HAI puiutza, dari!!!!(69)
Raspunsuri - Pagina 19
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mady_19/mady_19.jpg)
mady_19 spune:
offf Gianina....stai linistita cu greutatea..deocamdata mai asteapta sa vezi ce se mai intampla..e bine ca a luat ceva in greutate totusi...si a mea la un mom dat incepe sa traga de sfarc..da trageee nene in toate directiile si incepe sa planga...da din picioare..scoate sfarcu dupa aia il cauta disperata si treaba asta se repeta de vreo 5- ori...cand vad treaba asta o iau de la tzitzi si incerc sa-i dau lp...asta dupa ce ii dau din ambii sani, pana simt ca sunt moi...si se intampla sa pape lp foarte putin, 40 ml..cat sa se sature de tot, ca sa doarma linistita noaptea sau nu mai vrea nici lp si o bag in patut....nici eu nu inteleg faza asta cu trasu sfarcului...ca ma doare la un mom dat...si nu stiu de ce face asta...pupici
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anca_cls/anca_cls.jpg)
anca_cls spune:
POVESTEA NASTERII
La controlul de 38 s ramasesem cu dr. Ca daca nu voi naste pana la DPN, adica 15.02.2012, ne vedem in 15 la control. Si Iata-ne fara urma de simptom sau durere, in 15.02.2012 la usa cabinetului la control. Am Intrat pe usa si am zis : «Buna ziua, nah, eu n-am nascut » si dr. a zis « Te cred pe cuvant, hai pe masa sa te vad » .
La controlul pe masa a zis ca arata foarte bine, copilul e jos de tot dar colul inca nu e complet sters, dar nu ne grabim cu nasterea, asteptam pana luni 20.02.2012 si daca nu se intampla, mergem la inducere.
La plecare zice : « Haideti totusi dimineata la spital, pe la 9, sa facem o monitorizare ». Si plecam noi acasa, eu usor dezamagita...Mama era la noi de duminica si cand i-am povestit ca trebuie sa mergem dimineata la monitorizare la 9 i s-a parut ciudat si m-a intrebat ca de ce nu mi-a facut la cabinet, in seara asta ?!
Seara, ne punem noi in pat, ne uitam la cateva episoade din Dexter si ne punem la somn pe la 12. Eu adorm greu ca de obicei si pe la 3 ma trezesc cu niste dureri in spate jos de tot, asa ca niste stransori si simteam ca trebuie sa merg la baie, nu fusesem de cateva zile. La baie, ma chinui vreo jumatate de ora sa elimin ceva si elimin cate ceva, de consistente diferite. Si ma gandeam eu cum maine o sa-mi iau un supozitor sa rezolv o data problema asta cu toaleta. Ma duc inapoi in pat si nu pot adormi si nu pot sta de senzatia aia care trecea si revenea, imi trebuia la baie din nou. Ma duc din nou si ma chinui in diverse pozitii si mai iese cate ceva. La un moment dat, impingand eu asa, ma gandesc : Doamne dar cum se poate sa ma apese pe mine asa in spate si nu era o apasare continua, ca doar am mai fost constipata si nu am simtzit nici pe departe ce simt acuma...E adevarat ca ma mai taia si prin partea din fatza, din cand in cand, in dreptul ovarelor...Hm si imi trece asa prin cap, ca o parere, ia sa iau eu telefonul si sa ma uit la ceas sa vad ... or fi dureri regulate !? Dar ma doare spatele mai tare ca burta.....parca nu asa trebuie sa fie......Si nu ma doare insuportabil.......doare asa ca de ...... constipatie...
Iau telefonul pe la 4 si incep sa ma uit la ceas de cate ori aveam stransori si vad ca am din 7 in 7 min....apoi parca la 6 min... Il trezesc pe sotz, pe mama nu o trezesc. II Spun cum ma simt...ma intreaba dc vreau sa mergem la spital, ii spun ca nu, ca oricum e ora 5 si la 9 mergem la spital. Ma gandeam io ca doar si dc e sa nasc, am vreme, doar stiu eu ca dureaza ore in sir, multe ore, deci dc e (desi nu eram convinsa) mai am timp !!!
Pe la 7.30 ne-am trezit cu totzii si am facut baie, mi-am uscat si intins parul si am plecat spre spital pe la 08.30. Cand am ajuns acolo am gasit foarte greu loc de parcare si sotul a vrut sa ia si bagajul de spital din masina, dar eu nu l-am lasat. Intre timp ma durea la fel spatele si simteam ca trebuie sa merg la baie si sa imi intind fundul inspre spate si corpul in fatza ca sa ma lase. Durerea era puternica, destul de scurta si suportabila.
