Pufi de Ian-Feb 2010 (69) - La multi ani Nyny!
Raspunsuri - Pagina 5
tomaca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miremia Seara buna! Noi am fost la teatru! Mara mea a stat si s-a uitat captivata 35 de minute din cele 50, apoi s-a ridicat in picioare si mi-a zis "ai" (hai), asa ca m-am conformat. Oricum am fost surprinsa placut sa vad ca ii place si ca intelege ceva din ce se intampla pe scena. Sa stiti ca oricum era galagie in sala, fiecare vorbea pe limba lui, ba striga ceva la actori, ba isi intrebau parintii "cand o mananca lupul?" . Doamna povestitoare interactiona oricum cu ei, ii intreba diverse. Noi o sa mai mergem, asteptam si alti pufi. Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010) |
Si noi am fost la ora 12, dar s-au terminat biletele in fata noastra. Am uitat cashul acasa, asa ca s-a dus tati sa scoata bani, si pana s-a dus si s-a intors, s-au terminat.
M-am uitat dupa voi la intrare, dar nu m-a dus capul sa te sun.
lorex spune:
Aaaa...Atiq, stii cumva unde scrie ca ultima zi de cic e ziua copilului?
Asa mi se pare logic dar jurista de l noi zice ca nu
E vreo lege care reglementeaza asta?
atlantique spune:
Noi ne-am distrat la zapada weekendul acesta(poate reusesc sa trimit niste filmulete pe mail sa vedeti ce face moaca mea la zapada).
Azi vine si tati acasa asa ca trebuie sa ma apuc de gatit....ca de...vine omu dupa drum...
Voiam sa ma laud putin cu puiul meu care vorbeste din ce in ce mai bine si mai mult.....cu olita stam noi prost....dar nu putem sa le avem pe toate, nu?
A inceput sa isi spuna "Aletz" pana acum era "Ale". Mami e "bubutza". tati "mot" iar Alex este "el"- tinerel. M-a durut pe mine spatele intr-o seara si el a zis ca am facut buba iar eu i-am zis ca nu, doar ca mami este babuta...asa ca acum sunt..."bubutza"
Azi dimineata a scos lucruri de-ale lui dintr-un sertar si imi zicea ca "doim mami" si le indoia si le punea la loc.
A descoperit sporturile extreme....se urca pe marginea de la canapea si se arunca in cap de acolo, pana acum sarea in picioare. Se urca pe picioarele mele sau pe umeri daca stau in pat si plonjeaza pe burta....La vara cred ca o sa-l pazesc sa nu se urce in copaci si sa nu sara de acolo
Am vazut o bicicleta f frumi fara pedale pt la vara si el este f incantat de ea si acum strange bani in pusculita sa o luam... (uite, asta e http://www.decathlon.ro/RO/b-bip-154104198/ )
Cam acestea sunt noutatile, va pup si sa aveti o zi usoara!
Pentru fetele vorbarete, spor la umplut capitolul
ale1212xa spune:
citat din mesajul lui lorex Aaaa...Atiq, stii cumva unde scrie ca ultima zi de cic e ziua copilului? Asa mi se pare logic dar jurista de l noi zice ca nu E vreo lege care reglementeaza asta? _ Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele... 01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure.. _ |
exact asa stiu si eu...ca a doua zi lucratoare dupa ce a facut copilul 2 ani..asa stiu si sefii mei
eu asa am inceput...pe 9 ianuarie..si am amai avut 2 colege in cic care tot asa a doua zi au venit la munca...
atlantique spune:
citat din mesajul lui lorex Aaaa...Atiq, stii cumva unde scrie ca ultima zi de cic e ziua copilului? Asa mi se pare logic dar jurista de l noi zice ca nu E vreo lege care reglementeaza asta? _ Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele... 01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure.. _ |
Uite ce am gasit eu:
"Ultima zi de CIC si ultima zi de plata a indemnizatiei este ziua de nastere 2 ani (sau 3 dupa caz pt cazuri de handicap). Prima zi de lucru este prima zi lucratoare dupa data implinirii varstei de 2 ani a copilului.
baza legala OUG 111/08.12.2010 art. 16 alin.1 pct. a"
" prevederile OUG 148/2005 privind sus#355;inerea familiei în vederea cre#351;terii copilului.
2. Aceasta spune:
Art. 11. - Plata drepturilor prevăzute de prezenta ordonan#355;ă de urgen#355;ă încetează cu ziua următoare celei în care:
a) copilul a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
...
3. Avcelasi lucru spune si OUG 111/2010 care se aplica de la data de 01.01.2011."
Cred ca noua ni se aplica OUG 148/2005 ca asta era in vigoare cand am nascut noi....
