Strengari de Martie - Aprilie 2012 -37 Hai Bia_Mi!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Happylica doctorul nu a spus nimic, nici ca ar fi bine si nici ca ar fi rau. Mi-a dat sa iau 2 nospa pe zi 5 zile si daca inca mai am sa iau 10 zile. Si eu as vrea sa stea macar pana la 38 ca si frates-o , dar cred ca si 36 e bine.

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 30+ Robert Aaron
AMR 10 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

HAI BIA! HAI BEBE REBECA ELENA!

Ramona, ai grija de tine si odihneste/te.

Am sa raspund si eu la intrebarile Danei, chiar daca poate nu sunt binevenita

1) facem baie si inainte sa cada buricul sau nu? - aici se face baie copilului din spital, deci dinainte sa/i cada buricul.

2) cum e cel mai bine sa ingrijim buricul? cu fasa si alcool? si atat? si cum prindem fasa? trebuie o centura, ceva? - am folosit numai alcool

3) dam sau nu cu pudra? - pudra nu este recomandata, poate fi inhalata

4) pan' la urma, cum e cu putza? decalotam sau nu? - nu se face decalotare pana la 3-4 ani cand copilul intelege ce are de facut si o face singur.

5) citisem ca bebele se imbraca fix ca noi + un start cand iese afara.. cum e? si caciulita? sa poarte non stop? - exact ca si noi. singura dferenta la nou nascut este ca are nevoie de ceva sa/i tina mai cald la talpi. asta in primele saptamani. caciulita numai afara, daca este rece. in casa nu este nevoie. dupa baie nu se une caciulita pentru ca tine parul ud. daca are par, binenteles.

6) cand iese din spital, in masina pana in Buc cum tre' sa fie aerul? bagam climatizare sau nu? am auzit ca tre' sa-i pun o batista pe fata ca e prea tare aerul.. true or false? - nu se pune batista pe fata. incearca sa respiri tu cu o batista pe fata si vezi cum e. nu primesti aer suficient. fara climatizare in masina.

7) Cat de repede il scot afara? o sapt? 2? 3? e valabila chestia aia cu azi 5 min, maine 10.. etc? - il scoti oricum cand iesi din spital, deci poti incepe imediat plimbarile. mai ales daca il pui in wrap.

8) vara cat de gros il imbrac? la 40 de grade ii pun body? - la 40 C doar pampers. si chiar fara daca e atat de cald.

9) pozitii somn - i) cat de des ii intorc capul? ii) poa' sa doarma pe burta nesupravegheat da sau nu? iii) doarme si fix pe crestet sau numai in parti? - capul se intoarce cam de fiecare data cand se trezeste bebe. pe burta doarme doar daca e pus pe burta ta sau a tatalui. nu nesupravegheat. poate dormi si cu fata drept in sus.

10) ce sunt colicii pan' la urma ca nu-s lamurita? cum trec? - colicii sunt dureri intestinale cauzate de gazele din intestine in timpul meselor. nu toti bebelusii au colici, depinde de maturitatea sistemului digestiv. o metoda folosita foarte mult este ceaiul de chimen si anason baut de mama. pozitionarea bebelusului cu burtica pe burta unui parinte, folosirea unui uscator de par sau compresa calda, diverse picaturi gen infacol care ajuta la eliminarea gazelor. colici trec cam pe la 4-5 luni.

Finn Constantine 15.10.2009 si 31+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Ronina, ma bucur ca ne scrii. Astia tot insista ca lansinoh sau medela purelan ar fi mai bune. Simti ca doare mai putin cu centura? Daca gasesti una misto, arata-ne si noua, te rog.

