Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (32)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Buna dimineata burtici

Fetelor, am ras de am lesinat cand am vazut cum se foloseste dispozitivul pi pi
Era si Andrei langa mine cand ma uitam pe site si a ramas un pic blocat cand a vazut la ce ma uit, cica: "vrei sa faci ca mine, hm?, uite asa eliminam problema cu lasatul capacului la wc" (ca noi am tot avut discutii cu capacul de la wc)

Mirela, pe unde umbliii???

Blanca si mie prima data tot la analiza de urina mi-a iesit streptococul B, dar se pare ca eu contaminasem proba de urina cu secretia vaginala. Nu stiam pe atunci ca trebuie sa ma spal inainte de a urina in borcanel. Apoi am refacut analiza si streptococul este doar in secretie si nu in urina.
Am aflat si de la dr ca nici un tratament nu-l elimina definitiv, decat pe moment. La mine este sensibil la Zinat de exemplu, dar reapare dupa tratament.
Se pare ca daca nasti prin cezariana, iar cezariana se face pana in momentul ruperii membranelor, copilul nu-l ia, dar daca nasti natural, in timpul travaliului ti se pune o perfuzie cu antibiotic si apoi i se face si puiului antibiotic. Doctorul m-a asigurat ca nu va fi nici o problema cu el. Mie insa mi-e foarte teama de efectele acestui streptococ. Bineinteles ca am cautat pe net si am gasit un studiu al unui prof.dr. de la Victor Babes si m-am ingrozit ce poate sa-i faca bebelului acest streptococ, dar daca dr m-a asigurat ca va fi ok, incerc sa am incredere.

Ptr fetele care au FB, am adaugat eu la prieteni pe cineva cu numele "Hainute noi si ieftine", este o prietena de-a cumnatei mele. Are niste hainute pentru copii, foarte frumoase.

La mine a nins dimineata! M-am saturat de frig, vreau soare, pasarele cantatoare, vreau sa-mi iau cartea si sa ies in parcul de peste strada si sa stau ca pensionarii pe banca, sa citesc si sa-mi cante pasarile la cap

Deea 25+ cu dolofanel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uliiasi spune:

Neatza la mamici!
YLARI , am mai auzit de chestia cu glicerina boraxata pt sani la cineva, o sa tin minte, paote scap de ragade de data asta. Garmastanul pe mine nu m-a ajutat prea mult, sau cine stie, poate m-a ajutat, poate daca nu l-as fi folosit ar fi fost mult mai rau. Ce e naspa la ragadele astea e ca nici n-are timp rana sa se usuce, sa faca crusta pt ca imediat vine suptul urmator...asa ca voi face tot posibilul de data asta sa le evit. Am incercat si cu treburi din alea de silicoane, n-au fost bune de nimic in cazul meu....

Andreea, mami, pai unde e starea aia minunata de spirit pe care o aveai dupa nunta? Cand citeam un post de-al tau parca auzeam cantec de pasarele si simteam ca vine primavara, atata bucurie emanai. E clar ca ai avut o zi rea si s-au strans multe pe capul tau, dar daca le iei una cate una si nu le privesti ca un ansamblu, n-o sa mai fie asa de rau. Buletinul e oricum important de facut (dar 2 luni? de ce asa muuuult?), ala iti trebuie in cam orice situatie. Iar actele de servici...intreb si eu ca nu stiu, nu intri acusica in prenatal? In cazul asta mai sunt asa urgente?
Uite un pup de la mine .

In legatura cu bagajele si lucruile lui bebe, eu n-am facut absolut nimic!!!! N-am cumparat nimic, nimic, nimic, poate ma mobilizez in weekend putin. In timpul saptamanii programul e fix gradinita-servici-gradinita-acasa. Nimic altceva pe langa....

Shoshonik, si eu am primit trimiterea de la dr de familie fara data, asa ca pune-ma si pe mine la socoteala . E ilegal, clar, dar dr mea de familie e prietena de familie asa ca mi-a dat fara probleme. Oricum avem 30 de zile la dispozitie, chiar daca e cu data, luam si noi cu vreo sapt-2 inainte de DPN si gata...nush ce fata zicea, sa fie asta cea mai mare problema a noastra...

