Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (4)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Da, daca o mai tii un an la gradi va repeta grupa mare. Din toamna gradinitele nu mai fac grupa pregatitoare, iar de anul viitor 2013-2014 nu se mai formeaza clasa I ci numai clasa pregatitoare. Cum vad eu lucrurile anul asta mai bine o dai la scoala, ori pregatitoare, ori clasa I, cu balamucul asta eu as alege clasa I.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Pe site-ul judetului tau ai informatiile necesare:

http://www.isjbrasov.ro/clasa-pregatitoare/494/clasa-pregatitoare.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Ramoon, eu zic sa asculti cu atentie conferinta de presa din data de 23 februarie a Oanei Badea (e linkul intr-unul din raspunsuirle din ziua aceea). Eu am inteles ca asa cum anul acesta metodologia da parintilor posibilitatea de a alege clasa I sau clasa pregatitoare si la anul va exista in metodologie aceeasi sansa pentru copii.DianaD & Alexandru 12 04 2006www.ghid-az.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramoon spune:

Vai fetelor sunt deprimata rau cu clasa asta 0
Nush ce sa fac...Ar fi o varianta si asta cu cls I direct dar Timeea e f micuta, are 16 kg si vreo 108 cm....mi se pare cam mica pt cls 1, desi daca ma gandesc bine si eu tot la 6 ani am inceput scoala si tot cam asa aratam...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Abia face 6 ani pe 4 august, e prea devreme pentru clasa I. Ma uit la Alex al meu si nu vad zi de zi chef de liniute si bastonase. Am mai vorbit si cu coelegele invatatoare care mi-au spus ca in general cei de 6 ani obosesc mai repede, in plus vor fi mici cand se vor introduce fizica, geometria si chimia si vor intelege mai greu aceste materii mai abstracte care cer o anumita maturizare a creierului.DianaD & Alexandru 12 04 2006www.ghid-az.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

vreau si eu sa ma ajutati cu o informatie
scrie undeva transant ca la anul nu vor mai putea merge din grupa mare direct in cl 1?Daca e specificat in lege si stiti pe unde spuneti-mi si mie
stiu ca a fost pus un link cu o conferinta de presa sustinuta de cineva din minister .N-am ascultat ce spunea respectiva ( si acum nu mai gasesc link-ul)dar am retinut parca din comentariile de pe forum ca de fapt cu evaluare ar putea merge in cl 1dar numai in clasele deja formate ,ca nu se mai infiinteaza cl 1 noi
cine ma lumineaza si pe mine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Citat:
citat din mesajul lui dastefa
stiu ca a fost pus un link cu o conferinta de presa sustinuta de cineva din minister .N-am ascultat ce spunea respectiva ( si acum nu mai gasesc link-ul)dar am retinut parca din comentariile de pe forum ca de fapt cu evaluare ar putea merge in cl 1dar numai in clasele deja formate ,ca nu se mai infiinteaza cl 1 noi
cine ma lumineaza si pe mine?

Da, asa a spus Oana Badea in conferinta de presa de saptamana trecuta. Nu e mare scofala, asa era si pana acum, teoretic, cu evaluare corespunzatoare putea-i sa inscrii copilul in ce clasa vrei. In fine, ideea e ca nemaiformandu-se clase I din 2014, va trebui sa gasesti o scoala si o clasa care sa te primeasca, ceea ce ar fi mai dificil...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nu cred sa fie neaparat mai dificil insa cu sigurata e mai nasol pentru copil sa vina intr-un colectiv gata format. Si pentru parinti la fel. Noi am ajuns asa intr-un colectiv la gradinita si n-a fost poetic deloc la inceput. Si asta fara a "purta" in spate evaluarea si trecerea peste un an, adica automat mai cu mot decat restul, ci pur si simplu grupa noastra s-a desfiintat, nu a depins de noi.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Buna ziua!
Revin cu date in cazul in care mai sunt parinti interesati de evaluare.... A ascultat o poveste si a trebui sa numesca personajele, sa le identifice pe o plansa, sa spuna anumite detalii (de ex ce tine personajul in mana), sa deseneze un personaj la alegere, sa numere obiecte, sa spuna in care gramada sunt mai multe, sa le grupeze pe culori, si apoi pe marimi, sa povestesca ce vede pe diverse planse, sa identifice sentimentele privind niste figuri, sa recunoasca cifrele si sa faca scaderi/adunari pana la 5, sa deosebeasca cifrele de litere si sa spuna cu ce litere incep cateva cuvinte, sa isi spuna numele si varsta, sa coloreze ceva in culoarea corecta, sa aleaga un obiect care nu se potriveste cu restul dintr-o multime data, sa spuna daca are o jucarie preferata, daca se uita la desene animate, cu cine se joaca cel mai mult.
Evaluarea era aceesi si pentru clasa pregatitoare si pentru clasa 1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

Oricum, mi se pare mult pentru un copil de 5 ani.

Mergi la inceput