Bobocei de Sept-Oct 2012 (4)
Raspunsuri - Pagina 21
corinuka_g spune:
buna seara burtici! sper c-ati avut un week-end fain!
bun venit burticilor noi, s-aveti sarcini usoare si bebici sanatosi!
pe mine mai nou ma doare capul...din cate retin, ati mai patit-o si voi...parca-mi trec junghiuri prin tample..asa era si la voi?
am fost azi pe la ai mei, mi s-a facut testul cu sare-n cap, a iesit c-ar fi baietel astept sa vad daca se adevereste..
va pupic, o seara faina!
9+ Multumesc Doamne!
mlhaela spune:
Fetelor, sa va povestesc patania mea din acest week-end.
Pentru ca viitorul meu sot a fost foarte ocupat in acest week-end, m-am hotarat sa ma duc singura la mama acasa vineri, urmand ca sa vina si el duminica. Parintii mei stau la 50 km de mine, intr-un orasel mic.
Sambata dimineata ma trezesc cu pete maronii pe chilotei si cu dureri de burtica, mama zice sa stau linistita in pat, petele maronii persista si la amiaza ma duc la urgente in oraselul meu. Dupa ce astept 20 minute sa apara medicul, desi nu era nici un pacient pe-acolo, ma pune la ecograf si sta si sta vreo 3 minute, dupa care ii zice asistentei: "Fa-i internare" si mie imi zice sec ca bebe nu e clar deloc si ca nu-i bate inima, si sa ma internez sa-mi dea ceva injectii de calmare a uterului si pe urma sa vedem daca se mai poate face ceva. Am crezut ca lesin acolo. Ca sa scurtez, refuz internarea, pe care scria "suspect oprit in evolutie", o iau pe mama cu mine si fugim la Targu Mures la urgente. Am avut niste emotii de nedescris pana i-am auzit inima bebelusului batand si mi-a zis medicul ca e totul in regula, ca nu sunt semne de iminenta de avort.
Ce ma intreb eu, sa fie de vina doar aparatura mai putin performanta sau medicul din oraselul meu de vina? Ma gandesc ca sunt fete care ar fi ramas internate in locul meu si doamne fereste de ce s-ar fi putut intampla.
Doctorul de la urgente mi-a dat sa iau, pe langa acidul folic ce-l iau deja, duphaston, pentru sustinerea sarcinii. Am citit pe-aici ca mai multe luati. De asemenea, mi-a recomandat repaus fizic si sexual pana la 12 saptamani.
Dar petele mele maronii persista, le-am avut si-n cursul zilei de ieri si a celei de azi. Voi ati avut asa ceva. Desi medicul mi-a zis ca n-am semne de avort, sunt speriata ca nu stiu din ce cauza am petele maronii.
Voi ati avut asa ceva?
Felicitari tuturor fetelor care aveti vesti bune de la eco, bun venit si sarcina usoara noilor venite si ma bucur pentru fetele fericite care si-au simtit deja puisorii. Abia astept sa-l simt si eu si ma rog sa fie totul bine.
7+
donna79 spune:
MIhaela, o imbratisare stransa pentru tine, prin ce neplaceri ai trecut... Slava Domnului ca e bine. Probabil nici ecograful n-a fost performant nici doctorul prea priceput, sarcina e micuta... usor de gresit. Bine ca nu te-ai oprit acolo. Petele maronii sugereaza un deficit de progesteron, Duphastonul il va rezolva. Stai linistita, gandeste pozitiv, vorbeste cu bebe si totul va fi bine!
Corinuka, si eu am avut o durere urata de cap azi, n-a cedat pana n-am luat un efferalgan, stiu ca e permis dar incerc sa nu abuzez.
Bun venit Simona si Fulguta, ma bucur ca vom petrece impreuna o noua odisee!
Ramona_bm, asteptam vesti excelente
..............................................................................................
Donna, mamica lui Tudor-Gabriel (04.10.2010) si 10+
fulguta28 spune:
Mihaela, slava Domnului ca nu te-ai internat in acel orasel!Acum trebuie sa te odihnesti, sa nu te enervezi, sa nu faci prea mult efort si sa ramai cat se poate de calma.
Donna, hihihi, chiar ma bucur ca fetele m-au primit si pe mine in grup.
Bob_Pixel spune:
Buna dimineata, bulinici !
Mihaela, imi aduc aminte ca si eu am avut o zi cu pete ruginii tot asa, pe la inceput de sarcina, m-am dus acasa, am stat in pat si am pus utrogestan. Doctorul mi-a zis ca e posibil ca bb sa se fi implantat mai bine si de acolo petele.
La prima sarcina am avut decolare de placenta in sapt 9, cu sangerare vreo 2 zile si tot asa am dres-o : repaus la pat si progesteron.
Odihna e sfanta acum, nu ridica NIMIC, nu face niciun efort si o sa fie bine.
Corina, hai ca m-ai facut curioasa cu testul babesc. Daca ma iau dupa trucurile babesti, se pare ca acum fac fata, pentru ca m-am simtit rau, m-am si uratit nitel (noroc ca mi-am revenit intre timp ). Mie mi se pare o conceptie misogina ca fetele uratesc gravida si baietii o "infloresc", dar nah, in septembrie o sa aflam daca in cazul meu se adevereste
Aa, si apropo de babe, ieri m-a mancat undeva sa-i zic desteptei de matusi-mea, o femeie mai de la tara asa. Ma rog, a fost bucuroasa dar apoi s-a incruntat cand i-am zis ca pastram sexul lui bb surpriza, m-a apucat strans de brate si incerca sa-mi impuna sa NU mai tin secret ca "NU E BINE!!". Zic: "hai, draga, ca nu cred eu in d-astea..." Ea si mai indarjita : "ba eu cred!!!! sa nu minti si sa nu ascunzi copilul ca NU E BINE!" Deja regretam ca i-am zis si ca ma sacaie. Eu chiar nu cred in superstitiile ei babesti. Mi se aplica vorba aia : daca taceam, filozof ramaneam!