Anitta, pai tot pe la inceputul lui aprilie ar trebui sa intru si eu, ca noi doua avem DPN f apropiat. Abia astept sa stau acasa, poate o sa-mi mai iau de lucru acasa, nush daca se descurca astia fara mine asa brusc, ar trebui sa vina un baiat zilele astea sa-l trainuiesc, dar vad ca nu apare...Dar de-acasa e alta mancare de peste.
Eu tot aman toate anajamentele pt bebe de cand intru in prenatal, o sa am tot timpul de pe lume atunci. Oricum devin din ce in ce mai nerabdatoare, abia astept sa vina iepulasha mica. Pluusss, ca vreau sa merg la gimnastica prenatala, Doamne cat de mult imi doresc, am fost si la David si asa bine m-am simtit...dar nu-mi vine sa scot nasul afara pe vremea asta, sincer! Nu-mi vine sa ies din casa! Asa ca astept sa se faca frumos afara si ma duc sa ma misc, ca-s ruginita raaaau!
Va pupacesc, sa aveti o zi frumoasa si insorita, desi afara ningea de dimineataaaaa .

Iulia, mamica fericita de David Andrei (04.07.2009) si 23+ cu
www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU" target="_blank"> Botezul lui David
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepurasu spune:

Buna dimi si de la mine!
Va invit la un laptic cu cereale si miereeee...
Vreau sa felicit toate viitoarele mamici care azi implinesc o data cu mine cele 26 de saptamani de gravidenie (se stiu ele cine sunt - Andra si Blanca). Va iubesc!!!!
Dupa cum vedeti eu sunt in forma azi, desi la munca nu am chef de nimic. Si eu abia astept concediul ala prenatal in care voi intra din 02 aprilie. Il astept "ca si cand" .....
In rest ce sa zic... sunt mai linistita putin pentru ca aseara am dormit fooaaarte bine, crampele de la picioare au disparut sau pur si simplu de obosita ce eram (cu o noapte inainte nu dormisem aproape deloc) nu le-am mai simtit eu.
Pot sa va spun din experienta mea anterioara de acum 1000 de ani cand l-am nascut pe primul baietel ca si eu ma pregatisem cu bagajul de spital si mi-am luat de toate la mine, iar unele chestii nici macar nu le-am scos din geanta. As vrea sa-mi spuneti cele cu copii mai mici daca se mai infasa bebelusii in spital sau acum este voie sa vii cu hainutzele pregatite de acasa? Eu asa am inteles din discutiile voastre. Tot ce pot sa va zic este ca atunci cand l-am nascut pe Alex venisem si eu pregatita cu hainutzele lui dar nu am putut sa-l imbrac cu ele decat in ziua in care am plecat cu familionul acasa. In cele 3 zile cat am stat in spital (spital normal, de stat) mi l-au infasat si desfasat de 100 de ori pe zi, imi era si mila de el saracu cum statea acolo ca o sarmalutza si isi misca doar ochisorii....
Pupicei si o zi cu soare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

Scumpele mele burticute

Eh, au luat o hormonii pe aratura? Off off toate o sa fie bine Andreea o sa vezi, se rezolva ele incet incet

Elly lasa nervi ca devi contractila iar si nu dorim asta nu?
Eu v am urmarit din umbra cateva zile, pt ca sunt la mama acasa si e tare greu sa scriu cu o mana din pat, asa ca doar v am citit cu mult drag. Am fost si prinsa cu vizitele si chiar a ost asa relaxant sa fiua "acasa" cred ca nu am mai stat atat de mult zile in cta din perioada facultatii:)). Parintii mei m am rasfatat la maxim iar Cristian le a tit dat spectacole ca sa i bucure.

Vreau sa va intreb ce insemna "mameloane formate???" si gasmastanul asta e ca sa ne vina colostryl? Eu am deja 30 de saptamni insa nu am observat nici o scurgere ca sa zic asa.

Eva daca nu ai nici un simptom neplacut eu zic ca totul e oki cu puiul tau, insa eu tot m as fi dus la o eco, bineee eu sunt so tare panicioasa:)).

Diana foarte faina ideea infirmierei, la ani lumina suntem fata de omenia lor, pacat

Ioana, mamica lui Cristian 29 saptamani +

AMR 10+ Saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

Offf,mai fetelor,se vede ca ne e din ce in ce mai greu....si fiecare percepe diferit lucrurile si-si manifesta diferit temerile si frustrarile...fiecare suporta altlfel greutatile.Si eu am avut o zi de " marti" o sa-i zic, ca sa nu rostesc alte prostii.M-a enervat fikmea ,de-mi venea sa o strang de gat nu alta....Da eu stiu ca percep mult mai acut toate problemele,asa ca l-am lasat pe sotz sa rezolve buba.Oricum am niste draci in fund,de n-a vazut Parisul.....
Unde-i ONUTZA noastra sa ne aminteasca de ZEN?Va amintesc eu.....
De miere ,nu va mai zic nik,ca s-a mai discutat si stiti si de toxina botulinica si de pasteurizare....fiecare decide pt sine si pt bebelushu ei.Eu personal,folosesc ,miere pasteurizata,iar lu bebe nu-i voi da pan la un anishor.
La bagajelu de spital,mai adaug,daca nu s-a spus deja,glicerina boraxata pt sani,bepanten pt iritatii ,rani ....chiloti de unica folosinta,cateva fiole de algocalmin( mai ales pt cele ce nasc in spital de stat),servetele umede pt bebe( s-a zis de pampers)... dulcolax ...ma mai gandesc si va mai zic....

