Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (52)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

Michelle, mara inca e cu suzeta la somn. Cand am venit cu radu acasa si a vazut suzeta la el a vrut si ea. I/am dat-o vreo 2 zile apoi iar doar la somn. Daca nu sunt atenta sa o duc la bucatarie si ramane prin pat o mai prinde si in timpul zilei dar daca i-o cer mi-o da.

Ce bine e acasa (la mami)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla_2008 spune:

feteee,inainte de culcare avea 38, i-am dat panadol acum 2 ore. acum iar are 38,5 si parca creste,offffff
i-am pus cartofi iar,comprese pe manute si frunte,astept iar sa vad.
daca creste ce fac?????????cand ii mai pot da novocalmin daca i-am dat la ora 6 si panadolul la 10?

Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010

Sa-l ajutam pe Vladut

produse la bazar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

am vazut si eu frumuseti de copii...Victor smecherasul (imi place mult mobila din camera lui) , Bianca papusica, printesele Adrianei, Antonia scumpica...

am continuat experimentul hrisca... pot spune ca suntem mai bine...mi-e frica sa zic mult mai bine, dar...astept ziua de maine sa vedem... o sa-i pun si lui F niste seminte pe degetel...si am bagat si o combinatie mortala de ceapa taiata plus un vas cu apa si ulei de eucalipt in camera...pfiuuuuuu... F azi haraia asa, pe piept de la secretii, acu vad ca doarme linistit, respira fara zgomot...doamne ajuta...

sanatate bolnaviorilor...

cred ca merg sa sun la Politie, ca s-au strans iar idiotii de sus si fac galagie...

o noapte usoara!

Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)

POZE CU PRINTISORII...

Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...

BLOG DE PICI...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui carla_2008

feteee,inainte de culcare avea 38, i-am dat panadol acum 2 ore. acum iar are 38,5 si parca creste,offffff
i-am pus cartofi iar,comprese pe manute si frunte,astept iar sa vad.
daca creste ce fac?????????cand ii mai pot da novocalmin daca i-am dat la ora 6 si panadolul la 10?

Sa-l ajutam pe Vladut

produse la bazar

of denisa...saracutul...Novocalmin stiu ca se da la 8 ore, asa scrie si pe prospect...dar zicea cineva ca sunt mai eficiente picaturile de Algocalmin...daca ai...apoi tamponari cu apa calaie pe manute, picioruse, frunte...asta ne-a ajutat pe noi cand a avut eric 40.2 febra...sanatate...sper sa nu fie nevoie de toate astea...

POZE CU PRINTISORII...

Printul Eric are...

BLOG DE PICI...

Mergi la inceput

nu are nici un simptom de raceala sau altceva.oricum cred ca ceva viral e la febra asa mare si fara simptome inca,cel putin asa spune si dr.
atat ca dupa novocalmin cam la 2 ore a gacut kk,apoi,dupa o ora iar cu ceva mucus parca si dupa inca o ora iar,dar toate normale,nu diaree......ce poate fi?

Sa-l ajutam pe Vladut

produse la bazar

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui carla_2008

nu are nici un simptom de raceala sau altceva.oricum cred ca ceva viral e la febra asa mare si fara simptome inca,cel putin asa spune si dr.
atat ca dupa novocalmin cam la 2 ore a gacut kk,apoi,dupa o ora iar cu ceva mucus parca si dupa inca o ora iar,dar toate normale,nu diaree......ce poate fi?

Sa-l ajutam pe Vladut

produse la bazar

denisa, draga mea, personal nu stiu sa-ti raspund...dar ma gandesc la o chestie...supozitorul topindu-se, duce la inia o pauzarea scaunului si la eliminarea lui mai moale...sau de mai multe ori...fac paralela cu microclismele alea pt constipatie...

POZE CU PRINTISORII...

Printul Eric are...

BLOG DE PICI...

Mergi la inceput

acum am dat peste un beladonna ch200 in casa
uitasem complet
cat sa ii dau,cum?

Sa-l ajutam pe Vladut

produse la bazar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ochidut

Prietena mea draga de o viata are niste dileme cu bebele ei de 7 luni si m-a rugat imi mod special sa va solicit si voua ajutorul, ca va stie din povestile mele. Cand aveti voi timp Bebele e putin mai grasunel, ii place sa pape, a inceput diversificarea la 6 luni si este si alaptat. Ea isi tot face griji daca nu o fi prea grasut sau daca nu ii da ea prea mult, desi nu cred.
Mai concret, (in special cele care alaptati la 7-8 luni) va aduceti aminte:
1. cat manca la o masa - cati ml de supica spre ex sau cati ml la gustare
2. sugeau copii putin lapte dupa masa - asa ca desert?
3. erau mese cand nu vroia mancarea diversificata si cerea lapte (ea zice ca asa face la gustarea de 17)
4. sfaturi.....spre ex ..sa ii mai dea sau nu lapte dupa o masa de fructe sau pranz....

eu cand am ajuns la o masa completa nu i-am mai dat lapte in completare ...dar nici ea nu mi-a cerut expres, insa nu era alaptata.

Mami fericita de Larisa Ioana 24.06.2010

Ochidut in primul rand....bebele e pe curba lui? si Andrei era grasunel, acum cand ma uit la poze ma pufneste rasul de umflatel ce era...dar....imi aduc aminte ca...

