studentii suedezi trag un semnal de alarma
Raspunsuri - Pagina 6
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buflea/buflea.jpg)
buflea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui b.nica
Incep prin a-mi cere scuze Mihaelei pt. ca nu am vazut raspunsul ei. Daca se face o asa verificare a unui medic cu studiile facute in Romania si se gaseste cineva care spune ca a facut facultatea pe mita eu il consider un mincinos si un neputincios care isi ascunde astfel incompetenta. |
Ba mie mi se pare complet defectuos acest mod de "testare" - probabil ca si o asistenta medicala din Romania, cu ceva experienta si cu o diploma contrafacuta, poate ajunge in Suedia si intra pe mana unui maestru ca sa invete meseria de "doctor".
Cum adica medicii sunt acceptati, bagati in spitale si acolo testati sau invatati (?) zi de zi meseria ... pe oameni vii - cand nici macar nu stii daca ala a atins in facultataea de medicina din copacul tarii lui toata materia pe care o atinge unul care termina cu sudoare facultatea in Suedia ?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Glicina/Glicina.jpg)
Glicina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui en_kvinna Am avut colegi studenti romani cu erasmus prin alte tari...vreau sa zic ca odata dusi nu s-ar mi fi dus a doua oare. Era extrem de greu cu toate ca engleza, franceza, germana stiau foarte bine. Dar materia... modul de predare, exigentele, cerintele , cat de greu iti luai creditele, multi abia treceau examenele...totul era diferit de facultatile din Romania. Asta in conditiile in care studentii romani ce pleacu era printre cei bunie, silitoari. ![]() |
Probabil ca le-a fost atat de greu tocmai pentru ca nu erau dintre cei cu adevarat buni... Sau erau buni (=cu note mari) obtinute asa cum se obtin multe in Romania la ora actuala. Nu ma refer doar la mita si profesori ce se vand, ci si la nepotismele atat de dragi in Ro.
![](images/user_woman.png)
b.nica spune:
citat din mesajul lui mihaela_s |
.... Dar citeste mai departe, am explicat cum poate un medic din Europa de est sa profeseze in Suedia. Am zis si atunci ca nu exista un test standard, dar nu e numai ca vii azi si maine profesezi! Numai ca tu nu ai avut urechi sa auzi. ...
[/quote]
Mihaela, tie ti-a spus sotul tau ce inseamna sa ai pe cineva care te verifica zi de zi?Cred ca ar spune ca ar da si o suta de teste in locul "indrumatorului"!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_s/mihaela_s.jpg)
mihaela_s spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui buflea
Ba mie mi se pare complet defectuos acest mod de "testare" - probabil ca si o asistenta medicala din Romania, cu ceva experienta si cu o diploma contrafacuta, poate ajunge in Suedia si intra pe mana unui maestru ca sa invete meseria de "doctor". Cum adica medicii sunt acceptati, bagati in spitale si acolo testati sau invatati (?) zi de zi meseria ... pe oameni vii - cand nici macar nu stii daca ala a atins in facultataea de medicina din copacul tarii lui toata materia pe care o atinge unul care termina cu sudoare facultatea in Suedia ? |
Buflea, nu vreau reloaded la discutia de atunci. Scrie-le suedezilor si spune-le nedumeririle tale
![](icon_smile_big.gif)
Am explicat atunci de n ori, acum iar...nu consulta singur, nu e niciun pericol sa moara vreun pacient...te rog, nu mai am rabdare sa reiau tot firul povestii si tu sa vezi tot inainte.
Poate asta e un semnal de alarma, aceste plangeri a suedezilor. Si vei fi si tu multumita
![](icon_smile_big.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
In trenul de noapte Cluj-N. - Bucuresti-N., am avut ocazia sa discut cu un tanar de culoare, f. amabil, din Nigeria. Era student la IT. Fusese admis si la Londra, daca nu ma insel. L-am intrebat de ce nu a preferat Londra, in detrimentul Romaniei - el nu stia de coruptie, de spaga, i-am spus eu, inclusiv despre spaga din spitale, a ramas cu ochii mari, a spus ca, in Nigeria, asa ceva nu este permis, medicul este f. f. bine platit, in plus, exista moralitate si un respect f. inalt pt. aceasta meserie. Ei, pentru ca il costau mai putin studiile in Romania. A spus ca isi face studiile aici si apoi pleaca in Nigeria, acasa, vrea sa isi deschida acolo o firma.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Martisoare de vanzare...
mihaela_s spune:
citat din mesajul lui b.nica
.... Dar citeste mai departe, am explicat cum poate un medic din Europa de est sa profeseze in Suedia. Am zis si atunci ca nu exista un test standard, dar nu e numai ca vii azi si maine profesezi! Numai ca tu nu ai avut urechi sa auzi. ... |
Mihaela, tie ti-a spus sotul tau ce inseamna sa ai pe cineva care te verifica zi de zi?Cred ca ar spune ca ar da si o suta de teste in locul "indrumatorului"!
