Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (4)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Si unde este programa? Tu o vezi?

Sper ca ai vazut-o si tu!Curriculum pentru educatia timpurie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:
citat din mesajul lui BESTUTZA

Citat:

Mami de viezurici:TUDOR-CONSTANTIN 9.02.2005, ILINCA-CRISTIANA 31.07.2006, DIMITRIE-DANIEL 21.04.2010

Documentul- propunere, supus dezbaterii publice si niciodata aflat in vigoare? Ala e programa ciclului prescolar?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui BESTUTZA

Citat:

Documentul- propunere, supus dezbaterii publice si niciodata aflat in vigoare? Ala e programa ciclului prescolar?

Da,documentul propunere sa stii ca nu e scornit atunci ,faurit pe loc, descoperirea epocala a momentului, ministrului sau echipei!Sunt niste caracteristici generale de dezvoltare si niste obiective EXTRASE dintr-o bibliografie pedagogica , din care UN NECUNOSCATOR isi poate construi o idee, despre ce ar trebui sa faca un copil al o anumita varsta cognitiv,social,fizic !!

Crezi ca exista multitudini de programe,obiective?Tu stii foarte bine ca vine de la inspectorat un nou model de planificare in care se schimba coloanele si in loc de capitol se numeste unitate de invatare!!Si iaca domle reforma!

Daca ar face ei asa o inginerie acum, o revolutie pedagogica,ar fi venit si cu fundamentul teoretic!!Stai linistita ca nu s-ar fi sfiit sa il arate!

Tocmai faptul ca nu se stie,ca fac o vanzoleala, o mocirleala pe principiul "Daca nu ii convingi, zapaceste-i!" demonstreaza ca nu e nimic nou si NU FAC ABSOLUT NIMIC!Doar jonglerii!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui matahut

Citat:
citat din mesajul lui catrinik
Si Abramburica a vrut sa faca ceva asemanator ( tb sa caut, ca nu vorbesc prostii ).

Eu tocmai citisem o interventie recenta a Abramburicai in care spunea ca nu e potrivita mutarea clasei pregatitoare de la gradi la scoala...

E .... lasa ce zice Madam Abramburica acum.
A recunoscut ca aveau si ei o idee ca asta prin 2004.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toby79 spune:

Eu la momentul da fata, vad urmatoarea solutie : anul acesta grupa pregatitoare e clar ca trebuie sa ramana musai in gradinita ( motivele sunt destul de clare , nu mai trebuie sa le explic eu aici), iar pana la anul scolile si inspectoratele sa aiba timp sa-si oragnizeze fiecare in propria ograda toate conditiile necesare ca sa poata primi acesti copii in scoala.Dar, in prealabil ar trebui facute niste dezbateri publice cu parintii , cu cadrele didactice sa se fixeze un anumit standard al conditiilor pe care trebuie sa le indeplineasca fiecare scoala( spatii, mobilier adecvat, cadre , programa, toalete specifice varstei lor, etc.)In acest fel fiecare scoala ar avea timpul necesar la dispozitie sa se oraganizeze cum stie mai bine ( daca stie).Dar , anul acesta este clar pt. toti ca scolile nu sunt pregatite sa preia acesti copii, iar acest punct de vedere l-am auzit si din gura cadrelor didactice.Fiecare parinte are tot dreptul din lumea asta, intai sa vada conditiile in care isi duce copilul si abia apoi sa decida daca il inscrie acolo.Deci trebuie creat mai intai cadrul corespunzator, abia apoi obligi parintii sa-si duca copiii la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui toby79

, iar acest punct de vedere l-am auzit si din gura cadrelor didactice.

