Pufi de ian-feb 2010 (67)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_g spune:

pai am incercat si treaba cu exemplul...adica eu ma intindeam in pat si-i spuneam gata, eu vreau sa fac nani, treaba ta.....si nu mai putea el de asta....si un intreg pomelnic....ca si tata face nani, si copii fac nani, si pisica face nani...etc etc.....ma rog, asta e peste zi, seara nu am probleme, pe la 9 si ceva dau stingerea si adoarme fara proteste, se culcusheshte ca o pisica langa mine, se foieste pe toate partile bineinteles, dar in final adoarme.....probabil ca eu inaintea lui....

am botezat o fetita de nici 3 luni acum o saptamana si ceva...copilu tare cuminte, nu a plans decat putin, cand am dezbracat-o-cred si eu, afara erau -13, viscol, biserica nu facea exceptie- si am constatat cat timp aveam cand era si stefan asa mic si nu am stiut sa profit, adica sa-mi vad de facultate, poate eram mai aproape de finish decat sunt acum......copilu e hranit cu LP din motive medicale ale mamei care nu a putut alapta si mi-am dat seama ce avantaj poate insemna treaba asta.....i-ai dat bibe, stii exact cat a mancat, apoi tzoc suzeta si cel putin 3 ore ai scapat de-o grija. bine, nu zic ca e in toate cazurile asa, dar nu am decat exemplul asta in cap, am vazut pe viu cum functioneaza treaba. adica....eu stateam cu stefan o ora la san, peste nici 2 ore iar trebuia sa-l iau, au fost si perioade cand aveam senzatia ca stau non stop cu el......ideea e ca trebuie sa vad cum voi aborda alaptatul cu bebe care vine, nu mai am timp de stat motz in pat cu copilu la san toata ziua........vad....poate o sa fac ca bea, ea parca aduna lapte in biberoane si ii da lui adam, sper sa nu zic tampenii.

of, ma scuzati ca dupa atata timp de lipsa dau buzna tot cu problemele mele, si voua nu va raspund nimic...da-s NEForumita rau de tot, sa stiti

_
mama lui Stefan, pui scump si 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Am si o veste buna... mama a mers azi cativa pasi cu bastonul-trepied. De entuziasm s-a dezechilibrat si abia a prins-o sora-mea din cadere, deci e un inceput ... inceputuri de fapt au tot fost, dar asta pare unul promitator .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

ana Alaptatul vs lp are infinit mai multe avantaje, inlclusiv pe cel al comoditatii. Cazul meu, de exemplu, care nu am alaptat decat 4 luni si chiar si atunci dadeam supliment de lp. Sterilizam, spalam nenumarate sticlute si tubulete (biberoanele dr Brown's au multe accesorii ), apa trebuia sa fie la o anumita temperatura (incalzeam la microunde, dar in deplasari trebuia sa ma car cu termose si alte cele), pe cand alaptatul din start e curat si steril si la temperatuira optima. Eu cred ca la voi nu dura masa 1 ora, ci masa+linistirea copilului, 1 ora e intr-adevar mult... Iar mulsul este o intr-adevar o solutie, dar nu cred ca viabila pe termen lung... Sa nu mai spun ca alaptatul este mult mai ieftin... ca sa nu amintesc de anticorpi, vitamine & co...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Larisel
La cat mai multe progrese, asteptam sa ne aduci vesti bune!

Ana eu zic ca nu e cazul sa te gandesti de pe acum la asta. Bebe mic poate ca nu va avea nevoie sa stea o ora la san, fiecare copil are ritmul lui (deja stim asta foarte bine).
Si da...poate parea mai usor cu LP, nu vreau sa supar pe nimeni, stiu ca sunt pufi care nu au baut LM din diferite motive, dar pe termen lung consider ca beneficiile alaptari sunt enorme, asa ca merita toate "sacrificiile" pe care le impune alaptarea la san. Si sa-ti zic din proprie experienta (poate ma sustine si Plateea) este mult mai dificil sa stai sa te mulgi si sa-i dai cu biberounl. Gandeste-te ca iti trebuie timp pt muls, timp pt sterilizat biberoane, timp pt incalzit lapticul (eu il tineam in frigider si cand ii era foame il bagam sub jet de apa calda).
Poti sa-mi dai ignor, nu caut sa te supar, doar cred ca alaptatul este unul dintre cele mai bune lucruri pe care poti sa-l faci pt copilul tau.

Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Plateea Teodor este absolut adorabil! Si ce mare s-a facut!

PS: Torturile alea sunt facute de tine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atlantique spune:

Felicitari Larisel! Sa dea DD sa fie din ce in ce mai bine!

