Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (4)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

Maine intre 12-14 protest in fata ministerului educatiei pentru suspendarea legii pregatitoare...haideti cu mic cu mare acolo poate reusim sa schimbam ceva!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toby79 spune:

Era nevoie de asa ceva. Incerc sa vin de la Targoviste.Unde se afla exact sediul Ministerului Educatiei ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Citat:
citat din mesajul lui iubu77

Maine intre 12-14 protest in fata ministerului educatiei pentru suspendarea legii pregatitoare...haideti cu mic cu mare acolo poate reusim sa schimbam ceva!!!!

Dupa ce o multime de copii (+parinti, plus psihologi, plus restul oamenilor implicati) au trecut prin evaluare si o multime de invatatori/educatori/profesori/parinti/etc s-au straduit cu recensamantul, mie personal un protest in acest moment mi se pare o forma de lipsa de respect pentru ei... masinaria e deja destul de mult pusa in miscare, si mie cel putin mi se pare ca merge spre bine (da, mai exista mult pana la perfect, dar perfect pentru toata lumea clar nu va fi nimic niciodata). Parere personala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Si eu zic la fel. Plus ca tot nu inteleg ce probleme asa mari sunt cu pregatitoarea la scoala... Organizatorice ar putea sa apara, tot ne asigura ministerul ca o sa fie ok - dar semnul de intrebare ramane.
Ce mi se pare total pe langa drum e protestul parintilor impotriva prioritatii copiilor din circumscriptie. Asta nu e normal - o modalitate de selectie trebuie sa apara, si asta e cea mai corecta.
Nu e cu nimic mai cu mot copilul meu decat un alt copil din circumscriptie. Stiu ca in alte tari asta influenteaza si pretul caselor (vorbesc de un caz real, al unui coleg care s-a mutat in State si nu intelegea diferenta de cost intre 2 case).
In plus, nu vad ce diferente sunt fata de ceilalti ani. Faptul ca pana acum se dadea o anumita suma si se avea locul asigurat in fata altor copii nu mi se pare un subiect de lauda sau cu care sa mergi in justitie... Unde mai pui ca probabil in etapa 2 tot aici se va ajunge mai mult ca sigur.

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009

Mergi la inceput

Orice om este liber sa faca ce vrea si sa ia atitudine la orice, doar este democratie nu ? Mie mi se pare mult mai mare lipsa de respect a celor care ne conduc referitor la aceasta problema, intrucat a trece pe "furis" o lege fara a consulta societatea civila care este direct implicata(parintii si copiii),mi se pare strigator la cer.Dar na , ce sa-i faci ne-am cam obisnuit sa acceptam orice le debiteaza la parlamentarii astia.Fie bine, fie rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Pai o problema sunt circumscriptiile in sine- am inteles ca sunt cazuri de copii a caror scoala "de circumscriptie" e la jumatate de ora de mers pe jos, si nu cea aflata la 2 min de casa...Intotdeauna copiii din circumscriptie au avut prioritate si asa e si normal. Dar pana acum exista posibilitatea sa depui dosarul la mai multe scoli. Practic eu nu vreau sa-mi dau copilul la scoala de circumscriptie, dar am alte 3-4 scoli in vedere- doua imi sunt aproape de serviciu, una e aproape de bunici etc...cu ordonanta actuala imi pot depune dosarul doar la una in etapa a 2-a si evident ca pana in etapa 4 la celelalte pe care le-as fi vrut nu vor mai fi locuri. De vreme ce sistemul tot e informatizat ( chiar e? ca pana acum nu a fost si am si aici ceva dubii ca totul va functiona ok) de ce nu se permite sa optezi pentru mai multe scoli si apoi in functie de criteriile pe care le indeplinesti sau nu pentru o anumita scoala sa fi acceptat eventual la 2-a, a 3-a optiune etc...Iar criteriul cu unul din parinti in invatamant nu mi se pare chiar ok- intelegeam perfect daca parintele lucra chiar la scoala avuta in vedere dar asa...mie imi suna a discriminare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Nici eu nu vad de ce atatea proteste... Eu inteleg ca de fapt se protesteaza pentru ca nu se mai poate da ploconul (sa, ma rog, e mult mai greu acum - dar gasim noi metode ) directorilor de scoli bune... Ca doar stiu parinti care si-au "inscris" copilul la scoala cu 2 (!) ani inainte, deci... cei din circumspriptiile cu pricina, dupa parerea acestor directori, nu conteaza, sa mearga la scoala unde-o pica...

