Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (32)
Raspunsuri - Pagina 16
BelissimaEva spune:
Din pacate , nu cred ca voi putea obtine un consult mai devreme de 6 martie dar dupa prietenia cu wc-ul de dimineata, m-am mai linistit, am putut sa si dorm putin si acum sunt bine! Nu am dureri sau sangerari iar Dorian este in continuare foarte activ ca si pana acum!
Diana, ma gandesc la tine , ca vrei sa zbori pana in Portugalia... pfff mi se strange inima pentru tine, fetita scumpa!
cu Dorian 27 weeks +
BelissimaEva spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui elena_gd
Tu, tu, Brutus! Elena 25+ poate cu |
Am rosit pana in varful degetelor de la picioare.. pe buneee!!!
Multumesc Elena, esti o super draguta!! Apropo .. pe mine tot Elena ma cheama !
cu Dorian 27 weeks +
SS-Tzuky spune:
Eva scumpa, nu iti fa prea multe griji, sunt sigura ca ai vomat mai mult pe fond nervos.
Am auzit (de la medici) ca sunt periculoase acele accidente care pun viata mamei in real pericol.
Ma bucur ca la tine a fost doar o sperietura. Linisteste-te si odihneste-te si maine o sa fii ca noua. Sunt sigura ca si puiucul tau e foarte bine.
Am auzit o poveste, pe vremea cind in Romania nu se faceau intreruperi, o fata a ramas fara sa vrea insarcinata si a incercat sa scape sarind de la etajul 1, ca asa auzise ca scapa de bebe. Si-a rupt sarmana femeie piciorul, dar apoi a nascut o mindrete de baiat sanatos tun.
Somn dulce!
Dana, 29+ cu Stefan Doamne ajuta!
Anitta_O spune:
Eu sa stiti ca am mancat miere pana acum in sarcina si n-am patit nimic si-o sa mai mananc. Dar asta e decizia mea, nu va luati dupa mine, ca eu is mai relaxata in privinta asta. Am mancat chiar miere cu polen si laptisor de matca, cate o lingurita pe zi, cand am fost racita. De la oameni din piata, nu de la magazin.
Uli, si mie imi e greu cu serviciul, mai ales ca muncesc mult, ma misc mai greu si trebuie sa ma imbrac gros, acum vad ca nu ma mai incape mai nimic, ar mai trebui sa-mi cumpar vreo doua rochii pentru grase. De pe 1 aprilie o sa intru in prenatal, abia il astept. Tu cand intri?
Eu nu cred ca o sa cumpar biberoane, nu merg pe nici o secunda pe ideea ca n-o sa am lapte. La inceput bebelusul are nevoie de foarte putin colostru, care e hranitor. Pe masura ce suge mai mult, se va si produce mai mult lapte. Asa ca o sa stau cu dumneaei domnisoara la san toata ziua daca va fi nevoie. Cand l-am alaptat pe M, am folosit bepanthen pentru ragade si niste aparatori din silicon cand n0am mai putut suporta ranile, acum nu mai stiu ce e modern, poate stiu mamicile cu copii mai micuti. O sa iau totusi si in bepanthene, e bun si pentru fundulet.
Blanca, streptococ la urocultura....mai rar, adica eu n-am vazut niciodata. Altii sunt balaurii obisnuiti sa chinuie zona aia a organismului. Foarte buna ideea cu repetatul analizei.
Ella, eu mi-am cumparat doua camasi de noapte, am gasit la targul de haine care a fost saptamana trecuta cu un pret... nu-mi venea sa cred: 28 de lei! Bumbac, cu maneca scurta, cu nasturi pe laterale pentru alaptat, numai bune. Sper sa nu ma mai ingras foarte mult ca sa imi vina pe atunci. Am deja cu 10 in plus.
Apropo de acte cand nasti, mie nu tin minte sa-mi fi cerut cineva ceva, doar buletinul parca. Gravida are si ea niste drepturi, chiar daca nu lucreaza, chiar de n-are dr de familie.
