Boicot european contra discriminarii
Raspunsuri - Pagina 6
en_kvinna spune:
Eu totusi vad altceva. Vad un om politic dornic de imagine, vrea sa-si contureze o imagine de aparator al valorilor olandeze etc , care loveste fix in cea mai vulnerabila comunitate: romanii si bulgarii plus alti estici.Acestia sunt vulnerabili pt. ca ei nu au drept legal de munca! Ma refer la romani, de restul nu sunt tot atat de sigura.Romanii pot sta legal in Olanda 3 luni dupa care politia ii poate evacua. Simplu. Pt. a te angaja roman in Olanda angajatorul trebuie sa se dea peste cap pt tine. Altfel spus , daca romanii la negru fac atat de multe probleme, solutia deja exista! Ei sunt pasivibili de a fi trimisi in Romania oricand. Nu mai era necesar demersul acestui politician.
Personal eu nu cred ca zona aceea din Rotterdam e locuita majoritar de romani.
Apoi, declaratii anonime. De tot rasul. Pai asa isi face imagine, ca un imatur? De zeci de ani se stie ca sub umbrela anonimatului se pot face si desface multe lucruri. Daca oamenii sunt atat de deranjati de romani pai sa dea marturia cu subsemnatul, sa fie identificat. Le este frica? De cine? Politia, site-ul ala nu ar trebui sa publice informatiile de identificare, dar ele trebuie sa existe pt ca atunci te gandesti de doua ori inainte sa spui o prostie. E vorba de maturitate. Nu susoteli.
portocalia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui saskia Si cum omul obisnuit nu mai are bani de paine si lapte, are nevoie de circ si paine si xenofobii astia extremisti le ofera ei circ. Si un loc unde sa-si verse frustrarile, doar nu vreti sa zica ca olandezii sunt asa de lenesi sa lucreze in agricultura, gunoieri, in fabricala banda, ca femei de serviciu, asistente si asa mai departe. Daca nu aveau nevoie de Est-Europeni nu veneau astia in numar asa mare si pe hoti, criminali ii rezolvau rapid trimitandu-i in tariel de provenienta. Trebuie sa ai clar rea-vointa sa nu intelegi de fapt demersul partidului astuia extremist. |
saskia, eu nu prea am urmarit politica in Olanda, PVV-ul asta este in vreo coalitie, aduce o cantitate critica de voturi pentru putere sau opozitie? ma mira tacerea si acceptarea premierului, de-asta intreb.
altfel, nu-i plang eu pe olandezi ca n-au bani de paine si lapte. sunt printre cele mai bogate natiuni din lume, sa fim seriosi! in acelasi timp sunt si cumplit de ipocriti, ca popor. si n-o zic eu, o spun chiar ei :).
coracora spune:
citat din mesajul lui portocalia saskia, eu nu prea am urmarit politica in Olanda, PVV-ul asta este in vreo coalitie, aduce o cantitate critica de voturi pentru putere sau opozitie? ma mira tacerea si acceptarea premierului, de-asta intreb. altfel, nu-i plang eu pe olandezi ca n-au bani de paine si lapte. sunt printre cele mai bogate natiuni din lume, sa fim seriosi! in acelasi timp sunt si cumplit de ipocriti, ca popor. si n-o zic eu, o spun chiar ei :). |
Fara Wilders Rutte n-ar fi putut constitui guvernul. Au multi membri in Parlament. De fapt ultima statistica publicata de Maurice de Hond saptamana trecuta evidentiaza ca simpatia oamenilor pentru PVV-ul a crescut semnificativ - asta dupa "scandalul" site-ului despre est-europeni.
