Scolari de Iulie - August 2004 * (92)
Raspunsuri - Pagina 5
ema spune:
Kim,in provincia noastra la mate se face in felul urmator.
11-6=10-6+1
14-8=10-8+4
9+7=9+1+6
25-8=20-8+5
68+6=68+2+4
ema spune:
Sunt extrem de suparata pe sistemul de notare....spre ex.la o testare au in jur de 120-150 de exercitii genul ultimilor doua din lista.daca ai gresit 2 Exerciti1 ai nota 2.Primesti nota 1 numai daca ai gresit un exercitiu din 150.Ptr. noi conteaza notele ptr. ca in functie de note esti repartizat la sfarsitul clasei a patra in una din cele trei forme de invatamanit pina in clasa a 10-a.ptr. mcel mai bun nivel de invatamant ,numit aici Gymnazium ,esti acceptat numai daca ai in clasele primare 1-4 note de 1 si 2.In masura in care numai absolventii de Gymnazium au sansa de a da bacalaureatul si de a continua o facultate,e normal sa aibe acum,in clasele 1-4 note de top.si ca sa obtii nota 1 trebuie sa ai numai o greaseala la o teza cu 150 de exercitii.Sau la germana,la o dictare de o pagina A4...daca ai uitat sa pui . la sfarsitul propozitiei...ptr. ca invatatoarea nu spune .?!,cu litera mare...trebuie sa stii ce semn de punctuatie pui,iti i-a un punct.Ptr. doua puncte de ppunctuatie nescrise sau gresite...ai nota 2....nota 1 se da numai daca ai gresit doar un singur semn de punctuatie....repet e vorba de o dictare cu cuvinte complexe,fraze,nu propozitii, pe o pagina A4!!!!!Asa ca...nu pot sa spun cat muncesc cu ricardo acasa...cate culegeri si carti intregi dictare...ca sa poata lua nota 2!Norocul nostru e ca a devenit muncitor si cooperant...si accepta sa lucram suplimentar tot timpul. a avut teste cu 1 la doua testari din sase...restul de 4 testari nu a obtinut decat nota doi...pentru niste greseli atat de neinsemnate si atat de putine...mai precis 2 greseli.Deci acum am inteles ca daca vrei sa ai o diploma ca lumea la maturitate in Germania tre sa musti efectiv cartile inca de la inceput.
kim222 spune:
Merci fetele!! Number line ste super ca idee...si descompunerea (pe asta o folosesc ei la clasa) ..dar si metoda grafica!El le face din cap..nu vrea nici cu linii nici pe degete..el stie cum le face
Ema ai primit raspunsul meu? Ce spui tu pare f greu dar macar acolo termina numai cei care merita un gimnaziu si o facultate..in Ro toti au facultate... si master si habar nu au pe ce lume se afla..pt ca totul se face prin mituire,prin pile si relatii...Iar in facultate este f multa teorie..practica deloc sau neeficienta si asa se duce dracului totul de rapa ...dar iar ma amablaez pe tara asta asta de kko..
polux spune:
Ema ce spui tu acolo suna horror ptr mine, sincer. Si foarte stresant ptr copii si parinti.
Andreea si aici se practica methoda graphica, dar abia la adunari peste 20 si asta numai la inceput pana le introduce adunarea pe vericala...acel "tinem minte 1" va amintiti...dupa nu mai folosesc. De fapt asa le explica totul cu numere mari.
Noapte buna Europa. Mey am ramas singura asa de departe de casa...hm.
Andries spune:
Uite ca l-am testat aseara la adunari cu trecere peste ordin si la 9 seara mi-a gresit 2 din 30! Cum naiba sa nu greseasca 2 din 150??
roxanaz spune:
neata
foarte greu la voi Ema. succes mult.
Patrick nu a inceput inca scaderile peste ordin, sa vedem de azi incolo. suntem preocupati rau cu modele de felicitari de 1-8 martie, martisoare, azi fac martisoare din paste.. nebunia de pe lume
va doresc o saptamana usoara!
aaa... sa va zic ca am gasit cheia de la masina??? dupa ce normal ca comandasem alta si le re-codasem?
ema spune:
Kim,am primit mesajul si notat.