Ajungem sus la Gine si pt ca m-a luat o durere m-am lipit cu mana de un perete si m-am intins. M-au vazut doua asistente si a aparut si dr. meu si i-am spus ca am dureri la 6 min. A spus la doua asistente sa ma ia sa ma « pregateasca » si io am zis ca imediat ma pregatesc, numai sa imi aduca sotzul bagajul. Doctorul a zis ca nu mai asteptam bagajul ca vrea sa ma vada pe masa. Si asa am ajuns sa port o camasa de nastere din spital care era necalcata si mare mare. Asistenta care m-a ajutat sa ma schimb a zis ca e mai bine asa, ca ma voi murdari...........Apoi mi-am pupat familia si m-au dus in sala de Pretravaliu unde a venit doctorul meu si moasa pe care o sa o pup de cate ori o sa o intalnesc. M-au controlat si au zis ca am dilatatie 6-7 si membranele sunt intacte. Doctorul i-a spus la moasa sa imi faca hartiile si sa ma pregateasca in continuare ca el se intoarce intr-o ora. Despre mine....stiam ca voi naste si ma gandeam ca daca astea sunt durerile........e bine si oare de ce se plang asa toate femeile....doare dar se poate trai....Am intrebat moasa dc nasc pana diseara si ea a zis ca la amiaz’ voi fi nascuta....Eh, mi-am zis, e ora 10.00, asa repede scap ??? Eram vesela oarecum si moasa vorbea asa frumos...Mi-au facut hartiile, ma mai puneau la monitorizare, ma mai urcau pe masa sa vada dilatatia si m-au dus la clisma. La clisma a fost mai mult decat bine, mai ales ca eu aveam senzatia aia de constipatie, m-am curatat si m-am intors pe masa. Era in jur de 10.30 si aveam dilatatie 8. La ultima monitorizare, pe la 11.00, moasa mi-a zis ca o sa se joace un pic cu colul si imi va rupe apa...M-am temut dar a fost o chestie de cateva minute, si am simtit ceva cald care curgea..........Dupa asta insa..................M-au pus sa ma ridic si sa ma plimb cu pomul...(perfuzii pe suport cu rotzi)......si la contractii nu mai functiona nici o pozitie, erau mult mai luuuuungi si asa rau dureau de imi taiau respiratia si orice pozitie adoptam si oricum ma intindeam nu simteam absolut nici o imbunatatire....
Si imi spuneau sa ma plimb sa se aseze capsorul ca lumea....Si simteam ca trebuie sa fac treaba mare tare de tot si moasa zicea sa trag aer tare tare in piept cand vine contractia.........dar erau atat de dese de nu mai reuseam sa simt nici un moment de «bine » intre ele...........M-au luat si m-au pus pe capra pe la 11.30 si a venit dr. meu si s-a uitat si a zis sa incep sa imping si i-a chemat pe totzi acolo............Era moasa care astepta la picioare, doctorul era langa mine si ma apasa deasupra burtzii si mai erau cativa rezidenti si .......nu mai stiu dar mi se parea ca e extrem de multa lume...............Si imi spuneau sa ma tin cu mainile de manerele caprei si sa imping tare tare si sa tin impinsatura cand vine contractia............Contractiile erau asa de dese si asa rau ma durea cand veneau si parca se oprise timpul in loc si nimic nu se intampla si ma apasa tot mai tare si impingeam si mi se parea ca de peste tot vrea sa iasa ceva si nu iese de nicaieri ... « Hai ca pana la 12.00 ai nascut « imi spunea doctorul si auzeam pe moasa care zicea ca se vede capul si strigau la mine sa imiping cat mai tare si impingeam si simteam ca imi ies ochii din cap la propriu si cand ajungeam sa nu mai pot sa tin impinsatura ma scapam pe spate si ei strigau la mine si am inceput sa aiurez, il trageam pe doctor de mana si strigam la rezidenti sa imi faca ceva ca eu o sa mor si eu nu pot nashte si ii rugam sa ma ajute cineva ca nu mai pot impinge si nu o pot sa scot copilul si o sa mor acolo pe masa... Si nu le pasa, niciunuia, imi spuneau doar ca nu au ce sa faca acuma ca totul depinde de mine si doctorul ma apasa pe burta si imi zicea ca e 12 fara 15 si sa imping ca la 12 imi promite ca va fi afara copilul... Si nu mai stiu.....tot impingeam si ei strigau si la un moment dat, am simtit ceva mare mare care iese si ..........imi spuneau sa iming incet incet ....umerii.....si...usurare.....si aud pe doctor ca e 12 fara 6 minute si scancete.........Nu am mai avut putere sa ma ridic sa ma uit la moasa......... a ridicat-o ea, ma uitam la o mogaldeatza mica si albastruie care scancea si vedeam un cordon albastrui si ala........... si am cazut pe spate si se auzeau multi « bravo » in jurul meu si doctorul a zis : « Vezi ti-am spus ca la 12 e afara........ » si nu stiu ce simteam parca nu se terminase si am inceput sa plang.....si m-au pus sa mai imping o data sa iasa placenta...........Eu stateam pe spate cu ochii inchisi si nu imi pasa deloc de ce faceau ei acolo...mi-a dat-o neonatoloaga sa o pup cand a luat-o, aud ca are 3550 ......... si i-au dat 8 ca era albastruie,...........aud pe doctor mormaind ceva despre neonatoloaga cand a plecat..........ca de ce i-a dat 8..........si sa stau linistita ca 8 e foarte bine...........ca e bine fetitza...........Parca nu stiam de mine, vroiam sa plec de pe masa aia, aud foarfece si moasa imi spune ca incepe sa coasa.......Mi se parea ca asa de mult caoase, de ce coase asha mult ?! cand ma duce o data de acolo..... ?! Intreb si imi spune ca mai are...ca abia a inceput, o aud ca spune catre cei din jur ceva despre ruptura in coada de randunica, si veneau si altii si se uitau cum coase ea acolo si medici si rezidenti ........ si-mi era sete, mi-au udat gura cu un tifon, parca nu se terminase, de ce nu se termina ?de ce nu ma duce de acolo ?! Nu simteam nici o durere dar auzeam foarfece mereu si parca simteam cum coase, dar nu durere, nu stiu, parca ma mai intepa din cand in cand cu ace in dreapta si in stanga, fara durere...........dar nu mai puteam sta acolo, imi era foame parca si ma enervau toti care stateau acolo si se uitau la mine....... Dupa muuult timp m-au dus in sala de posttravaliu, nu imi amintesc cum.....si m-au pus in pat si mi-au zis sa nu dorm si sa mananc..........Sun pe sotz sa imi aduca mancare, imi era foame tare tare, era asa de bine acolo in pat....
