Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (4)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebe1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana_jors

Citat:
citat din mesajul lui bebe1

Sunt mamica unui baietel care nu a trecut de evaluare! La 5 ani si 1 luna am mers la evaluare, este nascut la sfarsit de Ianuarie 2007, am considerat ca este pregatit pentru clasa pregatitoare, la care doream sa il inscriu si sa o inceapa in toamna. Stie sa citeasca toate cuvintele scrise cu litere de tipar, stie sa faca adunari si scaderi, stie sa citeasca numere de ordinul miilor, dar nu a fost pregatit emotional pentru aceasta evaluare!

Bebe, sa stii ca si noi avem aceeasi problema cu partea emotionala. Dar sincer, daca nu e pregatit emotional, eu cred ca mai bine ramane in gradinita. Eu n-as vrea sa il chinuiesc emotional in scoala doar pentru ca eu consider ca tot ce trebuie este sa citeasca si sa socoteasca. E importanta si partea emotionala.
Daca avem si noi aceeasi problema maine, nici macar n-o sa ma supar. Asta va fi realitatea, si daca nu e pregatit emotional, atunci mai bine mai sta un an la gradinita.
Diferenta e practic daca va fi printre cei mai mici din clasa (in cazul in care ar fi pregatit emotional) sau printre cei mai mari (daca nu ar fi pregatit emotional).

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)

Treaba e ca eu nu consider ca evaluarea facuta contra-cronometru, cu doua persoane straine care il intreaba detalii din viata lui, este relevanta pentru cum se va descurca el peste 6 luni, intr-o colectivitate inconjurat de copii si o invatatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Citat:
citat din mesajul lui catrinik
Si Abramburica a vrut sa faca ceva asemanator ( tb sa caut, ca nu vorbesc prostii ).

Eu tocmai citisem o interventie recenta a Abramburicai in care spunea ca nu e potrivita mutarea clasei pregatitoare de la gradi la scoala...

In alta ordine de idei, am inteles eu bine sau va fi mobilier reglabil? Reglabil in ce sens? In sensul de a invata dupa-masa handralaii :D de gimnaziu sau chiar liceu (acolo unde sunt Colegii)? Sper ca nu! In 2 saptamani s-ar distruge tata frumusetea de mobilier, ca sa nu mai vorbim de "inscriptiile" cu "metafore" si "aforisme" care vor fi scrijelite, firesc, de catre cei mari, pentru a-si marca trecerea prin acea scoala/clasa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bebe1
Treaba e ca eu nu consider ca evaluarea facuta contra-cronometru, cu doua persoane straine care il intreaba detalii din viata lui, este relevanta pentru cum se va descurca el peste 6 luni, intr-o colectivitate inconjurat de copii si o invatatoare.

Perfect de acord. Mult mai inspirata ar fi fost evaluarea care se cere in mod obisnuit de la gradi - acea fisa psiho-pedagogica parca - intocmita de educatoarea care l-a observat pe copil 3 ani de zile interactionand in cele mai diverse situatii, de la activitatile zilnice ale clasei pana la vizite la spectacole, excursii sau chiar tabere. Si cand avem musafiri noi, copiii in primele zeci de minunte nu se simt in largul lor, sunt mai tacuti, mai sfiosi, ca apoi, dupa ce se obisnuiesc cu atmosfera, sa li se urea in cap si sa ii bombardeze cu povesti sau intrebari. Si e firesc sa fie asa.
Si noi banuiesc ca am luat evaluarea la mustata (habar n-am ce punctaj am avut, dar mi-am dat seama din prestatia celei mici ca trebuie sa fi fost undeva pe la 15-16 pct). Cu toate astea nu cred ca vom merge la pregatitoare la anu. E un risc pe care nu vreau sa mi-l asum. Nu riscul de-a nu se descurca copilul (fiindca stiu ca este pregatita, mult mai pregatita decat a lasat sa se vada la evaluare - si nu doar cognitiv, dar si afectiv-emotional), ci riscul de a intra intr-un sistem la fel de bine pregatit si gandit ca si evaluarea respectiva (heirupist, in pripa, si, in fapt, fara a gandi dincolo de diferitele interese de imagine. Oare stiti cate educatoare vor prelua chiar in scolile din Bucuresti clasa pregatitoare? Persoane care pana acum au lucrat doar in sistemul prescolar, dar care de "maine" vor trebui sa duca clase pana intr-a IV-a (si nu se pune problema capabilitatii neaparat, ci a experientei care este zero).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Dupa cum numai in Bucuresti sunt aproape 1000 de posturi libere de educatoare pt 2012-2013. Pe aceste posturi cine va veni? Nu tot cineva fara experienta? Proaspat absolvente?

http://www.ismb6.edu.ro/index.php?pg=noutati

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Dupa cum numai in Bucuresti sunt aproape 1000 de posturi libere de educatoare pt 2012-2013. Pe aceste posturi cine va veni? Nu tot cineva fara experienta? Proaspat absolvente?

