Strengari de Martie - Aprilie 2012 -37 Hai Bia_Mi!
Raspunsuri - Pagina 8
dara76 spune:
Strumfy, apropo de scos aer, vazusem la o prietena ca dadea destul de taricel (bine, bebe nu a fost vatamat) pe spate ca sa iasa tot aerul ca lumea, nu doar mangaiere asa. De fapt nu tare, dar foarte ferm, nu stiu cum sa descriu. Si insista mult timp, nu prea se lasa pana nu eructa bebe. Tu cum faci? Pui bebe cu burtica spre umar? Chiar pe umar? Sau alta pozitie? Si scoti aerul dupa ce dai la un san, pana sa i-l dai pe celalalt?
32+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
ronina spune:
Dara in primele zile scopul burtierei nu e sa modeleze musculatura ci efectiv sa ti tina organele sa nu ai senzatia ca te rupi si e ideal sa o pui si dai jos f usor ca nu te prea poti misca si in pat nu o vrei sa te stranga dar vrei sa mergi des la baie. Deci exclus un model cu chilot sau care se ia peste cap, vrei ceva simplu cu scaieti sau gaici cat mai putine
Mamica fericita de bianca maria
dana_cp spune:
Neata gagici!
Multumesc si tie Strumfy
Eu am adormit repede azi noapte si nici nu m-am trezit sa merg la baie, ceea ce e o premiera. Azi vin socrii pe la noi sa vada patutul lui Gaza asa ca ma apuc sa gatesc si eu ceva, dar stau cu un ochi si pe voi.
PS - Ronina, tot nu-mi vine sa cred ca esti mamica Cand povestesti mi te imaginez acolo in spital cu Bianca si nu mai pot de drag!
cu Gaza, DPN 30 Martie
Tala spune:
Bia....stii tu....vrem VEEEEESTI!!!
Mai Ronina dar tu chiar nu dormi? Apropo's de centura mi-a spus o prietena ca ea a purtat dupa cezariana si a regretat (in primul rand ca nu si-a ascultat medicul care i-a zis sa nu poarte) - pt ca nu ajuta musculatura sa se refaca insa a 'ajutat' ca sangele care trebuia sa se rezoarba sa iasa de fapt prin fiecare gaurica a operatiei...Eu stiu de la prima oricum ca n-as suporta sa ma stranga ceva pe burta.
Dana eu sustin explicatiile lui JD (si daca retin bine si ale Darei care coincid).
Singura mentiune este ca eu l-am decalotat pe David la 8 luni din cauza ca se micsora vizibil orificiul si eu nu eram in stare sa trag de pielicica. Am chemat o asistenta supranumita 'asistenta putza' care l-a decalotat sub jetul de apa calduta, copilul nu a plans decat putin la urmatorii 3 pipi. De atunci avem grija sa nu se lipeasca la loc (pt ca are tendinta asta). Sunt convinsa ca majoritatea n-au nici o problema daca nu se intervine, dar uite ca sunt si cazuri care au ajuns la bisturiu (si cred ca e f traumatizant pt micul barbatel).
N-am pus ever caciulita in casa [si n-am folosit feohn-ul care e contraindicat la bb], iar afara abia cand temperatura scadea sub 5 grade C (bine, asta la noi se intampla abia dupa 6 luni, la nou nascut i-as pune caciula pana la 15grade)
Vara cand era prea cald l-am tinut in pielea goala si dusuri cat cuprinde; evitam plimbarile in canicula.
De scos l-am scos dupa 5 zile (acum o voi scoate la plimbare din prima) insa am evitat ceata densa si vantul puternic.
Baita da, ca doar are nevoie, dar cu burta in jos pana cade buricul si nescufundat in apa pana se usuca si cade. Pe buric am folosit alcool si baneocin si nu am pansat.
Copilul pe umar te cam prinzi cum sa-l pui, in primul rand sa-i fie si lui comod, sa stea cu caps'sorul cam pe gatul tau (daca nu e zona erogena ) si asa-i Dara, nu trebuie batut copilu , eu il masam /mangaiam in miscari gen spirala, imi imaginam ca imping astfel aerul catre in sus.
Gata, v-am impartasit stiinta mea , sunt sigura insa ca ma voi vedea cu galusca in brate si n-o sa stiu ce sa fac cu ea
Eu ma apuc de marea curatenie azi pt ca fii-miu imi tot spune ca eu cred ca mai avem 4 saptamani dar de fapt sunt doar 2
ronina spune:
Tala daca ai sti cum m a apasat dr pe burta in seara cezarienei sa verifice cusatura si retragerea uterului nu ti ai mai face griji de cat strange burtiera ei aici mi au recomandat sa o folosesc cand ma ridic macar acum la inceput. Azi noapte chiar pot sa ma laud ca am dormit 2 reprize de cate 3 ore dar cand incep durerile imi ia ceva sa readorm (am fost la baie fara burtiera si apoi adio somn 2h)
Dana legat de buric si aici in spital recomanda baita doar sa eviti udatul abundent al buricului dupa care curatat cu ompresa sterila cu alcool sanitar si apoi pulverizat cu un puf de oximed (asta nu stiu ce e ca acum aflu pt prima data) si aplicat local o compresa sterila uscata (asta nu mai scrie cum, n am idee cum o faci sa si stea, sper ca nu uit sa intreb)
Sa va mai zic de bianca, ieri a fost cuminte n a mai urlat decat f putin sunt curioasa azi cum va fi, poate prima zi o supara ceva ca atunci au sarit pe ea cu analizele. Iar seara cand mi o aduce dupa baita miroase asa de bine ca imi vine sa o mananc
Aseara a ajuns si maica mea si nu se putea opri din a o privi
Azi s a uitat dr la sani si a zis ca pare ca urmeaza sa vina laptele curand, sper sa mearga totul bine ca de partea asta mi e cel mai frica, pana deseara poate pun pompa la treaba.