A vanit saracul cu un buchet mare de trandafiri rosii si mancare.......Am mancat 3 snitzele cu paine si 2 ciocolate Milka intregi..............
mamica fericita foc de Eva Georgiana
anca_cls spune:
Felicitari Mihaela draga! Sa nu fii trista ca nu ai reusit natural! Bine ca sunteti bine amandoua, asta e important!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gianina1983/gianina1983.jpg)
gianina1983 spune:
Frumos povestit anca pacat ca ai tras ceva dureri,eu una stiu ca am tipat din toate incheieturile la expulzie si eram sub efectu epiduralei fara ea miramas sa fi facut fata asa ca felicitari pt nastere,,eu nu inteleg o treaba de ce tiau udat gura cu un tampon si nu tiau dat un pahar cu apa?(eu dupa ce miau pus epi si pana am nascut am baut un litru de suc ca ziceau ca e mai ok decat apa fiind dulce imi da energie...era suc natural de fructe)poop
anca_cls spune:
Nu stiu Gianina, probabil ca sa nu merg curand la baie avand in vedere taieturile...si cusaturile....Eu sunt cusuta interior-exterior. aexterior am doar 4 ate topitoare..Interior, nu vreau sa stiu ! Eu nu am avut epidurala..........
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gianina1983/gianina1983.jpg)
gianina1983 spune:
Mady fix la fel face si pitica mea si nici ea nu papa mai mult de 40-50de ml de completare pe care incerc sa io dau doar seara ziua prefer sa sed cu ea la tutica,,,poate ne ajuta fetele cu vre un sfat vreo ideee sau ne ajuta sa ne impacam cu ideea ca nu tre sa ne dam cu capu de pereti daca dam complrtare la pitici(asta e buba mea)poop
gianina1983 spune:
Anca am pris ideea ca tu nu ai avut epi,si eu am avut vreo10-15copci interior exterior,,,iar la baie mau pus sa merg la 2 ore dupa ce am nascut ba chiar miau dat si niste pastilute sa pot face mai usor ca cica e bine pt mine ca elimin anestezia
(ca am mers la baie degeaBA asta e alta problema cu tot cu pastila lor eu am facut pisu fix cand mia venit mie nu cand ar fi vrut ele
)dar nimic nu mai conteaza cand totul a trecut cu bine si ne tinem uiutii sanatosi in brate
anca_cls spune:
Fetelor dupa cat timp isi tin bebeii caputzul? Eva mea, cand stam in pat si o alaptez si e lenesha, se intinde si cu mainile si cu picioarele si isi lasa caputzul pe spate si eu asha ma tem.........sa nu isi rupa ceva...Si in patutzul ei cand doarme, eu o pun pe o parte si sprijin in spate, dar ea in somn, isi intoarce caputzul spre spate si il aduce inapoi pe o parte...........Sa ma tem ca poate patzi ceva in somn?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kraluca/kraluca.jpg)
kraluca spune:
anca_cls - ai un talent deosebit in a povesti... parca eram langa tine si voiam sa te tin de mana! au fost momente deosebite si le-ai depasit cu mult curaj... felicitari! legat de cap - exact asa face si a mea. m-am speriat si eu cand am vazut cat de tare se incovoia... exact asa: capul pe spate si fundul inapoi. dar daca ea nu spune nimik inseamna ca nu o deranjeaza si e ok
nu-mi amintesc sa se fi vorbit despore eritem fesier... pe mandra mea am adus-o din spital un pic iritata... am schimbat scutcele cu pampers premium care si cu bepanthen a trecut. la o saptamana a revenit iritatia, un pic mai puternica si nu trece. as incerca pudra de talc... voi folositi?
mami fericita de Ariana
mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6