Bobocei de Sept-Oct 2012 (4)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns g_rainbow spune:

Citat:
citat din mesajul lui PaulaFrida

Neata burtici

Am reusit si eu sa ma racesc,imi curge nasul de zici ca-i robinet stricat si parca ma incearca si o tuse,bine ca nu am febra,macar atat
ceva sfaturi sa scap de nasul infundat daca aveti,astept sugestii

saptamana trecuta am avut o durere tampita de cap si am luat o aspirina tamponata si acum citesc pe net ca nu-i voie.voi ce ziceti?ca deja ma panichez

pe toate si va doresc o zii faina

Graviduta fericita 9+

sa nu mai iei nici un medicament pe perioada sarcinii! acum nu cred sa aiba un efect devastator asupra lui bebe o singura aspirina, dar sa nu mai iei. daca mai ai dureri de cap insuportabile poti lua un paracetamol. eu iau aspirina zilnic, dar concentratie ft mica,de 100mg in scop terapuetic.
pt raceala, bea multe ceaiuri din cele permise, miere,lamaie, poti lua oscilococcinum 2 doze pe zi timp de 3 zile, iar pt nas infundat incearca sprayul cu apa de mare, mare lucru nu face, dar iti desfunda nasul si nu il afecteaza pe bebe

Gabrielle, mami de Lucas (14.10.2010) si 12+

2 ingerasi in ceruri, opriti din evolutie la 12 si 16 saptamani
mutatia MTHFR C677T heterozigota si mutatia MTHFR A1298C heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PaulaFrida spune:

Multumesc pt raspunsuri

Graviduta fericita 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

'neata!

eu am reusit sa racesc...stiind ca prima sarcina am pierdut-o dupa o raceala, am crezut ca mooorrrr....nu stiu cum si unde, ca n-am iesit din casa...aseara brusc am inceput sa stranut (cam de 100 ori pe minut), sa-mi curga nasul si ochii si sa tusesc (printre)..eram multumita ca macar n-aveam febra...dar inainte de culcare mi-am luat febra din nou si aveam 37.1...am luat eferalgan efervescent cu vit c, ceai fierbinte cu miere si lamaie, spray de nas cu apa de mare..azi noapte n-am prea dormit, ma tot trezeam transpirata, ba-mi era cald, ba frig...cred ca bebe m-a injurat de mama focului ca l-am cam zgaltait stranutand :) ...acuma sunt mai bine, doar nas infundat, ochi rosii, fara febra...
chiar eram multumita ca n-am racit deloc...tratamentul de stimulare scade mult imunitatea, erau multe fete la budapesta care s-au imbolnavit in timpul procedurii FIV...dar uite ca m-a prins si pe mine...sper sa treaca cat de repede si bebe sa fie binee!!

va pup, aveti grija de voi!

8+ Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalu85 spune:

Buna ziua fetele mele
Sunteti ff harnicute pe forum, nu gluma... pe mina ma durut capul tot weekendul acum sunt mai bine.
Legat de utrogestan si eu stiu ca se ia pe cale vaginala atunci cand esti insarcinata (eu iau arefam, care este cam acelasi lucru si il iau vaginal)
Paulafrida stai linistita k nu este foc ca ai luat o aspirina. Este interzisa cu desavarsire in trimestrul al 3-lea. Cand te mai doare capul sau racesti ai voie un paracetamol pe zi.
Va doresc o zi minunata!

lalu85 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_m51981 spune:

Buna fetelor, sunt tare suparata..eu imi faceam grija daca sa iau sau nu duphaston si acum am dat peste alta:(... eu sunt profesoara..si la scoala a inceput epidemia de rubeola..mi s-a imbolnavit si un copil de la meditatie, cu care am stat bot in bot la masa, mama nu isi aminteste daca am facut sau nu cand eram mica..dar am sunat dr si a zis ca daca am luat..fac intrerupere:(((
De azi mi-am luat medical o saptamana..dar..mi se pare degeaba, caci daca ma intorc peste o sapt, virusul tot e in scoala..poate mai e vreunul in perioada de incubatie...offf...offf....parca as fi pe un butoi cu pulbere:(((
Nu va suparati ca va bat la cap cu toate prob mele, dar sunt singura acasa..si trebuia sa vb cu cineva.Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PaulaFrida spune:

lalu mersi,m-am mai linistit.
A fost singurul medicament pe care l-am luat de cand am aflat ca sunt
A fost una dintre situatiile tampite,chiar ne pregateam sa mergem la sora-mea la nunta,eram si nanasi si m-a luat o durere de cap si soacra-mea tot insista sa iau ca si sora-sa a luat in sarcina si nu are nimic si ca fraiera am luat fara sa ma uit un pic pe net,aveam pe tel
Imi fac eu acum mea culpa,am tras si o tura de plans

Bineinteles ca nu mai iau nimic fara sa-mi fac temele
Pt suport orice

Graviduta fericita 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona_bm spune:

Buna!!!