Anxy, trebuie sa=i spui ginecologului de durerea din dreapta. Ti-ai facut recent analizele? Importante sunt TGP si TGO, sa nu creasca.
Eu n-o sa-mi iau garmastan, mameloanele sunt formate gata de multa vreme, iar colostrul si-a facut aparitia de cateva saptamani, deci canalele sunt desfundate. Am scapat de o cumparatura.
Aever, Elly, imi pare rau ca ati ajuns la asa neintelegere. Sunt convinsa ca nimeni n-a intentionat sa lezeze pe nimeni. Si eu am ramas surprinsa cand am citit mesajul lui Aever, ca nu mi se paruse nimic iesit din comun la postarea lui Elly (mie nu mi-ar fi trecut prin cap sa iau detartrant la spital, dar am inteles pozitia ei), dar n-am habar despre ce s-a scris pe FB, ca eu nu intru acolo. Nu e mai bine sa ne intalnim doar aici? Mai zic o daca, am mai zis-o, nu stiu de ce nu vi se pare suficient spatiu aici si pe picasa.
Shosho, teoretic nu e voie sa se dea trimitere fara data pentru ca pacienta e trecuta intr-un registru si in calculator in ziua respectiva, trebuie dat un numar acelei trimiteri, Aever are dreptate . Eu, care lucrez in sanatate si care sunt cu medicul de familie foarte buna prietena, n-am primit niciodata trimitere sau alt act medical fara data si numar.
Eva, imi pare tare rau pentru sperietura, bine ca nu s-a intamplat nimic grav! Cumnata mea se ducea la Iasi sa nasca, cand a intrat unul in masina in care se afla ea. N-a patit nimic copilul dar s-a speriat rau, iti dai seama...
Diana, ma gandesc la tine si sper ca medicii sa hotarasca ce e mai bine pentru voi.
Mie mi-a ajuns sotul acasa, dupa 3 saptamani prin Europa. Imi era FOARTE dor de el, ne-am intrebat oare cum rezista cei care sunt nevoiti sa plece cateva luni sau un an sau ani in sir unul de langa celalalt. (si cum rezista fara atata timp)
Eu n-am somn. M-am trezit la 1.30 si gata, s-a dus bruma de somn, nu stiu ce m-oi face azi la serviciu...
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 24+
Cuchilici spune:
Buna dimineata!!! Iar am inceput sa nu mai am somn...dar stiu si de ce. Griji, cautam apartament in Ploiesti acum, urmeaza niste vizionari, emotii, alergaturi...offf
Dar nu de aia am intrat sa va scriu.Stiu ca spitalele noastre de stat sunt ingrozitoare si nici macar n-am stat internata deloc pana acum. Mi-e groaza si scarba de nu mai pot. Asa ca orice masura de protectie impotriva microbilor este binevenita, nu trebuie sa fie conflicte pe tema asta. Cred ca toate vrem ca bebii nostri sa fie bine, cat si noi, si sa nu contactam nimic. Si pentru asta, eu am gasit o solutie care mi se pare bestiala, atat ca siguranta cat si confort :
Este un dispozitiv ca o palnie de carton, care se gaseste la farmaciile Catena, si care foloseste drept "cocosel" pentru femei. Stiu ca suna ciudat, dar uite asa am experimentat facutul pipiului din picioare ca baietii. Este incredibil de comod si nici nu trebuie sa te atingi (sau sa fi atenta sa nu te atingi) de wc in nici un fel.
Se numeste 2PI (sugestiv nu? :P) si costa ceva de genul 8 ron pentru 3 bucati de unica folosinta. Pentru mine era o adevarata problema sa merg la baie din picioare acum ca sunt gravi, faceam un efort foarte mare si imi tremurau muschii picioarelor dupa. Daca vi se pare interesant si nu gasiti la farmacii, imi spuneti si fac o poza la ambalaj (mie mi s-a intamplat de nici farmacista nu stia, desi aveau)
O zi buna si linistita va doresc!
Corina 27+ cu Vlad Alexandru
YLARI spune:
Cuchilici, geniala ideea cu 2pi, uitasem de dispozitivul acesta!
