Pedepse gradinita
Raspunsuri - Pagina 4
Sara_Maria spune:
Am subliniat ca intotdeauna o "pedeapsa" este insotita de explicatii, iar o bulina neagra sau "o fata trista" nu cred ca e o pedeapsa, e mai mult o subliniere a unei greseli.
Nu am inteles daca tonul de dezaprobabre a fost la faptul ca am mentionat cuvantul pedeapsa sau la potentiala lipsa a explicatiilor.
lulu77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui S_Elena pedeapsa copilului pentru a fi educat si pentru a nu repeta comportamentul negativ. |
SERIOS?
Si ca sa nu fiu pe langa subiect, "pedeapsa" la noi la gradinitza este bulina albastra sau neagra.SI ATAT.
SOACRA MARE
Laura25 spune:
Pai si lasatul vaselor nespalate este un comportament negativ, ar merita pedepsit nu? De ce copilul nu merita respect si consideratie la fel ca un adult? Sotului ii dai buline negre cand vine tarziu acasa pt ca a stat la o bere, sau a uitat sa cumpere paine?
De ce uin copil nu poate fi indrumat sa faca ce e bine, si nu 'dresat' cu buline si fete vesele/triste? Va spun eu de ce ... pt ca a invata pe cineva prin exemple, explicatii si atitudini pozitive ia mult mai mult timp, rabdare si tact. E mult mai simplu sa educi cu pedepse si recompense. Daca prin pedepse si recompense se pot induce comportamente dezirabile animalelor, clar ca merge si la copii, nu?
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
S_Elena spune:
E perfect asa.Se pare ca termenul de pedeapsa are conotatie negativa si straneste reactii.
Daca nu este eficienta bulina neagra ce se poate face?
S_Elena spune:
Nu e vorba de dresaj ci de cat poate el sa inteleaga la varsta respectiva.Oare cat poti sa explici unui copil de 3-4 ani?
Bulinele nu sunt alese asa aiurea. E modalitate stabilita in urma unor indelungi obsevatii.
lulu77 spune:
citat din mesajul lui S_Elena E perfect asa.Se pare ca termenul de pedeapsa are conotatie negativa si straneste reactii. Daca nu este eficienta bulina neagra ce se poate face? |
ce se poate face?
prin atasament si explicatii, vorba buna(mult aduce) etc, exact cum a specificat si Laura, situatia clar se imbunatateste.
eu am acasa una bucata baiat absolut deloc posibil de manipulat nici acasa si nici la gradinitza(si nici ca imi doresc sa fie altfel) dar tot iese ca mine( nu ca asa vreau, ca asa e sigur ptr el) atunci cand este cazul sa fie ca mine, dar imi usuc gura vb si explicand si dand exemple.
si cu toate astea este extrem de cuminte fata de altii care inlemnesc cand aud vocea parintilor si printre cei mai cuminti si cooperanti la gradinitza.
Totul este sa vrei sa inveti odata cu el "cum se poate"!
SOACRA MARE
lulu77 spune:
citat din mesajul lui S_Elena Nu e vorba de dresaj ci de cat poate el sa inteleaga la varsta respectiva.Oare cat poti sa explici unui copil de 3-4 ani? Bulinele nu sunt alese asa aiurea. E modalitate stabilita in urma unor indelungi obsevatii. |
si din pedeaspa ce intelege?
editez, cred ca stiu ce intelege...frica/teama de urmatoarea tura de frustrare ptr el si satisfactia parintilor.
SOACRA MARE
freedelia spune:
S-Elena -- daca ii dai copillui explicatii nu inseamna ca te justifici, inseamna ca ii arati copilului respect si ca il inveti ce e bine si ce e rau, il ajuti sa descopere cum merge lumea. De exemplu, daca arunca cu jucarii si tu ii spui nu arunca, nu e voie si il pui scurt la colt, el nu intelege de ce, intelege doar ca dacaface aia, primeste o pedeapsa. Asa ca, daca va fi in situatia de a fi cu bunicii sau cu cineva mai permisiv, va arunca fara probleme, pentru ca nu a inteles de ce e rau, are sunt consecintele gestului lui.
Pe de alta parte, daca arunca si tu il iei frumos de mana, te cobori la nivelul lui si ii spui a aruncand jucarii ii loveste pe ceilalti si le cauzeaza durere, el pricepe. Abai dupa aeasta explicatie poate veni pedeapsa, eu unanu o consider necesara, nu cred in pedepse, eu tot ca as face ar fi sa ii spun ca daca mai arunca, va trebui sa plecam de langa ceilalti copii,pentru ca sa nu ii lovim, si cand arunca data urmatoare, il iau si mergem undeva unde nu sunt copii.
Pedepsele nu invata, dreseaza. Si bataia si mai si.
Delia, 16+ si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
S_Elena spune:
Da, Lulu, esti o mamica fericita cu un astfel de copil. Dar eu ma gandeam ca nu toti sunt asa si ca bulinele negre si fetele tiste sunt potrivite pentru cei care gresesc grav si frecvent si pentru care explicatiile sunt de prisos.Si, pe deasupra, bulinele pregatesc copilul pentru a intelege rostul calificativelor de mai tarziu.