Eu am experienta scolii germane cu Serban,care a trecut prin cele trei forme de invatamant pina a ajuns la gymnazium.Serban lucreaza acasa extrem de mult pentru note de 2 si 3,ptr. ca peste doi ani are bacalaureatul,examen foarteeee greu .Numai jumatate din copiii de la gymnazium trec cu bine bacalaureatul.dar cei care l-au luat sunt cei mai buni si au locuri sigure la universitati.si cu o diploma universitara in buzunar,chiar poti trai foarte ok in germania.
Scoala unde e Ricardo are un renume f bun,in sensul ca numai 5% ajung la hauptschule,cel mai jos nivel.Marea majoritate sunt repartizati la Real si Gymnazium.Nivelul e performant,cu toate astea sunt copii care au rezultate fff bune,ricardo are 1 pe linie doar la engleza,al treilea obiect ca importanta dupa germana si mate unde are 2.Sunt in clasa 12 copii,au fost 14 dar doi nu au putut tine pasul cu programa exigenta iar ricardo e cam al patrulea dupa rezultate.In clasa 1 a fost greu ptr. ca era foarte neatent,acum ,cand au inceput sa primeasca note s-a schimbat situatia,a devenit ambitios din cale afara.Serban a avut iar un rol important,venea de la scoala...am luat 1,2...ricardo si el...phua...asta iar a luat 1...si eu 2.Pai inainte de testari avem dictare ...toata familia.Stam toti la masa si scriem dictari...iar la urma care are cel mai putine greseli...se tavaleste pe dusumele de bucurie.O casa de nebuni cate o data!
szivarvany spune:
buna dimineata
of Ema, stiam de sistem de la Papadie, e un stres urias :((( mult, mult succes lui Ric, sunt sigura ca va fi bine
io in weekend am stresat cupilu` care a zis ca e weekend si nu face dom`le nimik :-)
asa ca i am zis subtil :D ca daca vrea weekend de lalait, ii las de lucru in timpul saptamanii, cate o fisa ceva si gata. sa vedem ...
ea vroia sa faca martisoare, origami, cam ce face in fiecare seara ... asa ca a facut urat cand i-am dat 2 fise :-))) deci 2, simple :D
le a facut asa in scarba. dar le a facut.
apoi a invatat cu drag o poezie, i-am dat autodictare in premiera de s-a aricit initial, apoi a vazut ca nu e nicio crima :-)
_
cristalina spune:
Neata!
Roxana, super cu martisoarele. Maria ieri mi-a cumparat flori (surpriza de 1 Marie, voia sa le ascunda pe dulap pana joi! A plans de s-a rupt camasa pe ea cand i-am zis sa mi le dea ca nu rezista pana joi...)
Pai normal ca nu ai gasit cheia la timp! Iti zise Andries sa intorci cana da' n-ai ascultat-o!
John a zis ca mie-mi ia 10 brelocuri d'alea cu piuiala ca mai am putin si-mi pierd capul (cel mai grav e cand ratacesc cardurile...atunci ne apuca transpiratiile pe amandoi...)
Ema, greu la voi! Pai chiar din neatentie poate sa puna 29 in loc de 28...
Maria le face in cap...habar n-am cum, dar le face.
Eu am zis ca atata timp cand nu o vad ca greseste nu ma bag.
Andries, pai la 9 seara e bine 28 din 30
Maria are azi testare la matematica. Probleme (sa scrie corect enuntul, cu semnele de punctuatie, sa ii scrie rezolvarea si raspunsul corect si caligrafic )
Au facut o saptamana numai probleme, sunt curioasa cum se descurca.
Sa avem o saptamana frumoasa.
roberta04 spune:
Buna dimineata!
Mai vine primavara oare? Un pic mai devreme viscolea in Iasi ca in povestile cele mai urate...
Noi suntem raciti in continuare, eu am o voce de nu ma recunoaste nimeni la telefon, Matei tuseste in continuare...
Colac peste pupaza, printr-o coincidenta nefericita, vineri s-a oprit apa acasa, a fost o avarie, iar in acelasi timp a curs un calorifer. In concluzie, cand am ajuns acasa aveam presiune zero in centrala, la apa au dat drumul abia duminica (avarie urata), asa ca am experimentat 3 zile de stat fara apa si caldura...o placere, ce mai !!
Am facut noi focul in semineu, dar abia am ajuns la 18 grade...
bafta la teste, dictari si toate alea!
O saptamana buna!