Ia sa imi cumpar eu, macar testez unul acs sa vad daca ma impac cu el.
Eva ce rau imi pare de patzania voastra, pupici pe burtica!
O zi buna fetelor, fug la munca... Of... Si un cartof (cum zice printzesa mea)
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
Ellyshor spune:
Neata, dragelor!
Cori n-am auzit pana acum de dispozitivul asta, si chiar sunt curioasa sa-l incerc. O sa-mi trimit extensia(a.k.a sotul) la Catena sa intrebe. Foarte faina ideea!
Blanca modificam lista cum vreti, numai sa cadem de acord toate. Posteaza un model cum ai vrea sa apari tu in listuta, si dc fetelor le place, eu ma pun pe treaba.
Shosho intr-adevar Gynipralul nu e asa scump(o cutie cu 2 blistere de cate 10 capsule costa 7 lei). Sper sa-l tolerezi si sa-ti fie bine de la el. Ca sa nu ai efecte adverse, sfatul meu este sa-l iei dupa ce mananci.
E dulce duuulce, micutul tau E.T. :)))))))))))
Ce urechi dragalase are!
Felicitari pt rezultatele super de la eco!
Si eu stiu ca nu e bine sa ne masam mameloanele, pt ca se descarca oxitocina, hormonul care provoaca contractii.
Andra puiul tau cred ca se gandeste:"... oare astazi sa ma joc cu cordonul sau cu ciucureii din dotare?! Mhhhmmm....grea alegere!" :)))))Asta apropo de micul Shoshonel, care are preocupari foarte artistice, din ce am vazut.
Ylari o sa nasc la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova. Daca situatia financiara mi-ar permite si dc n-as fi avut sarcina cu atatea probleme, as fi ales si eu o clinica particulara.
Dar asta este situatia, ma conformez cum pot mai bine.
Spor la treaba azi!
Eva imi pare rau ca ai avut parte de o asa experienta.
Din pacate sunt multi, prea multi soferi la noi care au impresia ca sunt singuri pe sosea.
Daca nu ai dureri si sangerari sau alte scurgeri diferite de obisnuit, iar bb e la fel de activ, eu cred ca nu sunt repercusiuni.
Oricum, mergi la dr sa-ti faca o eco de siguranta.
Diana subscriu si eu listei de complimente care ti-au fost adresate. Esti asa duulce cum tii tu burtica inainte si se citeste multa mandire si dragoste in ochii tai. Felicitari! Ador oamenii ca tine: luptatori, pozitivi si plini de dragoste de viata!
Legat de activitatile de relaxare, poate o utilitate practica nu au, dar iti garantez ca spiritual si psihic te vor imbogatii.
Foarte dragut din partea doamnei care a avut initiativa. Va rupeti un pic de tumultul cotidian si savurati un pic de arta cu dibacie. Mie mi se pare extraordinar!
In weekend o sa mai fac si eu niste pozici burtoiului, care e destul de maricel, avand in vedere ca am achizitionat doar 6kg pana acum. O sa vedeti voi.
Elly 30+ cu Babyboom
AMR 9+ saptamani!
Cuchilici spune:
La 5.30 dimineata nu mi-a dat prin cap sa pun link cu respectivul dispozitiv. Oricum stiu ca v-ati fi descurcat, dar sa fie mai usor :
http://2pi.ro/
Ellyshor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cuchilici La 5.30 dimineata nu mi-a dat prin cap sa pun link cu respectivul dispozitiv. Oricum stiu ca v-ati fi descurcat, dar sa fie mai usor : http://2pi.ro/ Corina 27+ cu Vlad Alexandru |
Cori, la Sensiblu sau la Catena il gasim?
Elly 30+ cu Babyboom
AMR 9+ saptamani!
Cuchilici spune:
Elly cred ca in ambele locuri. Eu am luat de la Catena ca era chiar la blocul meu, uite ca nici nu mai stiam exact pretul pt ca imi facusem de mai demult un stoc :D. Pe site zice Sensiblu intr-adevar. Eu zic sa incerci la amandoua daca nu gasesti.