Strengari de Martie - Aprilie 2012 -37 Hai Bia_Mi!
Raspunsuri - Pagina 9
tania82 spune:
'Neatza fetelor!
Am fost miercuri la medicul de familie si mi-a zis ca ar trebui sa fac vaccinul antitetanos. Nu tin minte sa fi citit aici despre el. Voua nu v-a zis medicul nimic despre avccin?
Hai Bia!Tinem pumnii sa fie totul bine!
Tania 34+ cu Stefan Gabriel
Tala spune:
Anca legat de dormitul pe spate si modificat caputul eu am observat la David ca nu i s-a turtit (il puneam pe parti si mai dormea pe spate), insa am o prietena care a pus copilul pe burta din prima si doar asa doarme si acum si are capul turtit pe ceafa (turtit rau). Asa auzisem si eu cum a spus Dara ca indiferent cum se mai modifica isi revine la un moment dat (doar sunt si copiii cu capul tuguiat de la nastere si isi revin).
Tania nu stiu ce sa-ti spun de vaccin, poate dr stie mai bine (or avea multe cazuri de infectare in spital, habar n-am). Cel mai bine este sa-l intrebi pe el de ce ti l-a recomandat (si daca-ti explica spune-ne si noua)
Happy distractie placuta la botez!
Ruxandra cum esti? ce face Victor? vrem noutati
megbeng spune:
recuperez incetul cu incetul cu cititul, asa ca o iau pe rand..
incep cu intrebarile danei, la care am sa raspund din experienta mea (de mama care a avut pentru prima data probleme de sanatate cu copilul cand acesta avea 3 ani..so...destul de bine as zice )
1. fara baie in cacdita inainte sa cada buricul
2. fara pansat buricul, fara fasa sau centura, curatat cu alcool de 70 grade si apoi pus baneocin pulbere
3. pudra pentru corp/fundulet nu, doar baneocin la buric (aici nu am inteles exact la ce te referic cu intrebarea).
4. nu decalotam
5. imbracat ca noi plus un strat afara, fara caciulita in casa; eventual caciulita 10-15 minute dupa baita
6. nu am auzit de batista pe fata; pana la 3 luni nu am facut drumuri lungi cu matei, nu stiu sa iti spun; la 3 luni a mers in scoica (bucuresti-suceava), cu spatele la directia de mers si nu l-a deranjat AC, care era potrivit sa fie confortabil pentru noi
7. prima data l-am scos la 3 saptamani, in carucior, cam 15-20 minute (nascut la inceput de februarie, altfel il scoteam mai repede); inainte il tineam in combinezon pe balcon, dar nu e o idee f buna, in balcon poate fi mai curent si nasol ca afara la soare
8. vara in body cu maneca scurta si niste pantalonasi subtiri scurti, fara sosete, dat cu crema de protectie solara; mai exista niste costumase fara maneci si cu pantalon scurt, cu totul.
9. pentru somn, in primele 4 luni ( ca dupa aia oricum se mai foia el) numai pe spate, rar pe burtica si atunci era pe burtica PE burta mea sau a lui tati.mentionez ca matei nu are capul turtit la ceafa de la dormitul pe spate; la sfatul pediatrei cum aveam noi patutul cu o latura lipita de perete si una spre camera il culcam o noapte cu capul intr-o parte, apoi la 180 de grade, cu capul la picioare cum ar veni, ca vroia sa ne vada si isi rota el capul usor spre camera sa ne vada.
