Pufi de ian-feb 2010 (67)
Raspunsuri - Pagina 9

Loredana71 spune:
Larisel,nu,nu,ideea era asa:as avea de facut ceva pe la dinti,ceva care este foarte costisitor aici (cateva mii,probabil) si ma gandeam sa vin o luna doua la Constanta sa imi fac acolo si sa mai fac niste chestii pe care le am de facut...Si ma gandisem sa ii gasesc Larei o gradinita acolo in timpul asta...Inca nu am hotarat ce fac,sotul meu imi zice sa merg aici,ca daca fac calculul cu bilete pentru 2 persoane acum,plus toate celelalte cheltuieli,as ajunge tot pe acolo...inca sunt in cercetari,merg la un dentist aici sa imi faca calculatie...Ideea e ca trebuie sa schimb niste lucrari facute in Romania care incep sa cedeze...
Ruxita,multa putere si curaj,o sa razbateti!Doamne ajuta!

miremia spune:
Intreb si eu fetele pricepute, ca eu nu ma incadrez in categoria asta. Tre' sa-i fac sumar de urina si urocultura. Cum procedez? Cate recipiente, cum colectez pipi-ul, cu niste pungute?
Pentru coproparazitologic m-a lamurit dece.
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

tomaca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miremia Intreb si eu fetele pricepute, ca eu nu ma incadrez in categoria asta. Tre' sa-i fac sumar de urina si urocultura. Cum procedez? Cate recipiente, cum colectez pipi-ul, cu niste pungute? ![]() ![]() ![]() Pentru coproparazitologic m-a lamurit dece. ![]() Mirela si ![]() |
O speli pe Mara inainte, nu stergi cu proposul ca raman fibre. Pui punguta aceea speciala (o iei de la farmacie) si o lasi maxim 40 minute. Dupa ca iei punguta si o bagi asa cu totul in recipientul de urocultura. Ai grija sa nu atingi marinile recipientului sau capacului de urocultura. Daca nu procedezi asa, materialul nu este steril pentru analiza de urocultura, merge doar pentru sediment.
Cei de la laborator stiu cum sa separe urina pentru cele 2 analize. Nu trebuie sa scurci tu din punga in recipient de urocultura si recipient de sediment caci cu siguranta ai sa atingi ceva.
Asa m-a pus Synevo sa fac.

tomaca spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui lorex
nici mie...mi-a luat vreo juma de ora sa ma calmez! Merita chelfanita ![]() Sper s-o intalnesc din nou cat de curand ![]() _ Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ![]() ![]() ![]() _ |
Ingeleg ca aveai mainile ocupate si nu puteai sa o ciufulesti, dar un sut la gioale asa pe romaneste tot puteai sa-i tragi atunci pe loc, ca sa simta.

tomaca spune:
citat din mesajul lui Ruxita alexutza, imi pare rau de cele intamplate! parerea mea e ca esti cea mai de gashka tipa pe care am cunoscut-o si ca de fapt altele au fost motivele, tomaca ar putea avea dreptate! (si mie o firma mi-a zis ca motivul respingerii a fost accentul meu de moldoveanca, cand de fapt m-au placut dar le-am parut greu angajabila, pe atunci nu aveam cetatenie)... oricum urat din partea lor!!! larisel, de recuperari... e in functie de ce aveti de recuperat, de ex. am doar cuvinte de lauda despre baza de recuperari si fizioterapie de la Medas, dar tipa de acolo spune ca sotului meu i-ar trebui o masa cu diverse apucatoare si ei nu au asa ceva, dar au cei de la Filantropia... adica tre sa cautam dupa specificul afectiunii noastre... si sa zic de RMN... pe langa accidentul mare are foarte multe vase mici plesnite... un gen de vasculita cerebrala, o afectiune veche de cel putin 5 ani... si tratamentul e cu corticosteroizi si citostatice (in doze mai mici decat cele in cancer)... si chestia asta m-a doborat, m-a pus la pamant... desi inca nu m-am predat... obiectivul fiind remisia bolii si vindecarea... inca n-am vorbit detaliat cu doc despre aceasta afectiune... tre sa mergem la un imunolog si sa facem alte analize... si eu care crezusem ca am scos-o in capat... sunt un pic un butoi, dar imi revin... -------------------------------------------------------------------------------------------- Kay, un pui iubit! (21.01.2010) |
Of Doamne, asta-i prea de tot. Dar macar e tratabila. Sigur o scoateti la capat.

