Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (4)
Raspunsuri - Pagina 20
claujro spune:
Cum ai facut rost de ea? Pe site-ul Ministerului Educatiei nu apare si nicaieri pe net nu e facuta publica.
Edit: Ideea e ca v-ati inscris copiii la gradinita fara sa cunoasteti programa scolara pentru grupa mica, mijlocie sau mare, dar acum e musai s-o cunoasteti pe cea de la clasa pregatitoare.
Asa cum e musai ca ACUM sa elibereze niste clase special pentru septembrie si sa le doteze ACUM cu mobilier, sa formeze ACUM cadrele didactice. Nimic din toate astea nu suporta amanare. Si eventual, sa mai dea afara din copiii arondati scolii pentru a face loc altora care vor neaparat loc acolo.
matahut spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claujro Cum ai facut rost de ea? Pe site-ul Ministerului Educatiei nu apare si nicaieri pe net nu e facuta publica. |
De la dna directoare a gradinitei! Vrei sa aduc si martori? Incredibil!
matahut spune:
citat din mesajul lui claujro Asa cum e musai ca ACUM sa elibereze niste clase special pentru septembrie si sa le doteze ACUM cu mobilier, sa formeze ACUM cadrele didactice. Nimic din toate astea nu suporta amanare. Si eventual, sa mai dea afara din copiii arondati scolii pentru a face loc altora care vor neaparat loc acolo. |
Musai e ca ACUM, inainte de inscrieri cu o saptamana, sa se stie EXACT unde vor fi amplasate clasele pregatitoare si ce conditii ofera fiecare scoala pentru acestea. Stiu, nu suntem deloc obisnuiti sa avem drepturi, ci doar obligatii.
claujro spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui matahut
De la dna directoare a gradinitei! Vrei sa aduc si martori? Incredibil! |
Era o simpla intrebare. Eu nu vreau nimic.
dandana spune:
si eu cred ca ar trebui sa stim mai multe dar cred ca deja le stim, nu?
mobilier special - apa de ploaie, programa - materia din 1-2 amestecata si impartita la 3, invatatoare - ei aici e cu cantec, unii stiu exact, altii vor primi de la inspectorat, altii nici nu a prevazut in cifra de scolarizare in ianuarie
claujro - pe mine nu ma intereseaza programa, ba mai mult imi e teama ca vor face una! eu nu vreau sa alerge invatatoarea pt a face toate lectiile din programa, vreau sa fie calma si serena, zen! sa nu ii spuna copilului meu ca nu are voie sa rada, uf!
BESTUTZA spune:
citat din mesajul lui matahut Asa, s-au gandit ei, ii inghesuie putin in scoli si mai elibereaza si locul in gradinite pentru a putea incapea mai multi dintrei cei care sunt nevoiti sa stea cu bonele pe acasa sau sa plateasca o caruta de bani la particulare. Din punctul asta de vedere se poate intelege ratiunea lor. |
Anticiparea e o calitate a gandirii care a fost plecata in vacanta atunci cand au gandit legea!
ITi dai sema ca este o aberatie sa poata gandi asa! Nu vad nici mutand infirmierele de la crese,nici suplimentand posturile respective in gradinite! LA 2 ani si un pic doar o parte din copii pot merge singuri la baie si nu vad educatoarele stand cu pachetele de scutece pe masa!
claujro spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui BESTUTZA
Anticiparea e o calitate a gandirii care a fost plecata in vacanta atunci cand au gandit legea! ITi dai sema ca este o aberatie sa poata gandi asa! Nu vad nici mutand infirmierele de la crese,nici suplimentand posturile respective in gradinite! LA 2 ani si un pic doar o parte din copii pot merge singuri la baie si nu vad educatoarele stand cu pachetele de scutece pe masa! Mami de viezurici:TUDOR-CONSTANTIN 9.02.2005, ILINCA-CRISTIANA 31.07.2006, DIMITRIE-DANIEL 21.04.2010 |
A scris matahut undeva ca vin copii de 1 an la grupa mica?!
Sau fiecare intelege ce vrea?
BESTUTZA spune:
citat din mesajul lui claujro Cum ai facut rost de ea? Pe site-ul Ministerului Educatiei nu apare si nicaieri pe net nu e facuta publica. Edit: Ideea e ca v-ati inscris copiii la gradinita fara sa cunoasteti programa scolara pentru grupa mica, mijlocie sau mare, dar acum e musai s-o cunoasteti pe cea de la clasa pregatitoare. |
Era la vremea cand ma pregateam sa o inscriu pe ILinca la gradi si crede-ma ca m-a interesat,cum ma intereseaza de juma de an incoace in ce experiment e cobai copilul meu si in care toate datele certe sunt variabile de la o zi la alta!
http://www.edu.ro/index.php/articles/c512
BESTUTZA spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui claujro
A scris matahut undeva ca vin copii de 1 an la grupa mica?! Sau fiecare intelege ce vrea? |
Nu, spuneam de copiii de 2 ani si ceva care nu merg singuri la baie si care nu au scapat de scutec!(Sau cei pe care ii stii tu merg de la 1 an si ceva la baie singuri si nu poarta scutece?)
Cu cat argumentatia ca scadera varstei de intarea la gradi e unul din argumetele sustinerii CP, cu atat mai mult se pune problema aducerii caracteristicilor cresei in gradi,nu? Problema scutecului e una,o alta e personalul, iar o alta gradinitele cu program scurt!Cred ca fiecare om se gandeste ca daca la GRUPA MICA ,deci +/-3 ani e nevoie de infirmiera,CU ATAT mai mult in momentul in care se presupune ca ar scadea varsta de acces, exista alte necesitati,nu?