Poate te mai asuta si cineva care este mai in tema.
Spor la masagit....
ale1212xa spune:
tocmai spuneam ca e Dragos bine
m-au sunat de la cresa sa imi spuna ca a inceput sa faca febra si are ochii injectati...asa ca ma duc dupa el...
simplicity spune:
Buna dimineata,
Am vazut niste poze olalaaaa , ma topesc cand o vad pe Iris, e atat de scumpa, imi plac carliontii ei(de ochi nici nu mai vorbesc ) , ce torturi frumoase a avut ! David a crescut asa mare de cand l-am vazut eu ultima data(in poze ) , e foarte sweet, are acel ceva , care sigur va face ravagii la fete Like like like ! tortul a fost super interesant
Am pus si eu 2 poze cu Ariana si parutul ei(sa vedeti ca i-a crescut un pic, oricum eu am tuns-o ca sa fie la acelasi nivel)
Mirela ma bucur ca v-ati simtit bine la teatru si Mara a fost f cumintica, 35 minute , woww Si noi am fost sa vizitam un castel , era un targ de nunti , cantau scotieni , a fost chiar super emotionant
Atlantique asteptam filmuletele , e bine ca ati avut weekend frumos
Bea , sper ca sotul tau sa fie mai cooperant , sanatate sa aveti si multa putere
Ruxita bine ca a revenit sotul acasa , reacomodare usoara
Alexa sanatate lui Dragos
Evyeme ma bucur ca ti-ai gasit un job, sper ca in viitorul f apropiat lucrurile sa se aseze cum doriti voi si cum e mai bine
Dece nu prea iti plac schimbarile, asa-i? sau ai prins drag de casutza voastra ?
O saptamana linistita si plina de fericire sa aveti!
Simply,mami de fetita frumusica
miremia spune:
Neatza!
Tomaca pe viitor ar tb sa luam biletele din timp. Cand am ajuns eu nu mai erau locuri dar te lasau sa stai in picioare. Si in timp ce luam eu biletele, a venit un bunic si i-a zis casierei ca ii lasa un bilet ca nu-i trebuie, asa ca i-am zis ca-l cumpar eu. Si asa am stat si noi jos.
Cum a reactionat Tudor?
Bea
Ce urias e Adam! Mara avea 8 kg la 6 luni si tot mi se parea mare.
Ale sanatate multa!
Atlantique spor la gatit!
Eu imi propusesem sa o intarc, dar o mai las vreo 2 zile, nu ma simt pregatita azi.
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)
simplicity spune:
citat din mesajul lui miremia Eu imi propusesem sa o intarc, dar o mai las vreo 2 zile, nu ma simt pregatita azi. Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010) |
O sa vina momentul cand o sa te simti pregatita, sa nu te fortezi; vorbeste cu Mara, ca e mai mare si cred ca ar fi interesant sa vezi cum ar reactiona atunci cand ii spui ce vrei sa faci si ii spui sentimentele tale, adica ma refer ca atunci cand o vei intarca cred eu ca discutia asta ar ajuta-o sa inteleaga pasul si sa accepte mai usor despartirea . Parerea mea
Sa fie o trecere usoara pt amandoua
edit* sa spun ca stiu cat de important si greu de facut e pasul acesta, eu nu am sa uit niciodata aceasta etapa; suntem aici langa tine daca simti nevoia sa vorbesti ; pt mine cel putin a fost un pas
Simply,mami de fetita frumusica
lalitica2000 spune:
Gooooood morning cokies...ce faceti?....noi ne resimtim dupa petrecerea de sambata...a fost o nebunie....doamne....erau adulti si copii peste tot...va dati seama ca 12 copii si parintii din dotare nu sunt o cantitate neglijabila dar a meritat tot efortul. A iesti o petrecere pe cinste. Ma felicit ca am angajat un Mickey Mouse, care si-a facut treaba super bine. Copii au fost tare incantati si o ora jumate au fost ocupati cu baloane, picturi, dans si diverse jocuri. A fost un pic mai greu ieri cand a trebuit sa strang prin casa, dar noroc ca am folosit farfurii si accesorii de plastic, asa ca nu am avut mult de spalat...mai mult a fost de strans prin casa....Mi-a placut de David ca s-a bucurat la fiecare cadou....wow...wow...e mortal cum se bucura....am fost un pic suparata pe cei de la cofetarie ca se vede ca anul acesta tortul a fost facut de alta persoana pentru ca nu a mai fost lucrat asa frumos, plus ca mi-au gresit o culoare si mi-au bagat argintiul ala care mie nu mi-a placut....bine macar ca la gust a fost bun rau. Pe David nu am reusit sa-l fac sa manance nici macar tort ca de mancare ce sa zic.... a fost dezastru dar macar de data asta am lasat dupa el si i-am facut insulina dupa ce/cat a mancat. Chiar nu stiu din ce isi ia tot ce are nevoie...bine macar ca nu a mai slabit, chiar a ajuns iar 11800gr...In rest ce sa zic....sunt tot mai indragostita de el, mai ales ca acum cand incep sa-si mai dea drumul la borbe...sunt tare dulci....