10. colici a avut f putine, o data cand am mancat eu pere si am fost si eu balonata rau si o data cand am mancat mancare chinezeasca usor cam picanta ; eu stiam ca-s niste crampe, cand bebe isi freaca piciorusele si plange ai rau, asa, a suferinta..il masam ciruclar pe burtica sau il puneam pe burta cu pielicica lui direct pe burta noatra, tot pe piele, pentru caldura; daca nu mergea doar asa sab simplex si muzica de bebelusi si/sau zgomot alb pana adormea.
meg,dematei(9.02.2007) si cu 37+
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
dara76 spune:
Aredwynn, iti dai seama ca nu bag mana in foc, dar eu am inteles ca nu exista risc mai mare de inec din cauza regurgitarii cand pui bebe pe spate. I-am luat pernuta de-asta pe care sta cu totul nu ca sa nu se inece la regurgitare, ci ca sa nu regurgiteze (sau nu asa mult) - si de regurgitat o mai regurgita, dar mai frica mi-e de reflux gastro-esofagian si vomitat in jet. Acuma la inceput, in opinia mea, mereu doarme dupa masa, ca la 8 mese pe zi si tot atatea somnuri, cam mereu e un somn dupa masa, deci nu cred ca o sa fie prea multe somnuri care sa nu fie dupa masa la inceput.
Cam asa arata: http://c0.dmlimg.com/1fc1c1c2db5852e08ffc380475e26336c72380a6a212b5418b72e876b3500cfd.jpg
Suportii aia se pot apropia sau departa, culiseaza pe materialul ala, si se prind cu arici, se pot desprinde si poti sa-i pui mai departati cand mai creste bebe. Husa de la salteluta se scoate si se spala, aia de la suporti nu se spala, i-am spalat cu totul.
Am zis ca daca are reflux, nu mai am timp sa stau atunci sa imi vina suportul asta de pe amazon, ca na, dureaza. Eu am avut reflux cand eram mica si am avut si mare, si au si ai mei. Ma rog, mai mare nu mai vomitam in jet, dar aveam arsuri pe esofag, la fel si ai mei.
32+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
dara76 spune:
Pentru scos aerul, am vazut cam cum face taticul din primul film, la aia ma refeream cu miscari ferme:
http://www.youtube.com/watch?v=0qHND1eoVsQ
http://www.youtube.com/watch?v=b_UosOPIc8Q
Voi ce mai stiti? Mai vazusem ceva cu leganat bebe stanga dreapta vertical, ca o pendulare, pendulat intre orizontal si vertical si mai zicea o tipa ca se ridica brusc cu bebe de pe pat, cu el in pozitie verticala. Si dupa aia reluat tot tehnicile astea.
32+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
dorinutza82 spune:
Hello, burtici!
Am intrat o fuga sa vad daca avem ceva vesti despre Bia, dar vad ca nu stim nimic inca...
Va las atunci : si va pup cu drag!
Dorina, mami de Stefan (14 mai 2008) si 31+ cu
happylica spune:
dara, asa ferm am vazut si eu la prieteni de-ai nostri. nu mi se pare tare pt bebe.
aredwynn, 39 saptamani..
bia????
sper sa am chef de poze.. sa imi vedeti si noua.. coafura. ca va tot aman de ceva vreme
ne auzim maine cel mai probabil
pupici.
AMR < 2 saptamani
varsta bebelusei Alexia
dara76 spune:
In afara de varza, am gasit ceva de lecitina si cartofi cruzi in caz de canale infundate. Nu am gasit studiul.
Aici sunt recomandarile http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=7:blocked-ducts-a-mastitis&catid=5:information&Itemid=17
32+ Miruna Sanziana
amy25 spune:
Dorinutza, la multi ani, sa petreci frumos aceasta zi!
2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; 2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit; 2011-ET reusit la clinica Promed
Multumesc Bunului Dumnezeu!
33+ Victor Gabriel
AMR 5 saptamani
gabrielarusu spune:
buna fetelor
vreau sa cumpar si eu o salteluta pt patut de pe nichiduta.ro azi si maine e 5% reducere la orice produs si nu stiu ce sa aleg intre una de cocos integral sau una sandwich(fetele din cocos si mijlocul din spuma PU / burete)si de cati cm ?ce ma sfatuiti sa iau voi ce saltea ati luat?
37+ Maria Elisa