Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (32)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Neatza fetelor!
Va servesc cu o portie calda de soare.
M-ati cam speriat cu cel colostru. Cand ar trebui sa vina? Eu am facut o ecografie mamara acum vreo 3 ani si aveam canalele infundate/ectaziate...ma si vad cu furia laptelui, cu sanii pietroi, plangand de dureri si bebe de foame.
Intrebarea doi: Cum adica sani formati?
Mai fetelor de cand am terminat tratamentul cu antibiotic am o foame de lup, azi dim la 6 am vandalizat frigiderul...deja am inceput sa iau in greutate-balena scrie pe mine.
Tare de tot dispozitivul 2pi si f util, o sa incerc sa caut pe aici un echivalent polonez.
Ma alatur si eu Virginiei, am o coada de paun de la o vreme, mi-e mila de iubi, cu restul lumii ma abtin..da e greu tare ca le-as zice de numa-numa.

Elena 25+ poate cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutza83 spune:

asaaaaaaaa
Si referitor la sanii formati de alaptare la mameloane formate...Voi va faceti probleme??:)) Eu nu am sfarc deloc format si colostru vine de obicei in luna 9.Daca vine mai devreme nu e nici o problema nu va panicati iar:))
Mie dr mi-a zis sa ma trag de ele da ma doareeee:))

Oana cu Bebe Tudor 29 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Buna dimineata, burticutelor!

Si intr-adevar e buna! Ieri mi s-a parut la monitorizare ca o dam mai des spre 175 decat de obicei. Iar astazi, s-a confirmat! Toata monitorizarea am fost preponderent sub 180 si in rest putin peste. Parca de 190 am si uitat, de 200 nici nu mai zic! Asa ca sunt foarte fericita, mai ales pentru ca asta inseamna ca inca e speranta ca lucrurile sa mai evolueze inspre mai bine incet incet, chiar daca nu schimbam tratamentul.

Cori, buna ideea cu "palniile". Totusi, nu stiu de ce, parca am o retinere in a le folosi. Mi se pare asa de...ciudat. Vad ca nu-s asa de deschisa la minte pe cat ma credeam. Ori poate nu am trecut inca prin momentele dificile de care ma salveaza dispozitivul.

Iepurasu, cred ca depinde de spital daca-l imbraca ori infasa. Sincer eram reticenta la ideea de infasat, mi se parea o...barbarie. Pana am vazut un filmulet pus aici de o mamica (nu mai stiu care, imi pare tare rau) in care un pediatru explica si demonstra ca ei se simt mai bine asa. Pentru ca primele trei luni de viata sunt practic o continuare a vietii intrauterine. Ei nu sunt pregatiti sa iasa dupa noua luni, insa trebuie sa o faca pentru ca noi nu prea putem face copii de 7 kg . Asa incat, sfatul lui era ca in primele trei luni sa-i creezi un mediu cat mai apropiat de cel intrauterin: infasat (el in burtica are foarte putin loc si asa e invatat sa se simta bine - ingramadit), lumina difuza, fara zgomote puternice, zgomotele "familiare" care pot fi reproduse de apa care curge, un phoen, aspirator, etc. Asa ca, eu am sa il infasez pentru inceput - cum zicea Elly, macar noaptea.

Elly, multumim pentru complimente . Ai luat doar 6 kg?! Cred ca esti campioana noastra! Cum mai stai cu contractiile?

Ioana, si eu ma mai sufoc si am probleme cu respiratul cam in orice pozitie. E normal, plamanii tai au tot mai putin loc si unele pozitii ii comprima. Ii si ziceam sotului meu, ca daca ma aude ca oftez adanc, sa stea linistit ca nu-i nicio problema, doar ca ma sufoc . Acum cateva zile eram la baie si oftam de mama focului. Nu ma vedea ce fac, dar m-a intrebat daca vreau sa ma ajute. I-am zis sa stea linistit ca doar ma piaptan .

Anitta, ma bucur ca a sosit acasa sprijinul si bucuria. Tare tare greu cu despartirile. Noi am inceput hard-core cu trei ani de relatie la distanta. Inca sunt traumatizata cand imi amintesc cat de greu a fost. Dar... incet, tare greu, au trecut. Si a fost o lectie incredibila care ma face sa apreciez si sa traiesc cu bucurie si recunostinta fiecare clipa cand e langa mine.

Aever, sper ca azi esti mai linistita si gandesti situatia la rece. S-au spus niste vorbe si de-o parte si de alta, insa bine e sa trecem peste ele si sa ne vedem de ale noastre in continuare. Suntem aici pentru un scop prea nobil ca un pic de ciondaneala intre femei sa ne desparta. Asa ca, noi te asteptam in continuare, este loc pentru toata lumea.

Nici eu nu am inteles prea bine ce e cu garmastanul. Colostru am... de mult. Si am observat ca se scurge singur si ramane pe sfarc sub forma unor...bobite uscate, iar varful sfarcului e galbui din cauza asta. Daca incerc sa le inlatur (nu e dureros deloc si la inceput eram intrigata - ce-ar putea fi?!) am observat ca imediat se scurge din nou. Deci, cred ca sunt "defundata" bine . Puiutul sa vina la hranit, ca eu is pregatita.

