studentii suedezi trag un semnal de alarma
Raspunsuri - Pagina 11
![](images/user_woman.png)
saskia spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui ocebine
Pai sistemul lor nu e corupt, e limitat. Al nostru e corupt (fara limite). Si daca noi ne facem reclama ca sintem curati ca lacrima cind in realitatea sintem corupti, atunci trebuie sa ne asumam consecintele. Imi place cum acum e vina parintilor suedezi ca nu s-au informat suficient asupra coruptiei din Romania. Asta e chiar de antologie. ![]() "The surest sign of intelligent life in the universe is the fact that none of it has tried to contact us". Calvin and Hobbes |
Atunci nu te mai eschiva, dintr-un motiv sau altul s-au dus in Romania, poate de fraieri, e treaba lor.
Dar nu-i tine nimeni cu forta, au reclamat Suediei, asta poate se trezeste la realitate si pune la dispozitie locuri la medicina, o fi asa mare filosofie?!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ocebine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui saskia Atunci nu te mai eschiva, dintr-un motiv sau altul s-au dus in Romania, poate de fraieri, e treaba lor. Dar nu-i tine nimeni cu forta, au reclamat Suediei, asta poate se trezeste la realitate si pune la dispozitie locuri la medicina, o fi asa mare filosofie?! |
Pai nu eu ma eschivez, ca nu eu tot caut scuze pentru realitatea situatiei.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/desprecopii/desprecopii.jpg)
desprecopii spune:
Saskia, nu ai dreptate.
Problema de care e vorba aici nu este a studentilor straini, ci, daca acuzatiile sunt adevarate - a profesorilor in cauza.
Nu ne putem minti la nesfarsit... in Romania se da si se ia spaga si, oricat de greu ti se pare, unii care vin in contact cu acest obicei nu considera CORECT acest lucru...
Nu are nici o importanta cine sunt acei studenti, daca sunt din Suedia, Nigeria sau Vietnam, ceea ce este grav este ca niste oameni - dascali universitari, care ar trebui sa fie un exemplu de moralitate, primesc SPAGA. Ce pretentii sa mai ai de la un nas pe tren ... daca un ditamai universitarul primeste spaga??????
Si, nu e nici vina Suediei ca are acel sistem universitar ... e treaba lor - nu au decat sa mearga si romanii sa studieze medicina acolo daca se bazeaza pe creierul lor.
Ca aceoi studenti s-au dus sa studieze in Romania, e problema lor personala si nu a Suediei= si cred ca au toate drepturile sa fie SCANDALIZATI - de moralitatea profesorilor universitari. Poate pare greu de inteles insa e perfect normal ca acei studenti sa nu accepte spaga si sa doreasca sa fie tratati corect, in functie de cunostintele lor. Iar daca ... se stie ca studentii straini nu pot trece examenul fara SPAGA - e perfect normala scandalizarea lor.
E foarte trist ca tu, din afara tarii - refuzi sa vezi padurea din cauza copacilor.
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
saskia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ocebine
Pai nu eu ma eschivez, ca nu eu tot caut scuze pentru realitatea situatiei. "The surest sign of intelligent life in the universe is the fact that none of it has tried to contact us". Calvin and Hobbes |
Nici eu. Realitatea este ca Suedia nu are locuri indeajuns la facultatea proprie de medicina si atunci studentii suedezi sunt nevoiti sa se duca prin tari ca Romania (unde stim cu totii ca se mai da si spaga) si sa isi ia diploma de acolo. Nemultumirea si-au exprimat-o, acum Suedia ca o tara civilizata ce este isi va da seama de greseala facuta si in viitor va cheltui mai mult pentru binele propriului sistem suedez de sanatate creand locuri in plus, astfel incat proprii sai cetateni sa fie satisfacuti
![](icon_smile_cool.gif)
saskia spune:
citat din mesajul lui desprecopii Saskia, nu ai dreptate. Problema de care e vorba aici nu este a studentilor straini, ci, daca acuzatiile sunt adevarate - a profesorilor in cauza. Nu ne putem minti la nesfarsit... in Romania se da si se ia spaga si, oricat de greu ti se pare, unii care vin in contact cu acest obicei nu considera CORECT acest lucru... Nu are nici o importanta cine sunt acei studenti, daca sunt din Suedia, Nigeria sau Vietnam, ceea ce este grav este ca niste oameni - dascali universitari, care ar trebui sa fie un exemplu de moralitate, primesc SPAGA. Ce pretentii sa mai ai de la un nas pe tren ... daca un ditamai universitarul primeste spaga?????? Si, nu e nici vina Suediei ca are acel sistem universitar ... e treaba lor - nu au decat sa mearga si romanii sa studieze medicina acolo daca se bazeaza pe creierul lor. Ca aceoi studenti s-au dus sa studieze in Romania, e problema lor personala si nu a Suediei= si cred ca au toate drepturile sa fie SCANDALIZATI - de moralitatea profesorilor universitari. Poate pare greu de inteles insa e perfect normal ca acei studenti sa nu accepte spaga si sa doreasca sa fie tratati corect, in functie de cunostintele lor. Iar daca ... se stie ca studentii straini nu pot trece examenul fara SPAGA - e perfect normala scandalizarea lor. E foarte trist ca tu, din afara tarii - refuzi sa vezi padurea din cauza copacilor. ![]() Sanatate si o zi cu soare va doresc! ************** Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook |
Desprecopii, poate nu ai citit tot subiectul, eu nu iau apararea spagii care se da in facultate in Romania. Eu spun doar atat, in clipa in care cineva are un sistem perfect, abia atunci sa deschida gura.