Va pup, aveti grija de voi si nasteri usoare!
Mamica fericita de bianca maria
Tala spune:
Ronina ma bucur sa aud vesti despre Bianca. Sa ne mai pui pozici cand poti. Cred si eu ca bunica e topita, si noi suntem cum n-ar fi ea?
Stiu cum te apasa dr pe burta ca doar am facut o cezariana (nu-ti spun ce urat ma uitam la ei ca nu doar unuia i-a venit ideea asta, eram convinsa ca au ceva cu mine ) si tocmai de asta n-am nevoie de apasari in plus. Cand ma deplasam pur si simplu imi tineam organele in mana (ha ha cum suna).
Sa incerci sa dormi cat poti de mult si cred ca e o idee buna sa pui pompa la munca.
Pupici
happylica spune:
neata burtici!
Bia.. o veste ceva? te asteptam!
Tala, 2 saptamani.. wow cam atat maxim si noi
Ronina, ma bucur ca reusesti sa ne scrii. mi-ai mai ridicat putin moralul legat de cezariana. bine, nu ca mi-ar fi mai putin teama de nastere naturala
eu ma apuc de calcat, ca ieri nu am reusit decat sa ma ocup de mine. epilat, manechiura, pensat.. si acu' tre sa calc. soacra-mea imi face de mancare, asa ca eu neaparat tb sa calc. desi.. ar putea sa si calce
apoi.. vine prietena mea sa ma aranjeze putin la par.. ca mi-e lene sa merg la coafor
gata, am raportat tot. sa aveti o zi minunata!
pupici!
AMR < 2 saptamani
varsta bebelusei Alexia
aredwynn spune:
Mi-a stat inima in loc cand am vazut titlul! Bia, asteptam vesti!!!!!!
Azi am implinit 39 de saptamani! Yuhuuuu!
Ronina, ma bucur ca scrii si ca sunteti bine! Sa va intoarceti acasa impreuna cat mai repede.
Bune intrebarile, Dana, si lamuririle mamicilor, acum insa sunt mai confuza: cum verificam daca ii e frig bebelusului? Pe piept sau pe ceafa? Capul chiar se turteste de la pozitiile de dormit? Daca aveti suport de tinut bebelusii la 45 de grade, asa o sa doarma mereu, sau se pun asa doar dupa ce mananca? Eu ma gandeam ca o voi pune sa doarma pe spate, ca mai peste tot asa am citit. Acum nu mai stiu
Si inca o intrebare, poate stiti: multe contractii pot afecta in vreun fel bebelusul din burtica? Eu am in continuare in fiecare ora cel putin 2-3 (uneori mult mai multe)... Azi dimineata ma gandeam daca sa ma duc sa fac un tns asa de nebuna, sa vad ca e ok...
Anca, 39+ cu Natalia
dara76 spune:
Aredwynn, cred ca suportul meu nu e chiar la 45, e cam la 30 de grade, sa zic, la 45 cred ca ajung daca ridic si patutul dintr-o parte. De turtit se turteste caputul, se cheama plagiocefalie, si se recomanda ca ziua sa il tii mult pe burtica sub supraveghere, ca sa isi revina, sa compenseze cum ar veni. Stiu de bebei la care s-a turtit si pe laterale si atunci s-a umflat spre spate cum ar veni. Dar stiu ca se poate sa doarma si pe spate cu caputul intr-o parte, daca variezi des.
Pe suportul ala de l-am luat eu scrie c-ar preveni cu 50% plagiocefalia. Dar majoritatea 'turtirilor' cica isi revin cand incepe bebe sa se miste singur si nu mai doarme cum il pui, chiar daca tu il asezi in continuare pe spate la inceput si se intoarce el dupa aia.
Insa se pune in balanta SIDS cu plagiocefalia, care se cam repara in mare de la sine, si faci raport risc-beneficiu cum ar veni.
Asta am citit eu pana acum.
Suportul meu nu canta si nu stiu ce mai facea al lui Chito.
E asta: http://www.amazon.co.uk/Clevamama-7203-Clevasleep-Positioner/dp/B002SJ5UJ2/ref=sr_1_3?s=baby&ie=UTF8&qid=1330161762&sr=1-3
Ronina, am inteles, da, ca tu nu zici de burta frumoasa, ci de burtiera ca sa te poti misca. Asa zicea si o prietena de-a mea, ca simtea ca-i cad organele pe jos. Ce calmante ai voie?
32+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
aredwynn spune:
Dara, salteluta are inclinatie 30 de grade, ca ma tot uit, dar nu ma prind cum e Sau pui bebelusul in asa fel incat sa se sprijine de laterale? I-ai facut tu poze mai de aproape? Of, mai am asa putin si nu stiu inca o mie de chestii... Eu ma bazam pe sot, ca el a tot vorbit cu pediatri si ca nu stiu ce prof dr a spus ca sa doarma pe spate. Si nu m-am mai gandit. Dar e logic ce spui tu, mai ales daca sunt moi oasele craniului. Deci tu o vei pune pe puiutza sa doarma asa tot timpul, sau doar imediat dupa ce a mancat, ca sa eviti riscul de inec in caz de regurgitare?
Anca, 38+ cu Natalia