Chiar nu vad ce atata suparare...

Mergi la inceput

toby, se discuta de legea asta de cel putin un an (eu gasesc cu google articole si din 2010 pe tema asta), nu vad eu unde e acel "pe furis". Ah, ca unii nu s-au implicat pana de curand (si recunosc ca ma incadrez aici, ca nu credeam ca nimerim tocmai noi prima generatie "modificata") - asta e altceva, si fiecare trebuie sa isi asume propria lipsa de reactie.

Edit: ca vrei sa schimbi ceva in bine - e de admirat. Dar fa-o intr-un mod constructiv.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui diana_jors

toby, se discuta de legea asta de cel putin un an (eu gasesc cu google articole si din 2010 pe tema asta), nu vad eu unde e acel "pe furis". Ah, ca unii nu s-au implicat pana de curand (si recunosc ca ma incadrez aici, ca nu credeam ca nimerim tocmai noi prima generatie "modificata") - asta e altceva, si fiecare trebuie sa isi asume propria lipsa de reactie.

Edit: ca vrei sa schimbi ceva in bine - e de admirat. Dar fa-o intr-un mod constructiv.

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)

Se discuta de mult doar teoretic, adica s-a dat legea ( prin asumarea raspunderii- aici vroiam sa zic pe furis)si atat.Nu a pus nimeni problema sa faca niste campanii de informare a parintilor, sa le spuna efectiv cu ce-i afecteaza noua asta lege a educatiei pe ei si copiii lor.Au facut si eu vreun studiu de impact ceva?Am aflat noi ceva asa in mediul urban , dar in mediul rural a fost jale.Si vrei sa iti spun ce zvon a circulat pana la 1 ianuarie 2012 ?Ca va ramane tot in gradinita clasa pregatitoare din lipsa spatiilor din scoli.Ceea ce este o realitate cruda.Cel putin asa s-a stiut la noi in gradinita pana la 1 ianuarie 2012.Crezi ca aceia de la tara intra pe net (daca il au) zi de zi sa vada ei ce prevede noua lege a educatiei ? Eu unul, nu.Si inca ceva.Am mai scris-o si o repet.Nu cred ca la momentul de fata, asta era principala problema in sistemul educatiei, sa fim seriosi.E ca si cum in nu stiu ce spital te confrunti cu lipsa acuta de medicamente si tu achizitionezi jaluzele verticale pt. saloane si flori artificiale pt. holurile spitalului .

Mergi la inceput

toby, tu pe cine incerci sa convingi?
Mergand pe rationamenul tau, daca se face un laborator pentru a cauta un leac pentru cancerul de ficat, tu protestezi, pentru ca se moare mai des de cancer de alte tipuri de cancer? (nu stiu statisticile privind cele mentionate, intreb principial).
Ca sunt mai multe probleme - de acord cu tine. Fiecare trebuie luata si rezolvata. Asta e una din ele. Teoretic, dupa noua lege, vor ramane mai multe locuri in gradinite, si in plus permisul de conducere se va lua dupa niste studiu in plus - recunoaste ca astea nu sunt chestiuni chiar asa rele...
Bine, exclud rezolvarile pe spagi - alea reprezinta alta problema, care ar trebui apucata de coarne si taiata in care vie probabil si acolo vor fi proteste, cand o veni vreo lege drastica...

Eu cred ca problema majora e rezistenta la schimbare a adultului. Pur si simplu

Spor la protestat daca asta vrei! Eu maine voi fi cu copilul la evaluare, si ma bucur ca am ocazia sa fac asta.

Mergi la inceput