Pedepse gradinita

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns S_Elena spune:

Da, Freedelia, pedepsele sunt ca o ultima solutie. Sunt de acord cu tine.Dar bunicii si parintii ar trebui sa se consulte; daca parintii reactioneaza intr-un fel si bunicii in alta iar nu e bine. Chiar si reactiile celor doi parinti pot fi diferite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Eu am observat un lucru la copiii pe care ii stiu. Cei pedepsiti acasa, pusi la colt, santajati, conditionati (faci asta, iti dau dulce/ faci cealalta, iti dau bulina / nu faci, nu ai voie la desene animate), pedepsiti fizic chiar sunt cei care sunt cel mai neastamparati si fac probleme la gradinita. Sa fie din cauza ca in loc de explicatii, exemple, rabdare si dragoste au primit conditionari, frustrari si atitudini "eu sunt ma'ta/tat'tu, las' ca te educ eu pe tine de nu o sa te vezi!" ?!

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui S_Elena

Da, Lulu, esti o mamica fericita cu un astfel de copil. Dar eu ma gandeam ca nu toti sunt asa si ca bulinele negre si fetele tiste sunt potrivite pentru cei care gresesc grav si frecvent si pentru care explicatiile sunt de prisos.Si, pe deasupra, bulinele pregatesc copilul pentru a intelege rostul calificativelor de mai tarziu.

ce inseamna grav si frecvent ptr tine? ptr un copil de 3-4-5 ani?

ca Luca greseste zilnic si chiar de cateva ori pe zi, si eu as zice ca uneori grav
serios, nu scriu de arta scrisului(nu ma pricep).
acum este in perioada "razboiului" cu oricine, cu mine, cu tasu',cu prietenii, mai putin cu dna educatoare-pe care o adora,dar si la gradi le coace.

de cateva zile, cand nu ii convine regimul impus de mine " esti o mama uracioasa, uratanie ce esti"- acest calificativ il primesc.
ce se poate face ? as putea sa intreb, nu? ca de pedepsit nu il pedepsesc, deloc.doar vb si ii explic si eu si tasu' ca intre baieti...ce trebuie.
dar....stiu de unde a invatat cuvintele, stiu ca pe el il amuza, stiu ca el se crede mare cocos si mai stiu ca ii va trece.
ce au reusit explicatiile mele sa faca?
seara, cand ne pupam de noapte buna imi zice:
"eu te iubesc mami, am glumit cu tine, nu esti uratanie"
si poate maine o luam de la capat sau nu.
e doar o perioada...ca altele...care vin, trec.SUNT CONVINSA .
Lista e lunga si minunatade greseli.

Poate gresesc in educatia lui, sau poate nu, dar vreau sa am un copil atasat de mine, un prieten.

SOACRA MARE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Dupa cum spuneam, e mult mai usor sa te opresti la aparente si sa trantesti pedepse pt a opri anumite comportamente, decat sa cauti cauza comportamentelor, sa corectezi problemele din spatele aruncatului cu jucarii. Elena, intreb si eu ca lulu, ce insemana grasit grav si frecvent la un copil de 3-5 ani?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

grav????? un copil de gradi????? bai tataaaa, in ce lume traimmmmm.
copilul e doar un omulet mai mic, fizic, in continua dezvoltare din toate punctele...in mom in care ai sa inveti sa-l consideri egalul tau, nu inferiorul tau, atunci poate ai sa intelegi ca pedepsele, de orice gen, nu-si au locul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui diannaalex

La noi la gradinita copii care deranjeaza sau care nu asculta sunt asezati cateva minute pe scaun si li se explica de ce sunt asezati.

mami de Alex nazdravan www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
poze Alex http://www.flickr.com/photos/72360957@N03/6573967211/in/photostream
http://www.lesch-nyhan.eu/

Exact asa era si la noi la gradinita, nimic umilitor. Time-out, timp de gandire si discutia cu educatoarea. In plus, copilul era pus sa-si ceara scuze de la cel fata de care a gresit. La scoala, dupa ce invata sa scrie, trebuie sa completeze un formular in care specifica regula incalcata (au o lista lunga), isi recunoaste vina, isi ia angajamentul ca nu va mai face, apoi, daca este cazul, isi cere scuze verbal si in scris de la coleg. Cand este mai grav, este dus si la directoare si pedagogul social si sunt anuntati parintii.
Acasa nu-mi pedepsesc copilul, mereu discutam.

Inca ceva: copiii pot minti, unii mint cateodata de ingheaza apele - la gradinita si mai ales la scoala pentru ca nu tuturor le vine usor sa-si recunoasca vina si sa suporte consecintele. Cand nu e clar, se mai fac si anchete pentru aflarea adevarului. Mi se pare foarte important sa se faca dreptate si vinovatii sa isi constientizeze vina. Altfel, astfel de situatii se vor repeta.

Mergi la inceput

Exemple de fapte grave la gradinita: un copil obisnuit sa arunce cu obiecte ia o piatra mai mare de afara si ii da cu ea in cap altuia. Sau un copil obisnuit sa impinga il imbranceste pe altul de undeva, de la inaltime. Altul, care nu a inteles ce periculoase sunt obiectele ascutite, ia un creion si scoate cuiva un ochi. Sau ii pune o punga in cap. Deci tot ce pune in pericol sanatatea sau chiar viata celorlalti. Nu trebuie sa fie Chucky sa faca lucrurile astea. Se pot intampla, pur si simplu, in joaca.

Mergi la inceput

ei, nu te supara, dar la gradi se presupune ca sunt atenti supraveghiati, nu????? sau na, o fi perceptia mea deformata asupra gradinitei. adica, nu vad cum e fizic posibil copilul sa ia o piarta mare de afara, nu vad cum fizic posibil alt copil sa se urce la inaltime ca sa fie impins, cand se presupune ca e supravegheat, etc.....ei hai, pungi in cap, ochi scosi, etc....is din alte filme

Mergi la inceput

Emanouela, am vazut cum raspunzi si la alte subiecte , cu "ei, bai, mai, mai lasa-ma, nu zau, ei hai, semne interminabile de intrebare sau exclamare" - o fi stilul tau dar nu-ti permit sa mi-l aplici si mie.

Lucrurile despre care am pomenit se pot intampla foarte bine atata vreme cat sunt doua educatoare la 24 de copii, se pot intampla si cu mai multe persoane care supravegheaza, pur si simplu in momente de neatentie.

Mergi la inceput

am sa-mi cer scuze de of si am sa te rog, Cristina, sa mi te adresezi cu reprosuri atunci cand ai sa ai motiv, pana atunci frustrarile varsa-le in alta parte. nu te-am jignit, nu te-am ironizat, au pus intrebari, ai raspuns, bine, nu ai, si mai bine...nu place stilul, ignore si gata, e mai simplu.
Nu Cristina, aceste lucruri nu se pot intampla daca acele educatoare isi fac treaba asa cum trebuie. mici accidente se intampla, normal, se intampla si cand supraveghezi 1 singur copil, dar cele descrise de tine sunt putin exagerate, zic eu.

Mergi la inceput