Dana, probabil nu vrei de la cele fara experienta, dar ma gandesc ca poti sa ignori parerea mea daca nu ai chef de ea:
1) de obicei se recomanda spalat tip cu burete ud pana cade buricul sau cu apa putina in cadita, sa nu stea mult scufundat buricul, sa nu se ude rau.
2) la buric alcool de 70 si lasat afara din pampers
3) la pudra am gasit numai pareri contra; dar dau crema de protectie contra statului in contact cu pipi din scutec, plus ca sta pielea nearisita in scutec
4) am gasit studiu ca fimoza daca e sa se produca, se produce oricum, indiferent de decalotare
5) cel mai bine la imbracat > straturi, sa poti pune/da jos, si se verifica la pieptisor temperatura, in niciun caz la maini sau picioare, gen daca are maini sau picioare reci sa il infofolesti crezand ca ii e frig, ca ei nu au reglarea buna inca la maini si picioare, capul se incinge foarte usor, deci daca e caciulita subtire maxim dupa baie, iar afara la fel, sa nu se incinga
6) banuiesc ca te referi la aer cald in masina, aici nu am citit dar cred ca e ok cum se recomanda ca temperatura si acasa si sa nu ii bata in fatza, sa nu fie la super intensitate
7) avand in vedere ca nu mai sunt geruri, scosul afara as zice ca e in functie de temperatura, daca-i frig si vant, il tin mai putin, daca nu, mai mult, dar oricum nu cred ca preocuparea centrala in prima saptamana o sa fie scosul afara, pot sa deschid geamul sau sa o tin in brate in balcon - dar vorba aia, daca trebuie mers la doctor, scoatem bebele afara si in prima saptamana
8) la 40 as pune un body subtire, mai mult sa absoarba transpiratia, in casa o sa incerc sa racoresc, sa nu fie 40
9) eu o s-o pun pe spate, pe o perna speciala care e si anti-reflux (cam cum si-a luat Chito, dar care reduce cu 50% plagiocefalia si o sa incerc s-o intorc cand se trezeste, dar cica au pozitii preferate la un moment dat la cap si nu e asa simplu cu intorsul; pentru dormit pe burtica singura am salteluta cu senzor de respiratie luata de pe amazon; pentru dormit pe burtica supravegheata sau pe burtica adultului, nu e problema; aici ce sa zic, nu mi-ar pasa nici ce zice mama cursurilor, ci ce zic recomandarile contra SIDS si studiile
10) colici ce cred = imaturitatea sistemului nervos si digestiv, la unii se maturizeaza mai repede, unele chestii se mostenesc, alergii, probleme de digestie si ar fi o combinatie de gaze care il dor pe bebe cand circula, cu incapacitatea initiala de a sti cum sa se linisteasca dupa ce plange, plansul fiind si mod de comunicare, dupa care il agita propriul plans, ramane obosit si nu mai stie cum sa se linisteasca
solutii - zgomot alb, wrap, dormit pe burtica la adult, produse pe baza de spart bule/lactaza/ulei de fenicul/probiotice - cum era studiul ala ca scazusera raportarile de colici la 65% fata de 14% placebo [dar lumea nu stia cine ia placebo si cine substanta activa, ca sa fie subiectiva treaba] cu un produs pe baza de ulei de fenicul; la fel, mai gasisem cu Sovi un studiu pentru probiotice, care reduceau si dermatita atopica si alte manifestari alergice

32+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Ronina, incearca Bepanthen pentru sani. Si statul cu sanii la aer. face minuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

JD, cum sa nu fii binevenita?? Daca am avut la un mom dat pareri contrare (desi in mare spuneam acelasi lucru) nu inseamna ca nu-ti apreciez parerile! Saru'mana pt raspunsuri
Cam asa intelesesem si eu de la voi si vroiam sa vad ce spun fetele la curs...
Acu', mai am o intrebare creata.. vara cum il plimb? Poate nu se fac chiar se fac 40 grade in Buc mai pe inserat sau dimineata cand tre' sa scot puradelul (apropos, atunci se scoate?) dar 35 tot sunt.. Ce pun pe el atunci? Ca o sa fie si landoul ala blindat cu scutece si ma gandesc sa nu faca sauna saracutul..

Edit - Happy si Dara, evident vreau sa aud si parerile primiparelor! Multumesc pt detalii, stiu ca e enervant ca ati mai discutat despre asta, imi amintesc clar subiectele dar mi-e o reala frica sa nu gresesc... Eu zic in gluma ca-l stric, dar lasand gluma la o parte sunt speriata ca o sa fac ceva aiurea si nu vreau sa sufere Gazutza ca-i ma-sa proasta..

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput

Dana, nu stiu daca ai dat refresh sa vezi si mesajul meu, dar eu as pune body f. subtire la temperaturi mari, tip maieu, ca am vazut body-uri maieu, desi fix pe canicula, vorba ta, poate nu o scot en-gross, sau doar maieu subtire cu pampers ca am vazut ca transpira si se irita de la praf cu transpiratie si de-asta as pune body-maieu sau doar maieu.