Gata ca m-am lungit ca placinta. O saptamana frumoasa sa aveti !
Bebe dragonel la bord !
mari.danciu spune:
Buna dimineata burticilor! Sper sa aveti parte de o saptamana excelenta.
Mihaela in situatia in care ai fost tu, am fost si eu in aceeasi perioada. Se pare ca si tu esti un pic mai sensibila, si la un
[10w0d]
kmy_black spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mlhaela Fetelor, sa va povestesc patania mea din acest week-end. Pentru ca viitorul meu sot a fost foarte ocupat in acest week-end, m-am hotarat sa ma duc singura la mama acasa vineri, urmand ca sa vina si el duminica. Parintii mei stau la 50 km de mine, intr-un orasel mic. Sambata dimineata ma trezesc cu pete maronii pe chilotei si cu dureri de burtica, mama zice sa stau linistita in pat, petele maronii persista si la amiaza ma duc la urgente in oraselul meu. Dupa ce astept 20 minute sa apara medicul, desi nu era nici un pacient pe-acolo, ma pune la ecograf si sta si sta vreo 3 minute, dupa care ii zice asistentei: "Fa-i internare" si mie imi zice sec ca bebe nu e clar deloc si ca nu-i bate inima, si sa ma internez sa-mi dea ceva injectii de calmare a uterului si pe urma sa vedem daca se mai poate face ceva. Am crezut ca lesin acolo. Ca sa scurtez, refuz internarea, pe care scria "suspect oprit in evolutie", o iau pe mama cu mine si fugim la Targu Mures la urgente. Am avut niste emotii de nedescris pana i-am auzit inima bebelusului batand si mi-a zis medicul ca e totul in regula, ca nu sunt semne de iminenta de avort. Ce ma intreb eu, sa fie de vina doar aparatura mai putin performanta sau medicul din oraselul meu de vina? Ma gandesc ca sunt fete care ar fi ramas internate in locul meu si doamne fereste de ce s-ar fi putut intampla. Doctorul de la urgente mi-a dat sa iau, pe langa acidul folic ce-l iau deja, duphaston, pentru sustinerea sarcinii. Am citit pe-aici ca mai multe luati. De asemenea, mi-a recomandat repaus fizic si sexual pana la 12 saptamani. Dar petele mele maronii persista, le-am avut si-n cursul zilei de ieri si a celei de azi. Voi ati avut asa ceva. Desi medicul mi-a zis ca n-am semne de avort, sunt speriata ca nu stiu din ce cauza am petele maronii. Voi ati avut asa ceva? Felicitari tuturor fetelor care aveti vesti bune de la eco, bun venit si sarcina usoara noilor venite si ma bucur pentru fetele fericite care si-au simtit deja puisorii. Abia astept sa-l simt si eu si ma rog sa fie totul bine. 7+ |
buna, iti pot raspunde eu la aceasta intrebare, am avut acelasi lucru si eu in sarcina, dar mie medicul mi-a explicat ca este iminenat de avort( se vedea la eco o zona de decolare) si am luat utrogestan de la 8 sapt de sarcina pana la 36 inclusiv( cate 5 pe zi), repaos fizic la maxim, raport sexual absent total pe parcursul sarcinii, evitare bai fierbinti, drumuri lungi ( din cauza gropilor), dupa trecerea hopului cu iminenata m-am trezit cu placenta previa, care abia dupa 24 de sapt s-a ridicat!!scurgerile le-am avut pana in perioada cand s-a ridicat placenta( nu iti mai povestesc cate drumuri am facut la maternitate de urgenta din cauza acestor scurgeri)
sfatul meu este sa asculti recomandarile dr si sa nu intri in panica!!! eu cu atata panica au facut si his!!!
sarcina usoara si la termen!!!
ai s avezi ca dupa primul trim o sa te simti mai bine!!!
ps: sper ca nu te-am speriat!!!
kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bobocelul mameifetele mele de suflet
Invinge durerea,razi cat se poate,caci tot la zi ajunge si cea mai lunga noapte!!!
mari.danciu spune:
si la un mic efort, petele pot aparea. Mie mi s-a recomandat repaus total, doar mers la toaleta. Fiind o fire mai activa, prima saptamana nu am rezistat. Dar apoi m-am cumintit si acum suntem ok. Sarcina usoara tuturor.
[10w4d]
kmy_black spune:
Bobule
zi-le ca sta cu spatele, si nu are cum sa vada nenea dr ce aduce barza, al meu ne-a tratat asha pana la morfologia din trim 2!
kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bobocelul mameifetele mele de suflet
Invinge durerea,razi cat se poate,caci tot la zi ajunge si cea mai lunga noapte!!!
Bob_Pixel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kmy_black Bobule zi-le ca sta cu spatele, si nu are cum sa vada nenea dr ce aduce barza, al meu ne-a tratat asha pana la morfologia din trim 2! |
Nu mai zic nimanui nimic, m-am lecuit. Decat sa mai nimeresc destepti d-astia, mai bine imi vad eu de ale mele
AMR 7 zile si avem morfo 1. Abia astept ! Tati deja si-a luat concediu sa ne insoteasca, ii e frica sa nu cedez si sa aflu ce e bebe
Bebe dragonel la bord !