Pufi de Ian-Feb 2010 (69) - La multi ani Nyny!
Raspunsuri - Pagina 12
ale1212xa spune:
Dragos este racit cu norma intreaga...am avut o seara si o noapte grea...de la 5 dupa-masa m-am chinuit sa ii scad febra 40 care se incapatana sa nu plece...azi am fost cu el la dr...evident ca ne-a dat antibiotic...ma cam dispera dr asta...antibiotic asa instant...
am ajuns cu el acum acasa si s-a pus pe pat si a adormit...e terminat saracutul...
tomaca spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ruxita
m-am gandit si eu sa-l ajut nitel, scurtandu-i cuvintele, dar n-as prea face-o, adica va ajunge sa vorbeasca pocit, intr-o limba pe care sa o inteleaga doar el cu noi? de ex. ma gandeam sa-i zic in loc de maimutza - mamutza s.a.m.d. adica nu e mare scurtarea, dar nu ei singuri ar trebui sa faca asta, sa scurteze cuvantul sa-l faca rostibil pt ei? si m-am prins ca ar fi greu de pronuntat cuvinte care se termina in consoana si trebuie musai lipita de acea consoana o vocala... (gen foc - focu') aw, educatoarea imi zice ca el tot spune cuvinte, dar noi n-am auzit nimic nou (zice acolo, asta, iarna - dar cum ziceam doar la gradi...) www.kestionare.ro/k/k.aspx?k=4748" target="_blank">Completati va rog acest chestionar |
Nu le pocesc; doar le dau forma scurta. Adica in loc de papuci sunt cipici care au iesit pici (mai mult pihi, puhi). Pe biberon am incercat sa-l fac Bibe, dar n-a mers. Daca i l-am prezentat Bibi a mers la fix. Pe suzeta am botezat-o Zizi, carpa Aia si Ata. Ca la el toate erau ' apa" si nu intelegeam ce vrea. In general il pun sa repete primele silabe caci el poate sa pronunte cuvinte scurte cu i. Pentru maimutza, l-am pus sa zica "maimu", adica primele silabe, scurtez cuvantul real ca dupa aceea sa pronunte pana la capat, nu mamutza, adica nu pocit.
Plastilina a zis-o singur, i-a placut lui. Puka in sus, puka in jos, pana am inteles ce vrea
Vreau sa-l incurajez putin cu rostitul, caci il vad ca nu poate sau nu stie cum si nu o face singur. Cand ii reuseste e asa fericit si usor rusinat.
tomaca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ale1212xa Dragos este racit cu norma intreaga...am avut o seara si o noapte grea...de la 5 dupa-masa m-am chinuit sa ii scad febra 40 care se incapatana sa nu plece...azi am fost cu el la dr...evident ca ne-a dat antibiotic...ma cam dispera dr asta...antibiotic asa instant... am ajuns cu el acum acasa si s-a pus pe pat si a adormit...e terminat saracutul... ----------------------------------------- Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem |
iar? Sanatate multa.
La 40 probabil e un virus puternic. Ceva analize v-a dat.
ale1212xa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui tomaca
iar? Sanatate multa. La 40 probabil e un virus puternic. Ceva analize v-a dat. Povestea unui Dor mami tomaca si bebe Tudor Ioan un |
nu ne-a dat nimic...de asta zic..asa antibiotic pe nepusa masa..
simplicity spune:
Atlantique ai vazut ca ai adus un pufulete superb intr-o gasca de pufuleti superbi
Alexa sanatate lui Dragos
Simply,mami de fetita frumusica
sorina_bz spune:
Larisel...ma bucur tare mult pentru vestile bune , si pentru faptul ca ati reusit sa va linistiti!
Danasor.......cat de multe stie A, si cat de sensibila si delicata e! ...e un ingeras de fetitza!
Tomaca....cam aiurea treaba cu bona voastra...chiar daca TUdor va merge la gradi...tot trebuie sa-l ia cineva, si sa stea cu el, pana veniti voi de la job... Hai cu mesajele, sa vedem noua coafura!
Ruxita...sa stii ca noi folosim prescurtari...nu neaparat pentru iris, ci in general, in casa, intre noi ...Ceva de genul: "sufra"=sufragerie; "tele"=telecomanda, "buca"=bucataria, "dormi" = dormitor, etc, etc...poate ni se trage de cand era diana mica...nici nu mai stiu...parca-s asa de cand lumea, si la fel le foloseste si iris.
Simply......nu stiu de ce zici tu de Ari ca e mititica...in poze nu mi se pare deloc mititica, ci o fetitza mare si frumoasa, toata numai zambete...
Ale1212xa, Ruxita....multa sanatate pufilor!
tomaca spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ale1212xa
nu ne-a dat nimic...de asta zic..asa antibiotic pe nepusa masa.. ----------------------------------------- Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem |
Poate ar fi bine sa mergi sa-i faci tu la un laborator privat, daca nu vrea sa va dea o recomandare.
miremia spune:
Tomaca nu ne-ai zis daca i-a placut lui Tudor la teatru. Abia astept sa te vad coafata!
Ale te-ai gandit sa schimbi doc de familie?
Si pt ca tot a venit vorba, stiu ca intreba cineva mai demult, acum stiu raspunsul 100%. Cand schimbi doc de fam trebuie sa te duci cu o adeverinta (pentru luarea in evidenta de catre noul medic) la vechiul medic, sa-ti elibereze fisa.
Larisel ma bucur ca te-ai mai linistit si ca fetele sunt bine. Mama ta cume ste, ati internat-o?
Atlantique asa ma bag eu ca musca in lapte, dar spuneau fetele (Tomaca si BF?) cum ca nu ar fi cele mai bune bicicletele astea fara pedale. Si tati de Mara isi dorea ceva de genul dar i-am scos ideea din cap. Pt la primavara noi avem in plan o trotineta.
Multumesc mult fetelor pt sustinere, varianta cea mai simpla este sa o fac fara sa ma gandesc prea mult, altfel ajungem la 40 cu .
Ma gandeam zilele astea, asa cum s-a scris despre alaptat (si am citit cu placere, cand eram gravi, ghidul domanei doc Culcer), de ce nu scrie nimeni si despre intarcare?
Azi mi-am propus sa fac cumva sa ajung cu ea la analize, asa ca astept ceva productie. Mai sunt pufi care nu fac zilnic?
Eu imi tot storc creierii sa gasesc ceva jucarii potrivite, de ex Mara construieste foarte mult, m-am gandit sa-i iau si niste puzzeluri pt pici (cum are Iuria). Pe pufii vostri ce jucarii ii atrag?
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)
lalitica2000 spune:
Larisel, ce ma bucur ca vizita la Dr Thiery v-a linistit. Bravo, v-ati mai luat o piatra de pe inima.
Tomaca, ce s-a intamplat cu bona...pleaca de tot ca il duceti pe Tudor la gradi sau i-a expirat contractul, ca sa zic asa?
fetelor, multumesc mult de aprecierile la adresa lui David...
miremia spune:
Dana m-a impresionat ce ai povestit despre A.
Si Mara imparte cu noi orice, mai putin ciocolata. daca ii dau o ciocolatica si ii cer sa o ajut sa o desfaca, fuge pt ca ii e teama ca gust din ea. Dar daca mananca o clementina, o imparte frateste la 3.
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)