2. nu mai sugea dupa masa, nici altfel de lapte nu mai primea...
3. la gustarea de la 17 mai facea uneori asa si andrei, mai ales cand plecam putin de acasa, eu cred ca de dor...
4. eu cred ca nu ar trebui sa ii dea...adica la inceput tin minte ca trebuia sa ii dam cateva lingurite de papa si apoi completare lapte, dar la 7-8 luni deja a ajuns cred ca la macar o masa de 150 grame...

nu imi aduc aminte gramaje...

oricum daca pediatra lui zice ca e ok, eu zic sa nu se streseze...pentru ca la 7-8 luni inca sunt pufosi, dar ii vedem pe ai nostri, pe masura ce cresc, se subtiaza

am implinit un anisor, sunt baiat mare de acum

Mergi la inceput

neata

vin cu , aseara m-am culcat cu andrei asa ca de la 5.45 nu mai am somn

ieri am reusit sa ridic de la posta pachetul de la amazon, 2 cutii de lego si niste puzzle de la galt cu animalute...e plina sufrageria (adica camera lui andrei de joaca ) cu lego! bucuria parintilor avem animalute, vreo 4 omuleti, gardulete, ferestre, usi, tractor, remorci, o nebunie!!!! aseara ne-am jucat vreo ora pana la ora de masa si l-a luat un somn

Paula si eu am observat asta, dar mie nu prea imi iese sau obosesc repede cand alergam prin casa dar cand vine si tati acasa, e la unul din noi in brate si celalalt se ascunde si apoi apare, ce sa zic, e veselie maxima! imi pare rau ca sunt franta cand ajung si nu sunt in stare sa imi treaca prin cap mai multe, dar acum, multumesc ca ai adus vorba de asta, o sa fiu mai atenta si o sa incerc sa il distrez mai tare si ce ii mai place e sa ii fac cort in patut (ii pun o patura deasupra), el se baga acolo si eu tot bag mana dupa el, ma ascund...asta doar cand e obosit...si ne mai rostogolim pe pat....

Andrei si se joaca mult cu creioanele, si ma pune sa ii desenez fete de oameni dar pentru copii e foarte important sa stie sa se joace.

o prietena buna mi-a spus ca amica ei psiholoaga mereu spune de importanta jocului la copii, pentru stimularea imaginatiei. nu e ok ca un copil de 4 -5 ani de ex sa stie o mie de poezii, cantecele, sa scrie , sa citeasca, dar sa nu stie sa se joace, pentru ca parintii sunt focusati pe invatare ..... dau asta ca exemplu ca ea chiar intalnise cazuri din astea. eu mi-am facut griji, pentru ca andrei e innebunit dupa creioane, dupa litere si cifre ...am chestionat bona dar stau si scriu, dar se si joaca! se mai duce si singur la parcare, la lego...

off, cat m-am intins dar am baut o cafea super tare nu stiu ce-o fi fost in capul meu...

Mergi la inceput

tot eu...cat mananca ai vostri copii? eu care eram stresata ca mananca prea mult si ca e gras, acum mi se pare ca mananca putin . nu ne-a mai vazut pediatra de ceva vreme, trebuie o sa chem. acum oricum e mai slabut, nu mai are burtica, (bolfutele si piciorusele sunt tot acolo, ca asa e formatul ) dar imi fac griji ca nu ii dau suficient ....prin noiembrie cand a venit pediatra, zicea ca e posibil ca iarna sa imi manance mai putin, ca nu face la fel de mult efort, si sa consume ce are deja si sa nu il fortez sub nici o forma...nu stiu cum ai putea sa fortezi un copil sa manance, dar nici nu vreau sa manance mai putin decat nevoile, pentru ca asa s-a obisnuit, nu prea stiu cum functioneaza asta....

in jur de 8.30-9 - mic dejun

lapte cu cereale (de adulti, hrisca, mei, grau..) cam 1-2 ori pe sapt
iaurt + o felie paine cu unt + dulceata / cascaval - 3-4 ori pe sapt
lapte pe la 7 dimineata + soldatei / fructe pe la 9...asta cand cere lapte la trezire

12.30 - 13.00 pranzul - un singur fel de mancare: ciorba sau orez cel mai des...sau ce altceva ii mai gatesc, dar nu prea vrea sa mamance alte feluri de mancare, gen ghiveci, mancarici

17.00 - cam 150 de grame fructe + 1-2 biscuiti (mici, animalute)

19 - cina (mamaliguta, gris, lapte cu paste, supa crema etc) - la masa asta moare de foame

apoi mai cere 1 biscuite sau se mai prosteste cu un mar...

20.30 - 5 masuri de lp - pe asta i l-as da mai tarziu, dar plange dupa el la 8 jumate...cand om merge afara seara sigur o sa se schimbe

si mai cere peste noapte, tot 5 masuri de lp. dar in ultima vreme tot mai spre dimineata a cerut lapticul....

si nu cred ca mananca mai mult de 250 gr la masa....

voi le dati felul 2?

ce le mai gatiti?

nu stiu ce sa ii mai fac, sa nu fie nici pasat, ca nu mai vrea , isi face greata, dar nici greu de mancat, ca nici asa nu ii place

aaa, si copilul meu nu mananca cartofi sub nici o forma!!! mint, doar fierti, in ciorbica...mi se pare ca ar fi usor sa mai variez meniul seara, sa ii mai dau si un fel 2 la pranz, cu niste cartofi copti, frantuzesti, piure, dar el isi face greata si scuipa

o sa ridic problema cu pediatra....sa fiu sigura ca ii dau un meniu variat si corespunzator varstei...

Mergi la inceput