E cu totul si cu totul altceva la gradinita... Gradinita nici nu e obligatorie!

Edit: Si sa stii ca am testat si varianta cu educatoare de 19 ani. Merge, dar lipsa experientei se simte la un moment dat - cand urci de la grupa mica spre grupa mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Din ce au zis prin interviuri (mai mult nu am de unde sa stiu) - mobilierul mobil pentru clasa pregatitoare se refera la module - sa poata fi mutate pentru a se face loc de joaca, etc, in functie de ce se face intr-un anumit moment
Acum ca ma gandesc nu stiu cum o sa functioneze, cineva va trebui probabil sa invete in clasa si dupa-amiaza...
Educatoarea Manuelei avea 20 de ani acum 3 ani (grupa mini). Acum e la mijlocie si raman la gradinita datorita ei (m-am gandit la un moment dat sa o mut dupa ani de raceli interminabile), relationeaza foarte bine cu copii, stie sa se impuna cand e nevoie etc.
Eu am scos la pensie 2 educatoare, invatatoarea si o groaza de profesori la terminarea liceului, si m-am simtit bine si la gradi si la scoala :)
Totul e relativ

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

Poate sa-mi spuna mie cineva ce vrea..eu parerea nu mi-o schimb..vreau sa iau o decizie avizata...da scoala incepe cu pregatitoarea dar varsta la clasa 1 este aceeasi indiferent daca scoala incepe cu grupa pregatitoare sau clasa 1..(ca ma atentiona cineva)...
Programa avem? exact ce vor face, nu? cadre, nu? clase nu..mobilier nu!
Mie imi evalueaza copilul cu 6 luni inainte sa inceapa scoala si ma supun ca deh asa e legea dar ei nu sunt obligati sa aiba conditii si eu sa fiu informata ce va face in aceasta clasa? pai cum vine asta?
parerea mea ca un copil poate evolua mult in 6 luni..deci..
oricum aceeasi marie cu alta palarie , nervi si timp consumat pt ce???
pe mine personal aceasta lege nu ma avantajeaza deloc si vad ca nici pe altii!!! daca 75% sunt impotriva de ce sa o aplicam? ca doara nu om fi toti tampiti!

Mergi la inceput

Evident ca totul e relativ. Fiecare are in spate o anumita experienta si ia decizii si in functie de asta. Eu daca am de ales intre o invatatoare competenta si omenoasa de 20 de ani (desi e greu sa iti dai seama de competenteel ei daca nu i-a trecut prin mana macar o serie de copii) si una cu aceleasi calitati, dar de 40 de ani...o voi alege pe cea din urma. Altii nu. Minunat, astfe nu va fi bataie pe invatatoare Nici tineretea, nici maturitatea IN SINE nu sunt garantii ale calitatii. Probabil ca cei mai multi cautam "omul", "persoane", asa incat discutiile generale... sunt filosofii. Decizile le luam majoritatea dupa ce coboram din teorii si cercetam terenul minutios (cine ia clasa X la scoala X, ce parerea au parintii invatatoarei de la clasa X despre ea, ce rezultate au avut copiii, daca au mers cu drag la scoala etc etc etc) Noua la scoala ni s-a spus ca e posibil din cauza lipsei de spatiu ca din 2013 (cand vor intra mai multe clase pregatitoare, deci vor fi blocate mai multe clase - fiindca s-a pus problema ca in clasele pregatitoare sa nu mai invete si alti elevi dupa-masa) sa se invete in 3 schimburi. Asta e reforma????? Ce e bine in asta??? NIMIC. Mai intai sa se construiasca scoli, gradinite si apoi sa bulversam organismul copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Cati dintre voi cunoasteti programa de gradinita? Da raspundeti sincer! Ati citit-o macar o data de cand aveti copilul la gradi?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Cati dintre voi cunoasteti programa de gradinita? Da raspundeti sincer! Ati citit-o macar o data de cand aveti copilul la gradi?

Da, eu am citit-o - e drept, acum 3, 4 ani cand am avut primul copil la gradinita. De atunci nu s-a schimbat nimic.

Edit: Dar nu asta e important. Oricum limbajul curiculei poate parea greoi. E suficient sa te uiti pe cartile/caietele speciale dupa care se lucreaza la fiecare grupa pentru a-ti face o idee de nivelul cerut. In cazul de fata insa, al clasei pregatitoare, nu avem nici cea mai mica idee despre ce va insemna. Ce va fi in plus fata de ce se facea apana acum la grupa pregatitoare si ce va fi in minus fata de clasa I.

Mergi la inceput