Virginia 29+ cu ,mami de Ioana

Mergi la inceput

Vreau sa va intreb si eu daca cumva experimentati respiratie grea cand stati pe stanga sau poe dreapta in pat. Ideea e ca eu stiu ca cel mai bine pt bebe e sa stam pe stanga intinse, insa eu am momente cand respir greu stand asa, si mi se accelereaza parca si plusul si simt asa plulsatii in zona gtului si burticuta.

O sa imi sun dr insa chiar m am ingrijorat zilele trecute, Ideea e ca eu niciodata nu am avut probleme cu tensiunea si mi e teama sa nu am acum DESI saptamana trecuta aveam tensiunea buna. Aveti idee?

Va pupicesc ca ma pregatesc sa plec spre dulcea mea casuta in Bucurtesti la sotiorul meu drag

Ioana, mamica lui Cristian 30 saptamani +

AMR 9+ Saptamani

Mergi la inceput

AAA si bagajul de spital/ clinica privata eu nici macar nu m am gandit la asta inca. M am cam panicat cand am vazut ca voi deja ati inceput , o sa imi fac si eu lista si poate in week end ma apuc:D pana atunci va fur ideeile:))

Ioana, mamica lui Cristian 30 saptamani +

AMR 9+ Saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_C spune:

Cuchilici, stiu dispozitivul, l-am primit la un concert, cred ca la Roxette, am ras de m-am tavalit :)) Dar este o inventie minunata
Elly, nu stiu cum de l-a prins pe puiut asa, el de obicei se misca foarte mult (mult mai mult decat se misca sorsa la varsta asta a sarcinii), cred ca a zis sa stea si el cumintel pentru pozat
Iepu, si eu Vezi ca poti intra mai repede in prenatal, mi-a calculat mie dr de familie, dar mie imi trebuie tot din 2 aprilie, pentru ca atunci as iesi din concediul de ingrijire copil. Depinde de spital daca accepta hainute sau nu, unele ii infasa, unele accepta hainele tale si altele au hainutele lor.
Joana, eu am colostru deja si nu m-am dat cu nimic. Asa am avut si la sarcina precedenta.

Mai este o luna si face Amana 2 ani, nu-mi vine sa cred!!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana (1 an si 11 luni) si viitoare mami de baietel Victor 26s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Fetelor, stiu ca s-a mai discutat, dar sunt in ceata totala cu prenatalul asta.

DPN la mine este ba 10 iunie, ba 12 iunie. Total sunt 126 zile dintre care 42 trebuie sa le pastrez ptr postnatal. Raman 84. Trebuie sa-mi las o marja de cate saptamani, ca poate nu nasc fix pe 12 iunie?
Ajutati-ma si pe mine, neuron gravid ce am, cu calculul asta

Deea 25+ cu dolofanel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutza83 spune:

Virgi aici sunt:) ZENNNNNNNNNN
Am urmarit din umbra disputa dintre andrea si elly.
Din prespectiva mea dupa cum am vazut si pe FB si aici elishor a postat ce isi ia la spital ea personal..nu a zis ca asa tre sa facem toate.De ex eu nu o sa imi iau cearsaf alb sau camasa de noapte ca nu ne lasa cu asa ceva dar na..In provincie nu sunt asa dotate spitalele ca la Bucuresti.Tocmai a dat la tv despre spitalul din Craiova..acolo nu mai sunt citostatice ptr bolnavii de cancer dezinfectat de wc nici atat iti dai seama...Si e mai bine sa previi decat sa tratezi nu? Ca lui elishor asta i-ar mai trebui vreo lighioana ca doarr nu s-a saturat de atatea pastile si analize:))
Andreea elishot nu a zis nik din rautate.Ea este o persoana blanda si cu toate problemele ei si crede-ma ca areeee slava domnului a gasit puterea sa sustina toata burticile de aici..
Asta e doar parerea mea!
vine vine primavaraaaaaaaaaaaaaaaaa se asterne in toata taraaaaaaa( oare cand???)
Va pupam!
Tudorica azi face 30 saptamani:)

Oana cu Bebe Tudor 29 +

Mergi la inceput