Gravidute cu tromobofilie -cap 14-
Raspunsuri - Pagina 19
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sper/sper.jpg)
sper spune:
Brigit ma bucur ca ti-ai gasit echilibrul psihic.
De vit C cantit mare ma feresc, am NK mariti (ultima data la limita superioara) si nu vreau sa ii cresc inainte de FIV. Poate dupa un test BHCG pozitiv o voi introduce in meniu dar nu 1gr /zi. Tarosin are mai putina vit C , o sa-i scriu dr U un mail, sper sa-mi raspunda. Trebuie sa o mai intreb daca dupa histeroscopie tb sa fac clexane in caz ca se repara ceva pe acolo.
Speranta
![](floare.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
balanta_tm spune:
stiu ca me_alex a luat tarosin cand a avut probleme cu a treia sarcina (alex, iarta-ma, nu vreau sa te rascolesc)
brigit, oare daca iau un cetebe pe la ora 18, sunt probleme? (de cateva zile, iau si eu 2 cetebe/zi pt ca sunt racita)
vali_79, tu ai luat gynipral? daca da, cam in ce ritm luai?
vanatai eu fac pe picioare f usor, desi nu iau aspenter. daca ma ating de vreun colt de mobila, gata, sunt vanata.
ultima data cand am fost la control pt col, se uita stupefiata dr-a din timisoara (ginecoloaga) la varciele mele si zicea: vaaaaai, dar cu varicele astea ce ne facem in sarcina? in sinea mea, m-a pufint rasul: ceea ce e i se pare grav, pt mine este de fapt normalitatea mea. i-am zis ca nu facem nimic special, ca traiesc cu ele de 15 ani si n-am decat probleme estetice din partea lor. e drept ca s-au uratit in ultimii 3 ani de la trat hormonale, sarcini, etc.
zicea sa imi pun ciorapii medicinali desi stau in pat . daaaaaa, numaidecat mi-i pun
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sper/sper.jpg)
sper spune:
Multumesc Balanta , poate intra Alexut
si-mi spune ce doza a avut. I-am scris si dr U , sper sa-mi raspunda.
Vitamina C daca nu-ti da insomnie poti sa o iei la ora aia. Despre ciorapii medicinali stiu ca se recomanda daca stai la pat, am si eu o pereche care i-am folosit la ultimul fiv dupa ce-mi amortisera picioarele si am simtit ca m-au ajutat putin la circulatie dar prea tarziu pt bebe. Mai am o perna speciala care imi tine picioarele ridicate.
Speranta
![](floare.gif)
balanta_tm spune:
da, stiu ca ajuta ciorapii medicinali, dar eu am din aia gen stramp si stand in pat, transpir rau in ei.
Brigit spune:
sper, sunt de fapt in curs de regasire a normalitatii
faptul ca ma indop cu pumnul de pastile , programul strict de tratament -ca imi iau pastilele si injectiile la ore fixe precum si imobilizarea la pat ma fac sa am o dispozitie bolnavicioasa-temerile primului trimestru sunt de vina., apoi imi dau seama ca si dupa aceea apar altele
va marturisesc cu mana pe inima ca ma simt bine cu voi pt ca imi dau seama ca avem experiente comune... la odiseea normala am citit si mi-am dat seama ca fetele sunt mai degajate- se duc la schi, au o activitate normala si f putine restrictii- cred ca as parea ciudatica cu atatea temeri
balanta-cum spunea si sper singurul efect de evitat la vit c e efectul sau energizant; sper sa iti treaca raceala repede; sa incerci sa mananci kiwi- contin f multa vit c si fac bine pt constipatie
cu ciorapii aceia medicinali eu stiu ca e fff important sa fie nivelul potrivit de constrictie ales, ca altfel e cam degeaba; unei prietene i s-au pus dupa ce a nascut, ea f slabanoaga ciorapii atarnau pe ea-pai ce efect puteau sa isi faca...
"Most of the important things in the world have been accomplished by people who have kept on trying when there seemed to be no chance at all." Dale Carnegie
balanta_tm spune:
brigit, nici eu nu sunt intr-o stare psihica grozava, din cauza statului in pat, a problemelor cu colul, a incertitudinii ce fac cu morfofetala de trim II, adica cum ajung la viena, ce multe medicamente si injectii iau, si mai nou, a racelii - de fapt ma deranjeaza teribil faptul ca uneori tusesc si mi-a intrat in cap sa nu mi se rupa cerclajul sau sa nu am contractii de la 1-2 behaieli. azi noapte la 3, am tasnit din somn fix in picioare ca am tusit de vreo 2 ori; am inceput sa plang de nervi si sa ma plimb prin casa dar m-a linistit sotul (el are un psihic grozav - este un om f optimist). apoi am adormit pana azi dimineata la 10 - nici vorba de tusit in orele alea. pe la 11 l-am rugat pe sot sa imi curete 6 (da, sase) kiwi din considerente de vitamina c. vreau sa fac mai tarziu gargara cu apa sarata. beau si zeama de lamaie cu miere, iau si ceva homeopate permise in sarcina. poate o sa fac si aerosoli cu ser fiziologic, dar nu stiu cat ma va ajuta doar serul (mai mult decat ser, nu cred ca am voie sa pun in aerosoli fiind insarcinata).
