Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (4)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramoon spune:

Citat:
citat din mesajul lui dastefa

vreau si eu sa ma ajutati cu o informatie
scrie undeva transant ca la anul nu vor mai putea merge din grupa mare direct in cl 1?Daca e specificat in lege si stiti pe unde spuneti-mi si mie
stiu ca a fost pus un link cu o conferinta de presa sustinuta de cineva din minister .N-am ascultat ce spunea respectiva ( si acum nu mai gasesc link-ul)dar am retinut parca din comentariile de pe forum ca de fapt cu evaluare ar putea merge in cl 1dar numai in clasele deja formate ,ca nu se mai infiinteaza cl 1 noi
cine ma lumineaza si pe mine?

Mihaela si frumoasele ei Daria-Stefania -16.11.2006 si Miruna-Elena -18.01.2010
cresc fetele

povestea Mirunei

eu am dat azi telefon la scoala sa intreb acelasi lucru, (daca o mai tin un an la gr. mare si apoi o dau direct cls 1) si mi s-a spus k daca va ramane legea fara sa o mai modifice pana la anul, da se poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toby79 spune:

Din moment ce vezi ca atatia parinti sunt nemultumiti de aceasta lege, ca isi spun ce retineri au ei fata de aceasta, nu e normal sa spui : Stati asa fratilor, hai sa vedem ce zic si amaratii astia de parinti, ca pana la urma e dreptul lor sa decida asupra viitorului copiilor lor.Parintele e singurul care stie ce este mai bine pentru copilul lui, si cand este mai bine.Va dau exemplu retragerea legii sanatatii: Basescu a spus cu gura lui ca o retrage deoarece a vazut ca nimeni nu este de acord cu ea, nici medicii, nici societatea civila, nimeni.Hai sa se faca un sondaj oficial prin gradinite si scoli la care sa raspunda toti parintii, sa vedem cati oameni sunt de acord cu legea asta.Si apoi mai vorbim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

toby, nimeni nu e de acord nici cu TVA-ul de 24%, si totusi...
De fapt, daca stau sa ma gandesc mai bine, cred ca peste 75% din romani nu sunt de acord nici cu spagile sau coruptia, si totusi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toby79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana_jors

toby, nimeni nu e de acord nici cu TVA-ul de 24%, si totusi...
De fapt, daca stau sa ma gandesc mai bine, cred ca peste 75% din romani nu sunt de acord nici cu spagile sau coruptia, si totusi...

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)

Pai din cauza asta suntem o tara de 2 lei si asa vom ramane! Ne meritam soarta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Mobilerul in clase - eu zic ca se va rezolva.
Loc de joaca afara...dac ama gandesc bine copilul meu de gradinita nu cred ca a fost scos in curtea gradinitei la locul de joaca in acest an scolar....(nu e un lucru bun, dar vreau sa zic ca nici ingradinite nu ii scot)
Programa...de cate ori ne-am agitat atat ce programa au la gradinita la pregatitoare? Tot aia sa o aiba si la scoala.
In acest moment cea mai mare diferenta pentru acesti copii este TOALETA. Marea majoritate a scolilor au niste toalete jalnice. Eu zic ca ar trebui sa insistam pe aceasta latura a igienei. Este momentul propice si va folosi si celorlalte generatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Anya si pentru mine toaletele sunt o mare problema, dar cred ca mai sunt si altele. Din punctul meu de vedere e o problema si supravegherea in timpul pauzelor. Cine ii va supraveghea?
Nu ma intereseaza in mod deosebit programa ci modul in care se vor desfasura activitatile. La gradinita se joaca, au "lectii" de 20-30 de minute si apoi inca pe atat joaca, la scoala cum vor fii structurate activitatile?
Mobilierul, se rezolva, dar spatiul efectiv? La scoala unde urmeaza sa imi inscriu fetita, cls 1-4 invata dimineata, si dupa-amiaza in aceleasi sali invata clasele 5-8. Cine va invata in salile amenajate pentru pregatitoare? Nu au spatiu sa lase salile de pregatitoare libere dupa-amiaza, deci cum va arata mobilierul astfel incat sa poata fi folosit si de cei de pregatitoare si de cei de 5-8?
Nimeni nu stie sa imi raspunda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Lillo, la noi la scoala (in afara de cel mic mai am un copil deja clasa 3-a) am inteles ca, pentru ca nu au clase, vor desfiinta cancelaria si vor face cele doua clase de pregatitoare. Dupamiaza, in aceste clase vor avea after-ul pentru cei de pregatitoare plus copiii de clase mici - poate fi o varianta si la voi.
Nu stiu cum e la gradi la voi, dar la al meu (acum e la pregatitoare la gradinita) nu se mai joaca decat f rar. In rest fac lectii, fise, optionale...nu mai e distractia de la grupa mare. Daca cei din scoala se organizeaza, pe culoar cu grupa pregatitoare ar putea pune clasele 1-2 si atunci nu vor fi diferente mari de "gabarit". Ar fi acelasi lucru ca la gradi cand ii dam la grupa mica si se intalneau la toaleta cu cei de grupa mare . Cred ca, cu putina bunavointa, se poate rezolva si amplasarea claselor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Anya ai pus punctul pe I. Bunavointa si intelegerea este ceea ce lipseste. Nu sunt nici de acord cu mersul in strada, nu asa rezolvam problemele.
Off topic: Ceea ce s-a intamplat cu legea sanatatii nu s-a datorat faptului ca au iesit in strada 1000 de oameni, ci a altor cauze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Anya suna frumos ce spui tu, numai ca la noi in orasel nu cred ca vor fii asa de binevoitori. Poate ma insel si voi avea o surpriza placuta.
La noi la gradi sunt comasate grupa pregatitoare cu gr mare. E adevarat ca cei de la grupa mare mai coloreaza, mai fac o fisa, in timp ce copilasii de la pregatitoare scriu in caietele speciale, dar timpul de lucru la masuta este acelasi, la fel si cel de joaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deea772 spune:

Ce se aude?Au mai zis ceva de proces?Sunt la serviciu si nu vad canale de stiri.

Daca pica metodologia,se va amina data inscrierilor si ne intoarcem de unde am plecat.

Mergi la inceput