Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (4)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns toby79 spune:

Iar daca legea se discuta de cel putin 1 an, asta ii incrimineaza si mai mult ca nu au facut nimic in scoli pt. a fi pregatiti din toate punctele de vedere, amenajari de spatii, cadre, mobilier adecvat, toalete specifice varstei lor, etc.Va spun ca nu aveam absolut nimic impotriva, daca se preocupau cat de cat de aceste aspecte.Adica ei dau o lege si ne cer sa fim deschisi la aceasta schimbare.Bun, noi ne adaptam pana la urma , dar ei ???Ei au facut ceva in sensul asta ?Nu, nimic, absolut nimic.Si nici nu vor face pana la inceperea scolii.Intai, creezi cadrul necesar desfasurarii activitatii si apoi obligi parintii sa-si aduca copiii acolo!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

Eu nu m-am bucurat ca am avut sansa sa merg la evaluare..mi s-a parut o prostie colosala!!! fara sens efectiv...adica pana acum puteai sa-ti dai copilul la scoala de la 6 la aproape 8 ani..acum daca vrei sa il dai la grupa pregatitoare la 5 ani si 11 luni nu poti..o prostie..daca mergea la pregatitoare la gradinita intra pur si simplu automat..pai care e diferenta?? legi facute prost, fara cap si realitatea este cu totul alta..eu protestez impotriva acestei legi pt ca unele scoli nu au spatii si vor face clasa 0 la o distanta considerabila..Este coresct sa alerg prin bucuresti sa duc copilul al scoala cand casa mea este langa scoala?? nu.. ce se va preda si cine? nu se stie..este normal sa nu stiu aceste lucruri astfel incat sa iau o decizie pentru copilul meu?..De ce ar vrea sa introduca in scoli daca nu fac fata..sa faca acest lucru cand vor fi pregatiti..totusi care este diferenta ca fac aceasta grupa la scoala si gradinita?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iubu77

Eu nu m-am bucurat ca am avut sansa sa merg la evaluare..mi s-a parut o prostie colosala!!! fara sens efectiv...adica pana acum puteai sa-ti dai copilul la scoala de la 6 la aproape 8 ani..acum daca vrei sa il dai la grupa pregatitoare la 5 ani si 11 luni nu poti..o prostie..daca mergea la pregatitoare la gradinita intra pur si simplu automat..pai care e diferenta?? legi facute prost, fara cap si realitatea este cu totul alta..eu protestez impotriva acestei legi pt ca unele scoli nu au spatii si vor face clasa 0 la o distanta considerabila..Este coresct sa alerg prin bucuresti sa duc copilul al scoala cand casa mea este langa scoala?? nu.. ce se va preda si cine? nu se stie..este normal sa nu stiu aceste lucruri astfel incat sa iau o decizie pentru copilul meu?..De ce ar vrea sa introduca in scoli daca nu fac fata..sa faca acest lucru cand vor fi pregatiti..totusi care este diferenta ca fac aceasta grupa la scoala si gradinita?

Asa este, sunt perfect de acord cu tine!Si inca ceva.Ei au zis ca prin asta egalizeaza varsta de scolarizare.Dar am vazut caz prezentat chiar la tv, cand un copil de 5 si ceva a fost la evaluare dar nu pt. clasa pregatitoare, si pt. clasa 1.Pai in gradinita mea sunt copii care vor repeta grupa mare, cum e cazul nepotelului meu.Deci el va avea 8 ani in clasa 1.Despre ce mama naibii egalizare a varstei mai vorbim ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Ca v-a dat Ministerul posibilitatea sa alegeti, nu e bine, daca nu va dadea posibilitatea, iarasi nu era bine....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe1 spune:

Sunt mamica unui baietel care nu a trecut de evaluare! La 5 ani si 1 luna am mers la evaluare, este nascut la sfarsit de Ianuarie 2007, am considerat ca este pregatit pentru clasa pregatitoare, la care doream sa il inscriu si sa o inceapa in toamna. Stie sa citeasca toate cuvintele scrise cu litere de tipar, stie sa faca adunari si scaderi, stie sa citeasca numere de ordinul miilor, dar nu a fost pregatit emotional pentru aceasta evaluare!