O aspirina chiar nu cred ca ii poate face vreun rau lui bbMie la prima sarcina imi spunea medicul de familie sa iau cate o jumatate de algocalmin daca am dureri de cap mari si totusi algocalminul e considerat otrava in alte tari bineinteles ca nu am luat. Mai bine mi-am baut cafeluta slaba de dimineata ca la mine apare durerea de cap din cauza tensiunii scazute si, daca chiar nu reuseam sa evit durerea de cap il scoteam pe sot la plimbare.

m_m51981 vorbeste cu medicul pentru verificarea anticorpilor. Eu chiar daca stiu ca am avut toate boliile copilariei tot vreau sa verific anticorpi cand fac analizele de trim.I pentru ca am un coleg pe care l-am trimis acasa cu rubeola chiar cu o zi inainte sa-mi apara prima data liniuta "invizibila" pe test.

revin ceva mai tarziu ca am de lucur

fericita de Elisa Maria (26.10.2010)

5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalu85 spune:

Fetelor eu cand am citit in presa de rubeola am vrut sa cred ca e o nascocire de-a presei, dar acum auzindu-va pe voi imi este frica rau...ca mie mi-a iesit in analize ca nu am anticorpi la rubeola si am intrebat-o si eu pe mama, ca sa ma conving nu de alta si mi-a spus ca nu am facut nici o boala a copilariei nici rubeola, nici pojar, nici varsat, nici varicela... sunt terminata....
Doamne... ajuta-ne pe toate burticile care nu avem anticorpi

lalu85 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Buna gravidutelor,

Azi sunt super hiper mega fercita!!!!

Azi aniversam 12 saptamani Am fost si la ecografie si bebele e perfect!!!! De cum a pus doctora aparatul pe burtica si l-am zarit cu manute si degetele cu tot, bebicul a inceput sa dea din ambele maini ca si cum ne saluta. S-a amuzat si doctora ca ne face cu mana. Dupa un sfert de ora de pipaiala, prichindelul s-a intors cu spatele la noi, cred ca incepusem sa-l plictisim :))) Deja tinde sa stea cu mana la gurita. E un scumpiiiiic. Abia astept sa vad daca e fetita sau baietel.

De data asta masuratorile la eco s-au facut pe segmente, iar craniul are 12 sapt si 5 zile, iar manutele 11 sapt si 3 zile... Mi s-a explicat ca e normal sa existe diferente de cateva zile la masuratori. Burtici mai maricele, voi ati facut astfel de masuratori??

Noi ne pregatim de bitest acum, pe 7 martie

Oooff, e nasoala faza cu rubeola, am facut si eu analize si din fericire mi-a aparut ca am anticorpi. Cand am luat utrogestan l-am luat si eu intravaginal la recomandarea a doi medici ginecologi. Dar am trecut pe duphaston.

Va si va doresc o saptamana plina de vesti bune!

Ps. Lalu85, deci mi-am facut si eu griji degeaba, si iata ca bebele e foarte bine.

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaitica78 spune:

Bravo Stella, ma bucur tare mult pentru tine. Abia astept sa-mi vad si eu puiutul
Dimineata am cam tras o spaima, ca m-am trezit si nu mai aveam nici un fel de simptom, nu greata, nu gust nasol in gura, nu dureri de sani, nimic.. incepusem sa ma gadesc la toate alea mai rele. Acum mi-au revenit si gretoseniile si ametelile si durerile de cap... parca ma simt mai in siguranta cu ele .
Referitor la utrogestan, mie mi-a dat medicul de cand am aflat de sarcina (week 4), si iau utrogestan 200, o pastila dimineta si una seara, vaginal, si mai am de luat cel putin pana in week 9, cand merg la control.

6+

Am invatat ca indiferent cat de mult suferi, Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta!!!

Mergi la inceput