Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (4)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Scoala nu mai incepe cu clasa 1, ci cu clasa pregatitoare. Deci nu va intra in "scoala" la aproape 8 ani, ci la aproape 7. Altfel, daca nu consideri anul de pregatitoare ca fiind "scoala", de ce eziti inscrierea acum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebe1

Sunt mamica unui baietel care nu a trecut de evaluare! La 5 ani si 1 luna am mers la evaluare, este nascut la sfarsit de Ianuarie 2007, am considerat ca este pregatit pentru clasa pregatitoare, la care doream sa il inscriu si sa o inceapa in toamna. Stie sa citeasca toate cuvintele scrise cu litere de tipar, stie sa faca adunari si scaderi, stie sa citeasca numere de ordinul miilor, dar nu a fost pregatit emotional pentru aceasta evaluare!

Bebe, sa stii ca si noi avem aceeasi problema cu partea emotionala. Dar sincer, daca nu e pregatit emotional, eu cred ca mai bine ramane in gradinita. Eu n-as vrea sa il chinuiesc emotional in scoala doar pentru ca eu consider ca tot ce trebuie este sa citeasca si sa socoteasca. E importanta si partea emotionala.
Daca avem si noi aceeasi problema maine, nici macar n-o sa ma supar. Asta va fi realitatea, si daca nu e pregatit emotional, atunci mai bine mai sta un an la gradinita.
Diferenta e practic daca va fi printre cei mai mici din clasa (in cazul in care ar fi pregatit emotional) sau printre cei mai mari (daca nu ar fi pregatit emotional).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

EU cred ca nu se putea sa faca clasa/grupa pregatitoare obligatorie si sa o lase la gradinita, fiindca se stie ca nu sunt locuri suficiente pentru toti copiii in gradinite de stat. Asa, s-au gandit ei, ii inghesuie putin in scoli si mai elibereaza si locul in gradinite pentru a putea incapea mai multi dintrei cei care sunt nevoiti sa stea cu bonele pe acasa sau sa plateasca o caruta de bani la particulare. Din punctul asta de vedere se poate intelege ratiunea lor. Ar fi putut insa sa faca toate pregatirile, inclusiv scolarizarea personalului didactic, si abia apoi, in toamana lui 2013 sa inceapa acest sistem. Parerea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Exista un sondaj printre parinti, facut de FSLI- 74% sunt impotriva clasei pregatitoare in scoala. Marja de eroare e de 3%...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

eu cred ca e mai mult teama de necunoscut
si problema supravegherii copiilor dupa orele de scoala, care s-a apropiat cu 1 an pentru unii parinti (asta da un motiv serios de a refuza clasa pregatitoare).
In rest... Se poate protesta pentru conditii mai bune in scoala, asta da, dar ce mi-e 6, ce mi-e 7, tot aia. Si chestia cu 1 an furat din copilarie nu il pricep - de ce e scoala sperietoare? Nu ar trebui sa fie asa.
Spatii nu cred ca pot amenaja pana nu se termina anul scolar
Faptul ca un copil e mai avansat din toate punctele de vedere si se poate duce la scoala mi se pare un lucru pozitiv

Si eu cred ca vor sa elibereze locuri in gradinita (poate chiar pentru grupe de 2-3 ani - cum mi-au zis la gradinita Manuelei). Si in plus, mi se pare o idee buna ca adaptarea la "scoala" sa se faca treptat, fara presiunea clasei 1.

Sigur ca fiecare are dreptul de a protesta.

Mie una imi place sa fie reguli clare si nu legea junglei. Dar vezi, trebuia sa plec din tara inainte sa fac copii ca acum nu mai am curaj
Pe mine nu o sa ma convingeti nici in 1000 de ani ca sistemul de invatamant cum e acum - fara o reforma - e bun
Mi se pare ca l-au distrus incet incet in ultimii 20 de ani. Cum zicea Diana, de undeva trebuie sa se inceapa

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui iubu77

Nici macar ei nu au fost in stare sa voteze legea(parlamentul)... si-au asumat aceasta lege nu a fost votata.

..dar eu nu vreau pt copilul meu invatator format in 2 luni..

Legea a fost dezbatuta in plenul camerei deputatilor si a trecut.
A fost dezbatuta cu sindicatele.
A fost dezbatuta in plenul senatului.
Si toti au dat favorabil clasei pregatitoare.
S-a blocat la senat cind au ajuns la partea de universitar, cind vroiau sa scoata decanii la pensie la 65 ani ( sau ceva de genul .. nu stiu exact functiile ).

De aia a fost legea asumata.
Si Abramburica a vrut sa faca ceva asemanator ( tb sa caut, ca nu vorbesc prostii ).

Invatatorii nu sint formati in 2 luni. Sint invatatori care chiar sint invatatori, au scoali facute. Tb sa le mai explice probabil cum e cu "bulinele". Ca doar nu ia femeia de servici si o face invatatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui fran

Exista un sondaj printre parinti, facut de FSLI- 74% sunt impotriva clasei pregatitoare in scoala. Marja de eroare e de 3%...