Eu sunt cam chiauna pentru ca am avut cateva nopti in care am dormit tare prost si nu prea reusesc sa imi revin, dar bag cola la greu si sper sa ma trezesc in curand.
Vad ca week-end-ul asta nu ati fost asa de vorbarete...ati lasat lumea s recupereze ziua de vineri cand s-a scris intr-o veselie...
Tomaca, doctorul si-a adus aminte de mine imediat si a fost incantat sa-l vada pe David si sa ne auda povestea. Mi-a spus iar ca ii pare rau ca a trebuit sa trec prin ce am trecut dar se bucura ca il vede pe David bine. M-a rugat sa-i dau si lui actele medicale, cu diagnosticul lui David sa le aiba si el si cam atat. Ne-a urat toate cele bune si gata. Desi nu mi-a placut deloc de atitudinea lui de atunci, a fost foarte transant si rece, a fost singurul dintre toti dr care a fost cel mai aproape de diagnostic, deci daca ar mai aparea inca un copil m-as duce la pentru morfologie.
Mire, e vorba de Dr Pop, care acum lucreaza la Regina Maria.
Mi-ai dat curaj cand am citit de Mara ca a avut rabdare la spectacol. Prin vara am sa incerc si eu sa-l duc, totusi sa mai creasca putin.
Sorina, sa stii ca am si eu o amica care a obtinut sarcina cu greu dupa multi ani de inferitilitate si pe la 7 saptamani ii spune dr ca are sarcina oprita in evolutie, ca nu-i mai bate inimioara...Ea a crezut foarte mult in sarcina aia si nu ii venea sa creada si il tot intreba pe dr daca e sigur. S-a programat pentru chiuretaj cateva zile mai tarziu si inainte de a incepe l-a rugat pe dr totusi sa-i mai faca o ecografie inainte sa fie ea impacata si ce sa vezi i-au auzit inimioara...a fost socata amica mea...se dusese pentru avort si uite ca pana la urma daca a crezut cu adevarat in ceva....acum are un baietel de 2 ani si jumatate, o minunatie de copil....ganditi-va daca nu insista ea atunci sa-i mai faca o ultima ecografie...ce se intampla...grrrrr....cateodata iti vine sa-i iei pe toti doctorii astia si sa dai cu ei de pamant.
Ruxita, felicitari pentru evolutia lui Kay. Sunt convinsa ca regreti faptul ca nu mai merge Kay la gradi...din pacate in viata mai trebuie sa facem si compromisuri...oricum Kay este un baietel tare destept si sunt convinsa ca va tine ritmul si isi va da drumul si la vorba...inceputul a fost mai greu. Ma bucur ca s-a reintregit familia, acum ca sunteti totul impreuna va fi mai usor. Sanatate multa barbatilor tai!
Alexia28, alicredo,beatrice1982 multumim pentru urari.
Dece, sa-ti fie de bine concertul, ma bucur ca ti-a placut si ca de data asta ai reusit sa stai la tot spectacolul. Legat de casa, daca nu ai avut feeling-ul bun legat de ea, inseamna ca asa si trebuia sa se intample sa nu va mutati acolo...las ca or mai fi ocazii. Imi pare rau ca week-end-ul nu a fost chiar cum ti-ai dorit. Sper sa compenseze cu saptaman asta care sa-ti mearga din plin.
Ale1212xa, ce bine ca de data ati scapat mai usor ca saracutul a tot tras dupa gradinita asta.
Lorex...wow...ce saptamana plina....petrecere frumoasa sa aveti
Evyme...offf si tu a trebuit sa renunti la gradi....din pacate totul e pe bani si trebuie sa muncim pentru tot ce ne achizitionam. Succes la noul loc de munca, accomodare usoara cu noul program din viata ta.
Atlantique, multumim de cafea...desi nu sunt bautoare de cafea am luat si eu pic ca sunt chiauna rau si nici pana la ora asta nu m-am trezit bine.
Beatrice....wow...8kg la 3 luni.....David al meu avea 8kg la 1 an....bine,Adam s-a si nascut cu aproape 5kg...sa-ti traiasca baietii si iti doresc tati sa incerce sa te mai degreveze si pe tine de niste activitati sa mai poti respira putin. Cred ca iti este tare greu, de aceea si ai nevoie macar de o ora pe zi doar pentru tine.