii. Apoi doar rar, pe fond nervos (am plans de vreo cateva ori) mi s-a intarit burtica si nu se relaxa... chiar minute intregi. Astea sunt contractii nedureroase si sunt exercitiul uterului pentru nastere. Dar la mine au aparut rarissim. Bine eu sunt burdusita si de progesteron si de Nospa forte (3/zi) si de aspenter si seara mai trantesc si cate un Diazepam la nevoie...
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + Fragmin 2500(dimineata),
3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
in 28+ cu Marin Constantin
Musette_1982 spune:
brigit, eu in perioada de pete fara hemoragie (12s - 26s) am luat 2 aspenter pe zi. Mai mult, la 5s cand am introdus aspenterul o data la doua zile, aveam un final de hemoragie (maroneli abundente) care in 3 zile (2 pastile) au disparut... Am avut apoi hemo mai mica intre 7 si 8s, si nu l-am intrerupt. Abia la 12s l-am oprit pentru cateva zile dupa ce am cam siroit sange curat... Tot fara hematomi vizibili.
La mine explicatia a tot fost insertia joasa si palcenta previa... Chiar nu mai conteaza. E drept ca dupa 24s placenta s-a ridicat si petele au disparut...
Nu dau sfaturi, doar povestesc... poate ajuta.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + Fragmin 2500(dimineata),
3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
in 28+ cu Marin Constantin
Brigit spune:
Musette, multumesc mult ca mi-ai povestit cu detalii cum a decurs odiseea petelor la tine, ma ajuta f mult, pot sa spun ca imi creste optimismul pan la cer cand iti vad semnatura, imi dau seama ca ai trecut si tu prin multe pana sa ajungi aici, e minunat ca acum poti sa fii atat de pozitiva, imi dau seama ca nu a fost usor
balanta, am citit ca tu ai cum sa te sfatuiesti si la viena; chiar daca iti e acum mai dificil sa ajungi pana acolo, poate le scrii un mail pt o opinie cu aspenterul? orice pista care poate sa ii tina pe bebei cat mai mult la caldurica merita investigata