Prin nov-dec anul trecut au tot fost sedinte cu directorii de scoli si inspectoratele. Si pe la gradinite erau cerute tot felul de situatii si tabele.
Si atunci directorii se bateau cu caramida in piept ca ei nu pot organiza pregatitoarele, ca nu au loc si nu au spatiu. Nu pot si nu pot.
Ei ... aceesi directori fac acum cite 2-3-4 clase pregatitoare in aceleasi scoli in care ziceau ca nu e spatiu.
Au inteles si ei in sfirsit ca "finantarea urmeaza elevul"? Si cu cit ai mai multi elevi cu atit esti mai bun?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Din pacate exista un stil tipir romanesc de a lasa totul pe ultimul moment, sau mai bine zis "ce poti face azi lasa pe maine, ca poate nu mai trebuie facut".
Din moment ce legea se discuta de cel putin un an, directorii au avut cel putin un an la dispozitie sa isi organizeze clasele. Acum ceva vreme n-aveau unde, dar acum, daca ii frige la degete, iata ca se poate. Din pacate pe la noi cam asa merge treaba.
Din cate stiu eu nu s-a implementat legea din acest an scolar tocmai din cauza ca nu erau scolile pregatite. Si daca nu intra in vigoare legea, tot nepregatite erau si pentru anul viitor, si pentru urmatorii 5 ani.
Eu nu tin neaparat sa vad acum sala in care va sta copilul, si nici mobilierul. Eu le acord respectul meu copiilor care invata acum in scoala, sa isi termine anul fara sa ii dau peste cap pentru ca as vrea eu sa vad o sala. Le acord increderea si directorilor care vor face intr-adevar tot posibilul sa aduca elevi in scoala, ca de acolo ii vor veni banii.
Exista timp suficient sa le amenajeze in vacanta de vara.

Ca legea nu e perfecta - de acord.
Dar cred ca diferenta dintre mine si altii este ca eu sunt muuuult mai relaxata. Eu nu cred ca succesul vietii copilului meu sta in mobilierul din clasa pregatitoare cred ca e mai importanta atitudinea pe care o avem toti, si asta vreau sa fie cat mai constructiva. Despre invatatoare, vom vedea cand vor fi lucrurile mai clare

Toate la timpul lor, chiar nu ne grabeste nimeni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana_jors
Eu nu tin neaparat sa vad acum sala in care va sta copilul, si nici mobilierul. Eu le acord respectul meu copiilor care invata acum in scoala, sa isi termine anul fara sa ii dau peste cap pentru ca as vrea eu sa vad o sala. Le acord increderea si directorilor care vor face intr-adevar tot posibilul sa aduca elevi in scoala, ca de acolo ii vor veni banii.
Exista timp suficient sa le amenajeze in vacanta de vara.

Bineinteles ca nu au cum sa elibereze acum clasele pentru a le mobila corespunzator, DAAAR pot avea un plan despre unde vor fi amplasate aceste clase, unde vor fi toaletele aferente, cine va prelua clasele, unde va fi locul de joaca (directorul scolii noastre sustine ca trebuie sa existe un loc de joaca pentru copiii acestor clase pregatitoare, amplasat in curtea scolii!). Se stie de atata timp de aceasta lege, tu, conducere scolii, nu te-ai putut gandi la aceste mici "detalii"? Sau poate ca au un plan si nu vor sa ni-l divulge De fapt, unele scoli chiar au si chiar l-au divulgat parintilor. Unele scoli au factu deja sedinta cu parintii copiilor care urmeaza sa se inscrie in etapa a II-a (in fine, cu cei care si-au anuntat pana acum intentia).
Sigur, toate la timpul lor. Probabil ca cei mai afectati de aceasta liniste totala sunt parintii care au de ales - cls I sau pregatitoare, pregatitoare sau gr mare. Vedeti daca ni s-a dat posibilitatea sa alegem?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Citat:
citat din mesajul lui matahut
Sigur, toate la timpul lor. Probabil ca cei mai afectati de aceasta liniste totala sunt parintii care au de ales - cls I sau pregatitoare, pregatitoare sau gr mare. Vedeti daca ni s-a dat posibilitatea sa alegem?

Pai eu chiar sunt unul dintre acei parinti... si tot relaxata sunt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Sa presupunem ca ramane clasa pregatitoare la gradi. OK ... si ce se va rezolva prin aceasta. La anul cand cei mici de acum vor trebui sa mearga in clasa 1, ce o sa se intample. Eu una nu cred ca este mare diferenta intre un copil de 6 ani sau un copil de 7 ani. Anul viitor tot in acest scoli mizere v-or invata, tot acelasi grupuri sanitare or sa fie fien si nu in ultimul rand tot cei care apartin de o anumita scoala o sa aiba prioritate fata de cei din alta parte. Nu cred ca o sa se faca scoli peste noapte astfel incat sa fie primiti toti copii in scoala X. Sau poate se va gasi o resursa financiara miraculoasa pentru a fi alocati pentru inavatamant mai mult decat pana acuma...
Ca nu sunt parinti de acord cu aceasta clasa , corect... dar sunt si foarte multi care aveau ocazia sa-i lase pe cei mici inca un an la gradi si totusi nu fac acest lucru... De ce oare?
Acuma o lege nu poate sa multumeasca pe toata lumea...

Mergi la inceput