Asa ca, din pacate, va repeta grupa mare la gradi, din cauza "minunatei" legi care nu lasa grupa pregatitoare in cadrul gradinitei. Cu siguranta peste 1 an si jumatate, atunci cand ar fi trebuit sa intre el in cls I dupa vechea lege, ar fi fost foarte pregatit pentru aceasta, inclusiv emotional... Dar in situatia legii actuale, va intra in cls I peste 2 ani si jumatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Si mie mi se pare o mare varza/lalaiala:

1. varsta de incepere

Dupa legea veche puteam sa-mi dau copilul in clasa I la aproape 7 ani. Si era ok, eram pregatiti cu totii.. si noi si el.

Acum, pt ca noi consideram ca este mai bine pt el sa mai faca un an de gradinita, va tb sa-l dau in clasa 0 la aproape 7 ani, respectiv in clasa I la aproape 8 ani!

Da, stiu ca-l pot (eventual) evalua si poate sari peste clasa 0, direct in clasa I dar aceasta nu este ok din punctul nostru de vedere (colectiv deja format + alte particularitati ce tin de situatia noastra).

2. Nu inteleg de ce-au mutat grupa pregatitoare de la gradinita la scoala. Pt ca asta au facut!

Puteau s-o lase acolo, s-o faca obligatorie si (eventual) sa investeasca in reamenajarea spatiilor deja existente. Sau sa construiasca altele noi.

Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

Pai da ia sa dea posibilitatea sa alegem daca vrem la scoala sau nu..hai sa faca un sondaj sau chiar referendum printre parintii care au copii de clasa 0..si sa vedem ce zice? eu zic ca cel putin 70% sunt impotriva..deci despre ce vorbim? Nici macar ei nu au fost in stare sa voteze legea(parlamentul)... si-au asumat aceasta lege nu a fost votata.. sau sa ma lase pe mine sa aleg cand sa-l duc daca e pe alese.. eu teorectic si practic nu-s obligata ca face 6 ani in sept...da..si sa intre la 8 ani la clasa 1? e bine asa?? niste dobitoci ce sunt!!!
si in ce conditii? no ofense pt nimeni..dar eu nu vreau pt copilul meu invatator format in 2 luni..invatator care il va duce pana la clasa 4..platesc taxe si impozite si merit conditii decente..si nu numai in invatamant..dar asta este o alta discutie..sa-mi ia banii stiu..din salariu, din impozite din tva...si isi bat joc!!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iubu77

Pai da ia sa dea posibilitatea sa alegem daca vrem la scoala sau nu..hai sa faca un sondaj sau chiar referendum printre parintii care au copii de clasa 0..si sa vedem ce zice? eu zic ca cel putin 70% sunt impotriva..deci despre ce vorbim? Nici macar ei nu au fost in stare sa voteze legea(parlamentul)... si-au asumat aceasta lege nu a fost votata.. sau sa ma lase pe mine sa aleg cand sa-l duc daca e pe alese.. eu teorectic si practic nu-s obligata ca face 6 ani in sept...da..si sa intre la 8 ani la clasa 1? e bine asa?? niste dobitoci ce sunt!!!
si in ce conditii? no ofense pt nimeni..dar eu nu vreau pt copilul meu invatator format in 2 luni..invatator care il va duce pana la clasa 4..platesc taxe si impozite si merit conditii decente..si nu numai in invatamant..dar asta este o alta discutie..sa-mi ia banii stiu..din salariu, din impozite din tva...si isi bat joc!!!

Exact, ia sa faca un sondaj printre parinti sau chiar un referendum, sa vedem ce zicea lumea.Asa zic si eu , ca cei care sunt de acord cu acesta lege sunt maxim 30%.

Mergi la inceput

FSLI solicita premierului suspendarea Ordinului MECTS privind clasa pregatitoare.
Federatia Sindicatelor din Invatamant 'Spiru Haret' solicita premierului Mihai Razvan Ungureanu, printr-o scrisoare deschisa, suspendarea Ordinului MECTS nr. 3064 / 2012 pentru aprobarea Metodologiei privind cuprinderea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I pentru anul scolar 2012-2013 si a Calendarului inscrierii.

Conform scrisorii deschise, FSLI considera ca actul normativ, în forma lui actuala, intra in contradictie atat cu unele principii de drept constitutional, cat si cu o serie de realitati cu care se confrunta sistemul de invatamant, astfel incat aplicarea lui in conditii de eficienta este, practic, imposibila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Ce anume se poate alege acum si inainte nu era posibil?

Mergi la inceput