Diana 30+ cu Mirciulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Deea la noi e frumos si soare. Anul trecut, pe vremea asta, bantuiam dupa martisoare. Acum am dat doar dispozitii.
Eu stiu ca in calcularea prenatalului, se ia in considerare varsta sarcinii in functie de UM. Nu dupa echo, ca asa variaza mereu, si nu stiu cat e de relevanta.
Ideea este ca trebuie sa-ti ramana minim 42 de zile dupa ce nasti, nu fix 42. Cum ai tu, pe la 29-30 de saptamani poti sa intri in prenatal, si iti raman vreo 50-60 de zile pt postnatal.
Intelegi?

Iulia, Iepu

Joana ma bucur ca te relaxezi la ai tai.
Din ce stiu eu, Garmastanul e ca sa nu faci rani cand incepe bb sa suga, nu e pt lactatie.
Iar colostru nu e obligatoriu sa ai acum, depinde de organism.
Eu am, dar doar la un san...un pic...observ cand ma dau cu ulei, seara...dar nu mereu.
Senzatia de sufocare am avut si eu, cand era bb cu caputul sus si imi apasa pe diafragm. Nu cred ca este de la tensiune.
Acum eu nu mai am, si am inteles ca se datoreaza faptului ca s-a intors bb in pozitie pelviana(cu capul in jos).

Virgi

Cum vineri merg la dr, vreau sa-i iau o floricica la ghiveci, o brosa de argint ca martisor si i-am luat un set-cadou de la Nivea.
Iar la asistente le duc zambilute la ghiveci si martisoare.
Vi se pare ok?

Elly 30+ cu Babyboom

AMR 9+ saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella81it spune:

Buna burtici!
A venit primavaraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!Am zambilele si narcisele imbobociteacum am plantat intr-un ghiveci menta si marar ,sper sa iasa ceva
ANITTA super ieftine ai gasit camasile de noapte,eu am gasit pe un site in jur de 40euro unasi sincer nu imi vine sa dau atat ,mai ales ca apoi nu o sa le mai folosesc.Nu suport camasile de noapte si pe cele care le-am avut la Alex le-am aruncat!
Acum am incercat si eu sa vad daca a parut colostruinca nu!
Eu la primul bebe nu mi-am masat sanii cu nimik si nici sfarcuri nu am Se mirau asistentele in spital ca desi nu aveam sfarcul format Alex pompa de zor
La sfarsitul lunii pleca sotul in Romania sa imi aduca lucrusoarele ptr bebe,abia astept sa montez patutul
Va pup si va doresc o zi linistita!

www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Hai ca m-ati intrigat si pe mine cu "nu am sfarcuri"... adica...cum sa nu aveti?! Eu ... cred ca am (inca sunt cam confuza relativ la ce ziceti voi), dar nu prea-mi imaginez cum e aia sa nu ai... hm.

Elena, in sfarsit a sosit apetitul. Spor!

Ella, incearca C&A ori H&M. Eu sunt multumita de raportul pret-calitate si au si modele pe site-ul de prezentare. Eu asa am "comandat" doua pijamale pe care sotul doar le-a cumparat.

Diana 30+ cu Mirciulica

Mergi la inceput

deci ella mi-ai luminat ziua!!! Poate bebe sa suga daca nu ai sfarcuri formate?sau la tine e un caz special?

Oana cu Bebe Tudor 29 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_gabi spune:

Neata fetelor

Nu am mai intrat, dar asta nu inseamna ca nu sunt la curent cu activitatea intensa.
Cand am citit despre incidentul cu detartrantul m-am pus pe ganduri cu privire la mizeria din spitalele de stat. Imi pare asa de rau ca nu imi mai permit sa nasc la privat. Monitorizarea si analizele le fac la Medlife, insa o sa nasc la Municipal. Anul trecut imi pierdusem speranta ca o sa raman insarcinata si m-am apucat de investitii: rata pt a doua masina si a doua casa. Dar ma rog la Dumnezeu sa ne fereasca de rele. Insa are dreptate Eli ca trebuie sa ne ferim si noi pe cat putem.
In rest eu sunt bine insa sunt ingrozita de kg in plus: 12. De ieri nu mai iau vitamine. Luam Aktiv Mami care imi dau o pofta de mancare si o foame de speriat

Alina cu bebelusa 27+

Mergi la inceput

Alina si shosho ca si ea are aceeasi probleme cu vitaminele!
Eu zic ca tre sa le luati!!!! Incearca sa le iei in timp ce mananci ca asa scrie pe prospect! si nu iti mai provoaca foame.Bebelusu iti consuma vitaminele si nu ai sa le asimilezi numai din alimentatie si ai sa te trezesti cu vreo anemie si sa vezi atunci...Si nu cred ca kg au legatura cu vitaminele.Ai sa vezi ca chiar daca nu le iei o sa iti fie foame.O sa avem noi timp sa le dam jos nu o fi dracu chiar asa de negru.Ia incontinuare vitamine!!!!

Oana cu Bebe Tudor 29 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella81it spune:

DIANA ,ONUTZA sfarcuri am doar ca sunt miciiiiiiiiii si cumva bagate asa inauntru dar eu am alaptat 1 an si 3 luni si nu am avut deloc probleme.Prietena mea a nascut la 2 saptamani dupa mine si avea sfarcurile asa ca niste suzetesi a avut mari probleme ,prima luna s-a muls ca nu reusea de durere sa il lase pe bebe sa suga.Acum nu stiu ce sa zic poate depinde de noroc!

www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex

Mergi la inceput