portocalia spune:
citat din mesajul lui coracora Fara Wilders Rutte n-ar fi putut constitui guvernul. Au multi membri in Parlament. De fapt ultima statistica publicata de Maurice de Hond saptamana trecuta evidentiaza ca simpatia oamenilor pentru PVV-ul a crescut semnificativ - asta dupa "scandalul" site-ului despre est-europeni. |
atunci, BINGO! :)
saskia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui portocalia
saskia, eu nu prea am urmarit politica in Olanda, PVV-ul asta este in vreo coalitie, aduce o cantitate critica de voturi pentru putere sau opozitie? ma mira tacerea si acceptarea premierului, de-asta intreb. altfel, nu-i plang eu pe olandezi ca n-au bani de paine si lapte. sunt printre cele mai bogate natiuni din lume, sa fim seriosi! in acelasi timp sunt si cumplit de ipocriti, ca popor. si n-o zic eu, o spun chiar ei :). |
Ma rog fiecare are perceptia lui, comparativ cu Africa probabil, dar de peste 15 ani de cand sunt aici, mi se pare clar ca au saracit, comparativ cu anii trecuti. Cat despre printre cele mai bogate tari din lume, asta nu o pot crede, as fi curioasa daca ai vreo statistica ceva. O sa caut, dar ma rog, cum zic, fiecare are perceptia lui.
coracora spune:
citat din mesajul lui saskia Ma rog fiecare are perceptia lui, comparativ cu Africa probabil, dar de peste 15 ani de cand sunt aici, mi se pare clar ca au saracit, comparativ cu anii trecuti. Cat despre printre cele mai bogate tari din lume, asta nu o pot crede, as fi curioasa daca ai vreo statistica ceva. O sa caut, dar ma rog, cum zic, fiecare are perceptia lui. |
Asta cu bogatia imi suna si mie oarecum ciudat... sunt o gramada de familii care daca n-ar primi subsidii pentru chirie, electricitate, asigurare de sanatate, samd nu s-ar descurca nicicum. Asta in conditiile in care respectivii muncesc pe salariul minim; cu acel salariu nu o poti scoate la capat ci trebuie sa apelezi la subsidii.
portocalia spune:
citat din mesajul lui saskia Ma rog fiecare are perceptia lui, comparativ cu Africa probabil, dar de peste 15 ani de cand sunt aici, mi se pare clar ca au saracit, comparativ cu anii trecuti. Cat despre printre cele mai bogate tari din lume, asta nu o pot crede, as fi curioasa daca ai vreo statistica ceva. O sa caut, dar ma rog, cum zic, fiecare are perceptia lui. |
sigur ca perceptiile pot fi inselatoare, numai ca eu nu vorbeam pe perceptii:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)_per_capita
Olanda e pe locul 9 in lume si pe 6 in Europa, la cel mai mare PIB pe cap de locuitor. Pentru comparatie, Romania e pe locul 65 in lume.
saskia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui portocalia
sigur ca perceptiile pot fi inselatoare, numai ca eu nu vorbeam pe perceptii: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)_per_capita Olanda e pe locul 9 in lume si pe 6 in Europa, la cel mai mare PIB pe cap de locuitor. Pentru comparatie, Romania e pe locul 65 in lume. |
Portocalia ai impresia ca intreaga bogatie e impartita egal . Exista cativa miliardari si exista si o gramada de prapaditi. Dar ok, nu vreau sa merg mai departe pe o analiza financiara a Olandei unde curge numai lapte si miere.
portocalia spune:
citat din mesajul lui saskia Portocalia ai impresia ca intreaga bogatie e impartita egal . Exista cativa miliardari si exista si o gramada de prapaditi. Dar ok, nu vreau sa merg mai departe pe o analiza financiara a Olandei unde curge numai lapte si miere. |
sigur ca nu e impartita egal, dar impartire egala nu vei gasi decat in visul utopic al lui Lenin, nicidecum in lumea reala.
iar Olanda este printre cele mai bogate natiuni din lume, despre asta vorbeam. ah, ca e si ea afectata de criza, ca intreaga planeta, si ca in ultimii ani s-a mai deteriorat un pic nivelul de trai, e altceva. dar sa nu-i plangem pe olandezi ca n-au bani de paine, hai sa fim seriosi.
Fomalhauti spune:
Bine, boicotam.
Dar cum facem? Intram in luna martie. De unde cumparam flori? Fiindca in afara de ghiocei toate florile sunt din Olanda. Narcise, lalele, zambile, taiate sau in ghiveci...
Daca nu ma insel la Hornbach spuneau ca au orhidee din serele proprii. Dar serele alea unde sunt? Oricum, in martie nu prea oferim orhidee.
Deci, daca vreau sa boicotez, de unde cumpar eu flori?