asa e, la odiseile "normale", o sarcina este o stare de normalitate. pt noi insa...
balanta_tm spune:
ciorapii medicinali mi i-a prescris hematologul, dupa ce mi-a studiat atent picioarele.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MeAlex/MeAlex.jpg)
MeAlex spune:
Balanta draga, pai cum sa ma rascolesti? Ca gandurile la sarcini, probleme, solutii sunt tot timpul in capul meu?
Asa e, dr. U mi-a recomandat dupa hemoragie Tarosin 6 comprimate/zi. Stiu ca si alte fete care aveau doar pete luau.
Sper, din ce am citit nu sunt influentate NK-urile de Vitamina C, nu e ca si cum iei Vitamina C si iti creste imunitatea. Si, cum spunea si Balanta in alt capitol, NK-urile din uter sunt una, si cele din sange sunt alta.
LE: E foarte utila gargara cu apa sarata si mai poti sa te speli si in nas, in fiecare nara tot cu apa sarata, dar mare atentie sa fie bine dizolvata sarea, ca eu am patit sa mai am ceva cristale de sare si in contact cu mucoasa, frecand un pic cristalele, m-au facut varza.
Legat de odisee, nici eu nu m-am simtit OK, ma abtineam sa scriu de problemele mele ca sa nu se sperie, era dragut ca atmosfera era relaxata, vorbeau de vacante, de mancaruri, de sport (!), daca sa se vopseasca sau nu...frumos, dar mie imi este foarte draga comunitatea noastra si cred ca noi invatam mult de aici, nu ma refer la informatii stiitifice, ci la faptul ca evoluam ca oameni. Acum ceva timp spuneam ca nue un merit ca am ajus sa stiu multe chestii despre analiza si sarcina, ca am fost nevoita si preferam o sarcina usoara in care sa nu stiu nimic pentru ca nu am probleme. Acum nu mai spun asa, o iau ca atare si ma gandesc ca exista un scop in toate.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm) pentru
sanatos!
Brigit spune:
mai exista si sprayuri de apa de mare, de la Sterimar sau de la Humex
si eu am facut o dilutie apa/sare gronjoasa care mi-a iritat rau mucoasele, e greu de gasit dilutia potrivita....
Alex, recunosc pe deplin ce spui;din pacate sunt faze prin care trecem pana ne vindecam...imi pare atat de rau ca ai trecut prin aceasta experienta dureroasa si nu o data...e important sa nu te lasi doborata si sa mergi mai departe, din tot ce scrii reiese clar ca esti o persoana puternica si vei reusi
"Most of the important things in the world have been accomplished by people who have kept on trying when there seemed to be no chance at all." Dale Carnegie
Brigit spune:
balanta, pot sa imi imaginez cat de stresata esti cu tusea si cerclajul...eu sunt convinsa nu se desface atat de usor insa imi imaginez ca nu iti place sa simti ca pui presiune taman pe col
cand eram copil ai mei foloseau o gramada de solutii naturiste -leacuri babesti ca sa zic asa- nu prea erau ei adeptii medicamentelor, asa ca iti scriu cateva care stiu ca functionau si imi decongestionau destul de bine caile respiratorii:
1. sare gronjoasa incalzita, pusa intr-un saculet si tinuta pe piept, de asemenea si mamaliga calda poate fi pusa
2. ceai de ceapa -se face doar din coji, are efect dar un gust cam rau
3. ridiche neagra, scobita, pus zahar in scobitura si lasat vreo 2-3 zile sa isi lase zeama
4. ceai de muguri de pin , ceai de cimbru -trebuie verificate insa daca nu au contraindicatii
5. f bun: ceai de nuci- vreo 7-8 nuci cu coaja se spala si se crapa putin, apoi se pun intr-unlitru de apa clocotita si se lasa sa fiarba clocotit 10 min; se bea fara zahar
6. hrean ras, poti sa folosesti garnitura la o friptura inabusita, ca sa fie si gustos
7. sodou, f gustos si bun, dar atentie ca se face cu galbenus crud..si l-am pus ultimul...ca stiu ca trebuie prudenta
galbenus de ou frecat cu o lingua de zahar sau miere, peste care se toarna lapte fierbinte , si alte arome gen vanilie sau coaja de lamaie
sanatate maxima si grabnica