tomaca spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui lorex
Multumim de vesti despre Tomaca, ca vad ca ea se face ca ploua ![]() _ Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ![]() ![]() ![]() _ |
Nu ma fac ca ploua, dar n-am luat o hotarare caci nu stiu ce bani ofera. Ajustare a zis ca va fi dar n-a zis cat si m-a pus pe mine sa zic. Iar eu sunt o persoana cu obraz subtire si mi-e teama sa nu sar calul. Insa feelingul meu e ca nu e ceva grozav, ca ei discuta de brut nu de net, nu stiu care e taxarea in Austria dar stiu ca e mare, plus ca ei gandesc ca-mi platesc chirie si e parte din remuneratie. Ori eu aici nu platesc nicio chirie deci nu fac niciun saving.
Si dupa faza de azi cand a noul GM a adus un prieten expat nu stiu ce consultant pe nu stiu ce bani, am zis ca ori imi dau bani si las obrazul, ori nu caci eu aici am contract de management pe care nu se merita sa-l pierd si sa stau si pe bani mai putini acolo (caci overall pana gaseste sotul servici castigam mai putin).

tomaca spune:
citat din mesajul lui miremia Ne-am intors, toate bune si frumoase. Are 11,5 kg si vreo 88 de cm, despre rahitism mi-a spus ca mai toti copiii din zilele noastre sufera putin de rahitism, sa nu ma stresez. Are putin coastele evazate dar in afara de vigantol sa nu-i dau nimic altceva. In schimb are niste mici cearcane, mi-a zis sa-i fac hemograma (pt ca se face din degetel) si in cazul in care nu iese bine sa-i fac si restul. Mirela si ![]() |
Bravo Mara stai bine.
Si da mami, trebuie doar sa-i dai vigantolul.

larisel spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui tomaca
Bravo Mara stai bine. Si da mami, trebuie doar sa-i dai vigantolul. ![]() Povestea unui Dor mami tomaca si bebe Tudor Ioan un ![]() |
Si inca ceva in plus... plaja la greu la vara... va asteptam cu drag

ana_g spune:
o sa scriu cu liniutza si cam sec, nu am timp sa concep fraze..
- LMA micule David, sa ai o viata frumoasa alaturi de parintii tai dragi, sa le luminezi fiecare zi cu zambetul tau!
- LMA Iris, floare frumoasa si pretioasa!
- Alexutza, nasol, dar sa fie tot raul spre bine, decat asa intr-un colectiv, sa te injunghie pe la spate....sanatate micului grec!
- tomaca, feelingul e cel mai important pana la urma, apropo de plecat...
- ruxi, hai, fruntea sus, e bine ca descoperiti "cu ocazia" asta si alte bube pe care le sa tratati
- sunt disperata ca asta mic adoarme peste zi doar cu dansul ploii si nu stiu cat o sa mai pot presta, creste burtoiu
no-spa iau cand imi aduc aminte si cand simt ca e nevoie, nu abuzez, inca...
-....am uitat....
revin
_
mama lui Stefan, pui scump si 16+ piersicuta cu coditze

larisel spune:
citat din mesajul lui miremia Intreb si eu fetele pricepute, ca eu nu ma incadrez in categoria asta. Tre' sa-i fac sumar de urina si urocultura. Cum procedez? Cate recipiente, cum colectez pipi-ul, cu niste pungute? ![]() ![]() ![]() Pentru coproparazitologic m-a lamurit dece. ![]() Mirela si ![]() |
La cate analize (tone) am facut pana acum, uite ca urina nu am dus niciodata... deci si eu sunt interesata de procedura.