[/quote]
Am discutat cu el atunci cand a fost celalat subiect, de care spune buflea si la care ea sustinea testul teoretic si mai multe (printre care si eu) ii explicam ca testul acesta practic, timp de 6 luni numai sub indrumare, e mult mai greu decat orice test teoretic. Si da, a fost in asentimentul meu. Ar fi dat zeci de teste teoretice in locul celui practic, zi de zi...pentru in lunile acelea dadea practic test teoretic si practic, nu? Cum poti sa stii prectic ceva daca teoria nu o stii?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buflea/buflea.jpg)
buflea spune:
citat din mesajul lui mihaela_s Buflea, mi-am amintit! Dar citeste mai departe, am explicat cum poate un medic din Europa de est sa profeseze in Suedia. Am zis si atunci ca nu exista un test standard, dar nu e numai ca vii azi si maine profesezi! Numai ca tu nu ai avut urechi sa auzi. ![]() ![]() |
Am citit si tot mi se pare o prostie. 6 luni aia sunt testati pe bolnavi vii, fara sa le verifice cineva o baza de cunostinte cu care trebuie sa iasa din facultate. Tot ce se verifica sunt niste hartii.
Plus ca testarea asta depinde de "indrumator", deci nu are o jurizare comuna - daca o asistenta medicala cu diploma de doctor fake are putin noroc si da peste un indurmator mai superficial (care nu are timp sau nu are chef sau ii plac picioarele ei) atunci scapa mai usor decat altul care are ghinionul sa dea peste cine stie ce "suparat pe emigratie" care taie si spanzura in natiile adiacente.
Dovada ca am dreptate este exact situatia pe care o semnalezi tu - pentru ca nu exista o testare comuna, a tuturor - si a absolventilor suedezi si a celor straini, evaluata de acelasi juriu, se ajunge, pe baza unor informatii corecte, in a se deteriora reputatia medicilor romani seriosi ..eu sa fiu bonav si sa aud astefel de zvonuri despre medicii romani, pai nu m-as mai trata la nici un roman ca de unde stiu eu daca ala a copiat sau nu la examene.
mihaela_s spune:
citat din mesajul lui b.nica Mihaela, semnalul de alarma nu ne este adresat noua Romaniei, asta ca sa lamurim lucrurile! |
Eu zic ca si Romaniei si Europei. Bine, stirea a aparut aici in ziar suedez, dar poate ca vor prelua si altii stirea.
mihaela_s spune:
citat din mesajul lui buflea
Am citit si tot mi se pare o prostie. 6 luni aia sunt testati pe bolnavi vii, fara sa le verifice cineva o baza de cunostinte cu care trebuie sa iasa din facultate. Tot ce se verifica sunt niste hartii. Plus ca testarea asta depinde de "indrumator", deci nu are o jurizare comuna - daca o asistenta medicala cu diploma de doctor fake are putin noroc si da peste un indurmator mai superficial (care nu are timp sau nu are chef sau ii plac picioarele ei) atunci scapa mai usor decat altul care are ghinionul sa dea peste cine stie ce "suparat pe emigratie" care taie si spanzura in natiile adiacente. Dovada ca am dreptate este exact situatia pe care o semnalezi tu - pentru ca nu exista o testare comuna, a tuturor - si a absolventilor suedezi si a celor straini, evaluata de acelasi juriu, se ajunge, pe baza unor informatii corecte, in a se deteriora reputatia medicilor romani seriosi ..eu sa fiu bonav si sa aud astefel de zvonuri despre medicii romani, pai nu m-as mai trata la nici un roman ca de unde stiu eu daca ala a copiat sau nu la examene. |
Testarea urmeaza aceiasi pasi pentru orice medic venit din alta tara. Vorbesc de UE pentru ca alti medici nu au drept de practica in Suedia cu exceptie SUA, Canada si Australia. Dar si ei sunt supusi acelorasi testari, cum a fost sotul meul. Sunt standard si suedezii stiu asta. De aceea au inredere sa fie consultati de doctori de alte nationalitati, pentru ca sunt la curent ca acestia sunt verificati dupa standardele suedeze.