Si ce legatura are unde traiesc eu?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/desprecopii/desprecopii.jpg)
desprecopii spune:
saskia, eu nu vad de ce trebuie sa amestecam problema spagii de la acea facultate din Romania cu nr de locuri de la facultatile de medicina din Suedia. Eu nu vad cum se justifica aceste 2 fapte.
Sunt 2 chestiuni complet separate. Credeam ca despre asta e subiectul. Nu suedezii sunt de vina ca se da spaga la facultatea X din Romania...scuze dar eu vad doar asa problema, poate nu mi-am pus ochelarii potriviti asta seara.
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
saskia spune:
Problema Suediei este ca daca vrea medici scoliti la standardele lor, sa nu se astepte sa fie deja scoliti in alte tari ca apoi sa se foloseasca de ei. Numai eu vad paradoxul asta? Adica de ce ei nu fac tot posibilul pentru ai lor? De ce asteapta sa fie scoliti in alte tari si dupa sa presteze in sistemul medical suedez?
Nu o lua personal cum se spune in Olanda ca eu nu iau apararea niciunei spagi, neregularitati, nici in Romania, dar nici in Olanda si nici in alta tara. Hai sa nu ne facem mereu ca nu vedem prostiile pe care le face Vestul, doar asa de dragul de arata romanilor ramasi ce paradis e aici.
Iris2002 spune:
citat din mesajul lui saskia Se intra mai greu, dar asta arata si gradul de studiosenie al vesticilor ![]() Aici au locuri garla, dar candidati nema, nici bacul nu sunt in stare sa si-l ia in proportie de 40% dar nu conteaza ca gasesc ei ceva de facut bani. Adica hopa, s-a mai daramat un mit ala cu vesticul inteligent si romanul prost. Si dupa plang cu lacrimi de crocodil ca vai nu avem medici, nu avem ingineri si vin nenorocitii aia din Europa de Est sa ne ia joburile. Da, clar ca lumina zilei! |
[/quote]
Pai si ce Iris am zis eu ca stiu, am zis ca nu sunt destui medici, atunci e varza si sistemul olandez, ori ai aparut pe la subiect ca sa salvezi fata Suediei
[/quote]
Te contrazici.
Subiectul e deschis publicului si apar si dispar cand vreau eu, nu am nevoie de aprobare de la tine, foarte jenanta afirmatia ta, zau asa.
desprecopii spune:
Saskia, eu am curajul sa spun ca or sti si suedejii aia ce le trebuie lor si cat.
Si nu suport SPAGA - oriunde ar fi si NU mi se pare ok sa ascudem sub covor acest obicei balcanic ce are multi simpatizanti in Romania.
b.nica spune:
Desprecopii, nu crezi ca poate este calomniata Romania din alte motive decat cele din articol?
Asa cum am mai spus nemultumirea fata de coruptia , posibila sau nu, din facultatile din Romania ar avea sens daca nu s-ar verifica corect competenta medicilor pregatiti aici?
Asa cum s-a afirmat mai sus de insasi autoarea postului, competenta este mai mult decat verificata si confirmata si atunci este normal sa te intrebi cine este nemultumitul.
Nemultumitul este acel medic care nu se poate compara cu un altul pregatit in alta tara decat Suedia.Aceasta este concluzia logica care rezulta din cele spuse mai sus.