Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (4)
Raspunsuri - Pagina 15
diana_jors spune:
Asta pentru ca teoretic e test pentru copii de 6-7 ani . Putini din cei testati au in jur de 5...
matahut spune:
Citat: |
citat din mesajul lui diana_jors Asta pentru ca teoretic e test pentru copii de 6-7 ani . Putini din cei testati au in jur de 5... |
Eu cred ca cei mai multi au 5 ani si ceva, fiindca la evaluare au intrat doar copiii nascuti dupa 1 septembrie 2006 (deci care au acum cel mult 5 ani si jumatate) sau cei care nu au frecventat gradinita, vor avea 6 ani la 1 sept 2012 si vor vrea sa se inscrie in clasa I(nu stiu daca si pt pregatitoare, nu mai tin minte).
dastefa spune:
pai si mie mi se pare ciudat sa dai acceasi testare pentru pregatitoare si cl 1 .Doar daca o fi fost vreo diferenta la punctarea raspunsurilor
in alta ordine de idei daca are cineva salvat link-ul cu conferinta sustinuta de Oana Badea il mai postati odata ?
mersi
Lorikay spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui matahut
Eu cred ca cei mai multi au 5 ani si ceva, fiindca la evaluare au intrat doar copiii nascuti dupa 1 septembrie 2006 (deci care au acum cel mult 5 ani si jumatate) sau cei care nu au frecventat gradinita, vor avea 6 ani la 1 sept 2012 si vor vrea sa se inscrie in clasa I(nu stiu daca si pt pregatitoare, nu mai tin minte). |
Ba au intrat si copii mai mici de 5 ani. Fiica-mea si prietena ei ai 4 ani si 9 luni si au mers la evaluare(am scris si mai in urma). La toamna vor merge la pregatitoare la 5 ani si 3 luni.
anya spune:
La testare au intrat toti copiii nascuti dupa 1 septembrie 2005 (care nu au fost in grupa pregatitoare) - adica si copii de 6 ani jumate.
danaionela spune:
Anya , noi sutem nascuti dupa 1 septemrbie 2005 si suntem la grupa mare. Am trimis adresa la ecntrul de evaluare, dupa ce s-a primit adresa de la minister si mi-au raspuns ca u avem nevoie de evaluare pentru a merge in clasa 1. Intradevar au fost unii parinti care s-au dus ca asa au vrut ei, dar pentru copii care implineau 6 ani pana la 31 august si frceventeaza gradinita nu a fost nevoie de evaluare.
intradevar si mie mi se par aiurea ultimele teste postate. Sa spunem ca un copil de 6 ani plus le-ar fi trecut cu brio, dar cred ca pentru un copil care nu a implinit inca 6 ani, sa nu spun 5 ani, mi se pare destul de dificil.
diana_jors spune:
Si noi intram la 4 ani si 10 luni, suntem programati maine. Sa vedem ce-o fi. Aproape sigur nu va fi perfect dar macar imi fac eu o idee la ce nivel e...
dandana spune:
va rog sa-mi lamuriti si mie o chestie! la majoritatea scolilor au mai putine pregatitoare decat clasa I dar conform cu legea asta la anu' in clasa I nu poti sa intri fara pregatitoare deci pregatitoarele de anul asta sunt clasa I de anul viitor si atat, asa ca vor fi mai putine. si mai mult asta inseamna ca aceste clase nu sunt doar aiurea ca vor avea programa facuta pe genunchi si invatatori adusi de la inspectorat pt multe scoli dar vor avea si mai multi copii in clase, nu-i asa?
anya spune:
Exista multi copii care, conform varstei, pot fi "de pregatitoare" sau de "clasa 1". Pentru ca la clasa 1 vor fi repartizate invatatoarele "cautate", pentru ca programa e clara, pentru ca marea majoritate a parintilor prefera ca puiul lor sa nu fie "cobai" - tendinta este sa fie aleasa clasa 1, asa ca vor fi doua generatii cu diferenta mare ca nr de copii. Din punctul asta de vedere avantaj pt cei de pregatitoare - probabil la liceu se va intra mai usor .
matahut spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Exista multi copii care, conform varstei, pot fi "de pregatitoare" sau de "clasa 1". Pentru ca la clasa 1 vor fi repartizate invatatoarele "cautate", pentru ca programa e clara, pentru ca marea majoritate a parintilor prefera ca puiul lor sa nu fie "cobai" - tendinta este sa fie aleasa clasa 1, asa ca vor fi doua generatii cu diferenta mare ca nr de copii. Din punctul asta de vedere avantaj pt cei de pregatitoare - probabil la liceu se va intra mai usor . Anya |
Nu stiu daca se va intra mai usor la liceu. Mai degraba va fi in acel an un numar mai mic de locuri - de clase - scoase la concurs in fiecare liceu. Eu nu am reusit sa gasesc niciun avantaj acestei clase pregatitoare, desi mi-as dori