32+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Dana, glumeam. In maternitate oricum iti vor arata cum se pun pampersii - este super simplu, si alte chestii. Nu trebuie sa/ti faci probleme. sunt multe lucruri care par complicate la prima vedere sau auzire dar se invata foarte repede si usor.
Eu vara il imbracam in body cu maneci scurte, iar cand era foarte cald - nu se intampla atat de des la noi sa fie peste 33 C - il tineam dezbracat. Tin minte ca iesea Dave cu Finn la 6.30 ca sa ma lase sa dorm si venea inapoi cu el pe la 9 dormind bustean. Isi lua o carte si o cafea si statea in parc pe banca. Seara ieseam mai tarziu cand era Finn micut pentru ca adormea mai usor in timp ce/l plimbam.

Mergi la inceput

Dana, mie nu mi se pare enervant, de fiecare data o sa mai citim si noi completari noi, ni se sedimenteaza mai bine, daca n-am avea timp, n-am raspunde, si gata. Uite cu ocazia asta, ne-a mai zis J.D. cu scosul afara cand e foarte foarte cald.

32+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Dana eu iti zic cum am facut eu/ cum as face...
1 in maternitate au spalat-o dar ca un dus... a tinut-o cu fata in jos si a spalat-o la chiuveta.(nush cum sa iti explic pozitia...nu cred ca as reusi pana nu-si tine singra capul) Eu acasa am spalat-o la fund cu ceai de musetel dupa fiecare caca, si pentru ca am venit acasa de Craciun nu i-am facut baie decat pe 27... am folosit suportul de baie si am spalat-o cumva pe bucati ca sa nu-i dau apa la buric...(de fapt mama a insistat sa-i faca prima baie)
2-3 pampersul vine cumva mai sus de buric... mie din spital mi-au zis sa indoi pampersul astfel incat clama cu care e prin sa vina peste. Eu am dat doar cu pudra la buric. Nu am pus nici fasa nici centura.
4 de puta nu stiu...
5 la imbracat m-am adaptat din mers... in maternitate bb sta numai in pampers si o pelinca... acasa ii dadeam un body si un pantalonas...si puneam o pelinca pe ea cand dormea...paturica peste noapte. Caciulita i-am dat doar in prima luna si apoi doar dupa baie ca avea destul par... si nu statea totimpul la uscat.
6 cand o sa o scoti din maternitate o sa ti-o imbrace de exterior... ar fi bine ca in masina sa nu fie o temperatura cu mult diferita de cea de afara. Noi am folosit AC de la masina totdeauna...dar sa nu bata spre bb. De faza cu batista nu am auzit...eu nu am pus...si nu voi pune
7 eu am scos-o afara cam dupa 10 zile ca era ger... acum probabil o sa o scot mult mai repede... si progresiv.. 5min...10min...
8 vara... sub nici o forma n-o sa iesi din casa la 40 grade... o sa iesi dimin sau seara cand e mai racoare... si poti sa-i dai un body.... oricum majoritatea bb -ilor nu suporta caldura si le ies niste bubite pe piele in zonele in care transpira...si asa iti poti da seama daca i-a fost sau nu cald.
9 eu am pus-o sa doarma pe o parte... si ca sa nu se "turteasca" capul numai pe o parte alternam...cand stanga cand pe dreapta. A mea nu a dormit pe burta decat dupa 6 luni cand a inceput sa busileze... se trezea facea 2 pasi punea capul pe pat si adormea cu fundul in sus ca o albina. Stiu si bb care au dormit de la inceput pe burta.. si numai pe burta...cum il intorcea mamica pe spate/lateral...se trezea.
10. ti-a raspuns Dara fff frumos. As adauga... ca e aerul care n-a iesit...asta ca sa fie linistita si mintea mea... ca eu inca sper ca o sa reusesc sa scot tot aerul.
Repet e parerea mea...nu tre sa faci ca mine... sau sa fii deacord. Tot ce pot sa-ti zic...e ca toate chestiile astea ai sa simti cum tre sa le faci... ai sa simti ce e bine si ce nu pt puiul tau... iar mai incolo o sa iti dai seama ca era asa simplu ...dar si la al doilea... tot vei avea intrebari... si tot dezorientata vei fi(cel putin eu asa ma simt acum, sper sa treaca cand imi iau puiul in brate)

Mami fericita de strumfita si 38+ cu Motzata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Ronina...cel mai bun remediu pt ranile la sani e aerul... deci lasa-i aerisiti si pune-o pe Bianca cat de mult poti la san... 1-2 picaturi fac minuni pt ea si stimuleaza lactatia ta.

Mami fericita de strumfita si 38+ cu Motzata

Mergi la inceput