Ana si eu sunt de aceiasi parere cu Larisel si cu Mire. Eu l-am alaptat pe Alex 1 an si nu as schimba asta pentru nimic, desi stateam tot o ora cu el la san, nu manca tot timpul dar cum incercam sa-l dezlipesc cum se apuca de supt. Dar sa stii ca sunt copii care sug 15 min si se satura. Asteapta sa vezi cum va fi, nu-ti face idei preconcepute. Alaptat vs LP....sunt convinsa ca stii cine castiga detasat! Iar cu muls si dat din biberon, cunosc si eu cazuri si nu s-a putut pe termen lung ca este muuult mai greu, macar pt faptul ca tu nu o sa mulgi niciodata la fel de mult cat suge copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns plateea spune:

daca tot m-am dat in barci azi pe forum, ma bag ca musca-n lapte si raspund:

ana_g... stiu ca e greu cu un copil de 2 ani. daca mai adaugi la asta inca unul in burtica... deja ecuatia devine complicata. in primul rand te sfatuiesc sa nu iti faci idei preconcepute de genul... o sa stai o ora cu el la san. poate ca da, poate ca nu. asta o sa afli in timp. plus ca in primele 3 luni copilul clar nu are program, are multe pusee de crestere, la san se simte cel mai bine si nici nu il poti acuza, plus ca asta e singurul mecanism de feed-back pentru ca tu sa reglezi oferta cu cererea. in al doilea rand... nu exista nici o indoiala ca LM este net superior LP. nu discut si nu intru in plolemici. asta asa e, punct. iar in al treilea rand.. poate parea amuzant si comod cu pompa. da, este. dar nu e nici de dorit, nici curat nici fiziologic. e vorba de multe instrumente care si interpun intre tine si copil. complici ceva ce ar trebui sa fie simplu: o gurita si un sfarc. nimic mai mult.

eu iti doresc sa ai putere fizica dar mai ales psihica. sa ai langa tine oameni dragi care te ajuta si te sfatuiesc sa citesti toate materialele despre alaptat. si sa iti aduci mereu aminte ca e singurul lucru pe care il poti face tu, pentru copilul tau. orice altceva, poate sa faca oricine pe lumea asta.

succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

ana_g, si eu sunt pro-alaptat!!! dar inraita pro, doar ca nu ma manifest , te lamuresc fetele cu biberoanele cum e... alaptatul e simplu, comod, ieftin, sanatos, s.a.m.d. spre deosebire de lp evident, care e mai putin simplu si comod, nu ca n-ar fi deloc... si nici prin cap sa-ti treaca sa te mulgi!!! si nici sa dai completare!!! daca ai nevoie de un comitet de sprijin pro-alaptat eu sunt aici! cand alaptam si aveam multe griji si temeri, o colega ma tot suna sa ma intrebe daca alaptez si cum alaptez si cand ii ziceam ca ma dor sanii, ca nu stiu cat lapte am, ca nu stiu cat mananca, ca vreau sa-i dau completare, mi-o taia din capul locului si ma pistona la cap sa nu abandonez alaptatul... si ii sunt recunoscatoare! ca mi-a intarit niste convingeri apropo de alaptat... as face oricand lucrul asta pentru o alta mamica!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

Citat:
citat din mesajul lui miremia

Larisel
La cat mai multe progrese, asteptam sa ne aduci vesti bune!

Ana eu zic ca nu e cazul sa te gandesti de pe acum la asta. Bebe mic poate ca nu va avea nevoie sa stea o ora la san, fiecare copil are ritmul lui (deja stim asta foarte bine).
Si da...poate parea mai usor cu LP, nu vreau sa supar pe nimeni, stiu ca sunt pufi care nu au baut LM din diferite motive, dar pe termen lung consider ca beneficiile alaptari sunt enorme, asa ca merita toate "sacrificiile" pe care le impune alaptarea la san. Si sa-ti zic din proprie experienta (poate ma sustine si Plateea) este mult mai dificil sa stai sa te mulgi si sa-i dai cu biberounl. Gandeste-te ca iti trebuie timp pt muls, timp pt sterilizat biberoane, timp pt incalzit lapticul (eu il tineam in frigider si cand ii era foame il bagam sub jet de apa calda).
Poti sa-mi dai ignor, nu caut sa te supar, doar cred ca alaptatul este unul dintre cele mai bune lucruri pe care poti sa-l faci pt copilul tau.

da, plateea...e pers de referintza la capitolul muls...insa pot sa zic ca si eu cunoasc oaresce prb deoarece...din disperarea de a dormi noaptea credeam ca se culca flamand si...cand puteam peste zi ma mulgeam sa mai fac un biberon pt cand se culca...si treaba asta a durat cred ca mai bine de juma de an......pana m-am dezmeticit eu ca jiji e cu fitza si ca oricum se trez de 10 ori pt tt....

de biberoane...nu zic mai mult decat a scris larisel ca e suficient....

noi ink suntem dependenti de lapte...de biberane...insa am 2 de sticla...pe care....nu le sterilizez...dar oricum...trebie spalate cu peria etc...

daca ar fi sa mai am vreun copil...sau daca ar conta vreodata sfatul meu....CLAR AR FI PRO ALAPTAT...

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

JUCARII PENTRU PITICI...

N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

sa va zic si de copil... ca zilele astea am uitat sa ma mai minunez de el... mai alaltaieri i-am zis ca ma duc la tati sa-i duc de mancare, asta seara, si a inteles! si la plecare mi-a zis si paaaa!

si cand e flamand stie sa se autoserveasca singur, se duce la dulapul de fructe si legume, isi ia o banana, o decojeeeesssteeee frumos si o papa... evident coaja o arunca pe jos, dar ce mai conteaza... si azi dimi n-a vrut sa-i dau cu lingurita, a vrut sa pape singur si i-am dat sa pape singur si cand m-am dus sa-l verific ca intre timp m-am imbracat si alte alea era din cap pana in picioare murdar de lapte cu fidea...

si au mai fost dati si cand ma hranea el cu lingurita!!!

ce sa mai... am un copil mare!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Mergi la inceput