Fran
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

e da .... FSLI ... on line ... iti dai seama cit de corect e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe1 spune:

Ce spun eu este ca evaluarea nu este ok pentru un coplilas de 5 ani! Este poate un soc pentru ei sa apara in fata unor necunoscuti care sa ii puna tot felul de intrebari. Nu stiu multi copii care sa fie foarte deschisi cu persoanele straine.
Normal era sa il treaca direct in clasa pregatitoare, fara evaluare, oricum ar fi mers pe legea veche la grupa pregatitoare si nu il mai evalua nimeni! Asa il intarzie 1 an, va intra in cls I la 7 ani si 7 luni in loc de 6 ani si 7 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

Citat:

Sunt mamica unui baietel care nu a trecut de evaluare! La 5 ani si 1 luna am mers la evaluare, este nascut la sfarsit de Ianuarie 2007, am considerat ca este pregatit pentru clasa pregatitoare, la care doream sa il inscriu si sa o inceapa in toamna. Stie sa citeasca toate cuvintele scrise cu litere de tipar, stie sa faca adunari si scaderi, stie sa citeasca numere de ordinul miilor, dar nu a fost pregatit emotional pentru aceasta evaluare!

Asa ca, din pacate, va repeta grupa mare la gradi, din cauza "minunatei" legi care nu lasa grupa pregatitoare in cadrul gradinitei. Cu siguranta peste 1 an si jumatate, atunci cand ar fi trebuit sa intre el in cls I dupa vechea lege, ar fi fost foarte pregatit pentru aceasta, inclusiv emotional... Dar in situatia legii actuale, va intra in cls I peste 2 ani si jumatate

cred ca esti prima sau daca nu printre putinii( aici pe forum ma refer) care spun ca au avut porobleme cu evaluarea
la ce aspecte a avut probleme baiatul tau?
intreb asta pt ca Daria mea a trecut la mustata de evaluare.Din punct de vedere al cunostintelor si ea a stat f bine dar s-a blocat de tot la intrebari gen cum ii cheama pe prietenii tai,ce jucarii ai acasa,ce animale are bunica la tara pe langa casa..
ea este de felul ei ff emotiva
si asa erameu in mare dubii daca s-o dau acum sau nu la scoala iar dupa evaluare eram chiar convinsa ca nu-i inca timpul
dupa aceea m-am gandit asa-copii,f multi fac niste salturi substantiale in jurul varstei de 6-7 ani.Eu sper ca si la ea sa se observe asa ceva si sa fie perfect pregatita cand va incepe cl 1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dastefa

Citat:

Asa ca, din pacate, va repeta grupa mare la gradi, din cauza "minunatei" legi care nu lasa grupa pregatitoare in cadrul gradinitei. Cu siguranta peste 1 an si jumatate, atunci cand ar fi trebuit sa intre el in cls I dupa vechea lege, ar fi fost foarte pregatit pentru aceasta, inclusiv emotional... Dar in situatia legii actuale, va intra in cls I peste 2 ani si jumatate

cred ca esti prima sau daca nu printre putinii( aici pe forum ma refer) care spun ca au avut porobleme cu evaluarea
la ce aspecte a avut probleme baiatul tau?
intreb asta pt ca Daria mea a trecut la mustata de evaluare.Din punct de vedere al cunostintelor si ea a stat f bine dar s-a blocat de tot la intrebari gen cum ii cheama pe prietenii tai,ce jucarii ai acasa,ce animale are bunica la tara pe langa casa..
ea este de felul ei ff emotiva
si asa erameu in mare dubii daca s-o dau acum sau nu la scoala iar dupa evaluare eram chiar convinsa ca nu-i inca timpul
dupa aceea m-am gandit asa-copii,f multi fac niste salturi substantiale in jurul varstei de 6-7 ani.Eu sper ca si la ea sa se observe asa ceva si sa fie perfect pregatita cand va incepe cl 1

Mihaela si frumoasele ei Daria-Stefania -16.11.2006 si Miruna-Elena -18.01.2010
cresc fetele

povestea Mirunei

baietelul meu este curajos, cateodata tupeist, dar la evaluare pur si simplu s-a intimidat! Prima intrebare a fost despre prieteni, cine sunt prietenii lui, iar el probabil s-a gandit ca cine sunt doamnele acelea atat de curioase in legatura cu prietenii lui si nu a vrut sa le raspunda. Probabil ar fi fost cu totul altceva daca incepeau cu una din fisele "de joaca", in care trebuia sa recunoasca ceva... Per total, nu a vrut sa le raspunda la intrebari, vroia doar sa se joace cu ce aveau ele pe acolo ca si materiale.

L-am intrebat ulterior de ce s-a purtat urat si mi-a spus ca nu i-au placut doamnele, desi ele au fost foarte dragute, poate chiar prea dragute .

Repet ce am spus mai devreme, evaluarea pt un copil de 5 ani care oricum ar fi intrat la pregatitoare pe legea veche este poate un soc prea mare pentru unii copii.

Mergi la inceput